SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie.
Ja mam angine i jestem na antybiotyku a w nocy moj syn sie obudzil i co? Zapalenie krtani ma:-( kaszle szczekajaco i ma.chrypke.
Mam pyt. Mam dwie Ale w rodzinie chrzestna moja i kuzynke a moj syn chce siostre Ale i na inne sie nie zgadza myslicie ze to nie bdzie glupio wygladalo jak bedzie 3 Ala w rodzinie?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Tak mnie zaczal leb nawalac, ze az mnie trzesie. Leze z zimnym okladem na czole i modle sie zeby przeszlo
kochana amolem czoło smaruj, na to okład zimny i pij duuuuzo wody niegaz. z cytryną. w ostatecznosci mozesz wziasc apap.niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A mi gardło boli
mam te tabletki na gardło dla ciezarnych, wypiłam herbate z cytryną i miodem..
Wczoraj tez, mleko z miodem i masłem, herbata z cytryna i miodem,herbata z imbirem, te tablety..i nic ;/
Co jeszcze moge zrobic?
kromki z czosnkieim i syrop domowy z cebuli (cebula krojona zasypana cukrem)małaMyszka lubi tę wiadomość
-
zabka11 wrote:kochana amolem czoło smaruj, na to okład zimny i pij duuuuzo wody niegaz. z cytryną. w ostatecznosci mozesz wziasc apap.
Dziekuje Zabka :* musze meza po amol wyslac bo nie mam, a z domu dzis sie nie ruszam tak mi sie w glowie kreci, zwlaszcza jak wstaje z lozka
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Dziekuje Zabka :* musze meza po amol wyslac bo nie mam, a z domu dzis sie nie ruszam tak mi sie w glowie kreci, zwlaszcza jak wstaje z lozka
ja mialam takie migrezy w ostatni wekeend - i do tego mozesz zmierzyc sobie ciśnienie - bo ja np. miałam dosc wysokie i właśnie stąd ten ból głowy.
dzis tez mnie głowa lupie i siedzę w pracy i sie smaruję amolem.
wiecie ze wczoraj miałam mega ochotę na galaretę wieprzową z octem - -tesciowa obiecała ze zrobijutro wieczorem juz powinna by :-p
a na kolejny tydzien zamówiłam u niej żeberka w kapuście - pyyyyszne robi
co do wagi to ja od poczatku ciązy przytyłam jakies 2-3 kg...
odrzuciło mnie całkowicie do słodyczy, ale za to nadrabiam mięchem i jedzeniem średnio co 2 godz.
jak dobrze ze dzis piateczek- trzymam mocno kciuki za wasze dzisiejsze wizyty!!!!
dodam jeszcze ze mam szpital w domu, bo mąż i córka przeziebieni i na antybiotykach, musze w siebie wklewac hektolitry herbaty z sokiem malinowym, pożerać czosnek i cebulę i miec nadzieję, że nic od nich nie złapię....;-/Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:20
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Witamy sie.
Ja mam angine i jestem na antybiotyku a w nocy moj syn sie obudzil i co? Zapalenie krtani ma:-( kaszle szczekajaco i ma.chrypke.
Mam pyt. Mam dwie Ale w rodzinie chrzestna moja i kuzynke a moj syn chce siostre Ale i na inne sie nie zgadza myslicie ze to nie bdzie glupio wygladalo jak bedzie 3 Ala w rodzinie?
współczuje moja mała miała zapalenie krtani w listopadzie, to w nocy po szpitalach lataliśmy bo oddechu nie mogła złapać tak jej krtań napuchła. W życiu się tak o nią nie bałam, myślałam że mi się udusi. W szpitalu lekarz powiedział że w takich przypadkach wyjść na dwór, lub przy oknie otwartym stać, bo od zimnego powietrza ( najlepiej mroźnego) krtań się obkurcza. ( to tak na przyszłość dla Was )małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Witamy się z domku
Jeszcze raz bardzo dziękujemy za wsparcie!
Mimo, że trafiłam do szpitala przypadkowego miałam dobrą opiekę i fajnych lekarzy. Mój lekarz prowadzący postawił diagnozę: hiperaktywność ciężarnych dlatego teraz mam leżeć i pachnieć
dziewczyny nie warto się stresować i starać się robić wszystkiego tak aby wszystkim było dobrze, nasze maluszki są teraz najważniejsze więc warto zwolnić.
Śliczne macie brzuszkimagda sz bardzo się cieszę, że ktoś ma podobnej wielkości brzuszek, postaram się niedługo wstawić zdjęcie obwód mierzyłam dzisiaj po raz pierwszy i mam 90
Przytyłam ok 2-2,5 kg ale mam wrażenie że wszystko poszło w brzuch i może trochę w biuścik
Bardzo się cieszę że z maluszkami wszystko ok i czekam na relacje z dzisiejszych wizyt!
Małgosia mój mały szkrab też minimalnie wyprzedził siatkę centylową we wtorek miał już 82 mm lekarz powiedział że wszystko ok i każdy maluch rośnie w swoim tempie.
Mangusia daj znać jak się czujesz.psioszka11, niecierpliwa, gosia.b, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Co do ciśnienia, to ja miałam skoki i gin kazała mi mierzyć codziennie i zapisywać. Ale jeśli chodzi o wizyty i mierzenie, to potrafię mieć 150/100! I gin stwierdziła,że w dzień wizyty mam sobie zmierzyć w domu ,długo przed wizytą- i to będzie miarodajne, bo w klinice to stres bierze górę i te wyniki mogą być fałszywe.
Byłam z Fado na spacerze i kupiłam pączka:)
Chcę się zabrać za sprzątanie, ale ciężko z tym u mnie- przed ciążą byłam pedantką i co 2 dni ze szmatą latałam, a teraz za bardzo schylać się nie mogę, bo od razu ciągnie mnie na wymioty, zapachy z łazienki i ubikacji- masakra. Ale mam maseczkę z apteki,może założę i spróbuję ogarnąć.niecierpliwa, magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość
Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
-
Maaadzik jak dla mnie spoko
jeśli takie imię Wam się podoba to takie dajcie - na miejscu kuzynki i chrzestnej byłabym mega szczęśliwa że ktoś z rodziny dał dziecku takie imię, jakie ja mam
Swoją drogą Ala to śliczne imięniecierpliwa, zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Kkarolinaaaa wrote:A ja bym.zjadla caly polmisek tatara..tak go uwielbiam ze moglabym jesc codziennie!
Po ciazy jak dopadne do niego to sniadanie,obiad i kolacja TATAR!
jaaaa też uwielbiamteściowa na święta miała zrobić, ale że nie mogę jeść to nie robiła. Korci mnie żeby dzisiaj mielone zrobić (uwielbiam próbować te surowe mięso) ale nie wiem jak bym miała je doprawić bez próbowania i nie ręczę za siebie że bym wytrzymała żeby niepodeżreć
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość