X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka gdzies Ty byla rano :D Gdzie ja kupilas??

Taka???
    https://s.tesco.pl/pl-PL/products/2003120126844

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 21:24

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy dzisiaj kaszkę malinową, mleczno-ryżową i zrobimy Dominisiowi na noc pierwszy raz. A i od jutra dostanie ziemniaczki ze szpinakiem ze słoiczka z Gerbera :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Meggi31 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paula :) Używam emolientu, nawilżam i zero poprawy. Czy jest chociaż szansa, że mała z tego wyrośnie?

Tak czytam o tym jak rozszerzacie dietę, my zaczniemy gdzieś za 3 tygodnie powoli wprowadzać nowe jedzonko:)

iv09gu1r9swezozr.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Katarka gdzies Ty byla rano :D Gdzie ja kupilas??

W domu :D
    Nie jestem jeszcze na bieżąco, mam w 3 d do nadrobienia :/
    Nie wiedziałam, że tu od rana dyskusja o glutenie :P
    Kupiłam w rossmanie.
    Taka
    http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120126844?gclid=CJPKvqLAk8oCFWvncgodZHUOZw

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, a nie wolisz zaczac od kaszki bezsmakowej i ewentualnie dodac owocow? Jak ja kupilam smakowa od razu ja wywalilam, jechala taka sztucznoscia.

apaczka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Juz bym tam byla :D
    Posta mi ucieło :-/ No w każdym razie było w nim parę bluzgów :-D też bym tam była ale
    A. Nie wiem kto to i gdzie to
    B. Jestem już w koszuli nocnej i jakoś tak nie bardzo ;-)

Ale mnie wkurzył, ludzie to bezmózgi są i chamy. Są i tacy co odkurzają o 23, kuźwa może to Ci sami. Pewnie se kupił półeczkę z Ikei i musi koniecznie teraz przekręcić :-/

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Laura, a nie wolisz zaczac od kaszki bezsmakowej i ewentualnie dodac owocow? Jak ja kupilam smakowa od razu ja wywalilam, jechala taka sztucznoscia.
    No nie wiem kupiliśmy z Bobovity a dopiero zaczynamy więc najpierw warzywka a za dwa tygodnie owoce :)

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedys o polnocy polecialam bo sasiad sobie w wigilie odpalil gitare elektryczna, ja go bluzgam, a on do mnie no co swieta gsa

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy on może zjeść od razu taka porcje że na 150 ml wody 4 łyżki się sypie?

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi taką wysypkę jak Wy macie na nóżce i szyjce my mamy na ramionkach i buźce, jestem na diecie bezmlecznej ale nadal ja coś uczula, więc szukamy alergenu.
    U nas nie jest to azs bo podobno głównym objawem azs jest swędzenie.

Dziewczyny ale świrujecie z tym glutenem, ja nie widzę w tym żadnej filozofii. Wybieram dowolną kaszkę z glutenem, przyrządzam i mieszam ociupinkę z czymkolwiek i podaję raz dziennie przez miesiąc. Jak wszystko ok mogę przestać zawracać sobie głowę czy kasza ma gluten czy nie.

witaminkab, Meggi31, aaaaga, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    No nie wiem kupiliśmy z Bobovity a dopiero zaczynamy więc najpierw warzywka a za dwa tygodnie owoce :)

To chyba lepiej byloby zaczac od samej kaszki bezsmakowej moim zdaniem, a na pewno zdrowiej, bo tych malin to ta kargzka raczej nie widziala ;)

• apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie będę dawała kaszek 'o smaku' bo i sobie nie kupuję takiego jedzenia. Ma być np malinowy czy bananowy. O smaku zawiera w porywach 1% owoców. Kupię zwykla kaszkę i do niej wrzucę owoc. To takie moje zdanie a ja troszku nawiedzona jestem na tym temacie ;-)

niecierpliwa, aaaaga, małaMyszka, Paula_071 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dziewczyny ale świrujecie z tym glutenem, ja nie widzę w tym żadnej filozofii. Wybieram dowolną kaszkę z glutenem, przyrządzam i mieszam ociupinkę z czymkolwiek i podaję raz dziennie przez miesiąc. Jak wszystko ok mogę przestać zawracać sobie głowę czy kasza ma gluten czy nie.

No kolejna!! Gdzis Ty byla rano :D

lys, Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    Kupiliśmy dzisiaj kaszkę malinową, mleczno-ryżową i zrobimy Dominisiowi na noc pierwszy raz. A i od jutra dostanie ziemniaczki ze szpinakiem ze słoiczka z Gerbera :)

lepiej zacząć od jednoskładnikowych, np sam brokuł, sama marchew, czy sama dynia
    kaszkę najpierw powinno się podać w małej ilości w dzień, żeby sprawdzić czy jest ok, i dopiero wtedy można podać na noc

niecierpliwa, Katarka, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys tez jest uważam, że trzeba ostrożnie ale bez przesady. Pomysł na gluten mam taki jak Ty.

lys, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura a Ty kp? Ja walcze z tym rozszerzaniem. Jak bylam u pediatry w grudniu to mi dala w sumie zielone swiatlo. Ale ja chcialam do 1 lutego poczekac i teraz juz sama nie wiem co dalej.

Znowu malam sciagnelam laktatorem. A mlody dzisiaj non stop na cycku a to moj blad. We szpitalu jadal co 3-4 h a wdomu co jeknal to wszysch on pewnie glodny, moze masz malo mleka, moze malo tluste i sama nauczylam jadac czesto i malo.

I teraz je ok 10 min zasnie na ok pol h i moglby za pol h znowu jesc.

74diqps6a69lyc94.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za rady :)

taką miseczkę dostałam dzisiaj w Tesco za 10 zł :D
    http://babyonline.pl/canpol-babies-miseczka-ufo-podgrzewana-woda,katalog-produktow-produkt,784,16,r19.html

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej wierci @!$#/^&* Na szczęście moje dziecko w wieku 4 mcy jest mądrzejsze od niego i ma go po prostu w dupce :-P Aaa jutro wolneeee tzn mąż ma wolne a czuję się jakby to mnie dotyczyło :-)

lys, AgaSad, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Lys tez jest uważam, że trzeba ostrożnie ale bez przesady. Pomysł na gluten mam taki jak Ty.

Kolejna madra :D A jak pytalam rano to tylko Ofka mi z chlebem wyskoczyla. Chyba chcialyscie zebym sie nauczyla manny gotowac! Juz umiem, zadowolone :P ?

apaczka, lys, Katarka, aaaaga, witaminkab, jesslin87, małaMyszka, Paula_071, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Laura a Ty kp? Ja walcze z tym rozszerzaniem. Jak bylam u pediatry w grudniu to mi dala w sumie zielone swiatlo. Ale ja chcialam do 1 lutego poczekac i teraz juz sama nie wiem co dalej.

Znowu malam sciagnelam laktatorem. A mlody dzisiaj non stop na cycku a to moj blad. We szpitalu jadal co 3-4 h a wdomu co jeknal to wszysch on pewnie glodny, moze masz malo mleka, moze malo tluste i sama nauczylam jadac czesto i malo.

I teraz je ok 10 min zasnie na ok pol h i moglby za pol h znowu jesc.
    tak Jesslin 3 razy dziennie kp a tak to MM i pomalutku juz zaczynamy wprowadzac jedzonko

jesslin87 lubi tę wiadomość

Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2908 2909 2910 2911 2912 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ