X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Witam,dziewczyny mnie bolą piersi jak diabli, najgorzej wstając jak wcześniej leżałam jakby mi coś napływalo bolacego.
    A ile przytylyscie do tez pory ja 4 kg :-(

Mayka, a w ktorym tygodniu jestes??

małaMyszka lubi tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    No ja właśnie schudlam 3 kg i waga stoi w miejscu, troche mnie to niepokoi. Dzisiaj na genetycznych zapytam lekarza czy to cos niepokojącego. Czy ktoras z was tez tak ma ?
    Mi najpierw spadło 2,5 kg i powolutku bardzo wraca. Teraz i tak jest dalej -0,5kg niż w momencie kiedy zrobiłam test.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie byłam wczoraj na wizycie dzidzia ma 58,47 serce 158 wszystko ok cukru ciązowego nie mam tylko jakaś bakteria po czystosci pochwy mi wyszła muszę czopkami wyleczyć a tak nie ma lekarz żadnych przeciwskazań

niecierpliwa, futuremama, 5ylwia, gosia.b, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Maniuś, Aga89, lys, mamasia, bosa lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Tak jak mała Myszka witam się w 2 trymestrze :) Jak ten czas szybko leci :D
    Moje śniadanie to pączek z czekoladą :) dzień bez pączka to dzień stracony ;)
    Nareszcie piąteczek! :)

niecierpliwa, gosia.b, sylwucha89, zabka11, małaMyszka, Aga89, lys, mamasia lubią tę wiadomość

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka!! Super macie brzuszki i gratulacje ze spotkań z Waszymi maluchami.:)
    ja mimo wczorajszej wizyty nie widziałam malutka, bo nie robił mi usg. Za to nastraszył mnie, bo powiedziałam mu że od paru dni boli mnie brzuch. Ten ból jest taki inny, bo na dole i czuje go jak się podnoszę, siadam lub generalnie jak wykonuje jakiś ruch ( ale też nie każdy) zbadał mnie i stwierdził, że mam twardą/napiętą macice. Przepisał luteine dowcipnie i nospe. Kazał odpoczywać. Ale weź tu odpoczywaj przy dziecku;/ Pamiętam, że w poprzedniej ciąży też miałam twardnienia jak się nałaziłam, ale jakoś nospy nie łykałam bo przechodziło. Ale mimo wszystko się martwię, i do tego te bóle w dole brzucha, już mniej je czuje niż np 2 dni temu, ale kurde nie mogę sobie przypomnieć czy w poprzedniej też tak miałam.... macie takie bóle? coś pisałyście o bólach przy wstawaniu z łóźka, ale też na dole brzucha?

psioszka11, małaMyszka, lys lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek ! mmm!! ale bym zjadła!

y..przeciez ja nie lubie pączków :O

5ylwia, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainer, a dlaczego nie zrobil usg, zwlaszcza jak po badaniu stwierdzil, ze macica jest twarda??

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps ja niby przytyłam 1,5-2 kg, zależy od dnia :P a u lekarza wczoraj kazali mi w buciorach się ważyć i wyszło do chuja laczka 80!!!!! i tak mi wpisała w kartę!!!:(

0na88, lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w butach..i jak stałam na wage to oczy wywaliłam ..1,5kg wiecej niz w domu, potem w domu sie zwazyłam bez butów i w butach- 1,5kg. Głupota wazenie w butach, raz mozesz miec leciutkie a raz ciezkie..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ainer, a dlaczego nie zrobil usg, zwlaszcza jak po badaniu stwierdzil, ze macica jest twarda??

generalnie usg na fundusz robi się tylko chyba 3 razy. Do tej pory robił mi na każdej wizycie.( więc i tak byłam w szoku) Wczoraj też kazał się kłaść na usg, ale mu powiedziałam o tych bólach to kazał iść na samolot, a po badaniu stwierdził, że usg było ostatnio robione to teraz nie trzeba. Generalnie zauważyłam, że on woli robić usg i nic więcej (żeby się nie narobić). Na przyszłość będę wiedziała żeby o dolegliwościach mówić po usg, bo wtedy i tak będzie musiał mnie zbadać. Jakoś nie mam zaufania do tego lekarza.....

v40cu9h.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze powinnas pomyslec o zmianie lekarza??

• mayka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Mayka, a w ktorym tygodniu jestes??
    Jutro 13 tydzień :-D
    A waga jak szalona...

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    To moze powinnas pomyslec o zmianie lekarza??

Właśnie może spróbuj zapisać się do innego lekarza?

niecierpliwa, ainer85, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dupek :/ Zmień lepiej lekarza.. Ja tez chodze na nfz ale jesem bardzo zadowolona z opieki, mimo ze nie musi robic mi usg to mówi "to co ? Podglądniemy maluszka?" i to ja decyduje czy tak czy nie, ostatnio dała mi całą paczke tabletek Prevomit na mdłosci, czuje sie jak prywatnej klinice ;p
    Na pierwszej wizycie od razu zrobiła mi cytologie, czystość, jak miała wyniki to do mnie zadzwonila zebym sie nie martwiła, powiedziec ze wszystko jest pieknie :)
    No ale na genetyczne dzisiaj jade do drugiego miasta, własnie do prywatnej kliniki :)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Jutro 13 tydzień :-D
    A waga jak szalona...

Nie martw sie nie tylko Tobie waga leci ostro w gore ;)

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Właśnie może spróbuj zapisać się do innego lekarza?

no właśnie patrze a on nawet w poradni w szpitalu przyjmuje ;/ nieeee wiem sama czy prywatnie zacząć chodzić jeszcze.....

v40cu9h.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie piękne brzuszki:) mój też juz coraz większy:) idę na sniadanko, sałatka brokułowa została mi z kolacji:) a waga, przed ciążą ważyłam 60-61, teraz 62.5 więc jakies 1,5 kg:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:18

niecierpliwa, gosia.b, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:
    ps ja niby przytyłam 1,5-2 kg, zależy od dnia :P a u lekarza wczoraj kazali mi w buciorach się ważyć i wyszło do chuja laczka 80!!!!! i tak mi wpisała w kartę!!!:(

siedze w pracy , odpalilam komputer i popijam kawke jednoczesnie czytajac was - po "chuju laczku" splułam cały ekran - mina kolezanek w pokoju ( bezcenna) :D

niecierpliwa, ainer85, 5ylwia, zabka11, Aga89, lys, mamasia, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie zaczal leb nawalac, ze az mnie trzesie. Leze z zimnym okladem na czole i modle sie zeby przeszlo

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak mnie zaczal leb nawalac, ze az mnie trzesie. Leze z zimnym okladem na czole i modle sie zeby przeszlo
    Mnie ostatnio tak bolał, ze nie dało rady wytrzymac i wzielam pół apapu, pomogło:)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ