X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym glutenem prosta sprawa - ugotować kaszę - może być zwykła manna, dodać łyżeczkę do warzyw, czy owoców, podać dziecku kilka dni i zobaczyć czy nie uczula, jak nie uczula to git, można podawać :-)

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Z tym glutenem prosta sprawa - ugotować kaszę - może być zwykła manna, dodać łyżeczkę do warzyw, czy owoców, podać dziecku kilka dni i zobaczyć czy nie uczula, jak nie uczula to git, można podawać :-)

Oj uwierz, ze nie taka prosta. Caly dzien chodzilam kolo manny i omijalam szerokim lukiem :D

5ylwia, witaminkab, jesslin87, Katarka, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co Ci ta manna zrobiła?

małaMyszka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej czego nie zrobila, nie chciala sie sama ugotowac.
    Mnie jakos przerazaja te wszystkie kasze, ryze, ktore nie sa w woreczkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:35

małaMyszka lubi tę wiadomość

• witaminkab Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agasad ja czasem rozszerzam diete o lampkę wina bo bardzo lubię :) np dziś.
    Niecierpliwa rad nie udzielalam bo nie zglebialam tematu, tylko tak wydumalam podobnie jak Lys napisala :) Ale ja wielu tematów nie zglebialam a potem czytam forum i myślę że jestem mocno niedouczona w tematyce niemowlakowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:36

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja to mam parowar i wszystkie kasze tam wpierdzielam, więc mannę też bym tak włożyła do zrobienia.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    I to był błąd moja droga. Ja od dzisiaj miałam być na diecie ale niestety mój mądry mąż kupił tą czekoladę i musiałam zjeść pół, no nie dało się inaczej... Kuźwa, nigdy więcej tej czekolady, ona jest tak pyszna, że nie wiem jak można wyprodukować coś tak dobrego.
    Hmm ja zjadłam całą :-) to prawda, jest pyszna i tak słodka, że myślałam, że nie dam rady. Ale dałam, poświęciłam się i teraz mogę iść spać (ciekawe na jak długo. ..)

Agaata, lys, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra..to ide nadrabiac :p

Pola miala dzisiaj szczepienie,lekko pisnela i tyle :O zero reakcji! Narazie dzieki Bogu wszystko dobrze,dobry humor,zadnego obrzeku,zaczerwienienia,bez goraczki,lula sobie :)
    Kiedys gdzies czytalam ze po 6w1 rzadko kiedy cos sie dzieje,moze cos w tym jest bo druga dawka bezobjawowo.
    Powiedzcie mi jeydno,czy jak do tej pory jest ok to jiz bedzie dobrze? Czy moze byc tak ze jutro dostanie temp czy cos ?

jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj iść do fryzjera, ale wczoraj byłam niewyspana i mi się nie chciało więc poszłam dzisiaj. W końcu siwe zafarbowane, włosy skróciłam znacznie, teraz ledwo mam kucyk, może odżyją trochę i przestaną wypadać - choć moja fryzjerka twierdzi,że i tak mało mi wypadają.

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja będe codziennie podawać, tzn ja gotuje małemu zupkę na 2 dni, i jak dziś gotowałam to dodałam płaska łyzeczke do całości, napewno za mało bo tej zupy po zblendowaniu mi wychodzi więcej niż 2 słoiczki po 125g

może ktoś powie ile to jest 3 g kaszy mannej ?

ciekawe czy z bobvity jest bezsmakowa kaszka bo nie spotkałam jeszcze, póki co podaje waniliową, raz kupiłam bananową bo nie było tamtej, teraz do waniliowej dodaje owockki, i tak bede robić

Laura jak zrobisz taką mieszanke to nie wiem jak to będzie przez smoczek przechodzić, może na poczatek spróbuj troszke podac łyzeczka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to zależy jaki Nop np gorączka do 48h może się pojawić inne Nop-y nawet do 2 tygodni. To chyba tez od rodzaju szczepionki zależy.
    Jesli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:47

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj Boze zeby nic ie bylo,dla mnie te szczepienia to taki stres ze szok!

Rozmawialyscie o wakacjach!
    Jak bedziecie na mazurach odzywajcie sie do mnie !!!! :)
    My mamy pierdolca na punkcie gor,jezdzimy co raz,mamy daleko 600-800km ale to nas nie powstrzumymuje :p
    W kwietniu jedziemy z Pola :)
    Uwielbiam tez gruzje..

Zetka- ale sliczny!

Pulpecja- fajowe imiona:)
    U nas jak bedzie druga cora to Nelka a dla chlopczyka podoba mi sie Tymek ;)

Lys- moja tez z klusek,wazy 8100 :p

O ja !! Ta miseczke za 10zl dorwalas? :o w internecie za 35zl one sa! Szczesxiara :) ja musze ja kupic :)

lys, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa chyba 87 rzadzi tu na forum:P

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka cudowny jest:) piękne ma oczy, będzie łąmacz serc:)

Zetka lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore karmią cycem, kiedy zaczynacie rozszerzać dietę? Ja dwa razy podałam marchewkę i za pierwszym razem było ok za drugim mała pluła. Zrezygnowałam wiec narazie i sam sie zastanawiam kiedy zacząć. Czy pod koniec lutego tak jak wypada 6 miesięcy czy wcześniej? Jej... Lipa... Z Marcelem nie miałam takich problemów bo karmiłam go cycem tylko 3,5 miesiąca i ze względu na silny przebieg refluksu musiała przestać i przejść na specjalne mm. W 4 miesiącu musiała zacząć rozszerzanie diety wiec problem rozwiązał sie sam. Teraz sama nie wiem co robic.

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,ja bylam dzisiaj u pediatry i powiedziala ze juz moge rozszerzac,ja karmie mieszanie bo dokarmiam mm. Jutro podam jej marcheweczke ;)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.
    U nas z przyrostamimjest ok i pediatra mówiła,,ze mogę poczekać do 6 miesiąca, dlatego mam dylemat i sama nie wiem co bedzie dla małej lepsze...

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkarolinaaaa wrote:
    Pati,ja bylam dzisiaj u pediatry i powiedziala ze juz moge rozszerzac,ja karmie mieszanie bo dokarmiam mm. Jutro podam jej marcheweczke ;)
    Ze słoiczka czy sama będziesz gotowała?

l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym mogła to bym spokojnie zaczekała 6 miesięcy. Jeśli lekarka nie będzie widziała problemu to ja z chęcią zaczekam do lutego, bo jestem zwolenniczką karmienia tylko piersią przez 6 miesięcy jeśli tylko jest to możliwe.

Pati Belgia, Paula_071 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 2910 2911 2912 2913 2914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ