X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja no właśnie nie wiem jak to jest. Na tych zdjęciach tych nosidel to tam same duże dzieciaki a nosidlo niby od 7 kg.
    Edit no dobra przesadzam mniejsze tez są

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 23:55

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwi a to jest mija odp z 16.06 kiedy pisalas do mnie o swoich obawach przez nasza lekarke i moje i tylko moje obawy do niej.
    Gdzie tu jest mimo takiej sytuacji jaka zafundowali mi Ci lekarze jest straszenie Ciebie ?

Mozesz pisac juz do Was nie bede wchodzic. Nie bylo mnie tu dea miesiace. Nikomu nie zycze tego co ja przeszlam prze i w ciazy. Dla wykasnienia do 35 tc bylo ok do wizyty w ktorej to dostalam skierowanie na drugi dzien na cc. Nie latalam i nie prosila. Ciesze sie ze mialyscie tak piekne porody jestem ciekawa co byscie zrobily i komu uwierzyly kiedy byscie uslyszaly ze szybszy porod uratuje dziecko. Ile razy napisalam ze sie nie poddamy ile mimo swoich problemow i zmartwien pisalam do kazdej pozytywne komentarze bo stres nam byl miepotrxebny. Czy ktorejs napisalam ze przesadza bolem brxucha czy lekkim skurczem ? Nigdy. Nie pamietam zebym komus tu dowalila czy szukala pocieszenia bardziej zwrocenia uwagi na to jak slepe zaufanie czasami gubi czlowieka . Piszcze Co chcecie dyskutowac mi sie nie chce- bylam zla na wasze komentarze ale to co piszecie o przejsciach w ciazy jest żałosne. Prosilam o zywe dziecko, niewazne czy wczesniak czy zdrowy czy chory ZYWY aby zyl a mie przed samym rozwiazaniem zmarl z przepychanek lekarzy.

Tak pamietnik zablokowany bo jak nazwa wskazuje pamietnik nie forum.

Miru 16 czerwca, 14:5
    Niecierpliwa wytłumacz sobie to tak. Dziecko urodzić musisz sama- lekarz nie jest Ci do tego potrzebny. Masz cc wiem..ale możesz zawsze jak juz będziesz miała skierowanie podjechać do szpitala zapytać się jaki dzień jak to wygląda kto Ci to zrobi itd. Na spokojnie zapoznać się z nową sytuacją.
    Powiem Ci ze położne są ok wiec myślę że szybko zapomnisz ze naszej nie ma. Gdybyś tu polezala tak jak ja dwa razy pon kilka dni sama byś zauważyła ze jej obecność jest zbędna. Nie możesz chisteryzowac bo wtedy nikt Cię nie będzie brał poważnie. Nie wiesz czego - pytaj.
    będziesz z fochem do nie oni do Ciebie tez. To położne będą kole Ciebie chodzić przed i po. Ja pytałam nawet o leki jakie mi przynosiła czy czasem wie ktoś nie pomylił.
    Nie na stawiaj się już teraz ze bez niej nie dasz rady- tam jest wiele innych dobrych lekarzy -może to akurat na plus dla Ciebie :)

Boisz się porodu- ja nawet nie myśleli tym. Tłumacz sobie to tak ze tyle czasu czekaliscie na Julke ze taka bzdura jak poród nie zniszczy Wam tego pięknego dnia oczekiwań.
    Patrz ile masz plusów do Cieszenia się.
    Znieczulenie -nie będzie boleć. Znasz dzień i godzinę kiedy dokładnie Julka będzie na świecie. Ze to juz tak blisko :)
    Ciesz się przygotowaniami i wolnym czasem bo później najwcześniej za jakieś 18 lat możesz odetchnąć :p

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Laura Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Ofka no bo się zamknę w sobie... widziałaś mój film konkursowy :P
    jesslin filmik zarąbisty ;)
    ja tez małemu takie głupoty pokazuje heh a nawet jeszcze głupsze głupoty ;)
    ale co tam ważne że On się cieszy i pięknie śmieje z mamuchy :P

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam kłótnie.

Nie wiem Miru czy to przeczytasz czy nie. Ale bardzo przezywałam Twoją ciąże i ciesze sie, że Nathan się ładnie rozwija. Jeżeli Ty jako matka czujesz, że pora jadać normalne posiłki to jest Twoja decyzja :)

A jak mówi moja mama: teraz tak dbasz o kręgosłup o postawę a jak siądzie przed kompem to i tak się garba nabawi.

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Aj tam kłótnie.

Nie wiem Miru czy to przeczytasz czy nie. Ale bardzo przezywałam Twoją ciąże i ciesze sie, że Nathan się ładnie rozwija. Jeżeli Ty jako matka czujesz, że pora jadać normalne posiłki to jest Twoja decyzja :)

A jak mówi moja mama: teraz tak dbasz o kręgosłup o postawę a jak siądzie przed kompem to i tak się garba nabawi.
    Jada co my tzn ziemniaki marchewke rosolek czyli to co w sloiczkach. Nie byl karmiony piersia. Mleko 1 przestalo wyatarczac jadl po 200 ml co 1'5 h co doproqadziloby do roztycia. Teraz je mleko o 9 obiad o 13 desee o 16 banan lub jakblko kaszka na kolacje. Bie napisalam ze je frytki czy kotleet. Nie napisalam nawet co bylo na naszym talerU nikt tez niw zapytal. Je to co w sloiczkach tylko gotowane przeze mnie...

Dziekuje Ci za tamto wspaeciw. Nathan nie siedział w bujaku bo mial zaka a czy ktoras z was patrzyla czy nie robi krzywdy w bujaku- bo to tez malo zdrowe..

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru po co te nerwy. Luz w dupie. Dziecko, zdrowe, zywe, nie ma co wracac do przeszlosci. A to, ze ktos dywaguje o tym czy o tamtym, sama wiesz jak jest i nie musisz nikogo do niczego przekonywac. Kazda ma swoj rozum i prawo do wlasnego zdania. Szkoda zycia na przepychanki ;) Zdrowka Wam zycze.

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru dla mnie temat jest skonczony, jednak slowo manipulacja naduzyciem nie bylo :)

Paula zycze abys pokonala zastoj i mogla nadal cieszyc sie kp.

Dzis radosne guganie zbudzilo mnie o 3, jak spala z nami w pokoju to nie mialo to miejsca, pewnie dlatego, ze reagowalam juz na etapie krecenia sie. No nic, niby akcja szybka 15 minut, ale ja juz mam po spaniu

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miru wrote:

Nathan nie siedział w bujaku bo mial zaka a czy ktoras z was patrzyla czy nie robi krzywdy w bujaku- bo to tez malo zdrowe..
    No w sumie muszę się zastanowić czy zamiast bujaka nie kupić dziecku wózka sklepowego. Niech sobie posiedzi. Chociaż do zdjęcia.

niecierpliwa, 0na88, jasmine89, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Jeszcze taka refleksja na dobranoc. Nasza Niecierpliwa, to niezla zadymiara :) Tylko moje drogie "dziecko" nie gniewaj sie ;) A to przyatakowala Cassie, a to Lady, a teraz Miru hehehe. Ciekawe, ktora bedzie nastepna :D Sieje dym gdzie popadnie - chyba w tych Pyskowicach takie pyskate sa :p hehehe

Ja z Pyskowic nie jestem to po pierwsze, po drugie zadymiara? Byc moze, po prostu nie lubie zaklamania, sztucznosci i wlazenia w dupe. Ale jakos nie zauwazasz, ze w zeszlym tygodniu wiekszosc tu jechala po Lady, ze sciemnia, nakreca itp, wowczas nawet slowem sie nie odezwalam (tylko dlatego, ze musialabym wszystko ocenzurowac), ale tego nie zauwazylas, ale wypad Lady poszedl na moje konto. Moze byc biore na klate, to co ktora nastepna?
    A swoja droga, gdzie widzisz atak na Miru?? Jak pare tygodni temu, ktoras z Nas tez odeslala do kwiatkow z pamietnika Miru, to jakos tego atakiem nie odebralas. Troche wiecej obiektywizmu Griszanka. Jak juz tak myslenie nocne Ci sie wlacza to poserz troche horyzonty myslenia, oczywiscie bez urazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 08:21

• Ofka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeslyn sloneczko mi na tel sie nie otwiera filmik, musze odpalic laptop.
    Masz racje ja jestem w jury konkursu sama sie powolalam!!

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) o rany, ale tu burza! Ja tam jak już wcześniej pisałam nie wierzę w takie genialne dzieci, co WSZYSTKO robią szybciej niż rówieśnicy. Raczej bym skłoniła się ku temu, że mamy lubią koloryzowac. A zdjęcia z "pelzania" w 2 miesiącu życia czy innych rewelacji serio nie muszą być prawdziwe. Można na neta wrzucić wszystko. Jaka mamy gwarancję, że dziecko na zdjęciu nie jest jakimś maluchem z internetu? Dzieckiem siostry, koleżanki, która zdjęcie umieściła na fejsie, a maluch ma nie 2 a 6 miesięcy? Jaka mamy pewność, że ktoś sobie nie robi z nas jaj? Może taka osoba nie istnieje w ogóle, może pisze jakąś pracę albo pp prostu nas troluje? I nie mówię tu akurat o Miru, ale ogólnie bardzo. Nie ma co wierzyć we wszystko co czyta się w internecie. Bo naprawdę napisać i zamieścić można wszystko i żaden to dowód. Tyle w temacie.

Ewa123
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Czytam Was cały dzień ale nie mam siły pisać. Sporo zajęć dzi miałam wiec i tak cud ze jestem na bieżąco :)
    Jak się dostać do naszej grupy na fb? Trzeba wysłać filmik jak do konkursu Miss forum (swoją drogą jako iż nie mam szans na tytuł to chce do jury. Ofka ja mam ponad 80 wiec może mnie przyjmiesz, bo widzę ze Ty w nim na pewno zasiadasz ;) )
    Aska87 mieszkamy bardzo blisko siebie z tego co pisałaś o lidlu. Az wstyd będzie nie wybrać się kiedyś razem na spacer!
    Witamina przyjme Cie oczywiscie. Ale wazenie jest komisyjne. Musisz tez miec celulit

lys, witaminkab, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Witamina przyjme Cie oczywiscie. Ale wazenie jest komisyjne. Musisz tez miec celulit
    A jak mam celulit i 10 kilo nadwagi to będę brana pod uwagę? Moim atutem jest też najbrzydsza blizna po cc.

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam napisac odnosnie Lady. Poczytalam troche wrzesniowki i ta laska ma przerabane. Niektore laski sie tak tam na nia uwziely ze zrobilo mi sie jej szkoda.

A to ze nie umie jeszcze zawalczyc o siebie przy tesciowej to ja sie nie dziwie ze rano majac dosc klotni z chlopem, dogadywania tesciowej i jeszcze najezdzania na nia na forum, ze lasce sie nie chce rano z lozka wstac. Z kazdej strony osaczona.

małaMyszka, Hermiona lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie z rana. u nas 8:20, mala obudzila sie 10 minut temu i poszla znowu w kime:)katar jeszcze troche jest, ale w nocy nawet sie nie obudzila. co prawda poszla spac o 23 bo gadala z tatusiem, ale jedzenie bylo o 6:30.
    przed nami dlugi dzien, musimy odebrac spodnie mojego b. od krawca, ja ide przekluc uszy, kupic sobie jakas sukienke do przebrania(bo sari jednak mega ciezkie), zapisac Sie do kosmetyczki ktora robi henne na rekach i nogach i zabukowac restauracje
    ...zawsze wszystko na ostatnia chwile, ale moj b. ma taki charakter ze ma na wszystko duzo czasu, ehhh:/cale szczescie ze ma jeszcze 4 dni urlopu.
    a co u Was?jakmnoc?

• jasmine89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Jestem u rodziców nadal z Mała i wyobraźcie sobie, że zapomniałam kremu ochronnego na mrozy.. A pizga jak nie wiem :( chyba odpuscimy spacer dzisiaj.. Albo ja nasmaruje kremem dla dorosłych z nadzieją, że jej dziubka nie wypali :P na wiosce jesteśmy, tu nawet nie ma apteki.. Sylwester spędzamy z rodzicami, nuda, wiem :P ale chociaż się wyspie :) i zamierzam iść do wiejskiego sklepiku obczaić czy nie mają zimnych ogni. Liczę, że zrobią szał :)
    ja chcialam kupic krem tutaj, w uk to panie w aptece(!)byly zdziwione ze po co.przeciez dziecko nie ma prblemow ze skora to po co mi krem bez zawartosci wody...i musze smarowac wazelina bo nic innego nie znalazlam

Ewa123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeslin ja nie mam nic do Lady i nie przeszkadza mi na forum. Jednak jestem zdania że mając dziecko nie ma miejsca na słabości. Mając dziecko masz byc superbohaterem i wspiąć się na wyżyny i poradzić sobie ze wszystkim co cie otacza rozwiązać swoje problemy i iść do przodu. Jesteś całkowicie odpowiedzialna za ta mała istotke i masz jej zapewnić wszystko co jest możliwe również prawidłowy wzorzec postawy. Dzieci wszystko potrafią wyczuć i jak mama sobie nie radzi z rzeczywistością to dziecko nie będzie czuło się bezpiecznie.

Ewa123, jasmine89, jesslin87, mamasia, magda sz, Paula_071, małaMyszka, Martucha86, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jasmine89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33wa1xj.jpg

probna fryzura

eprrr4.jpg

A to moja suknia slubna(tyulko zarzucilam do zdjecia, pod spod idzie jeszcze taka ozdobna koszulka)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:40

Migotkaa, lys, 0na88, sylwucha89, Ewa123, Pulpecja, 5ylwia, witaminkab, jesslin87, mamasia, aaaaga, magda sz, Weridiana, Laura, Paula_071, małaMyszka, Martucha86, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    pospalismy do 9:)

i po co sie kłócic:) przeciez to forum, i nic mnie tak nie wkurza jak jakies obrazanie jak małe dziewczynki w piaskownicy:)
    a jeżeli ktos nie umie przyjąć zdania odmiennego niz swoje co do swojej osoby to chyba nie powinien udzielać się na forum..
    aaa i tak jestesmy wszystkie złe matki bo sadzałysmy dzieciaki w bujakach, i prosze sie nie licytowac która gorsza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 09:45

Pulpecja, aaaaga, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    A jak mam celulit i 10 kilo nadwagi to będę brana pod uwagę? Moim atutem jest też najbrzydsza blizna po cc.
    Mi.sie zrobil bliznowiec wiec nie wiem kochana czy Twoja jest najbrzydsza.

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2831 2832 2833 2834 2835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ