SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi gardło boli
mam te tabletki na gardło dla ciezarnych, wypiłam herbate z cytryną i miodem..
Wczoraj tez, mleko z miodem i masłem, herbata z cytryna i miodem,herbata z imbirem, te tablety..i nic ;/
Co jeszcze moge zrobic?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Jeszcze to na ból gardła znalazłam w necie:
Goździki mają szczególne właściwości: natychmiast zlikwidują ból gardła , a stan zapalny w zniknie w kilka godzin. Bakterie wywołujące anginę oraz te próchniczne zostaną unicestwione. Goździki na ból gardła to mój ulubiony lek ziołowy.
http://www.herbiness.com/akcja-uwolnic-gozdziki/małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Zmierzylam 109/86 puls 71 to chyba dobre??
dla mnie by było za niskie, ale to zależy od organizmu. chociaż dolne jest ok, a właśnie one jest niby ważniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 09:55
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Kkarolinaaaa wrote:A mi gardło boli
mam te tabletki na gardło dla ciezarnych, wypiłam herbate z cytryną i miodem..
Wczoraj tez, mleko z miodem i masłem, herbata z cytryna i miodem,herbata z imbirem, te tablety..i nic ;/
Co jeszcze moge zrobic?małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Malagosia wrote:Ja jak mieszw w domu to zawsze mam dobrze a u lekarza za wysokie takie 140/90 wczoraj mialam 135/100 i takie mam w karcie wpisywane
Mierzenie na wizycie nie jest dla mnie do konca miarodajne, badz co badz przed wizyta mimo iz sie cieszymy to bardzo sie stresujemy, co tez sie zapewne odbija na cisnieniu
-
ainer85 wrote:dla mnie by było za niskie, ale to zależy od organizmu. chociaż dolne jest ok, a właśnie one jest niby ważniejsze.
Troche za niskie i pewnie stad to kiepskie samopoczucie, moze jakbym sobie kawke strzelila to by mi pomoglo, ale lekarka powiedziala, ze rozpuszczalna to sama chemia, a parzona toleruje tylko z ekspresu, a ekspresu brakmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Malagosia wrote:Ja jak mieszw w domu to zawsze mam dobrze a u lekarza za wysokie takie 140/90 wczoraj mialam 135/100 i takie mam w karcie wpisywane
Ja na wizycie miałam książkowo 120/80.. a jak mierzę sobie w domu mam 100/60 niskie.. a mój rekord to 93/58!Na następnej wizycie zaniosę historię mojego ciśnienia mierzonego w domu i niech coś na to poradzą
-
5ylwia wrote:Ja na wizycie miałam książkowo 120/80.. a jak mierzę sobie w domu mam 100/60 niskie.. a mój rekord to 93/58!
Na następnej wizycie zaniosę historię mojego ciśnienia mierzonego w domu i niech coś na to poradzą
Czyli moja teoria sie sprawdza, przed wizyta Ci sie podnosi cisnienie
A ja ostatnio wyczytalam w karcie ciazy, ze na 1 wizycie mialam cisnienie 120/80 a nikt mi go nie mierzyl...ilekros siedze w poczekalni to polozna mierzy cisnienie, musze sie o to upomniec nastepnym razemmałaMyszka lubi tę wiadomość
-
Karolina - polecam tantum verde do ssania. Mnie przepisal lekarz w 7 tc. Teraz jak zaczynalo mnie cos drapac w gardle, chyba ze dwa razy tak mialam, to jedna tabletka zalatwiala sprawe i po problemie
Mnie w nocy zlapalo cos dziwnego, zasnelam na kanapie na prawym boku i obudzil mnie tak straszny bol z prawej strony brzucha, ze nie moglam wstwc i sie wyprostowac. Pozniej troche rozchodzilam i przenioslam sie do sypialni, ale ciezko bylo mi sie ulozycA teraz dla odmiany z brzuchem ok, ale szarpie mnie w ledzwiach po lewej stronie, cyba, ze to nerka buuuuu.
Poki co siedze w pasie neoprenowym z poduszka pod ledzwiami, bo lezec nie moge. Jak nie pomoze, to zdecyduje sie chyba jednak na termofor.małaMyszka lubi tę wiadomość