X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    W luxmedziw kosztuj 170zl :O
    A jaka witamine podajesz Lily, vigantol? Nam zwiekszyla pediatra do 2 kropli, bo Tomek mocno przybiera. Ty tez powinnas zaczac podawac wiecej. I podajesz 15 minut przed jedzeniem?

Ja robiłam badanie wit d metabolit 25(OH), a Ty chyba mówisz o cenie badania wit d 1,25(OH).
    Podaję standardową dawkę vita D w areozolu, teraz przy okazji szczepień miałam wziąć receptę na vigantol. Nie wiedziałam, że trzeba 15 min przed jedzeniem, różnie podaję.

EDIT teraz patrzę na zlecenie i tam jest napisane cena 85 zł rabat 45 zł, więc jakaś promocja chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 09:12

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na sylwka do kina na dwa filmy, maly z tesciowa.
    Na dzien babci kupujemy ksiazke "opowiedz mi babciu", do uzupelnienia o wspomnienia, tam sa pytania dla babci np. Jak sie poznala z dziadkiem, sa miejsce na zdjecia.

U nas maly nawet zalapal zasypianie w lozeczku jednak w nocy budzi sie nadal kilka razy :((( zatkanie smokiem nie wchodzi w gre bo ryczy....

małaMyszka, gianna88, jesslin87, Ewa123, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Migotka, kąpanie Stasia to ostatnio wątpliwa przyjemność bo podnosi się ciągle do siedzenia...Tatuś się męczy ;)!

Ofka jak nerki Synka (miedniczki)?
    My idziemy niedługo na usg...oby było OK!
    Miedniczki powiekszone jednak na lewej jakby mniej, wizyte mamy pod koniec stycznia.
    Ostatnio badala go inna lekarka i powiedziala ze na prawej tez mu sie powiekszylo, natomiast teraz lekarka mowi ze na prawej nigdy nie mial...

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga moja to samo usypinie trwa dwa razy dluzej i piszczy przes sen i jakiew dziwne dzwieki wydaje..dzis w nocy bylantala duchota bo grzejemy inaczej bysmy zamarzli jak to w domu i niunia ma katar i ja mam katar. Noc ciezka bo ciagnela nosem i pic jej sie chcialo, wietrzylam pokoj w nocy, jej psikalam sola. Teraz juz ok ale taka jestem wykonczona ze wycieczle do zamoscia przekladamy na jutro.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana

U nas nocka tka ooo, kilka razy wstawałam wsadzić smoka ale za to pospalismy do 9 he:)
    Maż dzis wrócił do pracy więc znowu sami.
    My w tym roku zostajemy w domku i już mówię Szymonkowi że bedziemy oglądać polsat hehe, w tamtym roku byliśmy na balu:) Razem z moja siostra i tak we 2 siedziałysmy o suchym pysku przy stole:) ale było bardzo fajnie:)

Wczoraj na słoikaCH widziałam, że po 5 miesiącu jest już rybka w słoiczkach, pewno trzeba zakupić i podac małemu, narazie wprowadzanie mleka 2 niby ok, zobaczymy jak bedzie dalej:)

Niecierpliwa chyba zakupię taki może wtedy mój panicz zechce pić?

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski ,

myslicie ze profilaktycznie moge podawac malej wit C w kropelkach ? jak byla przeziebiona to mi zostalo ... teraz ja jestem chora i od wczoraj jej podaje - nie powinno jej chyba zaszkodzic.

Niecierpliwa - gratki dla Julki z okazji juz 5 miesiecy :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spimy w pokoju 10m2, jak bym takzaczeła grzac to chyba byśmy sie podusili, mieszkamy tu juz 3 rok, nigdy nie odkrecałam kaloryferów, jest dosc ciepło, na tyle, że jak ktoś nas odwiedza to zawsze musi się wyrozbierać do krótkiego rękawka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Ja robiłam badanie wit d metabolit 25(OH), a Ty chyba mówisz o cenie badania wit d 1,25(OH).
    Podaję standardową dawkę vita D w areozolu, teraz przy okazji szczepień miałam wziąć receptę na vigantol. Nie wiedziałam, że trzeba 15 min przed jedzeniem, różnie podaję.

EDIT teraz patrzę na zlecenie i tam jest napisane cena 85 zł rabat 45 zł, więc jakaś promocja chyba

Witamina D tak jak A, E i K rozpuszczają się w tłuszczach (mleko matki w tym przypadku). Bez mleka zupełnie się nie wchłonie, a jak podasz bezpośrednio przed karmieniem to mała "wetrze" Ci w sutka witaminę, a chodzi o to by połknęła.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, pytałam mamę o morfologię Lily - wg niej morfologia jest ok, limfocyty zwiększone fizjologicznie - normalne na tym etapie, podobnie neutrofile zmniejszone. Morfologia do powtórzenia za miesiąc.
    Mocz, ze wzg na ph też do powtórki, wczesniej niż za miesiąc.
    Witamina D - trochę niska, co wcale nie jest aż takie znowu dziwne o tej porze roku w naszym regionie geograficznym - zwiększyć o jedną dawkę. No i podstawa - pokazać dziecko pediatrze jeśli chodzi i problemy z brzuszkiem, spaniem, rozdrażnieniem itp. Problemy z brzuszkiem na tym etapie powinny się już normować, dobrze by było, żeby ktoś dokładnie pooglądał Lily, bo może to wcale nie brzuch. Tyle od mojej mamy :-)

lys lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata dziękuję ślicznie :) uspokoiłaś mnie.

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie a co z euforia?
    Nie wiem dlaczego ale zajrzałam do aniołkowych mam... Głupia ja...

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ja mam głęboką nadzieję że z Antosiem jest wszystko ok. waga 2400 to duzy dzieciaczek juz był:) ja juz nie pamiętam jaki był stan małego po urodzeniu, któraś pamięta?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mieliśmy dziś szczepić, ale jakiś cholerny katar znów się przypetal ( chyba od teściowej, bo całe święta zakatarzona) także dopiero w nowym roku. Za to dziś idziemy z mężem do kina, a teściowa ( juz zdrowa) w ramach wyrzutów sumienia zostanie z malym

0na88, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie chłopców, sory za głupie pytanie ale wczoraj się zaczęłam zastanawiać przy kapieli Szymka, jak bardzo u Waszych maluchów ściągacie napletek? ja nie wiem czy mój mały nie ma jakiejś wady..

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, ja wcale nie ściągam, nie jest to zalecane.
    A o jakiej wadzie myślisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 10:34

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata bo jemu ten napletek wogóle nie schodzi, tylko do momentu gdzie jest ujście, kurde jak by to wytłumaczyć, poprostu jak mu myję siurka to mi kazała delikatnie odciągać tak żeby zobaczyć dziurkę od ujścia moczowego, i tak też robię, ale nie wiem czy to nie powinno niżej schodzić?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie tzw fizjologiczna stulejka, pokaż pediatrze,właśnie mi ostatnio mama o tym mówiła, że teraz dziurka ma być mała. No i nie odciąga się napletka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migitka ja naciagam napletek tak, ze widac ujscie cewki moczowej - da sie to poznac, bo cewka jest taka bordowa. Wczsniej naciagalam za slabo i porobily mu sie zrosty, ktore pekaly - musialo go to bardzo bolec, bo wciaz plakal. A co Cie niepokoi?

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogóle od wczoraj rozkminiam czy wszystko jest ok, widze że mały rośnie, przybiera na wadze, próbuje siadać ale słabo sie kręci jeśli jest na plecach, noi z brzuszka na plecy wogóle sie nie obkręca, za to podkurcza nogi i tak jakby próbuje pełzać, matko czy my matki musimy sobie to tak wkręcać wszystko?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Migitka ja naciagam napletek tak, ze widac ujscie cewki moczowej - da sie to poznac, bo cewka jest taka bordowa. Wczsniej naciagalam za slabo i porobily mu sie zrosty, ktore pekaly - musialo go to bardzo bolec, bo wciaz plakal. A co Cie niepokoi?

No właśnie to czy odpowiednio to robię kurde... niby więcej sie juz nie da tylko teraz nie wiem czy to tak ma być czy może on ma ta fizjologiczną stulejkę

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 2796 2797 2798 2799 2800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ