SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:ja tam w maroku ubieram strój kapielowy no mam ta dupe ze moge tanczyc shaking pupka... no i co z tego....ja tam sie ciesze zyciem, moge sie wstydzic za swoje zachowanie, z to ze komus zrobilam przykrosc, ale za rozstepy na tylku??? w zyciu.
Ofka, apaczka, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Magda, tylko sałatkę na jutro robisz, czy coś jeszcze? Ja zrobiłam wczoraj sernik, jutro będę robiła tartę z kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi, cebulką i sosem śmietanowym i jeszcze sałatkę jakąś zrobię, ale taką z małej ilości składników, bo mój mąż nie chce jeść jak jest więcej niż 3/4 składniki, a najbardziej mu smakuje jak jest sama sałata
małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość
-
Paula kurcze wspolczuje...czasem sie taki zator robi podobno..
No my wrocilismy od znajomych. No jeslyn mi wykrakala. Tuz przed wyjsciem zapytalam meza przytomnie czyvtam nie bedzie eks no i przyznal ze bedzie bo idziemy do jej brata. Tak sie stesknila za nami. Od razu jej dalam dzieciaka niech sobie klocka ponosi tyle mojego sie rozsiadlam, zezarlam pizze i patrzylam jak targa te moje 8 kilo szczescia jak musi sie schylac po smoczek bo mu z dzioba wypada, udawalam ze nie widze, wyzlopalam dwie kawy, herbate i pozarlam wafla mniam. Zalozylam noge na noge i jeszcze dalam pampersa dobreki zeby przebrala. No plaza normalnie.
lys, Pulpecja, sylwucha89, gianna88, Laura, jesslin87, AgaSad, mamasia, aaaaga, małaMyszka, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Poszlam tylko powiesic pranie, a tu dwie strony lol.
Paula i zrobilo Ci sie to "ot tak"? Ja pierdziele. Moj dziamdziak ostatnio dwa razy ugryzl mnie w lewego cycka przy karmieniu, pozniej mnie bolal strasznie, ale masaz pod prysznicem, pod goraca woda przyniosl ulge. Z calych sil trzymam kciuki, zeby udalo sie to zwalczyc bez utraty pokarmu. Ja poki co nie wyobrazam sobie karmienia malego butelka, robienia mleka po nocach, mycia butelek itd.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
polecam na takie domówki proste w przygotowaniu paszteciki z mięsem mielonym z ciasta francuskiego i roladę szpinakową z łososiem wędzonym (ale u nas ostatnio wymietli i zrobiłam z szynką parmeńską)
małaMyszka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość
-
Tak sobie przegladalam strone TULA i tam jest napisane
"Nosidełko Tula jest przeznaczone dla dzieci od ok 7 kg. W naszym nosidełku ergonomicznym można nosić, gdy tylko dziecko zacznie trzymać sztywno główkę, zwykle dzieje się to między 4. a 6. miesiącem życia. Ważne jest także, aby nóżki dziecka od kolan wystawały swobodnie poza panel nosidełka. Dziecko powinno mieć rozstaw nóżek - od kolanka do kolanka w pozycji żabki - mierzący 37 cm, tyle ile wynosi szerokość panelu naszych nosidełek. Dziecko nie musi samodzielnie siedzieć, aby można było nosić je w nosidełku ergonomicznym, nie jest to konieczny warunek. Pozycja żabki jest korzystna zarówno dla prawidłowego rozwoju stawów biodrowych jak i kręgosłupa maluszka."
37 cm rozstaw nóżek - w jakim wieku dziecko ma taki rozstaw????małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ofka, jeszcze nie pojechałas na wakacje a juz plaza ? , osz Ty to sie umiesz ustawic;)
ja spadam pod prysznic i lulu, mały sie cos kreci, wkłądam mu smoka do dzioba, przychodze a on spi, reka na misku od karuzeli, no co za dzieckooomałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:lys ja jak zamawiałam pieluszke do szerokiego pieluchowania to tam własnie zamawiało sie na podstawie rozstawu nóżek, wiesz jak to zmierzyć? zaraz podam linka
ja próbowałam zmierzyć tasma krawiecka przestrzen miedzy kolankami w pozycji zabki i mi wyszło jakos 25-27 cmmałaMyszka lubi tę wiadomość