X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia pograj mu na nosie, niech mu się głupio zrobi i złóż mu zyczenia. Może zda sobie sprawę z tego jakim jest draniem, by tak denerwować kobietę w ciąż... choć buractwo może miec problem ze zrozumieniem, ale co Ci szkodzi. Bądź mądrzejsza niż on :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz przywiozl mi sok malinowy do herbaty i tantum verde- chyba jest troche lepiej z moim gardlem :)
    Probowalam sie zdrzemnac bo oczy pieka..taki flaczek jestem,ale nie zasnelam,ale odpoczelam,sam fakt lezenia w ciszy w lozku z zamknietymi oczami pomaga:)

Nie zaszkosze dzidzi jak bede pila duzo herbaty? Bo jak ja pije to mi lepiej w gardle..

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie 5ylwia,pokaz ze masz wiecej kultury:)

futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wiedziałam, że mogę na Was liczyć:) Nie odbiera! To nawet lepiej.. Napiszę mu smsa.. Na myśl o rozmowie z nim robi mi się niedobrze.. Od początku mam wrażenie, że jest na mnie wściekły, że zaszłam w ciąże! Zwłaszcza, że jedna koleżanka złamała rękę i jest na zwolnieniu.. Z drugiej strony co go to obchodzi! Mam prywatne życie nie będę się oglądała na innych! Po wczorajszej akcji podjęłam decyzję! 13 i 16 idę na urlop a od 17 na L4! Także jeszcze tylko 4 dni!

Świeci słońce, za godzinę zaczynam weekend, brzuszek rośnie! Życie jest piękne :)

mamasia, sylwucha89, Migotkaa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• futuremama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś idę zanieść dokumenty do księgowej i mam wy... w nosie :)
    Jak umowa bedzie podpisana to nic mi zrobić nie mogą. Generalnie mamy umowę że pod koniec kwietnia idę na l4 - za które przez miesiąc jeszcze one płaca więc mam im zwrócić składki, ale jak mnie bardzo wkurzą... to naszej "umowy" nie ma nigdzie na papierze.
    Ale to naprawdę musiały by mnie przeogromnie wkurzyć. Póki co wszystko pomalutku wraca do normy:)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Dzięki wiedziałam, że mogę na Was liczyć:) Nie odbiera! To nawet lepiej.. Napiszę mu smsa.. Na myśl o rozmowie z nim robi mi się niedobrze.. Od początku mam wrażenie, że jest na mnie wściekły, że zaszłam w ciąże! Zwłaszcza, że jedna koleżanka złamała rękę i jest na zwolnieniu.. Z drugiej strony co go to obchodzi! Mam prywatne życie nie będę się oglądała na innych! Po wczorajszej akcji podjęłam decyzję! 13 i 16 idę na urlop a od 17 na L4! Także jeszcze tylko 4 dni!

Świeci słońce, za godzinę zaczynam weekend, brzuszek rośnie! Życie jest piękne :)

W pełni popieram :) nie warto się stresować!

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka daj znać jak spędzasz ostatnie chwile jako panienka ;)

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia i słusznie! a z życzeniami to zobaczy, że próbowałaś dzwonić :) i luzik :)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • ainer85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej! ja też do końca ciąży goliłam się sama, a jak leżałam na patologii 2 tyg przed porodem to co 2 dzień. Robiłam to na wyczucie, na ślepo :P później tylko ostatni szlif z lusterkiem. Gorzej właśnie z nogami, bo nie ma jak sięgnąć :P

a co do sexiku, to jak sie bierze ta luteine do wcipnie to chyba nie można, nie?

v40cu9h.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Maz przywiozl mi sok malinowy do herbaty i tantum verde- chyba jest troche lepiej z moim gardlem :)
    Probowalam sie zdrzemnac bo oczy pieka..taki flaczek jestem,ale nie zasnelam,ale odpoczelam,sam fakt lezenia w ciszy w lozku z zamknietymi oczami pomaga:)

Nie zaszkosze dzidzi jak bede pila duzo herbaty? Bo jak ja pije to mi lepiej w gardle..

Generalnie herbata czarna nie jest zalecana ciężarnym w dużych ilościach, ale jak teraz na wygonienie choróbska ją będziesz stosować, a później zmienisz w wodę i soki to nie powinno to bardzo wpłynąć na dzidzię. Jednak decyzja jak zawsze po Twojej/Waszej stronie.

O tym dlaczego nie powinno się jej dużo pić jest np. tu: http://www.babyboom.pl/ciaza/dieta_w_ciazy/co_jesc_w_ciazy/czy_kobieta_w_ciazy_moze_pic_herbate.html

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ainer85 wrote:

a co do sexiku, to jak sie bierze ta luteine do wcipnie to chyba nie można, nie?
    Ja biore luteine i duphaston i mam zakaz od gina dopóki nie skończę 1 trymestru.

małaMyszka, ainer85 lubią tę wiadomość

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja na codzień nie pije herbaty tylko wode, dzisiaj wypiłam juz 2, teraz zrobiłam jakąś owocową, moze to lepsze niz czarna..

A nie wiecie jak jest z dawkowaniem tantum verde w ciazy?

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Byłam dzisiaj na wizycie, ale nie miałam USG, więc nie widziałam maluszka. Dostałam od lekarza opakowanie tabletek na mdłości - Prevomit. A tak mnie dzisiaj głowa boli, że szok :/

lb17w98.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka- fajne są te tabletki :) Tez je mam od swojego lekarza, pare razy mnie uratowały:)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - bierzesz je codziennie, czy jak czujesz, że się mdłości zbliżają? :P

lb17w98.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czuje ze cos sie dzieje :P

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz idę zaspać ogromny ból głowy :/

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera nic mi nie przechodzi ten ból głowy, ciśnienie leci w dół 96/53, a mi się wydaje ze mi głowa dosłownie eksploduje, rzygać z wrażenia mi się chce :(
    Próbowałam się przespać, ale nie da rady.
    A mąż za 3,5h wyjeżdża i będę sama :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:36

9f7jtv73juycdhvl.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie przed chwilą teściowa dostarczyła jabłecznik :) no to sobie spałaszuję trochę, a co :)

bzkxskf.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam apetyt"za dwoje" co chwila jestem głodna, nie jem dużo ale co 2 godziny musze cos przegryżć, takiego mam smaka na gulasz angielski z sokołowa, że szok, chyba bedzie na kolacjeeee

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ