X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w sierpnióweczkach Ewa123 :)

Ona 88 śliczny też masz brzusio - ciekawe jak się będziemy nimi jarać jak będą naprawdę okazałe :D

Zrobiłam na kolację filety z indyka w sosie paprykowym z fryteczkami - zjadłabym już, a męża jeszcze nie ma :(

Jeśli o mnie chodzi to biorę tylko duphaston i folik, ale myślę, że od II trymestru zakupię jakieś witaminki :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj na szczescie mi smakow nie narobilas bo nie lubie pierogow na slodko :D Ale za to MalaMyszka mi narobila smaka na biala herbate i kupilam sobie dzis liptonka biala z malina ;) pyycha ale bede siurac w nocy :D
    Hehe hehe hehe ja nie, ale któraś pisała o białej herbacie... Kiedyś piłam ale na dłużej robi się mdla...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj na szczescie mi smakow nie narobilas bo nie lubie pierogow na slodko :D Ale za to MalaMyszka mi narobila smaka na biala herbate i kupilam sobie dzis liptonka biala z malina ;) pyycha ale bede siurac w nocy :D

Ja bardzo lubiłam tę herbatę, ale odkąd jestem w ciąży to ją odstawiłam, bo tam prawie 11% to aromaty:/ Piję samą białą herbatę, taką fusiastą :)

A ja jestem taka płaska, że aż mi głupio. Jak leżę to wystają mi kości biodrowe... Ciekawe kiedy chociaż wrócę do wagi sprzed ciąży...

Jak dobrze, że jutro piątek:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal ale myślę że w połowie II trymestru przestanę brać jeśli gin mi pozwoli i przejdę na świeże soki, sałatki, koktajle itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:11

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A macie takie kłucie w miejscu intymnym? ja mam czasami takie chwilowe, zakuje i przechdzi.

tak,też czasami mam takie chwilowe pobolewania, ale dość szybko przechodzą

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Hehe hehe hehe ja nie, ale któraś pisała o białej herbacie... Kiedyś piłam ale na dłużej robi się mdla...

Oj to przepraszam, ze Ciebie posadzilam :P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no,to tak na pare sekund te klucie sie pojawia,aha no to nie bede tym sie martwic:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal ale myślę że w połowie II trymestru przestanę brać jeśli gin mi pozwoli i przejdę na świeże soki, sałatki, koktajle itp.

Ja w I trymestrze tylko kwas foliowy, a od II tylko Vita-miner Prenatal DHA biorę

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 9 tc kwas foliowy, a potem witaminy dla kobiet w ciąży- aktualnie Prenatal Duo, ale zmienię jak się skończy ,bo za duże tabsy.
    Byłam dziś w rossmanie, obniuchałam wszystkie balsamy - wzięłam Efektima- ładnie pachnie, fajna konsystencja, 19,99zl. Fajny był ten rossmanowski,ale okazało się,że to oliwka, a mam awersje do oliwek, bo kilka lat temu,jak ostro opalałam się na solarium, to używałam non stop i mi się przejadła.
    Zjadłam na kolację 2 buły z lidla opieczone serem żółtym, umieram z przeżarcia!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wczesniej effektime,ale powiem.szczerze ze babydream bardziej mi odpowiada,tylko ze ja mam balsam a nie olwike:) oliwki tez do mnie nie przemawiaja,bo wydaje mi sie ze potem ciuchy beda tluste..

Ja od poczatku biore femibion natal 1,niedlugo przerzucam sie na femibion 2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:55

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie bym wzięła balsam,ale była tylko oliwka, jak skończę Efektimę, to poszukam tego balsamu.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 10tc brałam tylko folik i acard75, a od kilku dni biorę też wit B6 i oeparol. Jem też dużo owoców i warzyw.

A brzuch i bimbałki smaruję oliwką, albo ziają- mamma mia.

Dzisiaj wreszcie mam pierwszy dzień bez mdłości!! Mogłam nadrobić wszystkie jedzeniowe zaległości. A, że nie może być idealnie, to w zastępstwie mdłości mam ból głowy (nie jest mega mocny, ale wkurza). Nawet spacer nie pomógł...mam nadzieję, że uda się dziada przespać.

Dzisiaj w nocy miałam mega dużo snów! Wstyd się przyznać, ale wstałam dopiero o 12, budziłam się już od 6 rano, ale każde kolejne zaśnięcie przynosiło nowy sen. I tak śniły mi się jakieś ogromne wszy, potem kolorowe myszki, potem że pielęgnuje synka mojej szwagierki. A na koniec nieprzyjemny sen, ze tracę ciążę i że męża przy mnie nie ma w szpitalu.

Ten ostatni, to pewnie dlatego, że mąż jutro wyjeżdża w delegację i wróci dopiero w niedzielę w nocy i ja się troszkę denerwuję jego daleką podróżą. Że jak go nie będzie, to coś mi się stanie...dlatego na ten czas przeprowadzam się do rodziców.

A w poniedziałek już wizyta u gina i spotkanie z naszym małym kurdupelkiem :D

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj to przepraszam, ze Ciebie posadzilam :P
    Ależ to żaden problem... Miło mi się zrobiło żem taka genialna... A o herbacie białej nic nie słyszałam, można czy nie można... Jedno wiem-uzależniona jestem od cytryny i to bardzo niedobrze...zasypiam z lekkim bólem głowy, ale to chyba z tych emocji...

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam II trymestr!!!! Szaleństwo... Ale już rozmawiam z brzuszkiem, więc dociera powoli do mnie ta ogromna radość...
    A tak poza tym to rano śmiała się ze mnie położna w rejestracji, bo zapytała czy to jest jeszcze I trymestr, a ja na to, że w zasadzie ostatni dzień, bo dzisiaj jest 12+6. Mówi, że ja jestem taka dokładna he he he he
    No i jak dr zapytała jak się czuję itp. to też powiedziałam, że jest teoretycznie ostatni dzień I trymestru, 12+6, a wg ostatniego badania minus jeden dzień, to zaczęła się uśmiechać, ale jak robiła USG to się lekko zdziwiła - idealnie 12+6. Powiedziałam jej, że teraz to ja już muszę być na bieżąco... Ha ha ha ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 22:28

Neyla, mamasia, niecierpliwa, psioszka11, sylwucha89, gosia.b, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwaśnice bym zjadła i to cały gar! Wszystko przez kuchenne rewolucje Gesslerowej:)

Muszę dorwać gdzieś tą emulsję Baby dream, mam oliwkę i niby nie przepadam za oliwką ale przyzwyczaiłam się. Smaruje rano i wieczorem, dobrze wmasowuje w brzunio, czekam chwilę jak się wchłonie i nie zauważyłam plam na ubraniach i na pościeli, wydaje mi się że jest mniej tłusta niż taka bambino czy johnson&johnson.

małaMyszka, Aga89, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie po powrocie z pracy i po obiedzie tak sennosc ogarnęła, ze wstałam dopiero teraz.ogarnelam dom, nastawilam pranie i ide sie kąpać.
    Kupilam dziś ten baby dream rossmanowski balsam i bede się mumifikowac :) ale faktycznie ładnie pachnie.
    do tego wydalam troche kasy bo jeszcze wzięłam krem pod oczy, dwie farby do włosów, szampon i odżywkę, ziajke dwufazowa do zmywania makijażu, maseczki w saszetkach.
    nic tylko się konserwowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 00:25

magda sz, Aga89, niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, sylwucha89, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy jestescie w stanie funkcjonowac tak dlugo ja o 22 juz odplywam, a jesli nie zdrzemne sie w cigu dnia to od 19 jestem nie do zycia :D
    Omg dopiero po 6 a mi juz kiszki takiego marsza graja, ze szok! Kolacja o 18 wiec 12h bez jedzenia robi swoje :P Jak sie obudzilam, to czulam, ze jest mi niedobrze, ale zajadlam sucharami i odpukac na razie przeszlo :)

małaMyszka, psioszka11, sylwucha89, magda sz lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam spać chyba koło 21. Pewnie emocje też zrobiły swoje ale w normalny dzień też koło 22 to już ze mną pogadać nie można ;) Dziś natomiast obudziłam się po 4. Poleżałam chwilę, myślałam, ze może dośpie ale nic z tego. No i wstałam zjadłam kanapkę z kolacji ;)wypiłam herbatę i postanowiłam posprzątać łazienkę ;) A co, przecież nie będe tak czasu marnowac ;)A teraz czekam do 7.00 i skoczę po poranne zakupy :)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no to dobrze, ze nie jestem sama ;) Tez mam zamiar dzis doprowadzic lazienke do porzadku, ale to dopiero kolo poludnia ;)
    Wiecie, co od poczatku ciazy mam tak, ze jak cos mi posmakuje to jem to az mi sie tak przeje i potem na to patrzec nie moge, na poczatku byl bialy ser, potem ryby w pomidorach a teraz mielonka i parowki !! Wiem, ze to najtanszy chlam, ale kanapka bez mielonki w galarecie to nie kanapka do tego musztarda i keczup :P Ciekawe co bedzie nastepne :D

KasiaeN., małaMyszka, Pulpecja, zabka11, psioszka11, sylwucha89, Katarka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam!Przejadły mi się bułki z żółtym serem i pomidorem i jajka gotowane na twardo.No i ostatnio miałam mega ochotę na fasolkę po bretońsku, mama mi ugotowała i tak się jej najadłam, ze teraz mam jej dość na kilka miesięcy ;) Ale nie wiem co by tu zrobić na śniadanie.Tak myślę, myślę i wymyślić nie mogę.

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ