X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Bo na tej kaszce mannie z bobovity jest napisane, że można jej użyć do oswajania z glutenem. Troszkę tej kaszki (bez gotowania, bez przygotowywania na wodzie, prosto z opakowania "na surowo") sypie się do deserku, mleka, obiadku lub innej kaszki bezglutenowej. Więc tak byłoby prościej niż z normalną kaszą manną, którą trzeba ugotować.

Tylko jest to produkt wysoko przetworzony, ma duzo mniej wartosci niz zwykla kasza. A to nie w tej kszy jest jeszcze maka pszenna czy olej palmowy?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dzięki za odpowiedzi. Trochę mi pomogliście :-)

Ja tez słoiczki bede kupowała. U nas w porównaniu do zarobków to nie duży koszt. Słoiczek obiadku kosztuje 90 centów a owoce 80 centów wiec i z wygody i z tego, ze to przebadane bede kupowała słoiczki :-) rozszerzanie zacznę od początku lutego. Czyli bedzie 5,5 miesiąca.mtaki mały kompromis ;-) co do kaszek.... Ja mojemu Marcelowi dawałam smakowe i on je uwielbiał. Żadnej krzywdy mu nie zrobiły. A ze cukier... Kochane jak dziecko raz dziennie zje ta kaszkę to świat sie nie zawali. Ja tam bede dawała bo to wygoda bedzie dla mnie, jak bede chciała wyjsć i maz bedzie musiał zostać z mała.

Weridiana, magda sz, jesslin87, Amberla, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi31 wrote:
    Dzięki Paula :) Używam emolientu, nawilżam i zero poprawy. Czy jest chociaż szansa, że mała z tego wyrośnie?

Tak czytam o tym jak rozszerzacie dietę, my zaczniemy gdzieś za 3 tygodnie powoli wprowadzać nowe jedzonko:)

Jesli ktores z Was ma problemu ze skora, to malemu raczej zostanie. Jesli to reakcja alergiczna, to moze zniknac, ale i tak trzeba kilka razy dziennie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Meggi taką wysypkę jak Wy macie na nóżce i szyjce my mamy na ramionkach i buźce, jestem na diecie bezmlecznej ale nadal ja coś uczula, więc szukamy alergenu.
    U nas nie jest to azs bo podobno głównym objawem azs jest swędzenie.

Bede zaraz nominowana do miss monologu;)

Tak, ale u doroslych. Male dzieci nie czuje swedzenia. Moj to nawet bólu nie czuje jak sie walnie.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zwazylam Julke i wazy 7.670kg, przyrost w 8 dni 340gram. To chyba za duzo troche. Noz nie dogodzisz babie. A wypija ok 700ml mleka (w tym kaszka) plus obiadek i deserek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 09:53

jesslin87, Zetka, Aska87, Amberla lubią tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, pierwsze słyszę, żeby dziecko nie czuło swędzenia czy bólu. Moim zdaniem czuje wszystko tak samo jak każdy człowiek.

Niecierpliwa - faktycznie sporo, ale spokojnie, może kupy nie zrobiła przed ważeniem?

W Warszawie poprószył śnieg, temperatura -6, więc dzisiaj w końcu spaaacer :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

W tej kategori glowna nominowana jest Zabka ;)

apaczka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata robila wczoraj wieczorem i zawsze wazymy sie rano przed sniadaniem.

U nas o 8 bylo 0 stopni, teraz slonko pieknie swieci, wiec mloda zje zupke i na spacer z tatusiem ;)

• Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma słoneczka :-( Jest szaro i ponuro, ale trudno, najważniejsze, że nie ma już -12, jak wczoraj.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja dzis zwazylam Julke i wazy 7.670kg, przyrost w 8 dni 340gram. To chyba za duzo troche. Noz nie dogodzisz babie. A wypija ok 700ml mleka (w tym kaszka) plus obiadek i deserek.
    Moja tez tyle waży :-)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żeby być na bieżąco z forum wczoraj nie rozstawałam się z telefonem od rana do nocy ;-) musiałam 2 razy podłączyć do ładowarki! Tak się nie da funkcjonować :) jednak wracam do czytania po nocach i podczas karmienia.. zwłaszcza, że dziś obiad u teściów, a mój teść zawsze komentuję, że siedzę z nosem w telefonie.. Miłego dnia :)

Weridiana, Zetka, apaczka, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:

Tak, ale u doroslych. Male dzieci nie czuje swedzenia. Moj to nawet bólu nie czuje jak sie walnie.

hmmm myślałam nad tym wczoraj i nie jestem pewna, skoro dziecko czuje swędzenie dziąseł, to dlaczego miałoby nie czuć swędzenia skóry?
    Nawet chyba kiedyś czytałam, że niemowlęta potrafią odczuwać swędzenie jako ból.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pati Belgia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała od wczoraj sobie nogi do buzi pcha ;-)

Dziewczyny a myslalyscie juz moze o krzesełkach do karmienia? Ja byłam juz w rożnych sklepach i chyba kupie chicco poły 2w1
    https://m.youtube.com/watch?v=umYtvevqnEw

Martucha86 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eifigbu3h.png[/url]
    l22nkrhmmhbh7btb.png
    ****gang 18+****
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja myślę nad takim:
    http://www.caretero.pl/produkt/bistro/
    Z tego co zauważyłam wszyscy producenci mają chyba taką linię krzesełek i one są bliźniaczo do siebie podobne. Muszę jeszcze podjechać do sklepu i pooglądać, ale wezmę raczej coś w tym stylu.

Jeszcze chcę dokupić dwa krzesełka te najprostsze z Ikei - jedno do mojej mamy, drugie do teściów, żeby nie wozić tego za każdym razem.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -4 i bialoo wiec idziemy na spacerek. Jestem kuzwa takie zombie..jutro ide po kasze jaglana i robie na swoim mleku i na kolacje dostanie. Mialam czekac z tym do lutego ale pierdole po prostu takie nocki...nie wiem nawet ile razy dzis jadla w nocy i o 7 bawic sie chciala. Teraz godzine ja usypialam moje kregi ledzwiowe bawia sie w jenge od noszenia. Podrzucilam mala mezowi do lozka a sama ide spac na dywan do duzego pokoju, niech plecy odpoczna.

4 dni bez nabialu a te zmiany skorne jeszcze gorsze..plecy to wlasciwie cale taka szorstka plama, te na ramionach sa okropne. Czyli to albo azs albo jakas alergia ale nie na bialko. Jutro pojdziemy do pediatry niech da cos tez na rozrzedzenie kataru bo sol morska ani inhalacje nie pomagaja, katarkiem odsysamy troche a i tak dalej ma zatkany nos. Strasznie geste te glutki.

No i robie dzis ciasto albo maxi kinga albo blok, mam niecala kostke masla wiec pomysle co mi lepiej wyjdzie

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też skłaniam się ku caretero bistro

Agaata, Pati Belgia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, 4 dni to nic, potrzeba ze 2-3 tygodnie żeby coś stwierdzić. Katar, zmiany skórne - wygląda alergicznie, ale koniecznie pokażcie się lekarzowi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda przy alergii, po odstawieniu alergenu zmiany nie znikną po 4 dniach, nie ma takiej opcji, raz że jest to zmieniona skóra, która musi mieć czas żeby powrócić do równowagi, dwa że alergeny długo utrzymują się w organizmie, trzy, że reakcja alergiczna może wystąpić w różnym czasie od ekspozycji na alergen, cztery może nadal spożywasz bmk a o tym nie wiesz (np wędliny, mięso).
    Oczywiście może też być azs, a może być alergia na coś innego niż bmk - orzechy, cytrusy, pomidory, ryż, jajka, soja, owoce drobno-pestkowe i ich przetwory, miód, kiwi, seler.
    Zastanów się też, czy nie zmieniłaś ostatnio proszków, płynów do płukania, szamponów czy kremów dziecięcych.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, zapodaj przepis na murzynka.

Magda,na rozrzedzenie kataru jest bardzo dobry mucofluid. Tyle że na recepte i nie wiem czy takie maluchy mogą.

Dziewczyny, jak nauczyć małego spać na brzuszku? Moj w łóżeczku się budzi zawsze jak się przekręci na brzuch i wtedy po spaniu. Dziś ciągle w nocy non stop. Położyłam zwiniety koc żeby nie mógł się obrócić ale dał radę.

Aaaaga, Gianna, gdzie u nas te targi?

magda sz lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ja żeby być na bieżąco z forum wczoraj nie rozstawałam się z telefonem od rana do nocy ;-) musiałam 2 razy podłączyć do ładowarki! Tak się nie da funkcjonować :) jednak wracam do czytania po nocach i podczas karmienia.. zwłaszcza, że dziś obiad u teściów, a mój teść zawsze komentuję, że siedzę z nosem w telefonie.. Miłego dnia :)
    Ni tak...a potem pretensje, nie zdazylam ogladnoc zdjec, nie dowiedzialam sie w pore o glutenie...jak chce sie byc na biezaco to niestety nie da sie tego pohodzic z gotowaniem obiadu staremu. Popatrz na Magde. Caly dzien wczoraj na forum byla nawet za cene awantury z glodnum mezem...

lys, Zetka, magda sz, Weridiana, gianna88, 5ylwia, jesslin87, apaczka, niecierpliwa, aaaaga, Pulpecja, Paula_071, 0na88, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
‹‹ 2914 2915 2916 2917 2918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ