SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesslin ten tekst Twojej znajomej przejdź na mm tez tak będziesz miała mnie rozwalił. . Faktycznie mm lekiem na wszystko..
Ja tez zazdroszcze przespanych nocek ale to raczej sprawa indywidualna bo większość maluchów juz nie budzi się z glodu tylko są inne przyczyny.. mój też jest mega aktywny i przy każdej pobudce nocnej wygląda jak najszczesliwsze dziecko roku - uśmiech od ucha do ucha i gadanie, podejrzewam ze mm za wiele by nie zmieniło..lys, aaaaga, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja chcialam narzekac na pobudke o 2 i 6. Cofam narzekanie na dziecko
Ponarzekam na meza!!!!!! Dopadl szafke, w ktorej byly slodycze ktore chcialam podokladac do prezentow. Otworzyl 5 czekolad, 2 paczki orzeszkow, 2 paczki zelkow, ptasie mleczko i zjadl 2 lizaki. Wszystko to po tym jak poszlam spac. Jak tylko wstanie to zrobie mu awanture!!!!!Pulpecja, niecierpliwa, apaczka, lys, Maniuś, magda sz, Laura, mamasia, Weridiana, 0na88, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Agaa, ja będę robiła dokładnie ten sam sernik z mojewypieki.com, wczoraj kupiłam wszystkie składniki. Ostatnio znajomi do nas przyszli z tym sernikiem i był super, widzę, że cieszy się powodzeniem ten przepis.
Edit: Aaaa to chyba jednak nie ten sam - ale też na korzennych ciastkach i z piernikamiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 08:57
aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:A ja chcialam narzekac na pobudke o 2 i 6. Cofam narzekanie na dziecko
Ponarzekam na meza!!!!!! Dopadl szafke, w ktorej byly slodycze ktore chcialam podokladac do prezentow. Otworzyl 5 czekolad, 2 paczki orzeszkow, 2 paczki zelkow, ptasie mleczko i zjadl 2 lizaki. Wszystko to po tym jak poszlam spac. Jak tylko wstanie to zrobie mu awanture!!!!!
Wszystko zjadł w nocy????jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Amberla, właśnie podpytałam męża, on jest inżynierem telekomunikacji i mówi mi, że gorzej "sieje" telefon jak dzwoni niż samo wifi i żeby się za mocno nie wkręcać, bo właściwie promieniuje wszystko - telewizor, płyta indukcyjna itp A stacje bazowe są wszędzie i one to dopiero dają promieniowanie - oczywiście ono się zmniejsza wraz z odległością, ale i tak jest silne i na pewno nas nie omija. Nawet mi mąż wartości podał, ale już nie będę w to wnikać. Mówi, żeby nie spać z telefonem pod poduszką i z routerem koło głowy ale też żeby sie nie wkręcać
Jesselin - hehe, Dean ma chyba inny miernik, Też bym taki chciała.My ten miernik pozyczylisny na jeden dzień właśnie od tej Baski. Bo mieszkamy obok linii elektrycznych wielkich i chcieliśmy Wiedzieć. i o ile w domu jak badalismy było oko to na zewnątrz prawdziwy dramat. Musimy się kiedyś Wyprowadzić.
A jestem tak na to uczulona bo Wszędzie wokół raki. Mnóstwo osób Rodziny i znajomych umiera na nie. Ostatnio rok temu moja znajoma - Dziewczyna przed 30 - Przyjmowała mnie do pracy. Piękna, z pasją - Zwiedzala góry - zdobywała Himalaje. Zachorowała - rak mózgu ( choć chyba raka mózgu nie ma - to skrót myślowy) - 3 miesiące i nie było dziewczynydlatego ja się ogromnie boje
jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Hej
Paula, niezły ten twój mążjak dziecko, albo kobieta w ciąży
U nas np w nocy pobudki są co dwie godziny zawsze, na jedzenie; w dzień potrafi dłużej wytrzymać. Lęk separacyjny raczej nie objawia się częstszym budzeniem. Karolina, a Pola za każdym razem chce jeść czy tylko się budzi?jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla, podpytam męża, on generalnie zajmuje się projektowaniem i konfiguracją sieci komórkowych i właśnie takich stacji bazowych, tak abyśmy mogli rozmawiać, korzystać z internetu w telefonie itp, to myślę, że coś tam będzie wiedział. Tzn. on fizycznie na stacjach bazowych bywa bardzo rzadko, jego praca to się odbywa przy komputerze - zdalnie konfiguruje ustawienia takich stacji bazowych dla operatorów w Polsce, ale zapewne wie o co chodzi z tym promieniowaniem. Zapytam, czy da się zmniejszyć przesył stacji bazowej - w sensie czy z technicznego punktu widzenia to możliwe i czy byłby w stanie to zrobić, nie wyłączając jej.
Bo nie wierzę, że jakikolwiek operator pozwoli sobie na wyłączenie stacji na potrzeby kontroli - to są za duże pieniądze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 09:12
Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Nawet jak zasnela teraz to pojekuje, dziasla nie sa rozpulchnione (chyba wg mojej oceny), ale jak naciskam palcem to raz ryk a raz smiech
Slini sie tak, ze plamy na podlodze, myslalam ze tak ulewa, ale to sama slIna jej skapuje.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Amberla, podpytam męża, on generalnie zajmuje się projektowaniem i konfiguracją sieci komórkowych i właśnie takich stacji bazowych, tak abyśmy mogli rozmawiać, korzystać z internetu w telefonie itp, to myślę, że coś tam będzie wiedział. Tzn. on fizycznie na stacjach bazowych bywa bardzo rzadko, jego praca to się odbywa przy komputerze - zdalnie konfiguruje ustawienia takich stacji bazowych dla operatorów w Polsce, ale zapewne wie o co chodzi z tym promieniowaniem. Zapytam, czy da się zmniejszyć przesył stacji bazowej - w sensie czy z technicznego punktu widzenia to możliwe i czy byłby w stanie to zrobić, nie wyłączając jej.
Bo nie wierzę, że jakikolwiek operator pozwoli sobie na wyłączenie stacji na potrzeby kontroli - to są za duże pieniądze.
wiec nie mam głowy
Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Amberla wrote:Agata, ja Ci mowie co nam ta babka mówiła. Absolutnie nie jestem ekspertem. Ani nie konczylam takiej uczelni. Wiec jakby co - co złego to nie ja. Jak poszukam w starych mailach to wyślę te artykuły albo linki do nich. Ale póki co mam Paule chora na jelitowke
wiec nie mam głowy
Amberla, spoko, ja też pojęcia nie mam, ale zainteresowałam tematem, to pomęczę męża wieczoremNiech wysili mózgownicę i coś mi powie
Co do Pauli... mam nadzieję, że pójdzie gładko. A ona była szczepiona na rota?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Hej, WITAmy sie i my:) kurde obiecuje sobie ze dzis przed 23 wyłanczam komputer zeby sie wyspac
Amberla, kurde szkoda niuni, trzymam mocno kciuki zeby nic sie strasznego nie działo
Co do przejscia na mm to akurat to nigdy nie wiadomo, siostra karmi mm w wstaje 2 razy w nocy, a i codzienie od 12 do 2 nie spi, co do idealnych dzieci to mysle ze niektórzy nie koloryzuja:)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Amberla, wspólczuję.
Moja miała jelitówkę jak miała 1,5 roku. Udało się uniknąć szpitala, ale dużo piła i nawet jak było jej chwilowo lepiej to miała apetyt. Obserwowałam cały czas, podawałam wlaśnie chyba orsalit, albo coś podobnego i wodę. Spałam z nią, żeby cały czas kontrolować co się dzieje. Latwo nie jest, zwłaszcza,że masz jeszcze maleńką, ale ona nie powinna się zarazić skoro jest na kp. Oby szybko minęło, moją wtedy pięć dni trzymało.małaMyszka lubi tę wiadomość