X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej sisters :) ale produkujecie ;) ale az milo jest wejsc i miec co nadrabiac :) to moja ulubiona lektura...lubie czytac co u Was :)
    U mnie drugi bezmiesny tydzien :/ tak jak u Karoliny o ile sie nie myle...juz na prawde brak pomyslow na obiad...
    Co do sexu...my od 8 tygodnia juz <3 normalnie :) wczesniej sie balam ale nie mam plamien nic nie boli i gin powiedziala ze nie widzi przeciwskazan :) tak ze korzystamy :)
    Pasuje sie wziasc za jakas robote w domku...tylko skad wziasc checi :/ ???
    Pozdrawiam sierpnioweczki <3

chcebycmama, psioszka11, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y wrote:
    Ja mam 10 lutego, a strach z dnia na dzień coraz wiekszy.
    Ja też 10 lutego, baaaardzo sie boje, nie byłam miesiąc....

Aga89, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Hej sisters :) ale produkujecie ;) ale az milo jest wejsc i miec co nadrabiac :) to moja ulubiona lektura...lubie czytac co u Was :)
    U mnie drugi bezmiesny tydzien :/ tak jak u Karoliny o ile sie nie myle...juz na prawde brak pomyslow na obiad...
    Co do sexu...my od 8 tygodnia juz <3 normalnie :) wczesniej sie balam ale nie mam plamien nic nie boli i gin powiedziala ze nie widzi przeciwskazan :) tak ze korzystamy :)
    Pasuje sie wziasc za jakas robote w domku...tylko skad wziasc checi :/ ???
    Pozdrawiam sierpnioweczki <3
    Maniuś jesteśmy na ty msamym etapie ciąży. ;-) Kiedy byłaś u gin? kiedy idziesz?

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja skończyłam włąsnie paznokietki, piekne mi wyszły:) co do seksu, hm u mnie chyba mąż się barzdziej boi, nie chce sie położyć na mnie od samego początku ciązy..
    idę sobie zagrzać zupkę grochową dostałam wczoraj od tesciowej, dziś mam luzny dzien bo nie gotuje, ide po południu na pierożki ruskie do teśiowej:):)

małaMyszka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ogarnęłam- łazienkę, wc, kurze i odkurzyłam i nawet Leon za bardzo się nie wkurzał- zuch chłopak, chyba wie, że ojciec dzisiaj wraca i trzeba było posprzątać:)
    Sex...hmmm u mnie katastrofa. Nam gin pozwoliła po 9tc, 2 x spróbowaliśmy ,ale lipa- w sensie dla mnie. Blokada,blokada, blokada. Niby mi się chcę,ale jak przychodzi co do czego, to nie umiem się wyluzować i wkręcam sobie,że chyba mnie boli i nie tak, i nie siak. Mój dzielnie to znosi, ale nie wiem ile da radę. Staram mu się zastąpić sex jakimiś zabawami,ale wiadomo ,że to nie to samo. Ciekawe czy w ogóle w ciągu 9mscy będzie tak jak kiedyś- a podobno sex w ciąży to najlepsze co może spotkać?! tiaaa ale chyba nie mnie...

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do golenia: mój mnie 2 x już golił- do hsg i laparoskopii. A potem po operacji mył i pielęgnował, bo szwy ciągnęły. Generalnie nie ma tym problemu, bardziej boi się,że mnie gdzieś zatnie:)

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak kiedyś było kilka razy w tyg to teraz raz max 2 a szkoda bo jest mega przyjemnie, ostatni miesiąc czułam się kiepsko, pozniej te ciśnienie w glowie. Dużo spraw jest teraz na głowie męża, ciągle gdzieś go ganiam i chodzi wykończony. A ze względu na krwiaka strasznie uważamy, także delikatnie tyci tyci, to już nie taka dzika namiętność jak przed ciążą

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas weekend po badaniu było super. Pojechaliśmy do mojego domu rodzinnego. Tam neta nie ma i jakoś tak... spędzaliśmy razem czas, leżeliśmy, dużo rozmawialiśmy i nie powiem... wyluzowałam się. A teraz za dużo problemów ostatnio, dla mojego męża to nie pojęte. Bo dla niego to jest właśnie sposób na odstresowanie, a ja potrzebuję być wyluzowana żeby było dobrze.

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że mam takie bóle głowy nieraz... jak przed ciążą raz na ruski rok albo rzadziej zabolała to teraz często. Moja gin kazała mi iść do neurologa... ona jest właśnie takim ostrożnym lekarzem - nie powie " nie martw się to przez ciążę" tylko każe sprawdzić - bo bierze za to odpowiedzialność co powie. Co do seksu.... to rewelacja - w ciąży jest większa ochota i jest znacznie przyjemniejszy;) Korzystamy, bo jak będzie tak jak poprzednim razem - skracająca się szyjka ( tfu tfu odpukać ;P) to będzie posucha ;P CO do golenia to do samego końca sama się goliłam, nawet w dniu porodu rano. Co prawda było to trudniejsze ale się dało - brałam lusterko autentycznie i jazda... Powiem wam, że nogi też się gorzej goli, bęben przeszkadza i nawet jak siadałam pod prysznicem to było niewygodnie... :/
    Wczoraj na wizycie - podglądnełyśmy malucha ;) Rośnie zgodnie z planem. 14 w i kilka dni;) Niestety.... dalej nic nie wyrosło... więc dalej baba ;P

Aga89, lys, zabka11, Maniuś, gosia.b, bosa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo blokada.. może jak pójdę na zwolnienie i nie będę miała takiego stresu to będzie lepiej? Mam nadzieję ;) A już za chwilę weekend więc chyba dzisiaj postaram się przełamać :)

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam całkowity zakaz sexu :( szczególnie teraz ale maleństwo najważniejsze!

Powiedziałam mężowi że do końca ciąży nici z sexu a on się zapytał czy mogę się schylać, powiedziałam że tak a on że to bardzo dobrze jemu to wystarczy ;) głupek!

Aga89, lys, Kkarolinaaaa, Aska87, zabka11, niecierpliwa, futuremama, Y, magda sz, 5ylwia, bosa, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :)
    Nie dam rady was nadrobić nadrobię po weekendzie bo jestem u rodziców.
    Jestem dziś prze szczęśliwa apetyt wrócił no w końcu upragniony 2 trymestr !!!

Dziewczyny jechała do rodziców co prawda 30km samochodem dla mnie katastrofa myślałam ze nie dojadę co 5 min musieliśmy się zatrzymywać na "krzaczki". Ciesze się że jestem u rodziców ale droga powrotna trochę mnie przeraża...
    pozdrowionka :)

lys, mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moj tez ma takie durne zarty:p

psioszka11, sylwucha89, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    ja dziś po badaniu :) maluszek 4,99cm; NT 0,64mm; śliczny mózg :)
    mały/a skakał/a fikołki jak szalony/a :)

ca5b8c201fe8cd42m.jpg

niestety wyszła mi cukrzyca ciążowa ehhh i mam skierowanie do diabetologa ale najważniejsze że maleństwo jest zdrowiutkie i rośnie jak na drożdżach z ostatniego usg termin miałam 27 sierpień a dziś już 20 sierpień :)

lys, sylwucha89, Aga89, Kkarolinaaaa, futuremama, Maniuś, zabka11, Y, gosia.b, psioszka11, magda sz, 5ylwia, bosa, mamasia, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama wrote:
    Maniuś jesteśmy na ty msamym etapie ciąży. ;-) Kiedy byłaś u gin? kiedy idziesz?
    Bylam we wtorek,a nastepna wizyta 09.03...cala wiecznosc :/

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :) gratuluje:)
    Obym i ja wieczorem dodala taki pozytywny wpis:)

KasiaeN., mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mimo zielonego swiatla od gin na ostatniej wizycie mam' blokade. Boje sie i koniec. Pierw sobie powiedzialam, ze jak zaczne 2 trymestr, teraz odlozylam to do Walentynek, ale nie wiem czy sie przelamie. Poki co nadwyrezam miesnie twarzy :P

Aga89, psioszka11, Maniuś, lys, sylwucha89, bosa, Y, małaMyszka lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch na genetycznym wygladał też na starszego ale mi już nie przesuwał daty porodu, bo ponoć tamta była bardziej miarodajna - a teraz dzieci różnie rosną.

Amberla, niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Czy któraś z Was nie miała jeszcze USG genetycznego i idzie dopiero w następnym tygodniu? Czy samotnie zostałam na następny tydzień?

Już się doczekać nie mogę bo mojego maluszka widziałam miesiąc temu :P Ale z drugiej strony już się mocno denerwuje a to dopiero w nastepny czwartek (12.02)

Ja mam w poniedzialek wizyte.

Mnie choroba dalej trzyma, mam juz serdecznie dosc... wyladowalam na antybiotykach.

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest blokada, ale jak juz zaczniemy zabawe, to sie odprezam i jest super :) Co prawda na ostatniej wizycie zapomnielismy zapytac czy juz mozemy, ale doszlam do wniosku, ze moze tak ostroznie, jak cos bedzie bolalo, to przerwiemy i juz. Ale nie bylo potrzeby, za to ostatnio przy dluzszej zabawie zaczelo cos bolec, no to skonczylismy. Jest dobrze, nie za czesto, ale jest dobrze :D

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ