X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Kolejna madra :D A jak pytalam rano to tylko Ofka mi z chlebem wyskoczyla. Chyba chcialyscie zebym sie nauczyla manny gotowac! Juz umiem, zadowolone :P ?

dobrze, przyda Ci się na przyszłość :P

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura wrote:
    dzieki dziewczyny za rady :)

taką miseczkę dostałam dzisiaj w Tesco za 10 zł :D
    http://babyonline.pl/canpol-babies-miseczka-ufo-podgrzewana-woda,katalog-produktow-produkt,784,16,r19.html

Oo, to ta o ktorej Karolina pytala. To jakas wyprzedaz?? Ciekawe czy w kazdym tesco bedzie w tej cenie

• MaMia Debiutantka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, zostaje jeszcze kapiel w krochmalu. U nas sprawdzil sie alantan dermoline krem na rozne krostki. Jesli nasila sie po kapieli cieplej to napewno alergiczne zmiany. Atopicy musza kąpac sie w chlodniejszej wodzie. Moze to minie, skoro mowisz ze jadlas jakies potencjalne alergeny, a jeszcze utrzymuje sie w organizmie;)

Meggi31 lubi tę wiadomość

• Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest wyprzedaż, była ostatnia sztuka i zakupiłam też łyżeczki z canpola i miseczkę i na wszystko była zniżka :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny myślicie że mogę sobie dziś rozszerzyć dietę o lampkę wina?:)

niecierpliwa, Katarka, 5ylwia, aaaaga, witaminkab, Pulpecja, Zetka, Hermiona, małaMyszka, Paula_071, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż maz wróci z zakupów bo zamówiłam czekoladę karmelova z waflami :-D może jak tu popisze to czas szybciej zleci. Miałam piękny plan poczytać coś a pokrzyżował mi go idiota z wiertarką :-/ Ale mi ciśnienie podniósł. Ja jeszcze nie zastanawiałam się nad wprowadzeniem glutenu ale podejście lys jest bliskie sercu memu ;-)

Zetka przepraszam ale nie miałam dziś czasu poszukać tych przepisów na maści robione. Choć nie wiem czy mam taki o którym Ty piszesz. Ps masz fajnych synków, oj będą mieli powodzenie :-)

W ogóle to cieszę się, że nasze forum tak tętni życiem, naprawdę fajna sprawa :-)

niecierpliwa, lys, Agaata, Zetka, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Zdecydowanie! Tez o tym myslalam, ale boje sie ze malej nie uslysze, bo w swieta tylko 2 lyki zrobilam, a juz mi bylo dobrze

AgaSad, lys lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka fajna sprawa o ile jest sie na biezaco :D A tu na spacer wyjsc nie mozna, bo potem pol godziny nadrabiania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 21:54

apaczka, Aska87, Katarka, aaaaga, Laura, Zetka, Weridiana, Maniuś lubią tę wiadomość

• Katarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa - każda nowa umiejętność może ci się kiedyś przydać, nawet gotowanie kaszy manny, nie znasz dnia ani godziny :P

Laura jakie mm podajesz Dominikowi?

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Apaczka fajna sprawa o ile jest sie na biezaco :D A tu na spacer wyjsc nie mozna, bo potem pol godziny nadrabiania :P
    Wydało się czemu tak rzadko na spacery wychodzisz :-P Ja się przyznam, że czasem nawet na spacerze podczytuję. A dzisiaj jak było z -10 też wyjęłam komórę ale szybko się opamiętałam ;-)

Katarka, niecierpliwa, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzwa laktator cos mi szwankuje dupa dupa dupa
    Lys wyjasnilas mi sprawe z glutenem dziex ☺

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:

Oj ja bym rozszerzyła o jednego małego guinessa ale nici z tego gdy mała wisi ciągle na cycu.

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:

Dziewczyny ale świrujecie z tym glutenem, ja nie widzę w tym żadnej filozofii. Wybieram dowolną kaszkę z glutenem, przyrządzam i mieszam ociupinkę z czymkolwiek i podaję raz dziennie przez miesiąc. Jak wszystko ok mogę przestać zawracać sobie głowę czy kasza ma gluten czy nie.
    Dziękuję Ci dobra kobieto za ten wpis! Teraz mogę spokojnie iść spać :)

niecierpliwa, lys, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Wydało się czemu tak rzadko na spacery wychodzisz :-P Ja się przyznam, że czasem nawet na spacerze podczytuję. A dzisiaj jak było z -10 też wyjęłam komórę ale szybko się opamiętałam ;-)

Oj wypraszam sobie przed tymi mrozami bylam codziennie :P Ja tez wyjelam, ale zamarzla :D

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, ale teraz dostalam zacmienia. Piszesz dowolna kaszke z glutenem, jaka ng masz na mysli??
    http://hipp.pl/produkty-hipp-sa-idealnie-dopasowane-do-potrzeb-niemowlat-na-kazdym-etapie-rozwoju/produkty/kaszki-83/

Ta druga tez ma gluten, ale mleczna kaszke do zupki??

Macie racje, na cos mi sie ta umiejetnosc przyda. Zostaje przy mannie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:12

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój też często je ale chyba lampka wina nie zaszkodzi..? zawsze mam dylematy..
    ja akurat nie przepadam za guinessem ale mój m uwielbia, z resztą on wogóle kocha Irlandię, oświadczył mi się na Cliffs of Moher, imię synka irlandzkie no i chrzestny mieszka w Irlandii..

lys, mamasia, Weridiana, Hermiona, Maniuś lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się bardzo cieszę że tyle produkujecie na forum bo w nocy i za każdym razem jak mała śpi mi na rekach a siedzę w sypialni to bez forum bym chyba zaplakala się z nudów a tak to psuje wzrok czytając na fonie i ćwiczę motoryke rąk pisząc posta na tej diabelnie małej klawiaturze czego nienawidzę :p

apaczka, Weridiana, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Czekam aż maz wróci z zakupów bo zamówiłam czekoladę karmelova z waflami :-D może jak tu popisze to czas szybciej zleci.

I to był błąd moja droga. Ja od dzisiaj miałam być na diecie ale niestety mój mądry mąż kupił tą czekoladę i musiałam zjeść pół, no nie dało się inaczej... Kuźwa, nigdy więcej tej czekolady, ona jest tak pyszna, że nie wiem jak można wyprodukować coś tak dobrego.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niecierpliwa hipp ma mało produktów wiec nie poszalejesz. Albo kupujesz mleczna glutenowa i dodajesz ociupinke do mm. Albo robisz normalna kasze typu manna i dodajesz do czegokolwiek. Albo kupujesz kaszke bezmleczna glutenowa innej firmy i mieszasz z czymkolwiek.
    Nie wiem co tam mamy na rynku bo jeszcze nie sprawdzałam ale napewno jest z czego wybierać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:25

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Niecierpliwa - każda nowa umiejętność może ci się kiedyś przydać, nawet gotowanie kaszy manny, nie znasz dnia ani godziny :P

Laura jakie mm podajesz Dominikowi?
    Bebilon 1 Pronutra

Katarka lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2909 2910 2911 2912 2913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ