X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się niecierpliwa! AgaSad dobrze prawi, to jest jeden z etapów. A bilet masz na tą naszą wyprawę? To nie w kij pierdział wycieczka :-D

Mój mąż jak wrócił to od razu zajął się młodą. Takie jej bzdury opowiadał, że płakałam że śmiechu a ona zachwycona. Te chłopy to mają pomysły ;-)

aaaaga, lys, niecierpliwa, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    3 tysiące?? To ile zamówiłaś tych kalendarzy????!!

Dacie wiarę? Nastraszyłam Inpost, że idę na policję z tym podrobieniem podpisu i kradzieżą przesyłki i 30 minut później był już kurier z paczką:)
    miałam na myśli 3000 post napisany tutaj ;) teraz właśnie jest 3001 :)
    a kalendarzy zamówiliśmy 5 szt

Paula_071, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Zetka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie zaprzeczają się. Nic za wszelką cenę. Julci na pewno na mm będzie dobrze.

Dzięki za odp odnośnie przeziębienia.
    Zmienianie awatarki i się gubię kto co pisze bo już na pamięć znałam :)

niecierpliwa, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem o co chodzi mojemu dziecku, nic jej nie odpowiada i tylko placze co chwilę. Nie wiem brzuch kupa czy co. Myślałam że zęby ale dziąsła normalne a po dentinoxie nie ma różnicy :/

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    5ylwia jaja sobie robisz? jak lizała? ja tylko słyszałam od swojej byłej teściowej, że jak dziecko płacze to trzeba przetrzeć dziecku ciało swoją koszulą nocną i splunąć trzy razy przez lewe ramię :-) nie wiem co zrobić jak się śpi nago, hehehe. A i jeszcze,że nie wolno odbicia w lustrze pokazywać :-) do roku
    To wyglądało mniej więcej jak scena z filmu Obcy! Wywaliła jęzor i przeleciała powoli po całym czole!!! Później zaczęła pluć przez ramię..
    Powiedziałam jej, że w gębie jest najwięcej bakterii i jeszcze dziecku jakieś pryszcze wyskoczą! Stwierdziła, że ma słone czoło więc pewnie ktoś urok rzucił.. Odpowiedziałam, że tak opatuliła dziecko, że się spociło to nie dziwne, że ma słone! Tego dnia już nie zobaczyli wnuka, musiałam się z nim schować w sypialni bo ciśnienie miałam niezłe.. Sama nie wierzę w to co piszę! Skąd ta baba bierze pomysły? :)

Pulpecja, 0na88, magda sz, małaMyszka, sylwucha89, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w tym roku prezenty tylko dla dzieci :) Dla reszty rodzinki zamówiłam kalendarze ;-) mam nadzieję, że przyjdą! Z mężem też nic sobie nie kupujemy bo prezentem jest nowy telewizor..
    Mój synuś dostał dzisiaj swoją pierwszą pocztówkę :) dziadziuś wysłał z sanatorium :) fajna pamiątka! Żebyście zobaczyły moje zaskoczenie, otwieram skrzynkę, a tam list z banku zaadresowany na Oliwiera i pocztówka.. Taki mały, a już otrzymuje korespondencję ;-)

apaczka, magda sz, małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdybym się już nie pokazała przed świętami <3 :D <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/179fd5e2a0b8.jpg
    Mam niezapowiedzianych gości no i w środę jedziemy do Polski <3

lys, AgaSad, Paula_071, apaczka, Martucha86, Laura, aaaaga, Pulpecja, niecierpliwa, małaMyszka, sylwucha89, jesslin87, witaminkab, Lady Savage lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona - prawdziwe :) mamy 18 osob do obdarowania :p
    Pare prezentow jest wspolny,a pare indywidualnych. Mamy spora rodzine i u nas kazdy kazdemu cos daje :) narazie leza pod nasza choinka ale w wigilie zabieramy je do rodzicow pod choinke :)

0na88, Weridiana lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa przed kazda z nas ten moment, wiem ze to ciezkie, na dzisiejszy dzien nie wyobrazam sobie tego bo Maja jest tylko na cycu, butelka bee i balabym sie ze by mi z glodu padla. Nikt Ci nie broni dac jej cycusia do snu, moze nic nie poleci ale sam fakt bliskosci, sprawi ze Tobie bedzie dobrze i jej, chocby sie tylko przytulila do cyca.

U nas tez kazdy kazdemu. Nie jestem z tego powodu zadowolona bo ciotki kupuja jak popadnie pierdoly ktore albo wyrzucam albo daje mamie-wez komus oddaj. Najgorsze ze najblizsza rodzina jest spora i zawsze swieta to nerwowka co kupic a pozniej manko na koncie. No i zawsze poker face jak otwieram prezent a tam bibelot taki ze...hej. Mimo to uwielbiam patrzec na prezenty pod choinka, u nas jest sporo a zwykle jak wszyscy poloza to caly pokoj prezentow ze nie ma jak wejsc dlatego na wigilii choinka stoi w innym pokoju niz stol.

Weridiana lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z ciekawosci co glupiego dostalyscie pod choinke? Ja od babci czesto pidzamki takie rodem dla babc z ciechocinka, damskie kalesony bo leginsami tego nie nazwe w jakies rysunki brokatowe z cekinami, rajstopy koronkowopodobne jak dla taniej pani..krem przeciwzmarszczkowy plus 30 jak mialam 22 lata, jeszcze cos ale nie moge przypomniec

apaczka, aaaaga, małaMyszka, jesslin87, Weridiana, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha poker face, dobre! U mnie prezenty dostają tylko dzieci. Od wielu lat dostawałam pod choinkę "kopertę" i mi to pasowało bo mogłam sobie później kupić to co chciałam. Ale pamiętam jak kiedyś z moim młodszym bratem ciułaliśmy grosz do grosza i zrobiliśmy wszystkim prezenty (miałam ok 12 lat a brat 10). Dziadkowi kupiliśmy krawat, który do tej pory nosi :-D bardzo miło to wspominam...

A zmieniając temat to od paru dni boli mnie brzuch jak na @...nie eeee

jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - nie wierze co Pacze... Co czytam... jakieś science fiction... Jakby teściowa tak Zrobiła mojej córce, to nie wpuscilabym jej więcej do domu... Jął można tak?? Bleh..

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w sumie sie nie zdarzylo dostac czegos glupiego na swieta. Moi rodzice zawsze trafiaja mega w prezent,brat tez,dziadkowie daja kase,tescie kase,drudzy dziadkowie tez kase, bracia meza prezenty ale tez zawsze trafione :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 21:25

Weridiana lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mając jakieś 19lat dostałam lalke barbie :)

heh a mnie drażnią wszystkie zapachy jakbym w ciąży była bleeee dziś w sklepie prawie pawia puściłam jak przeszedł obok mnie facet jakby z siłowni wyszedł i polał się toną dezodorantu
    (w ciązy nie jestem bo to chyba by musiało być niepokalane poczecie)

małaMyszka, jesslin87, witaminkab, Weridiana, Paula_071, Zetka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prezenty robimy tylko najbliższym czyli rodzicom rodzenstwu i babci chrzesniakom i tyle żadnym ciociom kuzynom bo to byl by hard core w zeszlym roku od strony meza bylo losowanie i kazdy robil jeden prezent jednej osobie z tego co pamietam do 70 zl byl limit ustalony fajne rozwiazanie w tym roku ze wzgledu na duze wydatki ustaliliśmy ze odpuszczamy prezenty i tylko Artur ma podobno cos dostac
    Hmmm kiedys dostalam od jakiejs ciotki mega tandetna swieczke swieczka w plastikowym stroiku ze sztucznej choinki i łańcucha na choinke badziewie

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! My dzisiaj byliśmy na wizycie kontrolnej u neurologa, bo ostatnio jak byliśmy to zaleciła pokazać się za 2 miesiące. Wkurzyłam się, bo nie dość, że wizytę mieliśmy o 19.20 - czyli czas kiedy kładziemy Huberta spać, to jeszcze pani doktor nie wiadomo z jakich powodów pojawiła się w gabinecie o 19.50... Badała Huberta z 5 minut i powiedziała, że wszystko jest ok, żadnych nieprawidłowości nie widzi i następna wizyta w 9tym miesiącu życia. Powiedziała, że jak na swój wiek dużo umie - przewraca się z brzucha na plecy, z pleców na brzuch, łapie się za stopy i próbuje je włożyć do buzi, odpycha się nogami leżąc na plecach i "wędruje" - stwierdziła, że to bardzo dużo, bo na ten wiek wymagane jest aby umiał przewracać się na boczki - gdyby tego nie robił to byłaby zaniepokojona.

Dopiero wykąpaliśmy Młodego, nakarmiłam i zasypia... pierwszy raz w życiu zasypia o tej porze, ciekawe czy nie będzie jakiś pobudzony w nocy przez to.

apaczka, Pulpecja, małaMyszka, lys, jesslin87, Weridiana, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia az mna wzdrygnelo jak przeczytalam o tym lizaniu dziecka fuuuu
    Chociaż ostatnio tesciowa się zapedzila i zaczela przy przewijaniu calowac mlodego w nogi uda i dupke i mowila ze go zaraz calego wycaluje zaczęła wyliczac i nagle slysze "i pindolka " odrazu zareagowalam ze to chore i pod pedofilie podpada i zabralam mlodego i szybko ubralam
    Pozniej moj T sie z matki nabijal i jej dokuczal

Pulpecja, małaMyszka, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam zajrzeć do mojego dziecka czy już śpi... No to się zdziwiłam - nie śpi, leży sobie na brzuszku w śpiworku, smoczek obok niego a on się rozgląda w ciemnościach... No cóż, do tej pory nie przewracał się w łóżeczku na brzuszek, ale niestety już na to wpadł...

niecierpliwa, Pulpecja, aaaaga, małaMyszka, sylwucha89, lys, jesslin87, Paula_071, Maniuś lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda niam chce dawac jej cycka nawet do spania, bo zasypia bez tego, a taka decyzje podjelam, ze to definitywny koniec, zwlaszcza, ze cale 4 miesiace karmilam w nakladkach.

Apaczka a jak Natalka je z tym bolew dziasel??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Poszłam zajrzeć do mojego dziecka czy już śpi... No to się zdziwiłam - nie śpi, leży sobie na brzuszku w śpiworku, smoczek obok niego a on się rozgląda w ciemnościach... No cóż, do tej pory nie przewracał się w łóżeczku na brzuszek, ale niestety już na to wpadł...

Byl u nas taki okres, ze pare razy dziennie Julka lezala po kilkanascie-dziesiat minut w lozeczku sama sie soba zajmowala, a teraz na moment jej z oka zejsc nie mozna, nie wiem o co chodzi :/ Jak juz laskawie pozwoli mi skorzystac z wc i chwile polezy to wracam biegiem, bo przekreca sie na brzuch laduje na ochraniaczu i ryk, bo sie ruszyc nie umie, bo albo reka albo noga zawsze jej wlezie miedzy te poduszki i blokuje sie miedzy szczebelkami

Paula_071 lubi tę wiadomość

‹‹ 2755 2756 2757 2758 2759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ