SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
niecierpliwa wrote:Wiem bo moj maz na to cierpi
Tak, jak i mójzawsze się lekarz z niego śmieje jak ma badania przed oddaniem krwi, ale już chyba nawet ma tam gdzies zapisane, że to syndrom bialego fartucha i mu pobieraja krew mimo nieco za wyskiego ciśnienia
niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Wiecie co to jednak prawda, ze w ciazy wszystko sie zmienia. Dla chlopca od zawsze podobalo mi sie imie Kuba, a dzis tak o po prostu przestalo...a rezeqtwowego dla chlopca nie mamy wiec poczekamy moze okaze sie, ze dziewczynka, a jak chlopiec to bedziemy myslec
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 wrote:Witamy sie.
Ja mam angine i jestem na antybiotyku a w nocy moj syn sie obudzil i co? Zapalenie krtani ma:-( kaszle szczekajaco i ma.chrypke.
Mam pyt. Mam dwie Ale w rodzinie chrzestna moja i kuzynke a moj syn chce siostre Ale i na inne sie nie zgadza myslicie ze to nie bdzie glupio wygladalo jak bedzie 3 Ala w rodzinie?
A jak często się razem widujecie, np. na jakiś spotkaniach rodzinnych czy coś? jeśli niezbyt często lub prawie wcale to czemu nie
Nam też się podoba imię Alicja, ale jednak cały czasi liczymy na synkamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Ciąża to cudowny stan :)kupiłam wczoraj pierogi z mięsem dla męża bo gotować nie mogę. Nigdy ich nie lubiłam! Dzisiaj spojrzałam na nie w lodówce i takiej ochoty nabrałam, że zjadłam całą paczkę w minutę i jeszcze mi mało
niecierpliwa, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ale macie dziś wenę hehe na szczęście wszystko nadrobiłam.
Ponieważ mój dzidziuś urodzi się dopiero 31.08 ( teoretycznie oczywiście) więc z wszystkimi badaniami jestem do tyłu. W związku z tym mam pytania:
czy robiłyście oprócz badań genetycznych również test pappa?
czy to jest szkodliwe dla dziecka?
czy oba badania wykonuje się podczas jednej wizyty?
czy jeśli mam 32 lata ale w rodzinie żadnych chorób genetycznych to powinnam zrobić pappa ?
małaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
5ylwia wrote:Moja siostra jest już 5 dni po terminie, ma wieeelki brzuch i goli się sama!
Nie wiem jak ona to robi?!? Może dla tego, że jest kosmetyczką i ma jakieś magiczne sposoby
5ylwia może podpytaj siostrę czy ma jakieś sposoby czy po prostu taka wygimnastykowanamałaMyszka lubi tę wiadomość
-
mamasia wrote:5ylwia może podpytaj siostrę czy ma jakieś sposoby czy po prostu taka wygimnastykowana
My raczej słabo rozciągnięte byłyśmy całe życienawet palcami do podłogi nie potrafiłyśmy dotknąć mimo, że jesteśmy szczupłe
tzn. byłyśmy bo ona teraz jest grubaskiem
wiem, że używa lusterka więc myślę, że tu tkwi tajemnica
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
5ylwia wrote:My raczej słabo rozciągnięte byłyśmy całe życie
nawet palcami do podłogi nie potrafiłyśmy dotknąć mimo, że jesteśmy szczupłe
tzn. byłyśmy bo ona teraz jest grubaskiem
wiem, że używa lusterka więc myślę, że tu tkwi tajemnica
to chyba za jakiś czas będzie trzeba zaprzyjaźnić się z lusterkiem5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
bosa test pappa jest bardzo dyskusujnym badaniem. Ilu przeciwników, tylu zwolenników.
Ja stwierdziłam, że go nie robię chyba że na USG genetycznym wyszłoby jakieś straszne ryzyko czy nie wiadomo co.
Generalnie jestem zdania, że czy powiedzą że ryzyko jest 1:150 czy 1:1500000 zawsze jest ryzyko że będziesz tą jedną.
Tak jak powiedział lekarz po genetycznym, dziecko wygląda na zdrowe, jest niskie ryzyko ale to nie jest gwarancja. I tylebosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
bosa wrote:Hej dziewczyny, ale macie dziś wenę hehe na szczęście wszystko nadrobiłam.
Ponieważ mój dzidziuś urodzi się dopiero 31.08 ( teoretycznie oczywiście) więc z wszystkimi badaniami jestem do tyłu. W związku z tym mam pytania:
czy robiłyście oprócz badań genetycznych również test pappa?
czy to jest szkodliwe dla dziecka?
czy oba badania wykonuje się podczas jednej wizyty?
czy jeśli mam 32 lata ale w rodzinie żadnych chorób genetycznych to powinnam zrobić pappa ?
1. Nie, nie było potrzeby bo usg było w porządku
2. Nie, bo to usg + badania krwi, nie szkodzi dziecku
3. usg u gin, a krew w punkcie pobrań i to zależy od przychodni/kliniki/szpitala w zależności gdzie robisz badania. W niektórych możne w jednym dniu zrobić oba (i tak byc powinno), a w niektórych np,. na drugi dzień (co już może zzaburzyć nieco wynik)
4. Nie, to tylko Twoja decyzja i wolna wola. Od 35 r. ż, gdy w rodzinie jakieś choroby genetyczne lub gdy na usg genetycznym coś nie tak.
niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Futuremama dzięki za odpowiedź :* Przy moim panikarstwie lepiej odpuścić, po co mam się i dzidziusia stresować.
Moje wymarzone imię dla córki to Lilianka ale mąż się krzywi więc Alicja zajmuje drugie honorowe miejsce na liście, ewentualnie EmilkaJakoś mam przeczucie,że będzie dziewczynka
Na obiad rybka i surówka z kapustymałaMyszka lubi tę wiadomość
"Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."
-
Nie wyobrażam sobie póki co akcji "lusterko" ale chyba bedę musiała podjąć próby zanim brzuszek będzie ogromny, co by się wytrenować w tej umiejętności - potem może być ciężko
Dziewczyny, nagle mi się zamarzyła wiosna... kiedy bym wychodziła z pracy i byłoby jasno i ciepło i... zielono... i cudownie...niecierpliwa, bosa, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mamasia dziękuję
Wy wiecie więcej niż cały internet hehe
-
bosa wrote:Futuremama dzięki za odpowiedź :* Przy moim panikarstwie lepiej odpuścić, po co mam się i dzidziusia stresować.
Moje wymarzone imię dla córki to Lilianka ale mąż się krzywi więc Alicja zajmuje drugie honorowe miejsce na liście, ewentualnie EmilkaJakoś mam przeczucie,że będzie dziewczynka
Na obiad rybka i surówka z kapusty
To tak, jak u Karoliny naszejpierw Lilianka, a drugie miejsce Alicja
Oj to jak będą dziewczynki to trochę Al nam się posypiebosa, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Mój szef ma dzisiaj urodziny.. Wczoraj tak mnie zdenerwował, że aż się popłakałam.. wiem, że nie powinnam się teraz denerwować ale już nie wytrzymałam!
Myślicie, że powinnam zadzwonić do niego i złożyć mu życzenia? Cały dzień się zastanawiam więc postanowiłam Was prosić o radę