X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jejku tak sobie zaczęłam myśleć, że coraz trudniej będzie. Teraz nawet nie myślę o wychowaniu, jakich metod będę używać, jak się zachowywać w kryzysowych sytuacjach. Póki co skupiam się na tym, żeby przetrwać kolejny dzień z moim rozdarciuchem kochanym. A tu uświadomiłam sobie, że łatwiej już nie będzie :) dojdą właśnie takie kwestie jak powyżej m. In, bunty, szkoła i odrabianie lekcji. I pewnie wszystkie zatesknimy za tym czasem, kiedy dziecię pp prostu jadło, spało, wrzeszczalo i gadało do sufitu :)

Weridiana, 0na88, lys, apaczka, aaaaga, małaMyszka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

Ewa123
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    u nas tez okropnie wieje - Wam tez wyswietla sie ta promocja swiateczna belly ? co chce post dodac to mi sie wyswietla .

tak wyswietla sie

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    ja jestem przeciwna broni bo niestety kij ma dwa końce i bron byłaby nadużywana właśnie przez tych wszystkich prześladowców

tez jest taka mozliwosc

1usasg185gkausx0.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cały czas ta promocja wyskakuje

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hardcore sie zacznie jak nasze dzieciaki beda mobilne - korzystajmy poki leza mniej wiecej tam gdzie je polozymy :)

Lys- no za takim kursem samoobrony dla dzieci podpisuje sie rekami i nogami.

lys, Weridiana, Ewa123, aaaaga, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Polecam gaz pieprzowy - ja zawsze nosze w torebce , mimo ze jeszcze nie uzylam i mam nadzieje ze nie bedzie okazji, to jakos bezpiecznie sie czuje jak gdzies wychodze ;-)

też noszę się z zamiarem żeby się w taki gaz zaopatrzyć, lepiej mieć niż nie mieć, choć często bywa że jak przyjdzie co do czego to niestety nie ma czasu żeby wyjąć ten gaz z torebki, tym bardziej że damska torebka to studnia bez dna :P

Aska87, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niektore te gazy przypominaja pistolet,juz siebie widze jak wyciagam taki gaz i krzycze "stoj bo strzelam" ;-)

Ja pewnie tez bym nie znalazla jakby przyszlo co do czego , pewnie zaczelabym po prostu uciekac

lys, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Polecam gaz pieprzowy - ja zawsze nosze w torebce , mimo ze jeszcze nie uzylam i mam nadzieje ze nie bedzie okazji, to jakos bezpiecznie sie czuje jak gdzies wychodze ;-)

na kursie doradzano ze lepiej nie bo jest nielegalny i moze nam zrobic krzywde,

zamiast tego miec zawsze lakier do wlosow w sprayu lub zamrazacz na miesnie to powoduje sklejenie powiek i daje mozliwosc ucieczki, a razie gdyby chcieli cie pozwac w sadzie to nie chcialas tylko wlosy poprawialas
    niestety ale prawo nie jest po stronie ofiary

mowili tez ze np jak ktos nas zaatakuje w domu i obronimy sie nozem to zeby tez pokroic troche np owocow na desce bo pozniej w sadzie bedzie to jedyne narzedzie konieczne itp bo akurat kroilismy owoce, inaczej oskarza cie ze nie bronilas sie krzeslem niestety

Pulpecja, lys, magda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Kazde z naszych dzieci spotka na pewno przykrosc ze strony rowiesnikow , no ale dzieci sie probuja na ile mozna sobie u kogos pozwolic. Dorosli tez tak robia np w pracy.

hmm każde no ale moje to szczególnie będzie obrywać za rude włosy ehhh od małego musimy go uczyć odszczekiwać bo dzieci są wredne jak ktoś jest inny (znam z autopsji)

574686d354b58015med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 14:08

0na88, lys, Laura, 5ylwia, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:

Ja jako dziecko bylam okropna nastolatka , mialam zachowanie w szkole gorsze od chlopakow w klasie , zawsze nieodpowiednie i wieczne moja mama musiala zostawac na wywiadowkach , ciagle mialam uwagi za gadanie na lekcjach , siedzenie bokiem , przeszkadzanie w prowadzeniu lekcji , palenie papierosow - choc uczennica bylam dobra i bardzo dobra , spokojnie dawalam rade chlopakom ale "morda" bo wiadomo ze fizycznie nie dalabym rady .

dlaczego? co ci zrobili nauczyciele?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hmm każde no ale moje to szczególnie będzie obrywać za rude włosy ehhh od małego musimy go uczyć odszczekiwać bo dzieci są wredne jak ktoś jest inny (znam z autopsji)

574686d354b58015med.jpg

leze :D

Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już wróciłysmy ze szczepienia i spacerku. mała dzisiaj byla spokojna, nie płakała na szczęście.
    Ona88, możemy sobie ręce podać. ja też byłam wredna dla nauczycieli i do dziś nie wiem co im przeszkadzało to, ze siedziałam sobie bokiem. To mi zwiększało poczucie bezpieczeństwa :-)
    a co do agresji i wychowania, hmmm ciężki temat. Ja swojego syna wychowywałam tak, że nie ma prawa nikogo pierwszy uderzyć z żadnej przyczyny, ale jak jego ktoś uderzy to ma oddać i za dużo się nie zastanawiać. Wyjaśniac będziemy później. Z dwojga złego i tak wolałabym żeby był agresorem niż ofiarą... na szczęście nie miałam takich problemów, teraz jest w ostatniej klasie gimnazjum i jak do tej pory wszystko jest ok. Córa jest pyskata, ale do agresji jej bardzo daleko i oddać raczej by nie potrafiła - nie uderzyłaby drugiej osoby.
    Natomiast ja do dziś pamiętam jak rzuciłam jednym kolegą w kałużę, a drugim o podłogę w szkole w szóstej czy siódmej klasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 14:14

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kropelki viburcol na recepte, nie chce pchac jej czopka, sama tego nienawidzę :) spała po nich 2h :) a ja w tym czasie miałam tel. od koleżanki która oferowała mi pracę na działalność w moim zawodzie za fajną kasę, nie da rady zdalnie, 8h dziennie ale mogłabym małą brać do biura...powiedzialam ze nie ma opcji. Zdalnie bym sie bała a tak to no way. Niech zadzwoni za rok hehehe.

Lecim do tego CH... kupie sobie kawe bo czuje ze powrot znow bedzie ostry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 14:16

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha aśka ale się uśmiałam z tego demotywatora, na szczęście teraz się to już zmienia i już nie śmieją się tek bardzo z rudzielców co kiedyś, czas wielokrotnie pokazał, że rude dzieci niekiedy wyrastają na prawdziwe piękności/przystojniaków (no może oprócz anglików :P)

Aska87, magda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Pulpecja no ja tez sie bilam z chlopakami w podstawowce ale to troche inaczej kiedys wygladalo

Pulpecja, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    hahaha aśka ale się uśmiałam z tego demotywatora, na szczęście teraz się to już zmienia i już nie śmieją się tek bardzo z rudzielców co kiedyś, czas wielokrotnie pokazał, że rude dzieci niekiedy wyrastają na prawdziwe piękności/przystojniaków (no może oprócz anglików :P)

a moj maz ma ruda brode i uwazam ze jest sexy :-)

a tak na powaznie to rude wlosy sa super, przez cale liceum i studia farbowala wlosy na rudo

Pulpecja, lys, Neyla, Amberla, magda sz, małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    a moj maz ma ruda brode i uwazam ze jest sexy :-)

a tak na powaznie to rude wlosy sa super, przez cale liceum i studia farbowala wlosy na rudo
    Mój były mąż też jest rudy :-) i moja najlepsza przyjaciółka - ma rude i kręcone - miała takie powodzenie u facetów, że pewnie niejedna ją nienawidziła :-)

małaMyszka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie niestety nikt tak nie "przygotował" do szkoły i była gnębiona aż do liceum jak zmieniłam środowisko :/ ale teraz jak mi się rude włosy już podobają to wyblakły i są nijakie ehhh

ale jednak mam nadzieję że Patrykowi się zmienią jeszcze przed przedszkolem tak na wszelki wypadek jakby trafił na te wredne dzieciaki :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Laura Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez lubi rude włosy ;)
    Myślałam nawet że Dominiś po dziadku bedzie miał rude, chciałam bardzo ;)
    A może jeszcze mu się zmienią??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, niektórym nigdy nie dogodzisz. Jak byłam w podstawówce to chciałam być super jasną blondynką, potem w liceum zazdrościłam koleżankom z ciemnymi kasztanowymi/czarnymi włosami, aktualnie jestem zadowolona z mojego naturalnego średnio brązowego koloru włosów a najbardziej z faktu, że nie muszę się farbować (no chyba że osiwieję :P)

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2761 2762 2763 2764 2765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ