WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cztery stowy mi przyszlo wyrownania za gaz. Jak mieszkalam sama nie mialam doplaty wiec jest to wina mojego meza. Juz mu zapowiedzialam ze ma zakaz kapieli. Niech sie okadza kadzidlem jak w tych plemionach co nie maja wody, jebie mnie to. Zeby tez mozna szorowac patyczkiem jak pakistanczycy, bez wody. Probowal zwalic polowe na dzieciaka ze niby sie urodzil i trzeba go kapac, ale ja wiem swoje.
    Jak ja nie lubie nieplanowanych wydatkow psia dupa. Zdecydowanie wole nieplanowane gratisy.

mamasia, Zetka, AgaSad, Martucha86, małaMyszka, Paula_071, magda sz, jesslin87, chcebycmama, apaczka, aaaaga, Agaata, la_lenka, 0na88, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka codziennie bedziesz dawac manny do zupki??

• Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Migotka codziennie bedziesz dawac manny do zupki??

Ja tydzień co drugi dzień. Jak będzie ok to już nie będę zwracała na to uwagi.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Ja tydzień co drugi dzień. Jak będzie ok to już nie będę zwracała na to uwagi.
    Gluten w diecie niemowlaka: gdy karmisz mlekiem modyfikowanym
    Kiedy rozszerzyć dietę niemowlaka o gluten gdy dziecko karmisz sztucznie? Zacznij wprowadzać gluten w 6. miesiącu życia (najpóźniej w 7. miesiącu).
    Jak wprowadzać gluten do diety niemowlaka? Tu sprawa jest znacznie prostsza niż w przypadku niemowląt karmionych naturalnie. 2–3 gramy kaszki manny raz dziennie dodajemy do 100 ml mleka modyfikowanego albo do przecieru z jarzyn (jeśli dziecko już je jada).
    Przez ile czasu wprowadzać gluten do diety dziecka? Po dwóch miesiącach ilość produktu glutenowego zwiększamy do 6 g na 100 ml posiłku. Około 9. miesiąca życia dziecku można zacząć podawać pełne posiłki glutenowe. Oto ściągawka:
    6. miesiąc życia – 1 raz dziennie podawaj dziecku 2–3 g kaszki glutenowej
    7. miesiąc życia - 1 raz dziennie podawaj dziecku 2–3 g kaszki glutenowej
    8. miesiąc życia: 1 raz dziennie podawaj dziecku 6 g kaszki zawierającej gluten
    9. miesiąc życia – 1 raz dziennie malec może dostać pełną porcję kaszki z glutenem (180 ml).
    10. miesiąc życia – do diety można włączyć inne posiłki zawierające gluten.

Czyli co nie musze codziennie???

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka śliczne masz dzieci:) Pulpecja a Ty fajne imiona wybrałaś.. u nas jak będzie druga dziewczynka to chyba będzie wielka rodzinna kłótnia bo totalnie nie mogłam się dogadać z mężem w tym temacie.. podoba mi się właśnie Tosia i Michasia :) jeszcze Blanka, Wiktoria i Julia.. jemu żadne z tych imion, upierał się przy Oldze i Dianie:) dobrze że pierwszy jest synek:P

Zetka, Pulpecja, jesslin87 lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu muszę się doksztalcic z tym glutenem. Starszemu kilka razy podalam ta manne po łyżeczkę czy dwóch i potem już nie zwracałam na to uwagi.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Lys, to w sumie nic tylko czekać. Oby jak najkrócej.

A to mój As dzisiaj,fote mi odwróciło.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4191cef7e777.jpg
    Śliczny chłopczyk jak laleczka :) aż 4 razy otwierałam zdjęcie!

Zetka lubi tę wiadomość

• Zetka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Śliczny chłopczyk jak laleczka :) aż 4 razy otwierałam zdjęcie!

Do męża podobny :)

Weridiana lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Gluten w diecie niemowlaka: gdy karmisz mlekiem modyfikowanym
    Kiedy rozszerzyć dietę niemowlaka o gluten gdy dziecko karmisz sztucznie? Zacznij wprowadzać gluten w 6. miesiącu życia (najpóźniej w 7. miesiącu).
    Jak wprowadzać gluten do diety niemowlaka? Tu sprawa jest znacznie prostsza niż w przypadku niemowląt karmionych naturalnie. 2–3 gramy kaszki manny raz dziennie dodajemy do 100 ml mleka modyfikowanego albo do przecieru z jarzyn (jeśli dziecko już je jada).
    Przez ile czasu wprowadzać gluten do diety dziecka? Po dwóch miesiącach ilość produktu glutenowego zwiększamy do 6 g na 100 ml posiłku. Około 9. miesiąca życia dziecku można zacząć podawać pełne posiłki glutenowe. Oto ściągawka:
    6. miesiąc życia – 1 raz dziennie podawaj dziecku 2–3 g kaszki glutenowej
    7. miesiąc życia - 1 raz dziennie podawaj dziecku 2–3 g kaszki glutenowej
    8. miesiąc życia: 1 raz dziennie podawaj dziecku 6 g kaszki zawierającej gluten
    9. miesiąc życia – 1 raz dziennie malec może dostać pełną porcję kaszki z glutenem (180 ml).
    10. miesiąc życia – do diety można włączyć inne posiłki zawierające gluten.

Czyli co nie musze codziennie???

Niecierpliwa - skąd ta ściąga? Podasz linka? Jest tam też o wprowadzaniu glutenu przy kp? Dzisiaj wyczytałam na kaszce mannie z bobovity, żeby dodawać troszkę raz dziennie i że po 6.miesiącu życia można już podawać kaszkę mannę jako pełny posiłek, oczywiście jeśli nic się wcześniej nie działo przy wprowadzaniu glutenu.

lb17w98.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka! Taki olej np?
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5602944997

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - skąd ta ściąga? Podasz linka? Jest tam też o wprowadzaniu glutenu przy kp? Dzisiaj wyczytałam na kaszce mannie z bobovity, żeby dodawać troszkę raz dziennie i że po 6.miesiącu życia można już podawać kaszkę mannę jako pełny posiłek, oczywiście jeśli nic się wcześniej nie działo przy wprowadzaniu glutenu.

http://m.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/rozszerzanie-diety/gluten-jak-wprowadzac-go-do-diety-dziecka,191_7034.html

Kuzwa ten gluten mi spedza sen z powiek, podalam jej dzis ugotowalam niecala lyzeczke manny w 20ml wody dodalam troche deserku i tak jej to podalam. Jutro dodam do zupki po prostu chyba

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mojej Zuźki pojawiły się czerwone szorstkie plamy na rączkach, nóżkach, szyjce. Wygląda to wg mnie okropnie. Nasila się po kąpieli wieczorem i jest suche. Podejrzewam, że to alergia bo wysypało ją po świętach, a jadłam prawie wszystko. Może wiecie czym to smarować? Ja smaruję na razie biodermą, bo tak mi zalecił pediatra, ale w czwartek jak nic nie zejdzie mam zamiar iść do alergologa żeby ją zobaczył. Dodam zaraz zdjęcia, tylko muszę obczaić jak to się robi;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbe8f0da14e9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bfc21df73b6.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c52ba8f9a1fc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 21:09

iv09gu1r9swezozr.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    http://m.mjakmama24.pl/niemowle/karmienie/rozszerzanie-diety/gluten-jak-wprowadzac-go-do-diety-dziecka,191_7034.html

Kuzwa ten gluten mi spedza sen z powiek, podalam jej dzis ugotowalam niecala lyzeczke manny w 20ml wody dodalam troche deserku i tak jej to podalam. Jutro dodam do zupki po prostu chyba

Dzięki :)
    I dajesz taką normalną kaszę mannę ze sklepu? Czy to jakaś specjalna dla dzieci? Gotujesz na wodzie i taką ugotowaną z tą wodą dodajesz do np deserku, tak?

niecierpliwa lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale co jest z tym glutenem bo nie rozumiem?? co to jest??

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dzięki :)
    I dajesz taką normalną kaszę mannę ze sklepu? Czy to jakaś specjalna dla dzieci? Gotujesz na wodzie i taką ugotowaną z tą wodą dodajesz do np deserku, tak?

Tak, taka zwykla. Ja to zrobilam tak, ze 20ml wody zagotowala dosypalam manny, wyszlo to geste w sumie obietosciowo 1 lyzeczka gdzies, zeby bylo latwo jej to polknac dodalam odrobine deserku, ktory akurat mialam otwarty. Jutro zrobie tak samo tylko do zupki.

• apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Punkt 21 jakiś debil włączył wiertarkę i ciśnie

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Punkt 21 jakiś debil włączył wiertarkę i ciśnie

Juz bym tam byla :D

Laura, apaczka lubią tę wiadomość

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Dziewczyny u mojej Zuźki pojawiły się czerwone szorstkie plamy na rączkach, nóżkach, szyjce. Wygląda to wg mnie okropnie. Nasila się po kąpieli wieczorem i jest suche. Podejrzewam, że to alergia bo wysypało ją po świętach, a jadłam prawie wszystko. Może wiecie czym to smarować? Ja smaruję na razie biodermą, bo tak mi zalecił pediatra, ale w czwartek jak nic nie zejdzie mam zamiar iść do alergologa żeby ją zobaczył. Dodam zaraz zdjęcia, tylko muszę obczaić jak to się robi;)

Witam w gronie mam dzieciaczków z atopowym zapaleniem skóry. Używaj do kąpiel emolientu, smaruj kremem do skóry atopowej, ja używam svr topialyse.

Laura - gluten to rodzaj białka, występuje głównie w pszenicy, życie i jęczmieniu. Kiedyś była teoria, żeby podawać go dziecku między 4 a 7 miesiące, bo zmniejsza to szansę na rozwój celiakii (nietolerancja na gluten). Ostatnie badania pokazały, że to jest jednak uwarunkowane genetycznie i można go włączać do diety tak jak pozostałe produkty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 21:17

niecierpliwa, Hermiona, małaMyszka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak, taka zwykla. Ja to zrobilam tak, ze 20ml wody zagotowala dosypalam manny, wyszlo to geste w sumie obietosciowo 1 lyzeczka gdzies, zeby bylo latwo jej to polknac dodalam odrobine deserku, ktory akurat mialam otwarty. Jutro zrobie tak samo tylko do zupki.

Bo na tej kaszce mannie z bobovity jest napisane, że można jej użyć do oswajania z glutenem. Troszkę tej kaszki (bez gotowania, bez przygotowywania na wodzie, prosto z opakowania "na surowo") sypie się do deserku, mleka, obiadku lub innej kaszki bezglutenowej. Więc tak byłoby prościej niż z normalną kaszą manną, którą trzeba ugotować.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja doczytalamm i juz nie pamietam co chcialam napisac.

Ja rocznik 87 :)

Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
‹‹ 2907 2908 2909 2910 2911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ