X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś walka o spanie. Zasnęła 30 min temu po 2 godz usypiania. Padam na twarz.
    Miałam odpisywać ale zapomniałam co komu z tego wszystkiego. Tak się tylko melduje, żeby mnie nikt nie wypisal :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 23:28

jesslin87, Migotkaa, Laura, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zzera smok zazdrosci. Mamy znajomych tez maja synka Malsa tylko wczesniak zamiast sie urodzic w wrzesniu to sie w sierpniu urodzil. I dzisiaj z nim gadam a on mowi ze dziecko nie placze chodzi spac o 21 codziennie i wstaje codziennie o 9. Wogole w nocg sie nie budzi, chowane na mm. I nosz kurwa nosi mnie. Ja mam hiaterie z 3-4 razy dziennie. Epac chodzi jak mu sie zachce.mozna usypiac odprawiac rytualy a on i tak bedzie siedzial i gadal z lampami a jak przygasze swiatlo to gada do mnie.

Az mam ochote jak do nich pojade urok rzucic heh

Wdech wydech pamietaj Sandra bedziesz co miala kiedys wnukom opawiadac a nie tylko wasz tata spal i jadl.

Tak to opowiem a no byly histerie. Nie raz mnie obiskal, ulal mlekiem na mnie, posral. No zycie od razu nabieralo kolorow i zapachow.

Lys Ty to dopiero bedziesz miala co opowiadac ;)

Magda i jak Kasia odpisala?

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin nie rzucaj na mnie urokow plissss, bo moj tez spanie ma unormowane i procz tego jak mial kolki po urodzeniu to nie wiem co to histeria przy wieczornym usypianiu, nie trwa to nigdy dluzej jak 20 min, moj tez wczesniak i mm-owiec he, jak mi to mowia ? Ciesz sie matka ciesz drugie ci da w dupe

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin tylko cierpliwość i spokój nas uratują. Mi jest ciężko ale ja nikomu nie zazdroszczę moje dziecko jest po prostu wyjątkowe i dlatego tak mi daje w kość. Wierzę tez ze to wszystko minie i nastąpi czas gdzie będę pisała tutaj peany jaki to miałam cudowny dzień okraszony usmiechami mojej pociechy.
    Ale fakt faktem będę miała co opowiadać jakich to rozrywek dostarczała mi moja córka.

jesslin87, Malagosia, niecierpliwa, Maniuś, magda sz, sylwucha89, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie nie rzucam urokow. Wierze w karme i zawsze sobie mowie nie czyn drugiemu co Tobie nie mile oraz pocieszam sie ze 2 bedzie lajtowa bo na razie mam szkole zycia ale wiem ze moze byc gorzej wiec ja staram sie nie narzekac a jak ktos mi mowi ze moj jest histeryk to mam ochote wziasc sikiere i zaje...

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Lys normalnie tez nie zazdroszcze ale co z nim gadam to spacery cudo po 3/4 h bez placzu, jazda z samochodem bez placzu, kupki bez problemu, spanie bez problemh to ja nie wiem ideal po prostu a jak mowie ze moj placze to jeszcze slysze: dziwne moze to wina Twojego mleka przejdz na mm bedzie tak jak u nas. No i tak mnie dzisiaj zazdrisc wziela po tych piesniach pochwalnych.

Ja uwazam ze moj synek jest tak zywiolowy ze go wszystko interesuje i dlatego chodzi spac tak pozno a noz widelec wydarzy sie cos fajnego a on to przegapi?

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha w sumie teraz doszlam do wniosku on jak mama zamiast isc spac to odswieza forum czy czegos ciekawego nie naszkrobalyscie. Lece spac :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry! Pierwszy raz pierwsza ;)

apaczka, jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Laura Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postępy u nas :). Dominiś powtarza za mną gili gili hehe, czasami mu naprawdę wyjdzie giliii giliii a czasami cos podobnego hehehe :D

jesslin87, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ranek zaczelismy o 5.30 przerazliwym krzykiem, cos takiego jeszcze u nas miejsca nie mialo. O ile dzien mial jako taki choc bardzo ruchomy harmonogram tak teraz diabli wszystko wzieli. Odliczam godziny do 15, wieczorem pakujemy ja do auta i jedziemy do ojca, choc jak sobie pomysle co nam moze w drodze zafundowac to mi slabo.
    Wczoraj poklocilam sie z matka, cudowne swieta sie szykuja. Moja matka tez pracuje w sadzie i polowa osiedla przychodzi po'porady prawne, wczoraj byla jakas babulinka, ktorej ktos podrabia podpis i ma 2 umowy na telefon i do zaplaty dwa rachunki, sprawa jest w prokuraturze, a ona przychodzi i liczy, ze jak zaplaci matce to ta jej cos zalatwi. Noz kuzwa, ona sobie sprawy nie zdaje, ze jak ma dobre serce to dupe musi miec twarda, bo jeszcze jej baba problemow narobi! Malo tego chciala w to wciagnac mojego meza, zeby zerknal na dokumenty, to jej powiedzialam, nie przebierajac w slowach przxm tej babie, ze jak sobie sprasza pol osiedla to niech sobie sama radzi, a nie meza w to miesza - on ma takie samo zdanie, tylko jej tego nie powie, wiec ze to moja matka to musialam porzadek zrobic. No i obraza majestatu

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mnie dzień przywitał dziś @, jak zwykle nie wiedział kiedy się pojawić, tylko na święta. Mam nadzieję, że to co mówią, iż po porodzie okres mniej boli, a nawet wcale to prawda, bo zawsze 2 dzień okresu nie byłam wstanie z łóżka wstać ;/ a to wypada jutro, no moja macica uwielbia mi to robić we wszystkie święta, wesela, chrzciny ;/

Pierwszy okres od zajścia w ciążę :( ależ mi smutno.

Weridiana, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz mi teściowa lezie do małej to ją uduszę przysięgam!!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry mój syn znowu się budzi w nocy dobrze że raz ok 4 a było już tak ładnie no cóż najwyraźniej tego potrzebuje
    Dzisiaj wieczorem mlody będzie się tradycyjnie lulal z tata a ja musze szybko na zakupy wyskoczyć spozywcze wole sama je zrobić niż 5 razy tlumaczyc co ma kupić hehe robię torta z masa z bialej czekolady ale ide na latwizne kupie gotowy biszkopt bo i tak mi nigdy nie wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 08:29

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jak starczy czasy sernik czekoladowo piernikowy pierwszy raz będę robiła

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Składniki:
    Spód:
    250 g herbatników korzennych
    120 g masła
    Masa serowa:
    1 kg twarogu z wiaderka
    1 szkl cukru
    5 jajek
    1 budyń czekoladowy
    150 ml kremówki 30%
    150 g czekolady gorzkiej
    1 płaska łyżka kakao
    1 płaska łyżka przyprawy do piernika Ale-raj
    150 ml oleju rzepakowego
    Bita śmietana:
    200 ml kremówki 30%
    1 łyżka cukru pudru
    Dekoracja:
    czekoladowe gwiazdki
    czekoladowa posypka
    Przygotowanie:
    Spód:
    Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek, przełożyć do naczynia, wlać ciepłe rozpuszczone masło, wymieszać i wyłożyć równomiernie dno tortownicy o średnicy 25 cm.
    Masa serowa:
    Kremówkę podgrzać ale nie gotować. Zdjąć z ognia dodać połamaną czekoladę i mieszać aż się rozpuści. Wsypać przyprawę do piernika, kakao i zmiksować blenderem lub dokładnie rozmieszać tak by nie było "grudek z kakao".
    Do misy miksera przełożyć twaróg, wsypać cukier, wbić jajka i chwilkę zmiksować. Miksując na wolnych obrotach wlać olej, wsypać proszek budyniowy i wlewać letnią kremówkę z przyprawą. Chwilkę miksować do połączenia się składników. Nie miksować zbyt długo by nie napowietrzać masy. Masę serową wylać na spód z herbatników i piec w 180 stopniach około 80 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia.
    Bita śmietana:
    Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.
    Bitą śmietanę rozsmarować na zimnym serniku i udekorować.

Agaata, jesslin87, Weridiana, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie kazdy robi liste prezentow co chce dostac wiec nie ma mowy o nietrafionych prezentach. Gorzej z rodzina meza, bo od nich zawsze sie trafi jakis poliestrowy zakiet za 600zl. Smutno mi jak pomysle ile fajnych rzeczy bym za taką kase kupila:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 08:25

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziu nawet na 5 sekund nie moge zejsc jej z oczu bo jest ryk, ktos wie o co chodzi??

Apaczka ja mam bilet na dzis i to w jedna strone :D

apaczka, Weridiana, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas.masakra..oszaleje.

Pola poszla.spac o 22,pobudka o 23,3,4,5,6,8:30.

No kurwa co sie dzieje z tymi nocami ja nie ogarniam.

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lęk separacyjny?

f2wlj44jgrn4a0f6.png

04.02.2014 - 7tc [*]
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie za wczesnie ? Piszą ze to 7-11 miesiac..

3i49bd3mn3g76zlc.png
‹‹ 2757 2758 2759 2760 2761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ