X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • gosia.b Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w sierpnióweczkach Ewa123 :)

Ona 88 śliczny też masz brzusio - ciekawe jak się będziemy nimi jarać jak będą naprawdę okazałe :D

Zrobiłam na kolację filety z indyka w sosie paprykowym z fryteczkami - zjadłabym już, a męża jeszcze nie ma :(

Jeśli o mnie chodzi to biorę tylko duphaston i folik, ale myślę, że od II trymestru zakupię jakieś witaminki :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

r44n84s.png

Aniołek [*] 16.09.14 r. 12tc (9tc)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj na szczescie mi smakow nie narobilas bo nie lubie pierogow na slodko :D Ale za to MalaMyszka mi narobila smaka na biala herbate i kupilam sobie dzis liptonka biala z malina ;) pyycha ale bede siurac w nocy :D
    Hehe hehe hehe ja nie, ale któraś pisała o białej herbacie... Kiedyś piłam ale na dłużej robi się mdla...

niecierpliwa lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj na szczescie mi smakow nie narobilas bo nie lubie pierogow na slodko :D Ale za to MalaMyszka mi narobila smaka na biala herbate i kupilam sobie dzis liptonka biala z malina ;) pyycha ale bede siurac w nocy :D

Ja bardzo lubiłam tę herbatę, ale odkąd jestem w ciąży to ją odstawiłam, bo tam prawie 11% to aromaty:/ Piję samą białą herbatę, taką fusiastą :)

A ja jestem taka płaska, że aż mi głupio. Jak leżę to wystają mi kości biodrowe... Ciekawe kiedy chociaż wrócę do wagi sprzed ciąży...

Jak dobrze, że jutro piątek:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal ale myślę że w połowie II trymestru przestanę brać jeśli gin mi pozwoli i przejdę na świeże soki, sałatki, koktajle itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:11

mamasia lubi tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A macie takie kłucie w miejscu intymnym? ja mam czasami takie chwilowe, zakuje i przechdzi.

tak,też czasami mam takie chwilowe pobolewania, ale dość szybko przechodzą

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Hehe hehe hehe ja nie, ale któraś pisała o białej herbacie... Kiedyś piłam ale na dłużej robi się mdla...

Oj to przepraszam, ze Ciebie posadzilam :P

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no,to tak na pare sekund te klucie sie pojawia,aha no to nie bede tym sie martwic:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Ja od 8 listopada biorę Vita miner prenatal ale myślę że w połowie II trymestru przestanę brać jeśli gin mi pozwoli i przejdę na świeże soki, sałatki, koktajle itp.

Ja w I trymestrze tylko kwas foliowy, a od II tylko Vita-miner Prenatal DHA biorę

bzkxskf.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 9 tc kwas foliowy, a potem witaminy dla kobiet w ciąży- aktualnie Prenatal Duo, ale zmienię jak się skończy ,bo za duże tabsy.
    Byłam dziś w rossmanie, obniuchałam wszystkie balsamy - wzięłam Efektima- ładnie pachnie, fajna konsystencja, 19,99zl. Fajny był ten rossmanowski,ale okazało się,że to oliwka, a mam awersje do oliwek, bo kilka lat temu,jak ostro opalałam się na solarium, to używałam non stop i mi się przejadła.
    Zjadłam na kolację 2 buły z lidla opieczone serem żółtym, umieram z przeżarcia!

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam wczesniej effektime,ale powiem.szczerze ze babydream bardziej mi odpowiada,tylko ze ja mam balsam a nie olwike:) oliwki tez do mnie nie przemawiaja,bo wydaje mi sie ze potem ciuchy beda tluste..

Ja od poczatku biore femibion natal 1,niedlugo przerzucam sie na femibion 2 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:55

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie bym wzięła balsam,ale była tylko oliwka, jak skończę Efektimę, to poszukam tego balsamu.

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Neyla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 10tc brałam tylko folik i acard75, a od kilku dni biorę też wit B6 i oeparol. Jem też dużo owoców i warzyw.

A brzuch i bimbałki smaruję oliwką, albo ziają- mamma mia.

Dzisiaj wreszcie mam pierwszy dzień bez mdłości!! Mogłam nadrobić wszystkie jedzeniowe zaległości. A, że nie może być idealnie, to w zastępstwie mdłości mam ból głowy (nie jest mega mocny, ale wkurza). Nawet spacer nie pomógł...mam nadzieję, że uda się dziada przespać.

Dzisiaj w nocy miałam mega dużo snów! Wstyd się przyznać, ale wstałam dopiero o 12, budziłam się już od 6 rano, ale każde kolejne zaśnięcie przynosiło nowy sen. I tak śniły mi się jakieś ogromne wszy, potem kolorowe myszki, potem że pielęgnuje synka mojej szwagierki. A na koniec nieprzyjemny sen, ze tracę ciążę i że męża przy mnie nie ma w szpitalu.

Ten ostatni, to pewnie dlatego, że mąż jutro wyjeżdża w delegację i wróci dopiero w niedzielę w nocy i ja się troszkę denerwuję jego daleką podróżą. Że jak go nie będzie, to coś mi się stanie...dlatego na ten czas przeprowadzam się do rodziców.

A w poniedziałek już wizyta u gina i spotkanie z naszym małym kurdupelkiem :D

62b3591443.png
    8p3oyx8df4ipmqn6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Oj to przepraszam, ze Ciebie posadzilam :P
    Ależ to żaden problem... Miło mi się zrobiło żem taka genialna... A o herbacie białej nic nie słyszałam, można czy nie można... Jedno wiem-uzależniona jestem od cytryny i to bardzo niedobrze...zasypiam z lekkim bólem głowy, ale to chyba z tych emocji...

niecierpliwa, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zaczynam II trymestr!!!! Szaleństwo... Ale już rozmawiam z brzuszkiem, więc dociera powoli do mnie ta ogromna radość...
    A tak poza tym to rano śmiała się ze mnie położna w rejestracji, bo zapytała czy to jest jeszcze I trymestr, a ja na to, że w zasadzie ostatni dzień, bo dzisiaj jest 12+6. Mówi, że ja jestem taka dokładna he he he he
    No i jak dr zapytała jak się czuję itp. to też powiedziałam, że jest teoretycznie ostatni dzień I trymestru, 12+6, a wg ostatniego badania minus jeden dzień, to zaczęła się uśmiechać, ale jak robiła USG to się lekko zdziwiła - idealnie 12+6. Powiedziałam jej, że teraz to ja już muszę być na bieżąco... Ha ha ha ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 22:28

Neyla, mamasia, niecierpliwa, psioszka11, sylwucha89, gosia.b, bosa lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwaśnice bym zjadła i to cały gar! Wszystko przez kuchenne rewolucje Gesslerowej:)

Muszę dorwać gdzieś tą emulsję Baby dream, mam oliwkę i niby nie przepadam za oliwką ale przyzwyczaiłam się. Smaruje rano i wieczorem, dobrze wmasowuje w brzunio, czekam chwilę jak się wchłonie i nie zauważyłam plam na ubraniach i na pościeli, wydaje mi się że jest mniej tłusta niż taka bambino czy johnson&johnson.

małaMyszka, Aga89, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie po powrocie z pracy i po obiedzie tak sennosc ogarnęła, ze wstałam dopiero teraz.ogarnelam dom, nastawilam pranie i ide sie kąpać.
    Kupilam dziś ten baby dream rossmanowski balsam i bede się mumifikowac :) ale faktycznie ładnie pachnie.
    do tego wydalam troche kasy bo jeszcze wzięłam krem pod oczy, dwie farby do włosów, szampon i odżywkę, ziajke dwufazowa do zmywania makijażu, maseczki w saszetkach.
    nic tylko się konserwowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 00:25

magda sz, Aga89, niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, sylwucha89, mamasia lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy jestescie w stanie funkcjonowac tak dlugo ja o 22 juz odplywam, a jesli nie zdrzemne sie w cigu dnia to od 19 jestem nie do zycia :D
    Omg dopiero po 6 a mi juz kiszki takiego marsza graja, ze szok! Kolacja o 18 wiec 12h bez jedzenia robi swoje :P Jak sie obudzilam, to czulam, ze jest mi niedobrze, ale zajadlam sucharami i odpukac na razie przeszlo :)

małaMyszka, psioszka11, sylwucha89, magda sz lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj poszłam spać chyba koło 21. Pewnie emocje też zrobiły swoje ale w normalny dzień też koło 22 to już ze mną pogadać nie można ;) Dziś natomiast obudziłam się po 4. Poleżałam chwilę, myślałam, ze może dośpie ale nic z tego. No i wstałam zjadłam kanapkę z kolacji ;)wypiłam herbatę i postanowiłam posprzątać łazienkę ;) A co, przecież nie będe tak czasu marnowac ;)A teraz czekam do 7.00 i skoczę po poranne zakupy :)

niecierpliwa, małaMyszka, zabka11, psioszka11, sylwucha89 lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no to dobrze, ze nie jestem sama ;) Tez mam zamiar dzis doprowadzic lazienke do porzadku, ale to dopiero kolo poludnia ;)
    Wiecie, co od poczatku ciazy mam tak, ze jak cos mi posmakuje to jem to az mi sie tak przeje i potem na to patrzec nie moge, na poczatku byl bialy ser, potem ryby w pomidorach a teraz mielonka i parowki !! Wiem, ze to najtanszy chlam, ale kanapka bez mielonki w galarecie to nie kanapka do tego musztarda i keczup :P Ciekawe co bedzie nastepne :D

KasiaeN., małaMyszka, Pulpecja, zabka11, psioszka11, sylwucha89, Katarka lubią tę wiadomość

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam!Przejadły mi się bułki z żółtym serem i pomidorem i jajka gotowane na twardo.No i ostatnio miałam mega ochotę na fasolkę po bretońsku, mama mi ugotowała i tak się jej najadłam, ze teraz mam jej dość na kilka miesięcy ;) Ale nie wiem co by tu zrobić na śniadanie.Tak myślę, myślę i wymyślić nie mogę.

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11, magda sz lubią tę wiadomość

relgtv73gp3vr7ra.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ