SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj w sierpnióweczkach Ewa123
Ona 88 śliczny też masz brzusio - ciekawe jak się będziemy nimi jarać jak będą naprawdę okazałe
Zrobiłam na kolację filety z indyka w sosie paprykowym z fryteczkami - zjadłabym już, a męża jeszcze nie ma
Jeśli o mnie chodzi to biorę tylko duphaston i folik, ale myślę, że od II trymestru zakupię jakieś witaminkimałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Oj na szczescie mi smakow nie narobilas bo nie lubie pierogow na slodko
Ale za to MalaMyszka mi narobila smaka na biala herbate i kupilam sobie dzis liptonka biala z malina
pyycha ale bede siurac w nocy
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Oj na szczescie mi smakow nie narobilas bo nie lubie pierogow na slodko
Ale za to MalaMyszka mi narobila smaka na biala herbate i kupilam sobie dzis liptonka biala z malina
pyycha ale bede siurac w nocy
Ja bardzo lubiłam tę herbatę, ale odkąd jestem w ciąży to ją odstawiłam, bo tam prawie 11% to aromaty:/ Piję samą białą herbatę, taką fusiastą
A ja jestem taka płaska, że aż mi głupio. Jak leżę to wystają mi kości biodrowe... Ciekawe kiedy chociaż wrócę do wagi sprzed ciąży...
Jak dobrze, że jutro piątek:)małaMyszka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal ale myślę że w połowie II trymestru przestanę brać jeśli gin mi pozwoli i przejdę na świeże soki, sałatki, koktajle itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:11
mamasia lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal ale myślę że w połowie II trymestru przestanę brać jeśli gin mi pozwoli i przejdę na świeże soki, sałatki, koktajle itp.
Ja w I trymestrze tylko kwas foliowy, a od II tylko Vita-miner Prenatal DHA bioręmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ja do 9 tc kwas foliowy, a potem witaminy dla kobiet w ciąży- aktualnie Prenatal Duo, ale zmienię jak się skończy ,bo za duże tabsy.
Byłam dziś w rossmanie, obniuchałam wszystkie balsamy - wzięłam Efektima- ładnie pachnie, fajna konsystencja, 19,99zl. Fajny był ten rossmanowski,ale okazało się,że to oliwka, a mam awersje do oliwek, bo kilka lat temu,jak ostro opalałam się na solarium, to używałam non stop i mi się przejadła.
Zjadłam na kolację 2 buły z lidla opieczone serem żółtym, umieram z przeżarcia!małaMyszka lubi tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Mialam wczesniej effektime,ale powiem.szczerze ze babydream bardziej mi odpowiada,tylko ze ja mam balsam a nie olwike:) oliwki tez do mnie nie przemawiaja,bo wydaje mi sie ze potem ciuchy beda tluste..
Ja od poczatku biore femibion natal 1,niedlugo przerzucam sie na femibion 2Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:55
psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja do 10tc brałam tylko folik i acard75, a od kilku dni biorę też wit B6 i oeparol. Jem też dużo owoców i warzyw.
A brzuch i bimbałki smaruję oliwką, albo ziają- mamma mia.
Dzisiaj wreszcie mam pierwszy dzień bez mdłości!! Mogłam nadrobić wszystkie jedzeniowe zaległości. A, że nie może być idealnie, to w zastępstwie mdłości mam ból głowy (nie jest mega mocny, ale wkurza). Nawet spacer nie pomógł...mam nadzieję, że uda się dziada przespać.
Dzisiaj w nocy miałam mega dużo snów! Wstyd się przyznać, ale wstałam dopiero o 12, budziłam się już od 6 rano, ale każde kolejne zaśnięcie przynosiło nowy sen. I tak śniły mi się jakieś ogromne wszy, potem kolorowe myszki, potem że pielęgnuje synka mojej szwagierki. A na koniec nieprzyjemny sen, ze tracę ciążę i że męża przy mnie nie ma w szpitalu.
Ten ostatni, to pewnie dlatego, że mąż jutro wyjeżdża w delegację i wróci dopiero w niedzielę w nocy i ja się troszkę denerwuję jego daleką podróżą. Że jak go nie będzie, to coś mi się stanie...dlatego na ten czas przeprowadzam się do rodziców.
A w poniedziałek już wizyta u gina i spotkanie z naszym małym kurdupelkiemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Oj to przepraszam, ze Ciebie posadzilam
niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość
-
Jutro zaczynam II trymestr!!!! Szaleństwo... Ale już rozmawiam z brzuszkiem, więc dociera powoli do mnie ta ogromna radość...
A tak poza tym to rano śmiała się ze mnie położna w rejestracji, bo zapytała czy to jest jeszcze I trymestr, a ja na to, że w zasadzie ostatni dzień, bo dzisiaj jest 12+6. Mówi, że ja jestem taka dokładna he he he he
No i jak dr zapytała jak się czuję itp. to też powiedziałam, że jest teoretycznie ostatni dzień I trymestru, 12+6, a wg ostatniego badania minus jeden dzień, to zaczęła się uśmiechać, ale jak robiła USG to się lekko zdziwiła - idealnie 12+6. Powiedziałam jej, że teraz to ja już muszę być na bieżąco... Ha ha ha ha haWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 22:28
Neyla, mamasia, niecierpliwa, psioszka11, sylwucha89, gosia.b, bosa lubią tę wiadomość
-
Kwaśnice bym zjadła i to cały gar! Wszystko przez kuchenne rewolucje Gesslerowej:)
Muszę dorwać gdzieś tą emulsję Baby dream, mam oliwkę i niby nie przepadam za oliwką ale przyzwyczaiłam się. Smaruje rano i wieczorem, dobrze wmasowuje w brzunio, czekam chwilę jak się wchłonie i nie zauważyłam plam na ubraniach i na pościeli, wydaje mi się że jest mniej tłusta niż taka bambino czy johnson&johnson.małaMyszka, Aga89, psioszka11 lubią tę wiadomość
-
A mnie po powrocie z pracy i po obiedzie tak sennosc ogarnęła, ze wstałam dopiero teraz.ogarnelam dom, nastawilam pranie i ide sie kąpać.
Kupilam dziś ten baby dream rossmanowski balsam i bede się mumifikowacale faktycznie ładnie pachnie.
do tego wydalam troche kasy bo jeszcze wzięłam krem pod oczy, dwie farby do włosów, szampon i odżywkę, ziajke dwufazowa do zmywania makijażu, maseczki w saszetkach.
nic tylko się konserwowacWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 00:25
magda sz, Aga89, niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, sylwucha89, mamasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jak wy jestescie w stanie funkcjonowac tak dlugo ja o 22 juz odplywam, a jesli nie zdrzemne sie w cigu dnia to od 19 jestem nie do zycia
Omg dopiero po 6 a mi juz kiszki takiego marsza graja, ze szok! Kolacja o 18 wiec 12h bez jedzenia robi swojeJak sie obudzilam, to czulam, ze jest mi niedobrze, ale zajadlam sucharami i odpukac na razie przeszlo
małaMyszka, psioszka11, sylwucha89, magda sz lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj poszłam spać chyba koło 21. Pewnie emocje też zrobiły swoje ale w normalny dzień też koło 22 to już ze mną pogadać nie można
Dziś natomiast obudziłam się po 4. Poleżałam chwilę, myślałam, ze może dośpie ale nic z tego. No i wstałam zjadłam kanapkę z kolacji ;)wypiłam herbatę i postanowiłam posprzątać łazienkę
A co, przecież nie będe tak czasu marnowac ;)A teraz czekam do 7.00 i skoczę po poranne zakupy
niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość
-
Haha no to dobrze, ze nie jestem sama
Tez mam zamiar dzis doprowadzic lazienke do porzadku, ale to dopiero kolo poludnia
Wiecie, co od poczatku ciazy mam tak, ze jak cos mi posmakuje to jem to az mi sie tak przeje i potem na to patrzec nie moge, na poczatku byl bialy ser, potem ryby w pomidorach a teraz mielonka i parowki !! Wiem, ze to najtanszy chlam, ale kanapka bez mielonki w galarecie to nie kanapka do tego musztarda i keczupCiekawe co bedzie nastepne
KasiaeN., małaMyszka, Pulpecja, zabka11, psioszka11, sylwucha89, Katarka lubią tę wiadomość
-
Ja też tak mam!Przejadły mi się bułki z żółtym serem i pomidorem i jajka gotowane na twardo.No i ostatnio miałam mega ochotę na fasolkę po bretońsku, mama mi ugotowała i tak się jej najadłam, ze teraz mam jej dość na kilka miesięcy
Ale nie wiem co by tu zrobić na śniadanie.Tak myślę, myślę i wymyślić nie mogę.
niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, magda sz lubią tę wiadomość