SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Wszystko zjadł w nocy????
Nie wszystko zjadl, bo najwyrazniej nie smakowały mu czekolady bo otwierał kolejne. Z nim to dramat, jak stoi przy kasie w sklepie to wszystko wykupi - im bardziej zafarbowany cukier tym lepiej, liczba E działa przyciagajaco! Az sie boje co bedzie jak wybierze sie za parę lat z Tomkiem do sklepu.
Moj maz tez ma doktorat z ekonomii ale siecimi sie nie interesuje. Ale jak mu powiem to zaraz odpali jstor i przegoogluje temat. Chociaz to troche niebezpieczne, bo jak zagłębial temat szczepionek to nie widzialam go z 3 dni bo siedzial przy kompie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 09:53
Amberla, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Nie wszystko zjadl, bo najwyrazniej nie smakowały mu czekolady bo otwierał kolejne. Z nim to dramat, jak stoi przy kasie w sklepie to wszystko wykupi - im bardziej zafarbowany cukier tym lepiej, liczba E działa przyciagajaco! Az sie boje co bedzie jak wybierze sie za parę lat z Tomkiem do sklepu.
Moj maz tez ma doktorat z ekonomii ale siecimi sie nie interesuje. Ale jak mu powiem to zaraz odpali jstor i przegoogluje temat. Chociaz to troche niebezpieczne, bo jak zagłębial temat szczepionek to nie widzialam go z 3 dni bo siedzial przy kompie;)
No ekonomia a sieci komórkowe, to tematy bardzo odległe, zdziwiłabym się jakby konfiguracja stacji bazowych była w kręgu jego zainteresowań zawodowychAmberla, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ja wypiłam kawę, porzebieram Szymka z piżamki i idziemy do kuchni piec biszkopta na 3-bita:) zrobię spód na biszkopcie a reszta na herbatnikach, wtedy jest bardziej stabilny:) kurna jak nie lubie piec biszkoptów, zawsze mi jakies gumowe wychodza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 10:01
Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:No ekonomia a sieci komórkowe, to tematy bardzo odległe, zdziwiłabym się jakby konfiguracja stacji bazowych była w kręgu jego zainteresowań zawodowych
Wiesz, jakos tam mozna podciągnąć. Na wroclawskim Uniwersytecie Ekonomicznym jest wydzial inzynieryjny, a daja doktorat z ekonomii. Ale nie wiem czym się dokladnie zajmuja. Moj maz kocha sie w doktrynach, a to bardziej prawo. Kazdy moze miec zainteresowania poza swoja dziedzine pracymałaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
O kurcze Amberla, współczuję
najważniejsze , żeby Paula piła. Wodę, lekką herbatkę. Letnie, nawet po parę łyczków. No i jakiś elektrolit, probiotyk.
U nas noc całkiem ok. Choć pewnie dla wielu z Was byłaby to masakra to ja ją oceniam dobrzeDziś humor chyba lepszy więc zapowiada się spoko dzień .
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Wiesz, jakos tam mozna podciągnąć. Na wroclawskim Uniwersytecie Ekonomicznym jest wydzial inzynieryjny, a daja doktorat z ekonomii. Ale nie wiem czym się dokladnie zajmuja. Moj maz kocha sie w doktrynach, a to bardziej prawo. Kazdy moze miec zainteresowania poza swoja dziedzine pracy
Jeśli tylko lubi skompliwaną matematykę, fizykę, informatykę i programowanie to czemu nieKażdy może się odnaleźć wszędzie to fakt, ale nie sądzę, aby ktokolwiek mógł zgłębić temat w Internecie, bo to jednak 5 lat bardzo treudnych studiów na polibudzie i 10 lat pracy w branży w różnych krajach europejskich
I jeszcze elektronikę, bo to jednak były studia na tym wydziale.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 10:12
Paula_071, Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny czy różowe sukienki jeszcze w modzie? Nie jestem na bieżąco, a przegrzebałam szafę i tylko w takiej jako tako wyglądam i się zastanawiam czy założyć na święta, czy już nie bardzo.
Agaata, lys, aaaaga, Weridiana, Laura, magda sz, Paula_071, jesslin87, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Dziewczyny czy różowe sukienki jeszcze w modzie? Nie jestem na bieżąco, a przegrzebałam szafę i tylko w takiej jako tako wyglądam i się zastanawiam czy założyć na święta, czy już nie bardzo.
Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej ,
Amberla - trzymam kciuki, zeby wszystko przeszlo jak najmniejszym echem . Cholerne wirusowki. Hmm... a takie wirusowki to maja cos wspolnego z rota ? bo to rota to chyba wlasnie biegunki , wymioty itd..
Ja nie moge narzekac na spanie dziecka w nocy bo pobudke mamy jedna zazwyczaj nad ranem kolo 6-7 i dosypiamy sobie do 9 -10, ale czy to jest zasluga mm ? moja kuzynka ma miesiac mlodszego szkraba i tez karmi go samym MM a mimo wszystko wstaje w nocy po 2 razy wiec na MM bym dlugiego snu do konca nie zwalala.. chyba od dziecka zalezy.
Choc i u nas cos sie knoci ostatnio , bo dziecko idzie spac kolo 24 .. wczoraj polozylismy ja o 21:30 a kolo 23 przerazliwy krzyk z lozeczka , nie moglismy jej uspokoic mimo brania na rece - nie wiem czy cos jej sie snilo.. czy czort ?
po jakis 10 min przeszlo jej samo .
W ogole to czuje sie jak kupa dzis , nie mam sil... cos mnie bierze - Zoska zdrowieje to mnie teraz cos bierze , bedziemy sie zarazac w kolko cos czuje ;/
jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Ciekawy artykuł odnośnie linku który ostatnio wrzucila Paula. Warto poczytać
http://oczekujac.pl/2015/12/lepiej-nie-mow-do-niej-dziwko-do-mojej-corki-tak-nie-mow.html
o ile z trzylatkiem to wyjdzie o tyle ze starszym takie postepowanie stawia cie na rowni z oprawca i tracisz vwiarygodnosc.
sprawca musi, podkreslam musi poniesc kare i wiedziec za co ale kara nie powinna byc wymierzona przez ofiare bo wtedy to zemsta.
uwazam ze wiekszosc wynosimy z domu i jesli chlopiec,dziewczynka widzi ze mama robi wszystko a tata nie to taki obraz jej/jemu sie rysuje
przyklad z zycia doroslego, zobaczcie ile jest kobiet porozbieranych w filmach, a mezczyzn? a jak juz sa to jak inni mezczyzni sa oburzeni itd.
mezczyzni sie szanuja, a kobiety?aaaaga, magda sz, lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Bry, u nas noc tak sobie ale poranek masakryczny... pierwszy raz moje dziecko plakalo na widok cyca, w ogole nic jej nie pasowało. Wymusiłam u niej kupę termometrem bo 2 dni nie robiła myślałam może brzuch ale niee.. posmarowałam dentinoxem i dałam viburcol i po 20 min zjadła i śpi. Musimy jechać do superpharmu...to będzie tragedia. Mam nadzieje że te viburcol zadziałają i będzie spała trochę.
Amberla dużo siły, oby szybko przyszło i szybko poszło.Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla zdrowka
na zatrucia, jelitowki pediatra zawsze polecala pic zimna cole malymi lyczkami, nie na raz i slone paluszki.
mojej mamie polecala lekarz pic malymi lyczkami zimna wode z lodowki zawsze dziala
ja podaje colemałaMyszka lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Będziecie kupować kojec dla dziecka? Właśnie się nad tym zastanawiam czy kupować i jaki?
nie wiem, maz jest przeciwny ale moze byc to dobre roziazanie przy zalozeniu ze dziecko bedzie chcialo w nim siedziecmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ona bylo polizac Zoske po powiekach i przegonic meza z miotla po kontach hehehe. Czy z tym lizaniem, to po czole? Hmmm najlepiej wylizac cala twarz hihihihi
Amberla jak mala by zwracala tez to co wypije, to podawaj jej wode lyzeczka co 2-3 minuty. Wtedy nie podraznia zoladka i jest w stanie utrzymac plyny i nie powinna sie odwodnic. Kiedys kolezance tak poradzila lekarka, bo jej cora wyjatkowo szybko sie odwadniala, dzieki temu latwiej bylo nad tym zapanowac. Jeszcze dziecka nie mialam, ale rada warta zapamietania.
Ktos pytal jak to zrobilam, ze maly zjadl z butelki? Szczerze to sama nie wiem. Najpierw sciagnelam tylko 30 ml, bo bylam pewna, ze i tak mleko skonczy w zlewie, a moje dziecko mnie zaskoczylo. Moze "dorosl" do tego, ze mleczko nie musi byc tylko z cycusia
Dzisiaj nie moge odstapic mojego Karolka na krok, bo inaczej jest ryk. No to bawi sie na macie, a ja tworze wypchane serduszka z filcu na cos w rodzaju girlandy. Zobaczymy czy do swiat cos stworze. Wczoraj jak synus zasnal zrobilam golabki, dzisiaj tylko wstawie do gotowania i bedzie obiad do swiatA na kolacje mam juz prawie.skonczona salatke z brokulow, pomidorw, papryki, jajek i kukurydzy. Powinna byc na dwa dni, wiec nie bede musiala siedziec w kuchni. Trzeba ogarnac chate, kupic choinke, przygotowania swiateczne przede mna, dobrze, ze cale jedzonko przyjedzie gotowe od rodzicow
Milego dnia.
PS. Moje dziecie tez sie zepsulo z braku pobudek, ew 1, teraz budzi mi sie 2-3 razy. Ale w porownaniu do niektorych kolezanek i kolegow i tak wypada blado, zatem nie narzekam
Weridiana, 0na88, aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość