SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_071 wrote:W luxmedziw kosztuj 170zl
A jaka witamine podajesz Lily, vigantol? Nam zwiekszyla pediatra do 2 kropli, bo Tomek mocno przybiera. Ty tez powinnas zaczac podawac wiecej. I podajesz 15 minut przed jedzeniem?
Ja robiłam badanie wit d metabolit 25(OH), a Ty chyba mówisz o cenie badania wit d 1,25(OH).
Podaję standardową dawkę vita D w areozolu, teraz przy okazji szczepień miałam wziąć receptę na vigantol. Nie wiedziałam, że trzeba 15 min przed jedzeniem, różnie podaję.
EDIT teraz patrzę na zlecenie i tam jest napisane cena 85 zł rabat 45 zł, więc jakaś promocja chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 09:12
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
My na sylwka do kina na dwa filmy, maly z tesciowa.
Na dzien babci kupujemy ksiazke "opowiedz mi babciu", do uzupelnienia o wspomnienia, tam sa pytania dla babci np. Jak sie poznala z dziadkiem, sa miejsce na zdjecia.
U nas maly nawet zalapal zasypianie w lozeczku jednak w nocy budzi sie nadal kilka razy(( zatkanie smokiem nie wchodzi w gre bo ryczy....
małaMyszka, gianna88, jesslin87, Ewa123, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Migotka, kąpanie Stasia to ostatnio wątpliwa przyjemność bo podnosi się ciągle do siedzenia...Tatuś się męczy
!
Ofka jak nerki Synka (miedniczki)?
My idziemy niedługo na usg...oby było OK!
Ostatnio badala go inna lekarka i powiedziala ze na prawej tez mu sie powiekszylo, natomiast teraz lekarka mowi ze na prawej nigdy nie mial...małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Aaga moja to samo usypinie trwa dwa razy dluzej i piszczy przes sen i jakiew dziwne dzwieki wydaje..dzis w nocy bylantala duchota bo grzejemy inaczej bysmy zamarzli jak to w domu i niunia ma katar i ja mam katar. Noc ciezka bo ciagnela nosem i pic jej sie chcialo, wietrzylam pokoj w nocy, jej psikalam sola. Teraz juz ok ale taka jestem wykonczona ze wycieczle do zamoscia przekladamy na jutro.
-
Dzień dobry z rana
U nas nocka tka ooo, kilka razy wstawałam wsadzić smoka ale za to pospalismy do 9 he:)
Maż dzis wrócił do pracy więc znowu sami.
My w tym roku zostajemy w domku i już mówię Szymonkowi że bedziemy oglądać polsat hehe, w tamtym roku byliśmy na balu:) Razem z moja siostra i tak we 2 siedziałysmy o suchym pysku przy stole:) ale było bardzo fajnie:)
Wczoraj na słoikaCH widziałam, że po 5 miesiącu jest już rybka w słoiczkach, pewno trzeba zakupić i podac małemu, narazie wprowadzanie mleka 2 niby ok, zobaczymy jak bedzie dalej:)
Niecierpliwa chyba zakupię taki może wtedy mój panicz zechce pić?jesslin87 lubi tę wiadomość
-
Hej mamuski ,
myslicie ze profilaktycznie moge podawac malej wit C w kropelkach ? jak byla przeziebiona to mi zostalo ... teraz ja jestem chora i od wczoraj jej podaje - nie powinno jej chyba zaszkodzic.
Niecierpliwa - gratki dla Julki z okazji juz 5 miesiecy
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
lys wrote:Ja robiłam badanie wit d metabolit 25(OH), a Ty chyba mówisz o cenie badania wit d 1,25(OH).
Podaję standardową dawkę vita D w areozolu, teraz przy okazji szczepień miałam wziąć receptę na vigantol. Nie wiedziałam, że trzeba 15 min przed jedzeniem, różnie podaję.
EDIT teraz patrzę na zlecenie i tam jest napisane cena 85 zł rabat 45 zł, więc jakaś promocja chyba
Witamina D tak jak A, E i K rozpuszczają się w tłuszczach (mleko matki w tym przypadku). Bez mleka zupełnie się nie wchłonie, a jak podasz bezpośrednio przed karmieniem to mała "wetrze" Ci w sutka witaminę, a chodzi o to by połknęła.lys lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Lys, pytałam mamę o morfologię Lily - wg niej morfologia jest ok, limfocyty zwiększone fizjologicznie - normalne na tym etapie, podobnie neutrofile zmniejszone. Morfologia do powtórzenia za miesiąc.
Mocz, ze wzg na ph też do powtórki, wczesniej niż za miesiąc.
Witamina D - trochę niska, co wcale nie jest aż takie znowu dziwne o tej porze roku w naszym regionie geograficznym - zwiększyć o jedną dawkę. No i podstawa - pokazać dziecko pediatrze jeśli chodzi i problemy z brzuszkiem, spaniem, rozdrażnieniem itp. Problemy z brzuszkiem na tym etapie powinny się już normować, dobrze by było, żeby ktoś dokładnie pooglądał Lily, bo może to wcale nie brzuch. Tyle od mojej mamylys lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! Mieliśmy dziś szczepić, ale jakiś cholerny katar znów się przypetal ( chyba od teściowej, bo całe święta zakatarzona) także dopiero w nowym roku. Za to dziś idziemy z mężem do kina, a teściowa ( juz zdrowa) w ramach wyrzutów sumienia zostanie z malym
0na88, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agata bo jemu ten napletek wogóle nie schodzi, tylko do momentu gdzie jest ujście, kurde jak by to wytłumaczyć, poprostu jak mu myję siurka to mi kazała delikatnie odciągać tak żeby zobaczyć dziurkę od ujścia moczowego, i tak też robię, ale nie wiem czy to nie powinno niżej schodzić?
-
Migitka ja naciagam napletek tak, ze widac ujscie cewki moczowej - da sie to poznac, bo cewka jest taka bordowa. Wczsniej naciagalam za slabo i porobily mu sie zrosty, ktore pekaly - musialo go to bardzo bolec, bo wciaz plakal. A co Cie niepokoi?
-
Wogóle od wczoraj rozkminiam czy wszystko jest ok, widze że mały rośnie, przybiera na wadze, próbuje siadać ale słabo sie kręci jeśli jest na plecach, noi z brzuszka na plecy wogóle sie nie obkręca, za to podkurcza nogi i tak jakby próbuje pełzać, matko czy my matki musimy sobie to tak wkręcać wszystko?
-
Griszanka wrote:Migitka ja naciagam napletek tak, ze widac ujscie cewki moczowej - da sie to poznac, bo cewka jest taka bordowa. Wczsniej naciagalam za slabo i porobily mu sie zrosty, ktore pekaly - musialo go to bardzo bolec, bo wciaz plakal. A co Cie niepokoi?
No właśnie to czy odpowiednio to robię kurde... niby więcej sie juz nie da tylko teraz nie wiem czy to tak ma być czy może on ma ta fizjologiczną stulejkęmałaMyszka lubi tę wiadomość