X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin zebrałyśmy pochwałę hehe :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    ja tam w maroku ubieram strój kapielowy no mam ta dupe ze moge tanczyc shaking pupka... no i co z tego....ja tam sie ciesze zyciem, moge sie wstydzic za swoje zachowanie, z to ze komus zrobilam przykrosc, ale za rozstepy na tylku??? w zyciu.
    Uwielbiam Cię i Twój dystans do siebie i całej reszty świata!

Ofka, apaczka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no to niech cycuchy wracają do zdrowia! Jak to się stało? Miałaś jakąś większą przerwe w karmieniu czy co? Pytam żeby wiedzieć jakby co

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Uwielbiam Cię i Twój dystans do siebie i całej reszty świata!
    Dziekujevja Was tez uwielbiam...

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tylko sałatkę na jutro robisz, czy coś jeszcze? Ja zrobiłam wczoraj sernik, jutro będę robiła tartę z kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi, cebulką i sosem śmietanowym i jeszcze sałatkę jakąś zrobię, ale taką z małej ilości składników, bo mój mąż nie chce jeść jak jest więcej niż 3/4 składniki, a najbardziej mu smakuje jak jest sama sałata ;-)

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kurcze wspolczuje...czasem sie taki zator robi podobno..

No my wrocilismy od znajomych. No jeslyn mi wykrakala. Tuz przed wyjsciem zapytalam meza przytomnie czyvtam nie bedzie eks no i przyznal ze bedzie bo idziemy do jej brata. Tak sie stesknila za nami. Od razu jej dalam dzieciaka niech sobie klocka ponosi tyle mojego sie rozsiadlam, zezarlam pizze i patrzylam jak targa te moje 8 kilo szczescia jak musi sie schylac po smoczek bo mu z dzioba wypada, udawalam ze nie widze, wyzlopalam dwie kawy, herbate i pozarlam wafla mniam. Zalozylam noge na noge i jeszcze dalam pampersa dobreki zeby przebrala. No plaza normalnie.

lys, Pulpecja, sylwucha89, gianna88, Laura, jesslin87, AgaSad, mamasia, aaaaga, małaMyszka, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam tylko powiesic pranie, a tu dwie strony lol.
    Paula i zrobilo Ci sie to "ot tak"? Ja pierdziele. Moj dziamdziak ostatnio dwa razy ugryzl mnie w lewego cycka przy karmieniu, pozniej mnie bolal strasznie, ale masaz pod prysznicem, pod goraca woda przyniosl ulge. Z calych sil trzymam kciuki, zeby udalo sie to zwalczyc bez utraty pokarmu. Ja poki co nie wyobrazam sobie karmienia malego butelka, robienia mleka po nocach, mycia butelek itd.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam na takie domówki proste w przygotowaniu paszteciki z mięsem mielonym z ciasta francuskiego i roladę szpinakową z łososiem wędzonym (ale u nas ostatnio wymietli i zrobiłam z szynką parmeńską)

małaMyszka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam tortille z serkiem twarozkowym i suszonymi pomidorami lub ororkiem i lososiem.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia polecalas kiedys krem na sucha skore. Ja uzywam medidermu do atopowej, oleju kokosowego a dalej sucha skora na pysku az zlazi.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo, albo właśnie przebój każdej imprezy u nas. Nie wiem co w tym takiego, ale wszyscy się zażerają i proszą o więcej. Grzanki z chleba tostowego czy bagietki z masłem czosnkowym, suszonymi pomidorami i mozzarellą.

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przegladalam strone TULA i tam jest napisane

"Nosidełko Tula jest przeznaczone dla dzieci od ok 7 kg. W naszym nosidełku ergonomicznym można nosić, gdy tylko dziecko zacznie trzymać sztywno główkę, zwykle dzieje się to między 4. a 6. miesiącem życia. Ważne jest także, aby nóżki dziecka od kolan wystawały swobodnie poza panel nosidełka. Dziecko powinno mieć rozstaw nóżek - od kolanka do kolanka w pozycji żabki - mierzący 37 cm, tyle ile wynosi szerokość panelu naszych nosidełek. Dziecko nie musi samodzielnie siedzieć, aby można było nosić je w nosidełku ergonomicznym, nie jest to konieczny warunek. Pozycja żabki jest korzystna zarówno dla prawidłowego rozwoju stawów biodrowych jak i kręgosłupa maluszka."

37 cm rozstaw nóżek - w jakim wieku dziecko ma taki rozstaw????

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, jeszcze nie pojechałas na wakacje a juz plaza ? , osz Ty to sie umiesz ustawic;)

ja spadam pod prysznic i lulu, mały sie cos kreci, wkłądam mu smoka do dzioba, przychodze a on spi, reka na misku od karuzeli, no co za dzieckooo

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys, poszlam po miarkę :-)
    jak jej tak szeroko rozstawię nóżki, jak miałaby np w nosidełku, to między stopami mniej więcej tyle jest

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys ja jak zamawiałam pieluszke do szerokiego pieluchowania to tam własnie zamawiało sie na podstawie rozstawu nóżek, wiesz jak to zmierzyć? zaraz podam linka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    lys, poszlam po miarkę :-)
    jak jej tak szeroko rozstawię nóżki, jak miałaby np w nosidełku, to między stopami mniej więcej tyle jest

między stopami? tam napisali, ze ma być 37 od kolanka do kolanka

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    między stopami? tam napisali, ze ma być 37 od kolanka do kolanka
    no to nie wiem
    ale widzę, że migotka ma wrzucić linka to zaraz się dowi8emy

201508091565.png
  • lys Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    lys ja jak zamawiałam pieluszke do szerokiego pieluchowania to tam własnie zamawiało sie na podstawie rozstawu nóżek, wiesz jak to zmierzyć? zaraz podam linka

ja próbowałam zmierzyć tasma krawiecka przestrzen miedzy kolankami w pozycji zabki i mi wyszło jakos 25-27 cm

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Ofka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile Iwo ma...spi to mu nie zmierze. Ale ja w szpagacie na oko mam z metr jesli to pomoze.

lys, Pulpecja, 0na88, gianna88, jesslin87, aaaaga, małaMyszka, Weridiana, Paula_071, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahahaha ofka bo ja tu sie trzese ze smiechu a trzymam mala w ramionach i ja zaraz obudze! :P

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2829 2830 2831 2832 2833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ