SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ofka wrote:Moj na przyklad kurwa od wczoraj od 8 do 8 rano ciumkal 10 razy. (Slownie kurwa DZIESIEC). Mam papke z mozgu, rezygnuje z egzaminu, nie umiem sie spakowac do maroka, do psiej dupy pojade, mam depresje.
jesslin87, apaczka, niecierpliwa, 0na88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Gdyby mój tylko sie budził na żarcie to moze jakoś przebolala bo i tak śpi większość nocy ze mną... ale ta małpka mała budzi sie o 4 i już spać nie chce
tak od 4 dni... Cyca nawet nie chce bo najedzony i oczy jak 5zl, dzis nie śpi od 4 i zaliczyl od tego czasu jedna drzemkę 30min. No i oczywiście jak sie obudzi to 1-2h poleży w łożku i znudzony wszystkim, trzeba wstawać wrr.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
5ylwia wrote:Zaraz będziesz się smażyć na plaży i depresja? A co my mamy powiedzieć?
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Lys. Chciałabym kłaść go pózniej ale nie mam siły z nim walczyć wieczorem, nie umiem go uspac tak koło 18 zeby odpoczął
i tak nosimy sie od 17 do kąpieli. A jak lulam go, śpiewam to on sie pręży, wygina, krzyczy... Dopiero wieczorny rytuał kąpieli sprawia ze wie ze idziemy spać i zasypia. Kapiemy przeważnie koło 19, wczoraj walczyliśmy z mężem i przesunęliśmy na 20:30 a i tak obudził sie 00:30 nas żarcie a o 4 koniec spania... Nie wiem jak mu to przestawić, jemu faktycznie nie chce sie spać czy co ;/
-
aaaaga wrote:Hej no i padl mi elektryczny laktator recznym bym sie zajechala wiec sytuacja z wieczornym odciaganiem do lutego sama sie rozwiazala a raczej rypła
My zaczniemy rozszerzać od lutego Artek bedzie mial piec i pol nawet moja pediatra radzila ciut wczesniej niz pozniej
Ja przez tego zeba od soboty nie dotknelam slodyczy i az mnie trzesie a wizyta dopiero za tydzien buuuu -
No wlasnie ofka ja dzisiaj rano wstalam z takim bolem glowy. Ale gdzie jak karmien pewnie tez bylo z 10 albo i wiecej. Ja chcialam czekac do 6 miesiaca. Ale te kaszki to mnie kusza. Mam taka nadzieje ze jak sie nazre tej kaszki na mleku to bedzie spal normalnie. A nie ze zasypia o 23.30 a o 2 juz chce jesc i potem juz praktycznie co godzine dojada. Nie wysypiam sie. Normalnie jak bedzie starszy to go podrzuce do ktorys dziadkow na caly weekend tylko nie wiem czy wytrzymam bez niego tyle czasu.
Jestem polamana, boli glowa i jeszcze sie chycilam z moja mama. Az z bezsilnosci mi lzy polecialy a ona sie mnie pyta dlaczego placze. Kuzwa niech juz sie konczy remont. Musze psychicznie odpoczac. -
Noz w dupe jeza!! Czy Was za bardzo nie ponosi???? Zrezygnowalam z rodzinnego spaceru, wyprawilam meza, obralam kartofle, umylam leb, a tu taka produkcja, oszalaly! Swieto jest, rodzina sie zajac
Lys i co wiadomo juz kiedy maz wraca??0na88 lubi tę wiadomość
-
Magda tak jak lys napisała to jak szukanie igły w stogu siana
Idź do dobrego lekarza niech popatrzy czy to na pewno alergiczne i czy jest konieczność stosowania u Ciebie diety bo jednak jest ona dużym obciążeniem dla organizmu matki. A do tej pory jedz normalnie (no ale bez mega ilości ciasta czy czegokolwiek ) po prostu zdrowo i z umiarem. Teraz się wszystkie zmiany skórne od razu zwala na alergię (wiem coś o tym bo też przez bite 2 miechy podejrzewałam o to moją a jak co do czego to się okazało, że to nie alergia ). Trochę mi się nie chcę wierzyć,że przez 5 mcy było ok a tu nagle łubudu i alergia. Ty lub mąż lub ktoś z Waszej bliskiej rodziny jest alergikiem? Tak jak wcześniej pisałyście AZS swędzi i dziecko drapiąc się robi sobie przeczosy i jest niespokojne.
U nas nocka lepsza. Co prawda od 24 spała z nami więc średnio się wyspałam bo łóżko jednak zbyt wąskie na naszą 3 ale Natalka ładnie spała i nie budziła się tak często. Pobudka standardowo ok 7 ale wziął ja mąż i bawili sie a ja dosypiałamwyspałam się a mimo to i tak jestem zmęczona hmmm to chyba nigdy nie minie
Agata gdzie kupiłaś kaszki Holle? Ja widziałam na allegro i do tego sprzedawca jest z Wawy to bym wzięła odbiór osobisty
Fajna pogoda się zrobiła, w sam raz na przyjemny spacerekMeggi31 lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Migotka, zapodaj przepis na murzynka.
Magda,na rozrzedzenie kataru jest bardzo dobry mucofluid. Tyle że na recepte i nie wiem czy takie maluchy mogą.
Dziewczyny, jak nauczyć małego spać na brzuszku? Moj w łóżeczku się budzi zawsze jak się przekręci na brzuch i wtedy po spaniu. Dziś ciągle w nocy non stop. Położyłam zwiniety koc żeby nie mógł się obrócić ale dał radę.
Aaaaga, Gianna, gdzie u nas te targi?Zetka lubi tę wiadomość
-
małaMyszka wrote:Ja mój elektryczny oddaję jutro do reklamacji. A w ten weekend mam zajęcia i egzaminy i musiałam na szybko kupić ręczny. Dzisiaj udało mi się 160 ml wyciągnąć, ale na dwa razy o 5 rano 40 ml i w 15 min resztę
-
niecierpliwa wrote:Noz w dupe jeza!! Czy Was za bardzo nie ponosi???? Zrezygnowalam z rodzinnego spaceru, wyprawilam meza, obralam kartofle, umylam leb, a tu taka produkcja, oszalaly! Swieto jest, rodzina sie zajac
Lys i co wiadomo juz kiedy maz wraca??
Ja się zajmuje
Mąż obok leży, Michał śpi na nim na brzuchu. Drapie mnie po plecach. W nogach Jasiek czytaaaaaga, niecierpliwa, jesslin87, Martucha86, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Bry!
Ja jednak zostaje przy słoiczkach jak dla mnie to wygoda i na pewno nie są złe dla dziecka bo by ich nie produkowali i tak samo myślę o tych kaszkach mleczno ryzowych.
Jak zje raz dziennie taka kaszkę to nie zaszkodzi mu ilość cukru.
W MM też jest cukier.
Przecież kiedyś nasze dzieci będą jadać słodycze
Poza tym my kp też jadamy słodycze i w mleku matki jest też cukier.....Pulpecja, Pati Belgia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Agata gdzie kupiłaś kaszki Holle? Ja widziałam na allegro i do tego sprzedawca jest z Wawy to bym wzięła odbiór osobisty
Fajna pogoda się zrobiła, w sam raz na przyjemny spacerek
Apaczka ja kupowałam w BD Sklep http://www.bdsklep.pl/. Mąż tam zamawiał cydry, kawy do ekspresu i jeszcze jakieś zakupy, więc przy okazji wzięliśmy kaszki i słoiczki.
Ja dzisiaj niby też nie mało spałam, ale czuję się zmęczona i połamana - bolą mnie wszystkie kościChciałam jeszcze zasnąć, ale już nie umiem.
Hubert miał pół godziny temu histerię - płakał, że aż łzy mu leciały po policzkach, a to się raczej nie zdarzało u nas. Posmarowałam dziąsła dentinoxem, nakarmiłam i w końcu zasnął. Wg mnie nie ma rozpulchnionych tych dziąseł, więc nie wiem o co chodzi. Nie lubię jak się coś takiego dzieje, bo mi go strasznie szkoda.apaczka lubi tę wiadomość
-
Hej. Ale dziś spaliśmy! Mała przespała całą noc, o ósmej się obudziłam zdziwiona, idę do niej, a ona się bawi kocykiem w łóżeczku i dopiero jak mnie zobaczyła coś zawołała radośnie. Teraz bawi się na macie. M mnie przed chwilą zawołał, żebym zobaczyła, co zrobiła. Przykryła sobie twarz (i całą siebie przy okazji) pieluszką i nie umiała jej chyba zdjąć, a stopę wsadziła w jedno z kółek wiszących z tych pałąków. Uwiązała się sama za nogę. Nie wiem, czy te kółka to taki dobry design dla dzieci, bo już któryś raz to zrobiła.
Pulpecja, wracam do pracy po całym macierzyńskim i dodatkowym macierzyńskim, czyli pół roku. Do niedawna przecież tyle było urlopu macierzyńskiego. A dlaczego tak? Różne rzeczy się złożyły. Raz, że mam krótką umowę w pracy (2 lata), więc wziąć urlop na pół czasu umowy to by było trochę nie fair w stosunku do pracodawcy i pewnie by mi nie przedłużyli umowy potem. Dwa, że ja nieszczególnie chciałam mieć dziecko i to był raczej pomysł męża, który spodobał mi się dopiero jak mała się urodziła, więc wcale się nie paliłam do urlopu. Pierwotnie planowałam wziąć minimum, czyli 3,5 miesiąca. A co najważniejsze, bo pracy swojej nie lubię, a dziecko - bardzo i na tamte powody mogę teraz lać ciepłym moczem, umówilismy się z mężem, że weźmiemy po połowie, tj. ja macierzyński, a on rodzicielski, żeby każde z nas mogło doświadczyć bycia w domu z dzieckiem i żeby dziecko też mogło pobyć w tym początkowym okresie z każdym z nas. Kiedy M chodzi do pracy i po pracy czasem na ćwiczenia, to małej prawie nie widzi nie śpiącej. No a ja pracuję na uczelni, więc też dużo będę w domu, bo to jest parę godzin dziennie i nawet nie we wszystkie dni tygodnia. Pytałaś, czy będę odciągać mleko - pewnie trochę tak, ale nie w każdy dzień będzie to potrzebne.jesslin87, Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość