Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym glutenem prosta sprawa - ugotować kaszę - może być zwykła manna, dodać łyżeczkę do warzyw, czy owoców, podać dziecku kilka dni i zobaczyć czy nie uczula, jak nie uczula to git, można podawać :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Z tym glutenem prosta sprawa - ugotować kaszę - może być zwykła manna, dodać łyżeczkę do warzyw, czy owoców, podać dziecku kilka dni i zobaczyć czy nie uczula, jak nie uczula to git, można podawać :-)

Oj uwierz, ze nie taka prosta. Caly dzien chodzilam kolo manny i omijalam szerokim lukiem :D

5ylwia, witaminkab, jesslin87, Katarka, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ci ta manna zrobiła?

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej czego nie zrobila, nie chciala sie sama ugotowac.
    Mnie jakos przerazaja te wszystkie kasze, ryze, ktore nie sa w woreczkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:35

małaMyszka lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad ja czasem rozszerzam diete o lampkę wina bo bardzo lubię :) np dziś.
    Niecierpliwa rad nie udzielalam bo nie zglebialam tematu, tylko tak wydumalam podobnie jak Lys napisala :) Ale ja wielu tematów nie zglebialam a potem czytam forum i myślę że jestem mocno niedouczona w tematyce niemowlakowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:36

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja to mam parowar i wszystkie kasze tam wpierdzielam, więc mannę też bym tak włożyła do zrobienia.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    I to był błąd moja droga. Ja od dzisiaj miałam być na diecie ale niestety mój mądry mąż kupił tą czekoladę i musiałam zjeść pół, no nie dało się inaczej... Kuźwa, nigdy więcej tej czekolady, ona jest tak pyszna, że nie wiem jak można wyprodukować coś tak dobrego.
    Hmm ja zjadłam całą :-) to prawda, jest pyszna i tak słodka, że myślałam, że nie dam rady. Ale dałam, poświęciłam się i teraz mogę iść spać (ciekawe na jak długo. ..)

Agaata, lys, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra..to ide nadrabiac :p

Pola miala dzisiaj szczepienie,lekko pisnela i tyle :O zero reakcji! Narazie dzieki Bogu wszystko dobrze,dobry humor,zadnego obrzeku,zaczerwienienia,bez goraczki,lula sobie :)
    Kiedys gdzies czytalam ze po 6w1 rzadko kiedy cos sie dzieje,moze cos w tym jest bo druga dawka bezobjawowo.
    Powiedzcie mi jeydno,czy jak do tej pory jest ok to jiz bedzie dobrze? Czy moze byc tak ze jutro dostanie temp czy cos ?

jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj iść do fryzjera, ale wczoraj byłam niewyspana i mi się nie chciało więc poszłam dzisiaj. W końcu siwe zafarbowane, włosy skróciłam znacznie, teraz ledwo mam kucyk, może odżyją trochę i przestaną wypadać - choć moja fryzjerka twierdzi,że i tak mało mi wypadają.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja będe codziennie podawać, tzn ja gotuje małemu zupkę na 2 dni, i jak dziś gotowałam to dodałam płaska łyzeczke do całości, napewno za mało bo tej zupy po zblendowaniu mi wychodzi więcej niż 2 słoiczki po 125g

może ktoś powie ile to jest 3 g kaszy mannej ?

ciekawe czy z bobvity jest bezsmakowa kaszka bo nie spotkałam jeszcze, póki co podaje waniliową, raz kupiłam bananową bo nie było tamtej, teraz do waniliowej dodaje owockki, i tak bede robić

Laura jak zrobisz taką mieszanke to nie wiem jak to będzie przez smoczek przechodzić, może na poczatek spróbuj troszke podac łyzeczka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to zależy jaki Nop np gorączka do 48h może się pojawić inne Nop-y nawet do 2 tygodni. To chyba tez od rodzaju szczepionki zależy.
    Jesli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:47

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj Boze zeby nic ie bylo,dla mnie te szczepienia to taki stres ze szok!

Rozmawialyscie o wakacjach!
    Jak bedziecie na mazurach odzywajcie sie do mnie !!!! :)
    My mamy pierdolca na punkcie gor,jezdzimy co raz,mamy daleko 600-800km ale to nas nie powstrzumymuje :p
    W kwietniu jedziemy z Pola :)
    Uwielbiam tez gruzje..

Zetka- ale sliczny!

Pulpecja- fajowe imiona:)
    U nas jak bedzie druga cora to Nelka a dla chlopczyka podoba mi sie Tymek ;)

Lys- moja tez z klusek,wazy 8100 :p

O ja !! Ta miseczke za 10zl dorwalas? :o w internecie za 35zl one sa! Szczesxiara :) ja musze ja kupic :)

lys, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa chyba 87 rzadzi tu na forum:P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka cudowny jest:) piękne ma oczy, będzie łąmacz serc:)

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore karmią cycem, kiedy zaczynacie rozszerzać dietę? Ja dwa razy podałam marchewkę i za pierwszym razem było ok za drugim mała pluła. Zrezygnowałam wiec narazie i sam sie zastanawiam kiedy zacząć. Czy pod koniec lutego tak jak wypada 6 miesięcy czy wcześniej? Jej... Lipa... Z Marcelem nie miałam takich problemów bo karmiłam go cycem tylko 3,5 miesiąca i ze względu na silny przebieg refluksu musiała przestać i przejść na specjalne mm. W 4 miesiącu musiała zacząć rozszerzanie diety wiec problem rozwiązał sie sam. Teraz sama nie wiem co robic.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,ja bylam dzisiaj u pediatry i powiedziala ze juz moge rozszerzac,ja karmie mieszanie bo dokarmiam mm. Jutro podam jej marcheweczke ;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.
    U nas z przyrostamimjest ok i pediatra mówiła,,ze mogę poczekać do 6 miesiąca, dlatego mam dylemat i sama nie wiem co bedzie dla małej lepsze...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pati,ja bylam dzisiaj u pediatry i powiedziala ze juz moge rozszerzac,ja karmie mieszanie bo dokarmiam mm. Jutro podam jej marcheweczke ;)
    Ze słoiczka czy sama będziesz gotowała?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mogła to bym spokojnie zaczekała 6 miesięcy. Jeśli lekarka nie będzie widziała problemu to ja z chęcią zaczekam do lutego, bo jestem zwolenniczką karmienia tylko piersią przez 6 miesięcy jeśli tylko jest to możliwe.

Pati Belgia, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2910 2911 2912 2913 2914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ