X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 24 super. Maksa wyciagneli o 14.55 a o 19 na obchodzie ta glupia lekark co sie upierala ze za wczesnie na cc, ze mam dyzi wod i zeby jeszcze tydzien poczekac kazala mi wstac. Na sali lezala dziewczyna co mialam cc o 4 rano i ledwo wstala a ja myslalam ze umre. A o 4 rano poprosilam o letanol bo tak bolalo. I zaraz po nim sciagnela mi cewnik i powiedziala ze jak bede chciala do ubikacji to nie mam wyjscia bede musiala jakos wstac.

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wierzę, teraz juz nie masz lokatora na gapę? ja jak zdecyduje sie zajść w nastepna ciąze to wczesniej idę żeby mi go usunęli

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    na normalnej sali też był mąż? u nas tylko pokój odwiedzin lub korytarz na sale nie wolno było mu wchodzić pfff
    a mnie pionizowali po ok. 12h bo była zmiana jak miałam być pionizowana i chyba zapomnieli o mnie bo jak przyszła położna to zdziwiona ze ja jeszcze nie wstawałam i nie byłam pod prysznicem
    no i u nas 5 dni się leży po cc a po sn 3
    Po 12 h a Age po 8??? A widzicie a mi lba nie dali podniesc przez 24 h.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaa pierdu pólnoc prawie, ale mnie zagadałyscie dziewuuchy Wy niedobre:P
    znając zycie to Szymko wstanie jutro o 7 jak zwykle jak ojciec ma wolne haha

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Ofka właśnie przejrzałam na szybko bo zapomniałam ładowarki od lapa do rodziców wciac a z komorki nie cierpie nic robic w necie oprocz yotuba i fb.
    Dziękuje Ci bardzo, jutro mamie przeczytam
    Yyyy a nie przeklinam tam? Wez sprawdz bo siara. I najpierw zobacz czy to jakos skladnie napisalam bo ja nie umiem pisac, mysli mi lecaza szybko.

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    na normalnej sali też był mąż? u nas tylko pokój odwiedzin lub korytarz na sale nie wolno było mu wchodzić pfff
    a mnie pionizowali po ok. 12h bo była zmiana jak miałam być pionizowana i chyba zapomnieli o mnie bo jak przyszła położna to zdziwiona ze ja jeszcze nie wstawałam i nie byłam pod prysznicem
    no i u nas 5 dni się leży po cc a po sn 3

Był mąż normalnie, pomagał mi pójść pod prysznic, ogarniał Huberta, bo mnie brzuch bolał itp. O 21.00 musiał wyjść z sali. Można tam wykupić salę rodzinną i wtedy mąż jest całą dobę - 350 zł doba - chcieliśmy wykupić, ale bez szans, wszystkie zajęte. Za chyba 800 zł za dobę można mieć luksusowy pokój narodzin ale to uznaliśmy za przegięcie. Chociaż jak pierwszej nocy mąż szedł do domu to płakałam i już nawet byłam skłonna to wykupić :-D

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Eeee która to pisała o odżywce z labiotic, pisać szybko jaka to bo chce zakupić
    Do rzęs? jest w superpharmie za 39 zł

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż był od 9 do 19 do końca odwiedzin. Nie wyobrażam sobie żeby go nie było bo ciężko mi było na początku. Raz nawet pojechał do domu po 19 i wrócił do mnie, wślizgnął się cichaczem na salę i sobie siedzieliśmy. Najlepsze bo usłyszeliśmy, że ktoś się zbliża to mąż szybko schował się w łazience. Okazało się, że to salowa, która chciała posprzątać łazienkę :-D a tu zajęte no i cały misterny plan w pizdu ;-) uśmialiśmy się ale na szczęście salowa nie wysypała nas do położnych ;-)

lys, Paula_071, Weridiana, małaMyszka, Amberla, sylwucha89 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak o tą do rzęs mi chodiz Magda:) to Ty mówiłas ze dobra czy któras inna dziewczyna?

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Aska87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Był mąż normalnie, pomagał mi pójść pod prysznic, ogarniał Huberta, bo mnie brzuch bolał itp. O 21.00 musiał wyjść z sali. Można tam wykupić salę rodzinną i wtedy mąż jest całą dobę - 350 zł doba - chcieliśmy wykupić, ale bez szans, wszystkie zajęte. Za chyba 800 zł za dobę można mieć luksusowy pokój narodzin ale to uznaliśmy za przegięcie. Chociaż jak pierwszej nocy mąż szedł do domu to płakałam i już nawet byłam skłonna to wykupić :-D

wow gdzie to tak :) następnym razem też tam rodze a co :)

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na Maxi Kinga
    http://www.swiatciasta.pl/2014/09/ciasto-maxi-king.html

Tylko brat dał 1/2 szklanki cukru i 1 cukier wanilinowy bo to mega słodkie jest. Jak lubisz wafle przekładane to sądzę że to też polubisz :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Ofka a ile dób po cc leżałaś w szpitalu skoro pionizowali dopiero po 24h? Ja leżałam 2,5 doby po cc i wyszłam do domu.

Z przeciwbólowych podali paracetamol w kroplówce, ketonal w kroplówce i diclofenac w czopku. Resztę już w tabletkach.
    No we wtorek rano urodzilam w piatek rano wypis. Trzy doby. Tylko mnie nie chcieli wypuscic bo konsultacja psychiatryczna hyhyhy.

małaMyszka lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • jesslin87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ofka gdzie ty rodzilas? Kolejne rodze tam gdzie ty a moze i razem hehhe.

Co do konkursu najpierw musze sie wyprowadzic od mamy zanim dostane szalu.

Niecierpliwa wysylaj foty na konkursy. Dziewczyno Twoje zdjecia sie marnuja.

Ehh widze ze nie tylko ja mialam szybkie pionizowanie. Ale z tym ze maz na korytarzu to przesada. Ja to wogole miala luksus. Bo przez te ochydne wody, mialam podejrzenie zakazenia bakteriami dostalam wlasna sale bez ludzi. Boze cudowne to bylo.

74diqps6a69lyc94.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    wow gdzie to tak :) następnym razem też tam rodze a co :)

Aska ja akurat rodziłam w tym szpitalu:
    https://szpitalmadalinskiego.pl/

Ale myślę że w Warszawie jest takich co najmniej kilka.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    tak o tą do rzęs mi chodiz Magda:) to Ty mówiłas ze dobra czy któras inna dziewczyna?
    Ja tez uzywalam ale przy kp nie mozna.

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jej tej akurat nie stosowałam ale skład ma dobry, koleżanka stosuje miesiąc i zadowolona była jak gadałam przed świętami, jutro mogę jej jeszcze dopytać czy nadal jest ok. Stosowałam Latisse za uhhhuu coś koło 350zł z USA ale to było kilka lat temu kiedy to było małopopularne ale skład prawie ten sam ważne że ma Bimatoprost. Revitalash też używałam przed ciążą i efekt ten sam co po Latisse. (Te Latisse to w Gotowych na wszystko wyczaiłam i koleżanka mi przywiozła)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 23:59

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pionizowanie, kilka godzin p[o operacji, to bardzo dobra rzecz, nie powinno się leżeć zbyt długo, dzięki szybkiemu wstaniu spada ryzyko zakrzepicy a to bardzo niebezpieczne.

apaczka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Boze ofka gdzie ty rodzilas? Kolejne rodze tam gdzie ty a moze i razem hehhe.

Co do konkursu najpierw musze sie wyprowadzic od mamy zanim dostane szalu.

Niecierpliwa wysylaj foty na konkursy. Dziewczyno Twoje zdjecia sie marnuja.

Ehh widze ze nie tylko ja mialam szybkie pionizowanie. Ale z tym ze maz na korytarzu to przesada. Ja to wogole miala luksus. Bo przez te ochydne wody, mialam podejrzenie zakazenia bakteriami dostalam wlasna sale bez ludzi. Boze cudowne to bylo.
    No ja mialam sale prywatna z lazienka ale nie ma opcji zeby maz zostal nawet za kase.
    Ale polizne...co pol h pytaja czy umycczy ok, czy nie boli. Przeciwbolowe to same wciskaja.

tb73i09k881y3sjt.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka co do podróży to Maja nie lubi jak ciemno za oknem :( już próbowaliśmy, w dzień zwykle było lepiej ale że przez glutki kiepsko jej się oddychało więc pewnie przez to taka maruda bo i głodna ssać nie mogła za bardzo

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie powspominać :)

Mi odeszły wody o 5tej rano a o 7mej byliśmy już w szpitalu. O 11tej podali mo oxy a o 13tej rozwarcie było już na 8 i mały przyszedł na świat o 13.34 :D. Nie męczyłam się długo, wcale właściwie.
    Zaraz po porodzie dostałam małego na klate, zassał cyca i zostaliśmy na porodówce dwie godziny razem z tatą bo on był z nami od samego początku :).
    Po tych dwóch godzinach poszliśmy razem z Dominisiem do swojego rodzinnego pokoju i tam byliśmy cały czas aż do wyjścia razem :)
    Miło wspominam pobyt w MSW :)
    Nie zdążyli mi podać znieczulenia bo dwie godziny po podaniu oxy już rodziłam.

jesslin87 lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2856 2857 2858 2859 2860 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ