X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie pamiętam ile ten cud kosztował ale raczej go nie podam. Chyba skłonie się ku kaszkom bezmlecznym Holle.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dzisiaj dostala marcheweczke z gerbera :) powiem wam ze sie nie spodzoewalam ze tak fajnie pojdzie :) do miseczki nalozylam 2 lyzeczki do herbaty,ile radochy miala przy tym! Jutro wstawoe zdjecie :) jeszcze jutro marcheweczka a pozniej jabluszko :)

Weridiana, Pati Belgia lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Nawet nie pamiętam ile ten cud kosztował ale raczej go nie podam. Chyba skłonie się ku kaszkom bezmlecznym Holle.

I się nie dziwię. I to właśnie jest smutne, że produkty dla alergików są napakowane chemią, olejem i cukrem.

lys lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro zamawiam krzesełko to caretero bistro i powoli trzeba składac bujaczek bo on do 9 kg. Mój pączek za dużo się nim nie nacieszyl ale też zainteresowania nie było.

Weridiana, małaMyszka, Pati Belgia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Jutro zamawiam krzesełko to caretero bistro i powoli trzeba składac bujaczek bo on do 9 kg. Mój pączek za dużo się nim nie nacieszyl ale też zainteresowania nie było.

Lys, czyli jednak się zdecydowałaś na to krzesełko. Ja też się ku niemu skłaniam, ale chyba jeszcze podjadę do sklepu zobaczyć jak wygląda i wtedy zamówię. jaki kolor bierzesz?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dzięki, zrobie niebawem.
    Żabka, super wieści :)

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Zmiana tematu :p
    Czy jak Wasze dzieci obracają się na boczek to podnoszą najpierw nogi do góry? ?

Tak :) Nóżki do góry, bierze taki jakby zamach i sru na boczek :D

Weridiana, lys lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś zamawiana Ciuszki że strony Cartersa?

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamawiałam, ale mam dużo ubranek ze Stanów marki carter's, nie wiem, czy chodzi o te same. Moja Miłka ku mojemu zdziwieniu nosi rozmiar 6 miesięcy z tej firmy. W naszej rozmiarówce jest gdzieś między 62 a 68. Ale carter's 3 M też jeszcze daje radę.

ijpbo7esx952zvu4.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Tak :) Nóżki do góry, bierze taki jakby zamach i sru na boczek :D
    Moj sie nie przewraca grubciu

Hermiona, jesslin87 lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka, a rehabilitujecie się?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do słoiczków to dla mnie jedne są ok, a inne nie, np.

bobovita moje pierwsze jabłko po 4m
    Składniki: jabłko 99,97%, witamina C (kwas L-askorbinowy)

babydream jabłka z mango po 4m
    Składniki: Owoce* 75% (przecier jabłkowy* 50%, przecier z mango* 13%, sok jabłkowy* z koncentratu soku jabłkowego 12%), woda, mąka ryżowa*. *z rolnictwa ekologicznego

Holle wołowina po 4m
    Składniki:
    Wołowina* 40%, woda, ryż pełnoziarnisty* (ugotowany)

Hipp młode jarzynki z ryżem i cielęciną po 7m
    Warzywa* 39% (marchew*, kalafior*), woda, gotowany ryż* 16%, mięso cielęce* 8%, olej rzepakowy* 2,5%. *z rolnictwa ekologicznego. NIE ZAWIERA GLUTENU

Nasuwa się jeden wniosek trzeba czytać etykiety bo o ile 99% jabłka i wit c jest super to już obiadki wołają o pomstę do nieba, bo połowa to woda i ryż i oleje.

Paula_071 lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Lys, czyli jednak się zdecydowałaś na to krzesełko. Ja też się ku niemu skłaniam, ale chyba jeszcze podjadę do sklepu zobaczyć jak wygląda i wtedy zamówię. jaki kolor bierzesz?

Dla mnie ważna była właśnie kolorystyka (bierzemy szary) i materiał z jakiego wykonane jest siedzisko, te wszystkie ceratki raz że są brzydkie (ja nie lubię takich naciapanych motywami dziecięcymi) a dwa wydaje mi się, że się dziecko będzie pocić. Tekstylna tapicerka w bistro przeważyła na plus. Na żywo nie widziałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:11

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wiedzialam zeby nie wchodzic na strone z tym krzeselkiem do karmienia...fajne

Agaata lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys, dla mnie właśnie na plus przemawia kolorystyka, bo ja też nie chcę tych motywów dziecięcych, nie podobają mi się takie. Ja chyba wezmę białe. A skąd będziesz zamawiać? I fakt, materiał jest fajny - cerata też do mnie nie przemawia.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a który model Cię interesuje, nowy czy stary, wyglądają tak samo, ale nowy jest ciut droższy bo ma koszyk. Ja się właśnie zastanawiam, jak bardzo ten koszyk będzie mi potrzebny.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie sobie uświadomiłam że za 1 kg będę musiała pożegnać się z bujaczkiem.. czyli w jego miejsce wkroczy krzesełko.. fajne te Caretero..podoba mi się funkcja leżaczka.

lys, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Agata a który model Cię interesuje, nowy czy stary, wyglądają tak samo, ale nowy jest ciut droższy bo ma koszyk. Ja się właśnie zastanawiam, jak bardzo ten koszyk będzie mi potrzebny.

A to nawet nie zgłębiłam na tyle tematu, żeby wyczaić że jest jeszcze ten nowy model z koszykiem. Nie wiem, ale mi się wydaje, że ten koszyk nie będzie zbytnio potrzebny. No chyba, że jakoś nie widzę jego użyteczności, to oświećcie mnie :-)

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe tez mi się podoba. Jeszcze nie wiem skąd zamówię, najpierw muszę zdecydować czy z koszykiem czy nie. Jutro będę robić research co, gdzie i za ile :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A to nawet nie zgłębiłam na tyle tematu, żeby wyczaić że jest jeszcze ten nowy model z koszykiem. Nie wiem, ale mi się wydaje, że ten koszyk nie będzie zbytnio potrzebny. No chyba, że jakoś nie widzę jego użyteczności, to oświećcie mnie :-)

Jak czytałam recenzje różnych krzesełek w necie to kilka razy padł zarzut, że nie ma koszyka bo by się przydał, czy to na bibeloty, mokre chusteczki, czy zabawki. Musze się nad tym zastanowić.

Agaata lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 2923 2924 2925 2926 2927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ