X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa my też w domeczku jutro, pytam się dziś męża czy mamy szampana w domu napewno haha, jutro zrobię 2 sałątki, jedna to gyros a druga brokułowa, jadłam ostatnio u siostry i przepyszna, podam Wam przespis, tylko pewnie nie dla mam kp ale może reszta skorzysta:)
    http://www.uwielbiamgotowac.com/2013/10/saatka-warstwowa-z-brokuem-i.html?m=1#.Vec8zPn1akp

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia cudowne zdjęcie! synek mamusi ! :) Ciebie i Piotrusia (w brzuchu) to kojarzę ze zdjęć na fb :)

Dziewczyny więcej życzliwości :) Teraz to Miru jaka zła a jak miała problemy z ciążą to siedziałyśmy jak na szpilkach i panikowałyśmy razem z nią, po tylu poronieniach ja bym chyba jechała na psychotropach żeby przebrnąć do końca ciąży, każdy lekarz mówił jej co innego. Teraz chwali się tym swoim szczęściem i pęka z dumy więc nie dziwcie się że wrzuciła takie zdjęcia bo dla niej to wielka radość, myślę że ona ma świadomość co może się dziecku stać a co nie.
    Ja sobie nie wyobrażam żeby moja Maja tak teraz siedziała i się poruszała ale każde dziecko inne. Same widziałyście zdjęcia jak pełza jej mały w wieku 2 miesięcy, co jak co ale nie da się tego wymusić... ja nawet teraz jak kładę małą na brzuch to nie jestem w stanie zmusić do pełzania jak zachęcam ją zabawką itp. kilka razy sama z siebie przemieściła się nie wiem jak bo byłam zajęta pakowaniem prezentów to był dla mnie szok że przemieściła się ok.1,5m. A że dziecko siedzi zgarbione to chyba każde tak na początku przygody z siadaniem z tego co zaobserwowałam u dzieci znajomych, dziecko jest przyzwyczajone do pozycji z brzucha. Moją trudno teraz zmusić do leżenia- wszystko takieeeee ciekawe, staram się dużo czasu spędzać z nią na macie (pół dnia łącznie), tam się na boczki przewraca itp. bo jak tylko włożę do bujaka to siada sama, coraz mniej się chwieje, idzie jej to co raz lepiej, myślę że to nie jest nic niezdrowego tylko naturalny etap rozwoju.

5ylwia, mamasia, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    hehe no z tego co kojarzę u Laury też ten sam był :)
    No hehehe ;) też prawda :P

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Griszanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekhm narzekalam dzis, ze jestem gruba? To zamiast tresciwego obiadu (czasu malo bylo), pochlonelam dwie tabliczki czekolady, jedna studencka, druga mleczna. Niedobrze mi. Jaka ja glupia.
    Szkoda, ze Miru zablokowala pamietnik, chetnie zobaczylabym o co tyle krzyku ;)
    Mamasia Piotrus jest boski, a ty piekny masz usmiech, w ogole jestes piekna.
    Pilpecja zab czasu kazda z nas ugryzie, ale dla Ciebie jest laskawy. A dzieciczki kobiete odmladzaja. Znam dwow siostry, ktore sa rok po roku, obie maja po dwoje doroslych dzieci, jedba z nich "dorobila" sie po 17 latach jeszcze jednego potomka. Mentalnosc obu dzieli przepasc. Zgadnij, ktora wyglada mlodziej i mentalnie jest duzo mlodsza? Dla mnie to fenomen :) Wiec mozesz sobie gadac, ze cos Cie tam podgryza, ludzie z boku widza zupelnie co innego ;)

mamasia, małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Migotkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis ubrałam rajtuzki, spodnie dresowe skarpetki, body krótki rekaw, koszulka długi rekaw, kombinezon i przykryty grubszym kocykiem

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz zmiana tematu- sekret naszych "problemów" :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3eaa7f94af4e.jpg

Aska87, Laura, Migotkaa, aaaaga, Pulpecja, lys, maaadzik1207, mamasia, jesslin87, witaminkab, małaMyszka, Weridiana, Amberla, Maniuś, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • MaMia Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My to ubieramy tylko body dlugi rekaw, rajstopki, spodenki, kombinezon taki misiowy,czapka i dwa kocyki albo jeden grubszy;) ale moj synek z tych zimnolubnych, szczesliwy jak goly:);a po takim spacerku jest cieplutki;)

• magda sz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja mam jutro na sylwestra zrobic sałatkę gyros taką warstwową, nigdy nie robiłam...wstyd się przyznać, mogę Cię prosić o sprawdzony przepis?

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Oj na koniec roku taka atmosfera.. Jesteśmy tu żeby się wspierać i radzić, a nie krytykować :( wiem, że wyrażacie tylko swoją opinię.. ale każda z nas ma prawo wychowywać swoje dziecko jak chce ;-)
    Miru, ja akurat nie miałam okazji przeczytać Twojego pamiętnika ale najważniejsze, że Twój synek jest otoczony miłością i jestem pewna, że nie robisz mu krzywdy :) dużo zdrówka dla synka!

Co do zdjęć u nas to samo.. Jest mega śmiech łapie szybko za telefon i nagle powaga :) jakie cwane te nasze dzieci!

Lys jeszcze trochę i będziecie razem! Mam nadzieję, że będziesz nadal do nas zaglądać chociaż przez pierwsze dni będziesz miała usprawiedliwienie nieobecności :)

Mamasia wrzucałaś wcześniej jakieś swoje zdjęcia? Bo dla mnie wyglądasz identycznie jak w moich wyobrażeniach! :)
    Mój synek tez powaznieje jak zobaczy aparat i albo trzeba użyć gilgotek albo pajacowac przed nim i go rozmieszac ;-) swoich fotek tu chyba nie wrzucalam tylko mlodego, ale na naszej grupie na fb juz się dawno ujawnilam :-)

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieram body długi rękaw, spodenki, bluzę dresową, kombinezon i kocyk dość gruby. Ja myślę, że kombinezon, ubrania pod kombinezonem i jeszcze śpiworek to za dużo jednak.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Obiecałam to ci zafunduje...
    kochana Ty moja.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jasne, juz pisiam dla Ciebie:)

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda otoz to, wszystkie martwilysmy sie jej stanem, dzieckiem, zylysmy tym, a bylysmy po prostu hmm manipulowane to za duze slowo, wierzylysmy w to, co Miru chciala, zebysmy wierzyly, a pare razy minela sie z prawda niestety.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwile. Ciezki dzien, dostalam takiego zastoju pokarmu, ze pekala mi piers a nic z niej nie lecialo. Zadne masaze, cieply prysznic ani przystawianie malego nie pomagalo. Pojechalismy do cioci meza, ktora zajmuje sie laktacja w szpitalu. 1,5h masowala mi piers i dopiero wtedy cos puscilo. Bolało tak, ze plakalam. Ale dalej na koncu kanalika jest grudka, prawdopodobnie zbity tluszcz. Musze masowac, ściągać co 2h, przystawiac malego. Trzymajcie kciuki, zeby to dziadostwo wyszlo, bo inaczej dostane antybiotyk i leki na zatrzymanie laktacji. I jeszcze trafilam na kijowy moment (sylwester + weekend) kiedy wszyscy sensowni lekarze nie pracuja.
    Mam nadzieje, ze u Was ok, nie mam jak teraz nadrobic dzisiejszych wpisow.
    Dobranoc.

małaMyszka, Weridiana lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa nie wiem może ja za łatwowierna jestem ale za dużo tu hejtu dziś, skąd wiesz że to wszystko było naciągane? Mnie to strasznie ruszyło, jak się Miru nie odzywała dłużej to ciągle myślałam co tam u niej

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ja ubieram body długi rękaw, spodenki, bluzę dresową, kombinezon i kocyk dość gruby. Ja myślę, że kombinezon, ubrania pod kombinezonem i jeszcze śpiworek to za dużo jednak.

No i wlasnie nie wiem jak ja ubrac do tego spiworka

• Ofka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam w maroku ubieram strój kapielowy no mam ta dupe ze moge tanczyc shaking pupka... no i co z tego....ja tam sie ciesze zyciem, moge sie wstydzic za swoje zachowanie, z to ze komus zrobilam przykrosc, ale za rozstepy na tylku??? w zyciu.

chcebycmama, apaczka, lys, mamasia, AgaSad, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • aaaaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minus 4 jak wychodzilam młody miał na sobie body długi rękaw skarpetki spodnie dresowe czapkę z uszami chustke pod szyja z pluszu tak go wsadzilam w kombinezon ale nie zimowy taki pikowany materiał podszytu polarem i w wózku w spiworze o takim
    http://www.smyk.com/altabebe-basic-spiworek-deep-blue,p1085684303,swiat-niemowlaka-p

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • chcebycmama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    My to się ubieramy jak na mrozy a Leon nawet Nie spocony: body dł.rękaw rajtuzy na to polarowy pajac takiego wkładam kombinezon czapka i do wózka ze spiworkiem i jeszcze okrywam mu nóżki kocem. I mówię wam ze nawet nie jest przepocony.A Wy jak ubieracie?
    Psioszka ja tak samo dziś ubrałam syna na spacer z tym ze śpiwór jest z wełny wiec jeszcze cieplej ubieram niż ty. Tez syn nie jest spocony i zasypia po 10 min spaceru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 22:19

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a ja Ci powiem tak - sama jestem po przejściach, miałam 3 poronienia, ciążę bardzo źle psychicznie znosiłam i uwierz mi, codziennie modliłam się, żeby moje dziecko wytrzymało w brzuchu do 38 tygodnia i żeby nie było wcześniakiem - a od 24 tygodnia miałam pessar, leżałam, dostałam sterydy na rozwój płuc itd. Nie wyobrażam sobie jak po trudnych przejściach można dwa miesiące przed terminem biegać po lekarzach i żądać rozwiązania ciąży, bo dziecko jest gotowe przyjść na świat. Jak to gotowe, 2 miesiące wcześniej? Ja w ogóle nigdy nie reagowałam na te wpisy, bo od początku miałam na ten temat swoje zdanie i w ogóle nie traktowałam tego poważnie. Ale wiem, że dużo ludzi czyta takie rzeczy i albo może się wzorować i zrobić jakąś głupotę, albo może się dołować, że jego dziecko jest gorsze, bo czegoś nie umie itd, dlatego tym razem mnie to ruszyło.

niecierpliwa, Pulpecja, ainer85, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2827 2828 2829 2830 2831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ