SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Z tym glutenem prosta sprawa - ugotować kaszę - może być zwykła manna, dodać łyżeczkę do warzyw, czy owoców, podać dziecku kilka dni i zobaczyć czy nie uczula, jak nie uczula to git, można podawać

Oj uwierz, ze nie taka prosta. Caly dzien chodzilam kolo manny i omijalam szerokim lukiem
5ylwia, witaminkab, jesslin87, Katarka, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agasad ja czasem rozszerzam diete o lampkę wina bo bardzo lubię
np dziś.
Niecierpliwa rad nie udzielalam bo nie zglebialam tematu, tylko tak wydumalam podobnie jak Lys napisala
Ale ja wielu tematów nie zglebialam a potem czytam forum i myślę że jestem mocno niedouczona w tematyce niemowlakowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:36

-
Hmm ja zjadłam całąAgaata wrote:I to był błąd moja droga. Ja od dzisiaj miałam być na diecie ale niestety mój mądry mąż kupił tą czekoladę i musiałam zjeść pół, no nie dało się inaczej... Kuźwa, nigdy więcej tej czekolady, ona jest tak pyszna, że nie wiem jak można wyprodukować coś tak dobrego.
to prawda, jest pyszna i tak słodka, że myślałam, że nie dam rady. Ale dałam, poświęciłam się i teraz mogę iść spać (ciekawe na jak długo. ..)
Agaata, lys, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
No dobra..to ide nadrabiac :p
Pola miala dzisiaj szczepienie,lekko pisnela i tyle
zero reakcji! Narazie dzieki Bogu wszystko dobrze,dobry humor,zadnego obrzeku,zaczerwienienia,bez goraczki,lula sobie 
Kiedys gdzies czytalam ze po 6w1 rzadko kiedy cos sie dzieje,moze cos w tym jest bo druga dawka bezobjawowo.
Powiedzcie mi jeydno,czy jak do tej pory jest ok to jiz bedzie dobrze? Czy moze byc tak ze jutro dostanie temp czy cos ?
jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja miałam wczoraj iść do fryzjera, ale wczoraj byłam niewyspana i mi się nie chciało więc poszłam dzisiaj. W końcu siwe zafarbowane, włosy skróciłam znacznie, teraz ledwo mam kucyk, może odżyją trochę i przestaną wypadać - choć moja fryzjerka twierdzi,że i tak mało mi wypadają.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, ja będe codziennie podawać, tzn ja gotuje małemu zupkę na 2 dni, i jak dziś gotowałam to dodałam płaska łyzeczke do całości, napewno za mało bo tej zupy po zblendowaniu mi wychodzi więcej niż 2 słoiczki po 125g
może ktoś powie ile to jest 3 g kaszy mannej ?
ciekawe czy z bobvity jest bezsmakowa kaszka bo nie spotkałam jeszcze, póki co podaje waniliową, raz kupiłam bananową bo nie było tamtej, teraz do waniliowej dodaje owockki, i tak bede robić
Laura jak zrobisz taką mieszanke to nie wiem jak to będzie przez smoczek przechodzić, może na poczatek spróbuj troszke podac łyzeczka -
Daj Boze zeby nic ie bylo,dla mnie te szczepienia to taki stres ze szok!
Rozmawialyscie o wakacjach!
Jak bedziecie na mazurach odzywajcie sie do mnie !!!!
My mamy pierdolca na punkcie gor,jezdzimy co raz,mamy daleko 600-800km ale to nas nie powstrzumymuje :p
W kwietniu jedziemy z Pola
Uwielbiam tez gruzje..
Zetka- ale sliczny!
Pulpecja- fajowe imiona:)
U nas jak bedzie druga cora to Nelka a dla chlopczyka podoba mi sie Tymek
Lys- moja tez z klusek,wazy 8100 :p
O ja !! Ta miseczke za 10zl dorwalas? :o w internecie za 35zl one sa! Szczesxiara
ja musze ja kupic
lys, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ktore karmią cycem, kiedy zaczynacie rozszerzać dietę? Ja dwa razy podałam marchewkę i za pierwszym razem było ok za drugim mała pluła. Zrezygnowałam wiec narazie i sam sie zastanawiam kiedy zacząć. Czy pod koniec lutego tak jak wypada 6 miesięcy czy wcześniej? Jej... Lipa... Z Marcelem nie miałam takich problemów bo karmiłam go cycem tylko 3,5 miesiąca i ze względu na silny przebieg refluksu musiała przestać i przejść na specjalne mm. W 4 miesiącu musiała zacząć rozszerzanie diety wiec problem rozwiązał sie sam. Teraz sama nie wiem co robic.
-
Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
U nas z przyrostamimjest ok i pediatra mówiła,,ze mogę poczekać do 6 miesiąca, dlatego mam dylemat i sama nie wiem co bedzie dla małej lepsze...Agaata wrote:Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.
-
Gdybym mogła to bym spokojnie zaczekała 6 miesięcy. Jeśli lekarka nie będzie widziała problemu to ja z chęcią zaczekam do lutego, bo jestem zwolenniczką karmienia tylko piersią przez 6 miesięcy jeśli tylko jest to możliwe.
Pati Belgia, Paula_071 lubią tę wiadomość

[/url]