X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla mnie też zastanawia o jaki nos ci chodzi, ale znam co najmniej kilka osób, które twierdzą, ze mają beznadziejny nos - tylko do zoperowania, a dla mnie (i dla innych) wyglądają zupełnie normalnie i ładnie.

201508091565.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    A to ja
    4j2q1y.jpg
    1vio9.jpg
    Wrzuciłabym fotkę świąteczną ale są jeszcze na aparacie a ja piszę z komórki.
    Szalejecie tu dzisiaj :-P Fajnie Was "poznać" ja to chyba nie mam za grosz wyobraźni bo każda z Was jest dla mnie zaskoczeniem ;-)

U nas Święta ok, spokojne, rodzinne. Natalka poznała resztę rodziny i przy okazji pomarudziła ale i tak wszyscy są zakochani ;-)
    Dzisiaj miała problemy ze spaniem, często się wybudzała i płakała. Teraz już na szczęście śpi a ja relaksuje się z czekoladą i karmi przed tv :-)
    Apaczka zgodna z moją wizją ;)
    Gianna też ;)
    Ofkę widziałam ;) I widać od razu że to jajcara :P Wyluzowana na maksa ;P
    Lys: cały czas myślę.... powiem Ci, że faktycznie myślałam, że włosy ciut dłuższe. Ale to mi bardziej nie o wygląd chodzi, tylko o oczy. Bo mimo ze z wyglądu młodziutko i drobno wyglądasz i mogłabym Ci dać ze 20 -24 lata, to jednak w oczach coś masz, takiego co mi nie pasuje do wyglądu zewnętrznego. Oczy masz jakby poważniejsze niż ciało :) Masz cos takiego w oczach, że dalej myslę dlaczego i zgodne i niezgodne wyobrażenie ;)

lys, jesslin87 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka sliczna kobieta z Ciebie :) Choc widzialysmy Cie na fotkach z Waszego spotkania to na tych dla mnie wygladasz inaczej :) Ja wlasnie upilam mezowi szklaneczke piwka Raciborskie miodowe, pychaa!

A tak swoja droga ladny lancuszek poznawczy dzis zapoczatkowalam, gdybym wiedziala, ze to pozwoli mi Was poznac i jeszcze tyle milych slow uslysze to wczesniej bym to zrobila :D

Pulpecja, Amberla, apaczka, lys, 0na88, Martucha86, jesslin87, sylwucha89, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój sernik, który upiekłam na Święta wszystkim posmakował, szczególnie mężowi i kazał mi następny piec na Sylwestra. Właśnie się piecze w piekarniku, mam nadzieję, że i tym razem wyjdzie :-D

magda sz, niecierpliwa, lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ofka, specjalnie dla Ciebie zrobię sobie zdjęcie z boku, albo znajdę w fotkach ;P
    Jak mówię o operacji to mój " stary" mówi, żeby sobie mózg zoperowała. JAk mu mówię, że z wiekiem będzie gorzej i będzie tylko dłuższy i większy, to słyszę, że się ze mą rozwiedzie, bo on z inną babą ślub brał a jak będzie inny nos to wyciągnie album i pokaże dzieciom, że to nie ich mamusia ;P

A Ty co pinokio, ze nos Ci bedzie rosl :D??? Maz dobrze gada dac mu wodki ;)

Pulpecja, apaczka, lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    http://www.poezja-smaku.pl/ciasto-marchewkowe/

robiłaś? warte grzechu? ta szklanka oleju mnie przeraża, nie czuć tego?

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Ofka, specjalnie dla Ciebie zrobię sobie zdjęcie z boku, albo znajdę w fotkach ;P
    Jak mówię o operacji to mój " stary" mówi, żeby sobie mózg zoperowała. JAk mu mówię, że z wiekiem będzie gorzej i będzie tylko dłuższy i większy, to słyszę, że się ze mą rozwiedzie, bo on z inną babą ślub brał a jak będzie inny nos to wyciągnie album i pokaże dzieciom, że to nie ich mamusia ;P

no dawaj ocenie go zaraz tego nosa.

tb73i09k881y3sjt.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super Was zobaczyć! :) niestety Marty nie zdążyłam :( kara za opóźnienia w czytaniu.. Z tymi zdjęciami to jak czytanie książki! Człowiek ma własne wyobrażenia, a później idzie do kina i zdziwienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 12:31

Pulpecja, apaczka, niecierpliwa, gianna88, lys, 0na88, Agaata, Amberla, Martucha86, jesslin87, witaminkab, sylwucha89, Laura, Paula_071, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

• Amberla Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka sliczna kobieta z Ciebie :) Choc widzialysmy Cie na fotkach z Waszego spotkania to na tych dla mnie wygladasz inaczej :) Ja wlasnie upilam mezowi szklaneczke piwka Raciborskie miodowe, pychaa!

A tak swoja droga ladny lancuszek poznawczy dzis zapoczatkowalam, gdybym wiedziala, ze to pozwoli mi Was poznac i jeszcze tyle milych slow uslysze to wczesniej bym to zrobila :D
    Mam to samo... Upiekłam takie ciasto na świeta, że wszyscy zachwyceni... Zjedli całą wielką blachę. Mąż się śmiał że przechodzi z mięsa na ciasto. CHoć dziś mu do śmiechu nie było i poprosił, żebym więcej nie piekła ciast, bo on chce schudnąć i tak się nie da ;P. W każdym razie jak powiedziałam, że na moje urodziny muszę jakiegoś super torta znaleźć usłyszałam, żeby lepiej zrobiła to ciasto bo super a przynajmniej wszyscy zjedzą ;P
    Ciasto jest jabłkowo kokosowe ;)

magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka jaka ślicznotka, lubie taki typ urody...

apaczka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • apaczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Apaczka zmieniasz zawód? :P A tak serio, to ja od zawsze mam takie marzenie, że chciałabym być także pilotem helikoptera i oczywiście mieć mój własny heli :D
    Chciałabym :-) fotka z samolotu zrobiona w kokpicie Airbusa A380 na lotnisku w Dubaju :-) zagadałam ze stewardem i mnie wpuścili jak wylądowaliśmy. Marzą mi się podróże ale niestety muszą chyba poczekać kilka lat :-)

lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie Magda stracila?? Tak dzis Maja daje w palnik, ze dla kolezanek czasu nie ma??

Ona a co maz na Twoje wlosy i kolorowe pasmo??

magda sz, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla zarzuć przepisem ;) kocham wszystko co z kokosem :)

niecierpliwa, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wrote:
    Apaczka zgodna z moją wizją ;)
    Gianna też ;)
    Ofkę widziałam ;) I widać od razu że to jajcara :P Wyluzowana na maksa ;P
    Lys: cały czas myślę.... powiem Ci, że faktycznie myślałam, że włosy ciut dłuższe. Ale to mi bardziej nie o wygląd chodzi, tylko o oczy. Bo mimo ze z wyglądu młodziutko i drobno wyglądasz i mogłabym Ci dać ze 20 -24 lata, to jednak w oczach coś masz, takiego co mi nie pasuje do wyglądu zewnętrznego. Oczy masz jakby poważniejsze niż ciało :) Masz cos takiego w oczach, że dalej myslę dlaczego i zgodne i niezgodne wyobrażenie ;)

Jak to mówią, oczy są zwierciadłem duszy i tylko powiem, że masz rację :) ja jestem niezła aktorka, ale oczy mnie zdradzają. Ale mniejsza o to.

Amberla, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia super! Ale mamy ladne mamusie, nic dziwnego, ze nasze dzieci takie ladne :) W ogole super sciana, marzy mi sie taka w salonie

5ylwia, Martucha86, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie chyba na rekord dziś ze stronami heheh bardzo dobrze jest co czytać :) Dziś mamy dzień TOP NO SECRET :D Agatkę i Apaczkę, Agę89- widziałam piękne kobietki :) ale Apaczka była dla mnie zaskoczeniem jak poznałyśmy się w szpitalu nie wiem czy przez sytuację że akurat jednego dnia trafiłyśmy do tego samego szpitala czy inaczej sobie wyobrażałam po prostu ale myślałam że ma krótkie włosy i ma okulary a tu taka lala :).

Niecierpliwa, noś dowód ze sobą :D heh ja Ci dam Raciborskie, latka są? :D

Lys powiem Ci jedno- córka Cię zaraz przerośnie, wyobrażałam sobie Ciebie podobnie :) niebieskie oczy i krótkie włosy nie wiem dlaczego :) że też małż nie boi się tak Ciebie zostawiać i lecieć na tyle czasu :P

Amberla jaki nos? gdzie? chyba nie widziałaś brzydkiego nosa- mój kolega ma jak klamka od zakrystii. Aż poszukam fotki i wstawię, wołaliśmy na niego- rednos, duży pryszczaty i zawsze czerwony.

Puplecja wyborażałam sobie Ciebie po nicku (bez obrazy) za taką pulpecję z prawdziwego zdarzenia a tym czasem poliki do środka nie na zewnątrz. Mam nadzieję że po 3 dzieci też będę tak wyglądać :)

Martucha Ciebie wyobrażałam sobie jako dziewczynkę z dłuugimi włosami, tylko co do okularów to się nie pomyliłam :)

Resztę z Was no prawie to już widziałam wcześniej więc powiem tylko tyle że jesteśmy sexy mamy nie żadne matki polki. :)

niecierpliwa, apaczka, lys, 0na88, Martucha86, Pulpecja, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia Twój Oli to wykapana mama :)

5ylwia, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia o Ciebie zupełnie inaczej sobie wyobrażałam i prawde mówiąc wyglądasz jak 19 latka!

5ylwia, jesslin87, Paula_071, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto kakaowe z jabłkami i kokosem:

Ciasto:
    - 500 g mąki
    - 1/2 szkl. cukru pudru
    - 5 żółtek
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 250 g masła lub margaryny
    - 2 łyżki ciemnego kakao
    - 1 łyżka śmietany

Masa kokosowa:
    - 200 g wiórków kokosowych
    - 5 białek
    - 1 szkl. cukru
    - 1 torebka budyniu śmietankowego
    - 1 szkl. gęstej, kwaśnej śmietany
    - odrobina aromatu waniliowego

Poza tym:
    - 1 kg jabłek*
    - 3 łyżki cukru
    - 3 łyżki wody

Jabłka umyć, obrać, pokroić na małe kawałeczki, wrzucić do garnka, wlać wodę i „gotować” pod przykryciem, aż zmiękną (nie muszą się rozpaść, nawet lepiej, żeby część pozostała w całości). Następnie garnek odkryć, wsypać cukier i podgrzewać jeszcze kilka minut, żeby płyn odparował. Odstawić do wystygnięcia.

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia i kakao, następnie posiekać z masłem, dodać żółtka, śmietanę i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na dwie równe części – jedną wyłożyć do blaszki (23 x 33 cm) wyścielonej pergaminem, a drugą włożyć do zamrażalnika na około pół godziny.

Białka ubić, stopniowo dodając cukier i ubijać, aż się rozpuści. Wsypać proszek budyniowy i jeszcze chwilę ubijać. Dodać śmietanę, aromat waniliowy i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać.

Ciasto w blaszce posmarować połową masy jabłkowej (może być jeszcze ciepła), następnie rozprowadzić równomiernie masę kokosową, a na wierzch delikatnie wyłożyć łyżeczką resztę masy jabłkowej. Całość posypać startym ciastem kakaowym (z zamrażalnika). Piec w temp. 180 st. C przez 50-60 minut (piekłam z termoobiegiem – tylko dolna grzałka, w temp. 165 st.C).

I tak, ja zwiększyłam ilość składników bo miałam blachę większą na 40 cm. Ale mimo to warto trochę zwiększyć bo jak więcej ciasta to fajnie wyszło. I jabłek na tę blachę większą było z 1,5 kg ( na oko) ale to i tak mało - warto dać ciut więcej jabłek naprawdę ;)
    Powiem, że naprawdę pyszne - wszystkim smakowało. Nawet teściowa jadła i się zachwycała a nie może jeść słodyczy.... ale jak wszyscy pochwalili to musiała skosztować ;D

niecierpliwa, gianna88, Paula_071 lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale laska jesteś!!! Ale Ty chyba jesteś ode mnie z 10 lat młodsza!!!

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2806 2807 2808 2809 2810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ