X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa to się nazywa syndrom białego fartucha ;) Ja kupiłam sobie ciśnieniomierz w lidlu za 60 zł :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie.
    Ja mam angine i jestem na antybiotyku a w nocy moj syn sie obudzil i co? Zapalenie krtani ma:-( kaszle szczekajaco i ma.chrypke.

Mam pyt. Mam dwie Ale w rodzinie chrzestna moja i kuzynke a moj syn chce siostre Ale i na inne sie nie zgadza myslicie ze to nie bdzie glupio wygladalo jak bedzie 3 Ala w rodzinie?

małaMyszka lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    niecierpliwa to się nazywa syndrom białego fartucha ;) Ja kupiłam sobie ciśnieniomierz w lidlu za 60 zł :)

Wiem bo moj maz na to cierpi :D

• zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak mnie zaczal leb nawalac, ze az mnie trzesie. Leze z zimnym okladem na czole i modle sie zeby przeszlo

kochana amolem czoło smaruj, na to okład zimny i pij duuuuzo wody niegaz. z cytryną. w ostatecznosci mozesz wziasc apap.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Was też tak boli dół brzucha jak kichacie, ja musze zginać nogi bo kłuje..

tak tak - mam tak samo

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A mi gardło boli :/ mam te tabletki na gardło dla ciezarnych, wypiłam herbate z cytryną i miodem..

Wczoraj tez, mleko z miodem i masłem, herbata z cytryna i miodem,herbata z imbirem, te tablety..i nic ;/
    Co jeszcze moge zrobic?

kromki z czosnkieim i syrop domowy z cebuli (cebula krojona zasypana cukrem)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    kochana amolem czoło smaruj, na to okład zimny i pij duuuuzo wody niegaz. z cytryną. w ostatecznosci mozesz wziasc apap.

Dziekuje Zabka :* musze meza po amol wyslac bo nie mam, a z domu dzis sie nie ruszam tak mi sie w glowie kreci, zwlaszcza jak wstaje z lozka

• Sana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Woow ile Wy piszecie :) ciężko Was nadrobić haha :D
    Cudownego piątku :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dziekuje Zabka :* musze meza po amol wyslac bo nie mam, a z domu dzis sie nie ruszam tak mi sie w glowie kreci, zwlaszcza jak wstaje z lozka

ja mialam takie migrezy w ostatni wekeend - i do tego mozesz zmierzyc sobie ciśnienie - bo ja np. miałam dosc wysokie i właśnie stąd ten ból głowy.

dzis tez mnie głowa lupie i siedzę w pracy i sie smaruję amolem.

wiecie ze wczoraj miałam mega ochotę na galaretę wieprzową z octem - -tesciowa obiecała ze zrobi :-P jutro wieczorem juz powinna by :-p
    a na kolejny tydzien zamówiłam u niej żeberka w kapuście - pyyyyszne robi ;-)

co do wagi to ja od poczatku ciązy przytyłam jakies 2-3 kg...
    odrzuciło mnie całkowicie do słodyczy, ale za to nadrabiam mięchem i jedzeniem średnio co 2 godz.;-)

jak dobrze ze dzis piateczek :-)- trzymam mocno kciuki za wasze dzisiejsze wizyty!!!!

dodam jeszcze ze mam szpital w domu, bo mąż i córka przeziebieni i na antybiotykach, musze w siebie wklewac hektolitry herbaty z sokiem malinowym, pożerać czosnek i cebulę i miec nadzieję, że nic od nich nie złapię....;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:20

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galat mojej tesciowej! Mhm uwielbiam! Ale musze poczekac do wielkanocy bo tylko na swieta go robi

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Galat mojej tesciowej! Mhm uwielbiam! Ale musze poczekac do wielkanocy bo tylko na swieta go robi

Zimne nóżki :) uwielbiam!!! jejku oszaleć można.. Takiego smaka robicie :)

zabka11, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwońcie do mam albo teściowych i poproście błagalnym tonem, aby zrobiły galaretki - u mnie podziałało ;-)

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    dzwońcie do mam albo teściowych i poproście błagalnym tonem, aby zrobiły galaretki - u mnie podziałało ;-)

U mnie tata jest specjalistą :) dzwonię!

• ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Witamy sie.
    Ja mam angine i jestem na antybiotyku a w nocy moj syn sie obudzil i co? Zapalenie krtani ma:-( kaszle szczekajaco i ma.chrypke.

Mam pyt. Mam dwie Ale w rodzinie chrzestna moja i kuzynke a moj syn chce siostre Ale i na inne sie nie zgadza myslicie ze to nie bdzie glupio wygladalo jak bedzie 3 Ala w rodzinie?

współczuje moja mała miała zapalenie krtani w listopadzie, to w nocy po szpitalach lataliśmy bo oddechu nie mogła złapać tak jej krtań napuchła. W życiu się tak o nią nie bałam, myślałam że mi się udusi. W szpitalu lekarz powiedział że w takich przypadkach wyjść na dwór, lub przy oknie otwartym stać, bo od zimnego powietrza ( najlepiej mroźnego) krtań się obkurcza. ( to tak na przyszłość dla Was )

v40cu9h.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym.zjadla caly polmisek tatara..tak go uwielbiam ze moglabym jesc codziennie!

Po ciazy jak dopadne do niego to sniadanie,obiad i kolacja TATAR!

5ylwia, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do imienia, to jak Ci się podoba to nie patrz na innych. Też mi sie podoba imię Ala, ale mam teściową Ale wiec NIGDY tak nie dam na imię mojemu dziecku ;)

v40cu9h.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z domku :)

Jeszcze raz bardzo dziękujemy za wsparcie!

Mimo, że trafiłam do szpitala przypadkowego miałam dobrą opiekę i fajnych lekarzy. Mój lekarz prowadzący postawił diagnozę: hiperaktywność ciężarnych dlatego teraz mam leżeć i pachnieć :)
    dziewczyny nie warto się stresować i starać się robić wszystkiego tak aby wszystkim było dobrze, nasze maluszki są teraz najważniejsze więc warto zwolnić.

Śliczne macie brzuszki :) magda sz bardzo się cieszę, że ktoś ma podobnej wielkości brzuszek, postaram się niedługo wstawić zdjęcie obwód mierzyłam dzisiaj po raz pierwszy i mam 90 :)
    Przytyłam ok 2-2,5 kg ale mam wrażenie że wszystko poszło w brzuch i może trochę w biuścik ;)

Bardzo się cieszę że z maluszkami wszystko ok i czekam na relacje z dzisiejszych wizyt!

Małgosia mój mały szkrab też minimalnie wyprzedził siatkę centylową we wtorek miał już 82 mm lekarz powiedział że wszystko ok i każdy maluch rośnie w swoim tempie.

Mangusia daj znać jak się czujesz.

psioszka11, niecierpliwa, gosia.b, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciśnienia, to ja miałam skoki i gin kazała mi mierzyć codziennie i zapisywać. Ale jeśli chodzi o wizyty i mierzenie, to potrafię mieć 150/100! I gin stwierdziła,że w dzień wizyty mam sobie zmierzyć w domu ,długo przed wizytą- i to będzie miarodajne, bo w klinice to stres bierze górę i te wyniki mogą być fałszywe.
    Byłam z Fado na spacerze i kupiłam pączka:)
    Chcę się zabrać za sprzątanie, ale ciężko z tym u mnie- przed ciążą byłam pedantką i co 2 dni ze szmatą latałam, a teraz za bardzo schylać się nie mogę, bo od razu ciągnie mnie na wymioty, zapachy z łazienki i ubikacji- masakra. Ale mam maseczkę z apteki,może założę i spróbuję ogarnąć.

niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaadzik jak dla mnie spoko :) jeśli takie imię Wam się podoba to takie dajcie - na miejscu kuzynki i chrzestnej byłabym mega szczęśliwa że ktoś z rodziny dał dziecku takie imię, jakie ja mam :)
    Swoją drogą Ala to śliczne imię :)

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    A ja bym.zjadla caly polmisek tatara..tak go uwielbiam ze moglabym jesc codziennie!

Po ciazy jak dopadne do niego to sniadanie,obiad i kolacja TATAR!

jaaaa też uwielbiam <3 teściowa na święta miała zrobić, ale że nie mogę jeść to nie robiła. Korci mnie żeby dzisiaj mielone zrobić (uwielbiam próbować te surowe mięso) ale nie wiem jak bym miała je doprawić bez próbowania i nie ręczę za siebie że bym wytrzymała żeby niepodeżreć

v40cu9h.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ