SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaata wrote:Z tym glutenem prosta sprawa - ugotować kaszę - może być zwykła manna, dodać łyżeczkę do warzyw, czy owoców, podać dziecku kilka dni i zobaczyć czy nie uczula, jak nie uczula to git, można podawać
Oj uwierz, ze nie taka prosta. Caly dzien chodzilam kolo manny i omijalam szerokim lukiem5ylwia, witaminkab, jesslin87, Katarka, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agasad ja czasem rozszerzam diete o lampkę wina bo bardzo lubię
np dziś.
Niecierpliwa rad nie udzielalam bo nie zglebialam tematu, tylko tak wydumalam podobnie jak Lys napisalaAle ja wielu tematów nie zglebialam a potem czytam forum i myślę że jestem mocno niedouczona w tematyce niemowlakowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:36
-
Agaata wrote:I to był błąd moja droga. Ja od dzisiaj miałam być na diecie ale niestety mój mądry mąż kupił tą czekoladę i musiałam zjeść pół, no nie dało się inaczej... Kuźwa, nigdy więcej tej czekolady, ona jest tak pyszna, że nie wiem jak można wyprodukować coś tak dobrego.
to prawda, jest pyszna i tak słodka, że myślałam, że nie dam rady. Ale dałam, poświęciłam się i teraz mogę iść spać (ciekawe na jak długo. ..)
Agaata, lys, Weridiana, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
No dobra..to ide nadrabiac :p
Pola miala dzisiaj szczepienie,lekko pisnela i tylezero reakcji! Narazie dzieki Bogu wszystko dobrze,dobry humor,zadnego obrzeku,zaczerwienienia,bez goraczki,lula sobie
Kiedys gdzies czytalam ze po 6w1 rzadko kiedy cos sie dzieje,moze cos w tym jest bo druga dawka bezobjawowo.
Powiedzcie mi jeydno,czy jak do tej pory jest ok to jiz bedzie dobrze? Czy moze byc tak ze jutro dostanie temp czy cos ?jesslin87, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Ja miałam wczoraj iść do fryzjera, ale wczoraj byłam niewyspana i mi się nie chciało więc poszłam dzisiaj. W końcu siwe zafarbowane, włosy skróciłam znacznie, teraz ledwo mam kucyk, może odżyją trochę i przestaną wypadać - choć moja fryzjerka twierdzi,że i tak mało mi wypadają.
mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa, ja będe codziennie podawać, tzn ja gotuje małemu zupkę na 2 dni, i jak dziś gotowałam to dodałam płaska łyzeczke do całości, napewno za mało bo tej zupy po zblendowaniu mi wychodzi więcej niż 2 słoiczki po 125g
może ktoś powie ile to jest 3 g kaszy mannej ?
ciekawe czy z bobvity jest bezsmakowa kaszka bo nie spotkałam jeszcze, póki co podaje waniliową, raz kupiłam bananową bo nie było tamtej, teraz do waniliowej dodaje owockki, i tak bede robić
Laura jak zrobisz taką mieszanke to nie wiem jak to będzie przez smoczek przechodzić, może na poczatek spróbuj troszke podac łyzeczka -
Daj Boze zeby nic ie bylo,dla mnie te szczepienia to taki stres ze szok!
Rozmawialyscie o wakacjach!
Jak bedziecie na mazurach odzywajcie sie do mnie !!!!
My mamy pierdolca na punkcie gor,jezdzimy co raz,mamy daleko 600-800km ale to nas nie powstrzumymuje :p
W kwietniu jedziemy z Pola
Uwielbiam tez gruzje..
Zetka- ale sliczny!
Pulpecja- fajowe imiona:)
U nas jak bedzie druga cora to Nelka a dla chlopczyka podoba mi sie Tymek
Lys- moja tez z klusek,wazy 8100 :p
O ja !! Ta miseczke za 10zl dorwalas? :o w internecie za 35zl one sa! Szczesxiaraja musze ja kupic
lys, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ktore karmią cycem, kiedy zaczynacie rozszerzać dietę? Ja dwa razy podałam marchewkę i za pierwszym razem było ok za drugim mała pluła. Zrezygnowałam wiec narazie i sam sie zastanawiam kiedy zacząć. Czy pod koniec lutego tak jak wypada 6 miesięcy czy wcześniej? Jej... Lipa... Z Marcelem nie miałam takich problemów bo karmiłam go cycem tylko 3,5 miesiąca i ze względu na silny przebieg refluksu musiała przestać i przejść na specjalne mm. W 4 miesiącu musiała zacząć rozszerzanie diety wiec problem rozwiązał sie sam. Teraz sama nie wiem co robic.
-
Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.
Pati Belgia lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Pati, ja planuję nie wcześniej niż jak skończy 5 miesięcy, chciałabym karmić tylko piersią pełne 6 miesięcy, ale nie wiem czy coś z tego będzie, bo mało przybiera na wadze. 13 stycznia mamy wizytę szczepienną, wtedy będzie miał dokładnie 5 miesięcy, to porozmawiam z lekarką, jak to widzi. Boję się przeciągać, żeby nie dostał jakiejś anemii, a przyrosty mamy bardzo słabe.
-
Gdybym mogła to bym spokojnie zaczekała 6 miesięcy. Jeśli lekarka nie będzie widziała problemu to ja z chęcią zaczekam do lutego, bo jestem zwolenniczką karmienia tylko piersią przez 6 miesięcy jeśli tylko jest to możliwe.
Pati Belgia, Paula_071 lubią tę wiadomość