X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wiem bo moj maz na to cierpi :D

Tak, jak i mój :) zawsze się lekarz z niego śmieje jak ma badania przed oddaniem krwi, ale już chyba nawet ma tam gdzies zapisane, że to syndrom bialego fartucha i mu pobieraja krew mimo nieco za wyskiego ciśnienia :P

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co to jednak prawda, ze w ciazy wszystko sie zmienia. Dla chlopca od zawsze podobalo mi sie imie Kuba, a dzis tak o po prostu przestalo...a rezeqtwowego dla chlopca nie mamy wiec poczekamy moze okaze sie, ze dziewczynka, a jak chlopiec to bedziemy myslec ;)

małaMyszka lubi tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Witamy sie.
    Ja mam angine i jestem na antybiotyku a w nocy moj syn sie obudzil i co? Zapalenie krtani ma:-( kaszle szczekajaco i ma.chrypke.

Mam pyt. Mam dwie Ale w rodzinie chrzestna moja i kuzynke a moj syn chce siostre Ale i na inne sie nie zgadza myslicie ze to nie bdzie glupio wygladalo jak bedzie 3 Ala w rodzinie?

A jak często się razem widujecie, np. na jakiś spotkaniach rodzinnych czy coś? jeśli niezbyt często lub prawie wcale to czemu nie :P

Nam też się podoba imię Alicja, ale jednak cały czasi liczymy na synka :P

bzkxskf.png
  • sylwucha89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża to cudowny stan :)kupiłam wczoraj pierogi z mięsem dla męża bo gotować nie mogę. Nigdy ich nie lubiłam! Dzisiaj spojrzałam na nie w lodówce i takiej ochoty nabrałam, że zjadłam całą paczkę w minutę i jeszcze mi mało :)

niecierpliwa, futuremama, małaMyszka lubią tę wiadomość

010igox17g6i1nvn.png

74dij44j5nh33zfj.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale macie dziś wenę hehe na szczęście wszystko nadrobiłam.

Ponieważ mój dzidziuś urodzi się dopiero 31.08 ( teoretycznie oczywiście) więc z wszystkimi badaniami jestem do tyłu. W związku z tym mam pytania:

czy robiłyście oprócz badań genetycznych również test pappa?

czy to jest szkodliwe dla dziecka?

czy oba badania wykonuje się podczas jednej wizyty?

czy jeśli mam 32 lata ale w rodzinie żadnych chorób genetycznych to powinnam zrobić pappa ?

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Moja siostra jest już 5 dni po terminie, ma wieeelki brzuch i goli się sama! :O Nie wiem jak ona to robi?!? Może dla tego, że jest kosmetyczką i ma jakieś magiczne sposoby ;)

5ylwia może podpytaj siostrę czy ma jakieś sposoby czy po prostu taka wygimnastykowana :)

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    5ylwia może podpytaj siostrę czy ma jakieś sposoby czy po prostu taka wygimnastykowana :)

My raczej słabo rozciągnięte byłyśmy całe życie ;) nawet palcami do podłogi nie potrafiłyśmy dotknąć mimo, że jesteśmy szczupłe ;) tzn. byłyśmy bo ona teraz jest grubaskiem :-P wiem, że używa lusterka więc myślę, że tu tkwi tajemnica ;-)

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    My raczej słabo rozciągnięte byłyśmy całe życie ;) nawet palcami do podłogi nie potrafiłyśmy dotknąć mimo, że jesteśmy szczupłe ;) tzn. byłyśmy bo ona teraz jest grubaskiem :-P wiem, że używa lusterka więc myślę, że tu tkwi tajemnica ;-)

to chyba za jakiś czas będzie trzeba zaprzyjaźnić się z lusterkiem :P

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa test pappa jest bardzo dyskusujnym badaniem. Ilu przeciwników, tylu zwolenników.
    Ja stwierdziłam, że go nie robię chyba że na USG genetycznym wyszłoby jakieś straszne ryzyko czy nie wiadomo co.
    Generalnie jestem zdania, że czy powiedzą że ryzyko jest 1:150 czy 1:1500000 zawsze jest ryzyko że będziesz tą jedną.
    Tak jak powiedział lekarz po genetycznym, dziecko wygląda na zdrowe, jest niskie ryzyko ale to nie jest gwarancja. I tyle :)

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Hej dziewczyny, ale macie dziś wenę hehe na szczęście wszystko nadrobiłam.

Ponieważ mój dzidziuś urodzi się dopiero 31.08 ( teoretycznie oczywiście) więc z wszystkimi badaniami jestem do tyłu. W związku z tym mam pytania:

czy robiłyście oprócz badań genetycznych również test pappa?

czy to jest szkodliwe dla dziecka?

czy oba badania wykonuje się podczas jednej wizyty?

czy jeśli mam 32 lata ale w rodzinie żadnych chorób genetycznych to powinnam zrobić pappa ?

1. Nie, nie było potrzeby bo usg było w porządku :)
    2. Nie, bo to usg + badania krwi, nie szkodzi dziecku
    3. usg u gin, a krew w punkcie pobrań i to zależy od przychodni/kliniki/szpitala w zależności gdzie robisz badania. W niektórych możne w jednym dniu zrobić oba (i tak byc powinno), a w niektórych np,. na drugi dzień (co już może zzaburzyć nieco wynik)
    4. Nie, to tylko Twoja decyzja i wolna wola. Od 35 r. ż, gdy w rodzinie jakieś choroby genetyczne lub gdy na usg genetycznym coś nie tak.

niecierpliwa, bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futuremama dzięki za odpowiedź :* Przy moim panikarstwie lepiej odpuścić, po co mam się i dzidziusia stresować.

Moje wymarzone imię dla córki to Lilianka ale mąż się krzywi więc Alicja zajmuje drugie honorowe miejsce na liście, ewentualnie Emilka :) Jakoś mam przeczucie,że będzie dziewczynka ;)

Na obiad rybka i surówka z kapusty :D

iv09krhm9j559ocl.png
    "Proście, a będzie wam dane, szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam.
    Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje, a kto szuka, znajduje, a kto kołacze, temu otworzą."

• futuremama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie póki co akcji "lusterko" ale chyba bedę musiała podjąć próby zanim brzuszek będzie ogromny, co by się wytrenować w tej umiejętności - potem może być ciężko :D
    Dziewczyny, nagle mi się zamarzyła wiosna... kiedy bym wychodziła z pracy i byłoby jasno i ciepło i... zielono... i cudownie... :D

niecierpliwa, bosa, 5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49o7esfkybvicx.png
  • bosa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia dziękuję :) Wy wiecie więcej niż cały internet hehe ;)

iv09krhm9j559ocl.png

• mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bosa wrote:
    Futuremama dzięki za odpowiedź :* Przy moim panikarstwie lepiej odpuścić, po co mam się i dzidziusia stresować.

Moje wymarzone imię dla córki to Lilianka ale mąż się krzywi więc Alicja zajmuje drugie honorowe miejsce na liście, ewentualnie Emilka :) Jakoś mam przeczucie,że będzie dziewczynka ;)

Na obiad rybka i surówka z kapusty :D

To tak, jak u Karoliny naszej :) pierw Lilianka, a drugie miejsce Alicja :P

Oj to jak będą dziewczynki to trochę Al nam się posypie :P

bosa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o wiosnie marze od paru tygodni, o wiele milej chodziloby sie na spacerki i mysle, ze samopoczucie bedzie tez zdecydowanie lepsze, gdy za oknem zrobi sie zielono i slonecznie, a ptaszki'beda cwierkac :)

zabka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

• zabka11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi pęka głowa. ....:/
    Amol nie daje rady, chyba wezmę apap....

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 a spróbuj kubek ciepłego mleka - mi trochę pomagało

3i49o7esfkybvicx.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka mi tez coś pobolewa :/ musze kupic ten aparat do mierzenia cisnienia. Raz apap mi pomógł niby można brać tylko wiadomo w rozsądnych ilościach

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj też jest trochę info jak sobie radzić z bólem głowy w ciąży:

http://www.skotnicki.pl/ginekologia/content/view/82/75/

może którejś się przyda i coś z tego pomoże

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szef ma dzisiaj urodziny.. Wczoraj tak mnie zdenerwował, że aż się popłakałam.. wiem, że nie powinnam się teraz denerwować ale już nie wytrzymałam! :( Myślicie, że powinnam zadzwonić do niego i złożyć mu życzenia? Cały dzień się zastanawiam więc postanowiłam Was prosić o radę ;-)

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: