SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkarolinaaaa wrote:No ja właśnie schudlam 3 kg i waga stoi w miejscu, troche mnie to niepokoi. Dzisiaj na genetycznych zapytam lekarza czy to cos niepokojącego. Czy ktoras z was tez tak ma ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie byłam wczoraj na wizycie dzidzia ma 58,47 serce 158 wszystko ok cukru ciązowego nie mam tylko jakaś bakteria po czystosci pochwy mi wyszła muszę czopkami wyleczyć a tak nie ma lekarz żadnych przeciwskazań
niecierpliwa, futuremama, 5ylwia, gosia.b, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Maniuś, Aga89, lys, mamasia, bosa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Tak jak mała Myszka witam się w 2 trymestrzeJak ten czas szybko leci
Moje śniadanie to pączek z czekoladądzień bez pączka to dzień stracony
Nareszcie piąteczek!niecierpliwa, gosia.b, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Aga89, lys, mamasia lubią tę wiadomość
-
siemka!! Super macie brzuszki i gratulacje ze spotkań z Waszymi maluchami.
ja mimo wczorajszej wizyty nie widziałam malutka, bo nie robił mi usg. Za to nastraszył mnie, bo powiedziałam mu że od paru dni boli mnie brzuch. Ten ból jest taki inny, bo na dole i czuje go jak się podnoszę, siadam lub generalnie jak wykonuje jakiś ruch ( ale też nie każdy) zbadał mnie i stwierdził, że mam twardą/napiętą macice. Przepisał luteine dowcipnie i nospe. Kazał odpoczywać. Ale weź tu odpoczywaj przy dziecku;/ Pamiętam, że w poprzedniej ciąży też miałam twardnienia jak się nałaziłam, ale jakoś nospy nie łykałam bo przechodziło. Ale mimo wszystko się martwię, i do tego te bóle w dole brzucha, już mniej je czuje niż np 2 dni temu, ale kurde nie mogę sobie przypomnieć czy w poprzedniej też tak miałam.... macie takie bóle? coś pisałyście o bólach przy wstawaniu z łóźka, ale też na dole brzucha?
psioszka11, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Ainer, a dlaczego nie zrobil usg, zwlaszcza jak po badaniu stwierdzil, ze macica jest twarda??
generalnie usg na fundusz robi się tylko chyba 3 razy. Do tej pory robił mi na każdej wizycie.( więc i tak byłam w szoku) Wczoraj też kazał się kłaść na usg, ale mu powiedziałam o tych bólach to kazał iść na samolot, a po badaniu stwierdził, że usg było ostatnio robione to teraz nie trzeba. Generalnie zauważyłam, że on woli robić usg i nic więcej (żeby się nie narobić). Na przyszłość będę wiedziała żeby o dolegliwościach mówić po usg, bo wtedy i tak będzie musiał mnie zbadać. Jakoś nie mam zaufania do tego lekarza.....małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Co za dupek
Zmień lepiej lekarza.. Ja tez chodze na nfz ale jesem bardzo zadowolona z opieki, mimo ze nie musi robic mi usg to mówi "to co ? Podglądniemy maluszka?" i to ja decyduje czy tak czy nie, ostatnio dała mi całą paczke tabletek Prevomit na mdłosci, czuje sie jak prywatnej klinice ;p
Na pierwszej wizycie od razu zrobiła mi cytologie, czystość, jak miała wyniki to do mnie zadzwonila zebym sie nie martwiła, powiedziec ze wszystko jest pieknie
No ale na genetyczne dzisiaj jade do drugiego miasta, własnie do prywatnej klinikimamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ale macie piękne brzuszki:) mój też juz coraz większy:) idę na sniadanko, sałatka brokułowa została mi z kolacji:) a waga, przed ciążą ważyłam 60-61, teraz 62.5 więc jakies 1,5 kg:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:18
niecierpliwa, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
ainer85 wrote:ps ja niby przytyłam 1,5-2 kg, zależy od dnia
a u lekarza wczoraj kazali mi w buciorach się ważyć i wyszło do chuja laczka 80!!!!! i tak mi wpisała w kartę!!!
siedze w pracy , odpalilam komputer i popijam kawke jednoczesnie czytajac was - po "chuju laczku" splułam cały ekran - mina kolezanek w pokoju ( bezcenna)niecierpliwa, ainer85, 5ylwia, zabka11, Aga89, lys, mamasia, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tak mnie zaczal leb nawalac, ze az mnie trzesie. Leze z zimnym okladem na czole i modle sie zeby przeszlo
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość