X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie ogarniam naszych nocek. Poszedł soac o 20 pobudki 21, 22, 24, 1.30, 4.00, 6.00, 7.00, 8.00. Och jak cudownie

małaMyszka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ten tekst Twojej znajomej przejdź na mm tez tak będziesz miała mnie rozwalił. . Faktycznie mm lekiem na wszystko..
    Ja tez zazdroszcze przespanych nocek ale to raczej sprawa indywidualna bo większość maluchów juz nie budzi się z glodu tylko są inne przyczyny.. mój też jest mega aktywny i przy każdej pobudce nocnej wygląda jak najszczesliwsze dziecko roku - uśmiech od ucha do ucha i gadanie, podejrzewam ze mm za wiele by nie zmieniło..

lys, aaaaga, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam narzekac na pobudke o 2 i 6. Cofam narzekanie na dziecko :-)

Ponarzekam na meza!!!!!! Dopadl szafke, w ktorej byly slodycze ktore chcialam podokladac do prezentow. Otworzyl 5 czekolad, 2 paczki orzeszkow, 2 paczki zelkow, ptasie mleczko i zjadl 2 lizaki. Wszystko to po tym jak poszlam spac. Jak tylko wstanie to zrobie mu awanture!!!!!

Pulpecja, niecierpliwa, apaczka, lys, Maniuś, magda sz, Laura, mamasia, Weridiana, 0na88, Neyla, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa, ja będę robiła dokładnie ten sam sernik z mojewypieki.com, wczoraj kupiłam wszystkie składniki. Ostatnio znajomi do nas przyszli z tym sernikiem i był super, widzę, że cieszy się powodzeniem ten przepis.

Edit: Aaaa to chyba jednak nie ten sam - ale też na korzennych ciastkach i z piernikami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 08:57

aaaaga, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    A ja chcialam narzekac na pobudke o 2 i 6. Cofam narzekanie na dziecko :-)

Ponarzekam na meza!!!!!! Dopadl szafke, w ktorej byly slodycze ktore chcialam podokladac do prezentow. Otworzyl 5 czekolad, 2 paczki orzeszkow, 2 paczki zelkow, ptasie mleczko i zjadl 2 lizaki. Wszystko to po tym jak poszlam spac. Jak tylko wstanie to zrobie mu awanture!!!!!

Wszystko zjadł w nocy????

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Amberla, właśnie podpytałam męża, on jest inżynierem telekomunikacji i mówi mi, że gorzej "sieje" telefon jak dzwoni niż samo wifi i żeby się za mocno nie wkręcać, bo właściwie promieniuje wszystko - telewizor, płyta indukcyjna itp A stacje bazowe są wszędzie i one to dopiero dają promieniowanie - oczywiście ono się zmniejsza wraz z odległością, ale i tak jest silne i na pewno nas nie omija. Nawet mi mąż wartości podał, ale już nie będę w to wnikać. Mówi, żeby nie spać z telefonem pod poduszką i z routerem koło głowy ale też żeby sie nie wkręcać ;-)
    Juz mowie Agata. Tak, podczas dzwonienia tez jest duże promieniowanie ale bardziej podczas samego wybierania numeru. Wtedy powinno się z daleka trzymać telefon i dopiero jak Połączy brać. Co do wifi to jak masz włączone w telefonie to nie jest ciągły sygnał tylko tylko tak co 5 sek. Widać było na mierniku. Ale i tak najgorsza robotę robią stacje bazowe. Ja powiem Ci tak - nie jestem ekspertem i kiedyś nie interesowałam się tematem. Ale znajoma mojego męża w tym siedzi - wpisz sobie: Barbara Galdzinska - Calik. Ona w tym siedzi i działa. Jej córka ciężko choruje przez te stacje bazowe. Jest dr. Ale chyba nauk ekonomicznych. Podsyla P regularnie wszelkie zagraniczne artykuły najnowsze badania itp. Problem ze stacjami brązowymi jest taki ze badania robią - pomiary - tyle ze sieci telefonii są o tym Wcześniej uprzedzane i Zmniejszają tam te przesyly. Jak robili badania nie uprzedzając ich o tym to wyszły Prawdziwie i to była masakra.
    Jesselin - hehe, Dean ma chyba inny miernik, Też bym taki chciała. :) My ten miernik pozyczylisny na jeden dzień właśnie od tej Baski. Bo mieszkamy obok linii elektrycznych wielkich i chcieliśmy Wiedzieć. i o ile w domu jak badalismy było oko to na zewnątrz prawdziwy dramat. Musimy się kiedyś Wyprowadzić.
    A jestem tak na to uczulona bo Wszędzie wokół raki. Mnóstwo osób Rodziny i znajomych umiera na nie. Ostatnio rok temu moja znajoma - Dziewczyna przed 30 - Przyjmowała mnie do pracy. Piękna, z pasją - Zwiedzala góry - zdobywała Himalaje. Zachorowała - rak mózgu ( choć chyba raka mózgu nie ma - to skrót myślowy) - 3 miesiące i nie było dziewczyny :( dlatego ja się ogromnie boje :/

jesslin87 lubi tę wiadomość

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Paula, niezły ten twój mąż :-) jak dziecko, albo kobieta w ciąży :-)
    U nas np w nocy pobudki są co dwie godziny zawsze, na jedzenie; w dzień potrafi dłużej wytrzymać. Lęk separacyjny raczej nie objawia się częstszym budzeniem. Karolina, a Pola za każdym razem chce jeść czy tylko się budzi?

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, takim myśleniem i strachem chyba bardziej przyciągasz takie rzeczy do siebie :-/ zauważ, że wszyscy jesteśmy narażeni na promieniowanie itd , a jednak nie wszyscy chorują.

201508091565.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, podpytam męża, on generalnie zajmuje się projektowaniem i konfiguracją sieci komórkowych i właśnie takich stacji bazowych, tak abyśmy mogli rozmawiać, korzystać z internetu w telefonie itp, to myślę, że coś tam będzie wiedział. Tzn. on fizycznie na stacjach bazowych bywa bardzo rzadko, jego praca to się odbywa przy komputerze - zdalnie konfiguruje ustawienia takich stacji bazowych dla operatorów w Polsce, ale zapewne wie o co chodzi z tym promieniowaniem. Zapytam, czy da się zmniejszyć przesył stacji bazowej - w sensie czy z technicznego punktu widzenia to możliwe i czy byłby w stanie to zrobić, nie wyłączając jej. :-) Bo nie wierzę, że jakikolwiek operator pozwoli sobie na wyłączenie stacji na potrzeby kontroli - to są za duże pieniądze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 09:12

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak zasnela teraz to pojekuje, dziasla nie sa rozpulchnione (chyba wg mojej oceny), ale jak naciskam palcem to raz ryk a raz smiech :| Slini sie tak, ze plamy na podlodze, myslalam ze tak ulewa, ale to sama slIna jej skapuje.

• Amberla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi Paula zwymiotowala - pierwszy raz w Życiu ;( jednak jelitowka :(

• Amberla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Amberla, podpytam męża, on generalnie zajmuje się projektowaniem i konfiguracją sieci komórkowych i właśnie takich stacji bazowych, tak abyśmy mogli rozmawiać, korzystać z internetu w telefonie itp, to myślę, że coś tam będzie wiedział. Tzn. on fizycznie na stacjach bazowych bywa bardzo rzadko, jego praca to się odbywa przy komputerze - zdalnie konfiguruje ustawienia takich stacji bazowych dla operatorów w Polsce, ale zapewne wie o co chodzi z tym promieniowaniem. Zapytam, czy da się zmniejszyć przesył stacji bazowej - w sensie czy z technicznego punktu widzenia to możliwe i czy byłby w stanie to zrobić, nie wyłączając jej. :-) Bo nie wierzę, że jakikolwiek operator pozwoli sobie na wyłączenie stacji na potrzeby kontroli - to są za duże pieniądze.
    Agata, ja Ci mowie co nam ta babka mówiła. Absolutnie nie jestem ekspertem. Ani nie konczylam takiej uczelni. Wiec jakby co - co złego to nie ja. Jak poszukam w starych mailach to wyślę te artykuły albo linki do nich. Ale póki co mam Paule chora na jelitowke :( wiec nie mam głowy :(

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Agata, ja Ci mowie co nam ta babka mówiła. Absolutnie nie jestem ekspertem. Ani nie konczylam takiej uczelni. Wiec jakby co - co złego to nie ja. Jak poszukam w starych mailach to wyślę te artykuły albo linki do nich. Ale póki co mam Paule chora na jelitowke :( wiec nie mam głowy :(

Amberla, spoko, ja też pojęcia nie mam, ale zainteresowałam tematem, to pomęczę męża wieczorem :-) Niech wysili mózgownicę i coś mi powie :-)

Co do Pauli... mam nadzieję, że pójdzie gładko. A ona była szczepiona na rota?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie była... Ale ma 2 lata i Wczoraj 4 msc. Najgorzej jest ponoć do 2 roku życia...? Ale boję się o mała :/

• Agaata Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz w domu jakiś Orsalit, czy inne elektrolity? Jakby wymiotowała to podaj, żeby się nie odwodniła i póki co to chyba możesz tylko obserwować, jakby się coś działo więcej to pojedz do lekarza.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, WITAmy sie i my:) kurde obiecuje sobie ze dzis przed 23 wyłanczam komputer zeby sie wyspac

Amberla, kurde szkoda niuni, trzymam mocno kciuki zeby nic sie strasznego nie działo

Co do przejscia na mm to akurat to nigdy nie wiadomo, siostra karmi mm w wstaje 2 razy w nocy, a i codzienie od 12 do 2 nie spi, co do idealnych dzieci to mysle ze niektórzy nie koloryzuja:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem :) dzwoniłam do lekarza. To właśnie tak powiedział. I że dla Laury najlepsza ochrona to karmienie piersią... A Pauli o dziwo kazał kupić cole - odgazowac i podać zimna..

Agaata, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Agata :)

Agaata lubi tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie miałam pisac o coli, sama zawsze sie tak ratowałam

Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla, wspólczuję.
    Moja miała jelitówkę jak miała 1,5 roku. Udało się uniknąć szpitala, ale dużo piła i nawet jak było jej chwilowo lepiej to miała apetyt. Obserwowałam cały czas, podawałam wlaśnie chyba orsalit, albo coś podobnego i wodę. Spałam z nią, żeby cały czas kontrolować co się dzieje. Latwo nie jest, zwłaszcza,że masz jeszcze maleńką, ale ona nie powinna się zarazić skoro jest na kp. Oby szybko minęło, moją wtedy pięć dni trzymało.

201508091565.png
‹‹ 2758 2759 2760 2761 2762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ