SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za fantasy nie przepadam ale sagę wiedźmina przeczytałam i mi się podobala. Swego czasu Chmielewska lubiłam czytać szczególnie rozbawił mnie Nieboszczyk mąż. Z resztą kiedyś cały czas coś czytałam a teraz szkoda gadać. Nadal nie przeczytałam książki która dostałam w marcu na urodziny.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Amberla wrote:O jaaa.... Tak, saga o ludziach lodu to było to
miałam taki sentyment ze po 10 latach jeszcze raz przeczytałam.... 47 tomów :
Migotkaa, Migotkaa, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Ja za fantasy nie przepadam ale sagę wiedźmina przeczytałam i mi się podobala. Swego czasu Chmielewska lubiłam czytać szczególnie rozbawił mnie Nieboszczyk mąż. Z resztą kiedyś cały czas coś czytałam a teraz szkoda gadać. Nadal nie przeczytałam książki która dostałam w marcu na urodziny.
a jaka ksiazke dosyalas na ur, dawaj ja przeczyam i Ci opowiem:)))jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
A ja dostałam od męża książkę "Zaduch" (prosiłam o nią) - to generalnie reportaże o 30latkach, którzy przyjechali z małych miasteczek i wsi do Warszawy i są tzw. "słoikami" - duużo mi się zgadza
Ja też z tego pokolenia i dużo o ludziach z moich stron, czyli z lubelskiego, którym trudno odnaleźć się w wielkim mieście, ale po czasie spędzonym tutaj, trudno też wrócić do domu. Jestem w połowie aktualnie.
apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ofka wrote:chmielewska uwielbiam ale nie na raz bo styl ma meczocy jednak na dluzsza mete, za to jej autobiografie to kilka razy czytalam, uwielbiam.
a jaka ksiazke dosyalas na ur, dawaj ja przeczyam i Ci opowiem:)))
Autobiografii nie czytałam ale może kiedyś sięgnę skoro mówisz ze warto. Na urodziny dostałam Zlodziejke książek. Czytalas?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka wrote:bo to jest mega smutna historia o samotnosci
Większość ludzi jednak jej nie rozumie mimo że tak prosto napisana. I już widziałam wiele razy zdziwienie na twarzach jak wspominałam o tej "bajce dla dzieci ".małaMyszka lubi tę wiadomość
-
ja musze kupis komentarze do kodeksów, najmniej do kk. kpk. kc. kpc. kkw. kw. ksh kpa, jeden kosztuje ze 300 zł chba bede drukowac bo mam w pdf... wyjdzie taniej... ech egzamin 1500 zł a nawet kawy nie dadza nie wspomne o kanapce a trwa 4 dni po 6 h...ostatni dzien 8 h
-
lys wrote:Większość ludzi jednak jej nie rozumie mimo że tak prosto napisana. I już widziałam wiele razy zdziwienie na twarzach jak wspominałam o tej "bajce dla dzieci ".
lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Agaata wrote:Ja dużo czytałam dopóki nie było internetu
Później poszło w zapomnienie, bo komputer mi zabrał czas
-
Migotkaa wrote:Ofka, toz to chamota za te pieniądze nawet kawą nie poczęstować
byly podobno odwolania ze po kawie ktora serwowala izba ludzie dostawali sraczki i niby na to powolywali sie jak oblewali i juz nie serwuja.lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Większość ludzi jednak jej nie rozumie mimo że tak prosto napisana. I już widziałam wiele razy zdziwienie na twarzach jak wspominałam o tej "bajce dla dzieci ".
No cóż, chyba nie czytali skoro nie rozumieją. Ja też uważam, że to bardzo smutna, ale też bardzo mądra książka. I bardzo ją lubię.lys, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość