X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wczoraj, a właściwie dzisiaj zobaczyłam która jest godzina jak sie kładlłam, to myślałam, ze sobie w łeb strzelę - 2:20. A o 6:30 trzeba było wstać. Jestem nienormalna, zwłaszcza ze w międzyczasie karmiłam dwa albo trzy razy małą królewnę.
    Teraz piję kawę i mam nadzieję, ze będę jakoś funkcjonować.

201508091565.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Siostry i nas plesniawki powoli znikają choć z apetytem to jeszcze daleka droga.Zna któraś z Was kasze SINLAC?bo poleciła mi ja dr i chce kupić.Na 11 idziemy do alergologa terminy i nas na kwiecień a ja zadzwoniłam we wtorek i dziś już idę.Dzięki uprzejmości Pani doktor.

Migotkaa, Migotkaa, jesslin87, Weridiana, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki
    No w koncu nie jestem sama na liscie z rocznika 85 :-)
    Moj jak robi obrot na brzuch najpierw nogi dupa rece i glowa i hyc obrot
    I jak juz lezy na brzuchu wyglada jak spadochroniarz rece w bok do gory podniesione nogi tez tak ze opiera sie na samym brzuchu i tak wierzga
    Co do apetytu no ten tego od zawsze musze sie pilnowac staram sie zdrow9 odżywiać ale pizza nie pogardze i chcialabym mojego syna nauczyc jesc dobrze tzn zdrowo i smacznie bo twierdze ze jedzenie musi sprawiac radosc u nas jest tak ze obiady zawsze jadamy razem i w weekendy kazdy posilek wspolnie przy stole i sadze ze z mlodym tez tak bedziemy robic
    Co ja mialam jeszcze napisac aaa wiem moj tez ma faze na szczypanie i walenie raczka wszystkiego wiszace zabawki mamy twarz itp
    Milego czwartku ( rano jak sie obudzilam i zadzwonil budzik meza nie wiedziec czemu bylam przekonana ze jest poniedZiałek)

jesslin87, magda sz, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa dobry dzien, mój królik juz ktorys dzien sie budzi o 7, musze mu cos sypnac wieczorem do mleka, tylko on pogniewany ze smoczkiem y, sprobuje dosypac troche kleiku i podac ze smoczka level 3, tylko nie wiem czy sie smoczek nie przytka, no nic spróbujemy

dzis na 13.30 idziemy sie pooglądać do pani doktor

Dziewczyny któras chodzi do pedriatry męzczyzny? my jestesmy zapisani bo nie było juz miejsc u innych lekarzy w naszej przychodni, a nie chciałam zmieniać przychodni bo mam ją 100 m od bloku więc wygodnie na szczepienia, ja niestety nie jestem zadowolona, jakos mnie mężczyzna nie przekonuje, pierwszy raz miałam styczność w szpitalu i to była totalna porażka, jakies olewające podejście, teraz w przychodni jakoś nie specjalnie robi na mnie wrażenie.. nie wiem czy moje przeczulenie czy co..

aaa wczoraj się maz pyta co tak ciesze do monitora, mówię że na forum siedze, i mówie mu wiesz ile mam postów -2100, a on na to " ja pierdole" haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 08:17

lys, jesslin87, magda sz lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Hehe tak mi sie wydawalo ze 87 to tez byl rocznik wyzowy ;)

Amberla powiedz mi ile placilaa za fotografa i czy to byl fotograf razem z kamera? Czy kamera osobno a jak osobno to jaka cena? Kolezanka mieszka pod krakowem i szuka wlasnie kogos na slub.

Ofka a gdzie Ty mieszkasz? I gdzie w Katowicach bedziesz spala? Boze te Twoje Maroko to mi sie po nocach sni, zazdroszcze.

Ja to uwielbiam wode... w sumie wieloryby wode kochaja to nie ma sie co dziwic. :)
    Mieszkam kolo Legnicy a w katoeicach w hotelu przy lotnisku iskra czy jakos

jesslin87 lubi tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurwa zaraz sie zesram, leże oglądam singielke w ciemnym pokoju i drzwi się same otworzyły od pokoju- zamknięte na klamkę...osiwieje, teraz boje się wstać będę do rana na kanapie siedziec

Majkel...

Jak umarl Majkel Dzekson to siedzielismy w pracy i kolezanka mowi Boze Boze zobaz wszczyscy mowia ze Majkel jest duchem widac na filmiku jak wychodzi ze szpitala...(takie filmy po necie krazyly). I jak to mowila z przejeciem to otworzyly sie drzwi a ona sie wystraszyla i wrzasnela: Majkeeeeel!
    Od tamtej pory za kazdym razem jak cos zleci, trzasnie to patrzymy na siebie kiwamy glowa i mowimy Majkel...

Pulpecja, aaaaga, 0na88, jesslin87, magda sz, Zetka, Amberla, Weridiana lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Czyli ta którą mam jest ok? Bo ja się nie znam :P

Tak, chociaz ja bym dala bezsmakowa :-) a jaka to firma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 08:30

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ale sie poryczalam,od razu polecialam do Poli,zabralam ją z maty i wysciskalam .. piekne..

jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Fak, zjadło, bo byłaś :) kogoś jeszcze zjadło.

77 Weridiana
    78 Laura
    79 Pulpecja
    81 Zetka, Zabka, AgaSad, Ofka
    82 Hermiona
    83 Griszanka
    84 Agaata, Pati_Belgia
    85 aaaaga, Katarka
    86 Apaczka, lys, małaMyszka, mamasia, 5ylwia, Martucha86
    87 Migotkaa, Paula_071, niecierpliwa,Aska87, jesslin87, Amberla
    88 chcebycmama, witaminkab, gianna88, Ona88
    89 Magda Sz,
    90 Malagosia
    91 Kkarolinaaaa

Dopisalam siebie :) w lutym koncze 25lat ;)

jesslin87, Hermiona, Zetka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Dlatego dziewczyny od małego trzeba wyrabiać zdrowe nawyki żywieniowe. Nie przed tv tylko przy stole, regularnie, zdrowe przekąski, sport ruch i świeże powietrze i umiejętność radzenia sobie ze stresem itd

Ja niestety w tym temacie poleglam juz na poczatku, codziennie obiecuje sobie, ze nie bede tego robic, jak karmimy sie lyzeczka to mala do lezaczka i wlaczam babytv wtedy o wiele latwiej mi sie ja karmi, bo zawiesza wzrok na bajce i nie celuje mi caly czas w lyzeczke, nie chce jesc cala soba i szybciej nam to idzie. Wiem, ze robie zle, a i tak ulatwiam sobie zycie.

Odnosnie krzeselka jak przyjdzie to daj znac czy wlasnie jest w nim duzo zakamarkow, bo jak pomysle o czyszczeniu tego to mi slabo. Ja mam kupione to z ikei, ale i tak musze miec jeszczdm jedno, bo nie chce wozic do rodzicow za kazdym razem.

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to Karola najmłodsza:)

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    84 to ja proszę o dopisanie :)

jesslin87, Pati Belgia lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    ooo to Karola najmłodsza:)

jak zawsze:D
    Bo w moim towarzystwie tez jestem najmlodsza, w naszej paczce wszyscy sa 89 i 88 no i ja 91 :D

jesslin87 lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem załamana :( Pamiętacie jak pisałam wam o obwodzie główki Laurci? Dzisiaj zmierzyłam i zapisałam Nas jutro na wizytę :/
    Napiszę wam wszystkie pomiary jakie były od urodzenia.

29.07 - 32 cm
    18.08 - 35 cm
    10.09 - 36.5 cm
    27.10 - 38 cm
    08.12 - 38 cm
    i dzisiaj, ale to ja mierzyłam, a nie wiem czy dobrze - 38.5 cm ;(

Już płakałam Mężowi do telefonu ;(

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Dziewczyny ja jestem załamana :( Pamiętacie jak pisałam wam o obwodzie główki Laurci? Dzisiaj zmierzyłam i zapisałam Nas jutro na wizytę :/
    Napiszę wam wszystkie pomiary jakie były od urodzenia.

29.07 - 32 cm
    18.08 - 35 cm
    10.09 - 36.5 cm
    27.10 - 38 cm
    08.12 - 38 cm
    i dzisiaj, ale to ja mierzyłam, a nie wiem czy dobrze - 38.5 cm ;(

Już płakałam Mężowi do telefonu ;(
    Katarka, ale to jeszcze nie musi wcale oznaczać nic złego. Nie wkręcaj sobie nic na zapas.

Katarka lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka to jeszcze nic nie musi oznaczać. Pisałyśmy Ci wtedy, że ten pomiar jest obarczony największym ryzykiem błędu, dlatego na razie wdech-wydech i nie martw się na zapas.
    I pytanie techniczne: czy główkę mierzyłaś w jej najszerszym miejscu powyżej linii uszu? Kilka razy? Minimum 3, bo źle przyłożysz, czy dziecko się ruszy i już inny wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 09:45

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Katarka to jeszcze nic nie musi oznaczać. Pisałyśmy Ci wtedy, że ten pomiar jest obarczony największym ryzykiem błędu, dlatego na razie wdech-wydech i nie martw się na zapas.
    I pytanie techniczne: czy główkę mierzyłaś w jej najszerszym miejscu powyżej linii uszu? Kilka razy? Minimum 3, bo źle przyłożysz, czy dziecko się ruszy i już inny wynik.

Znalazłam z tyłu głowki najbardziej wypukłe miejsce i tam przyłożyłam miarkę krawiecką i na czole też w najbardziej wypukłym miejscu. Parę razy mierzyłam. Najbardziej martwi mnie to, że ten przyrost jest mały i że nie mieści się w siatce centylowej :( Dziewczyny wybaczcie, ale ja naprawdę się boję...

lb17w98.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Znalazłam z tyłu głowki najbardziej wypukłe miejsce i tam przyłożyłam miarkę krawiecką i na czole też w najbardziej wypukłym miejscu. Parę razy mierzyłam. Najbardziej martwi mnie to, że ten przyrost jest mały i że nie mieści się w siatce centylowej :( Dziewczyny wybaczcie, ale ja naprawdę się boję...
    Ale ciemiączko jest ok, nie jest zarośnięte? A wy z mężem jesteście raczej drobni? To może być zwyczajnie cecha osobnicza, niektórzy mają drobne twarze i głowy, inni większe. Jednak jakiś przyrost jest.

Wiesz, tak policzylam, że mojej urosła główka z 35 przy urodzeniu do 42 cm ostatnio na wizycie czyli o około 20%, u ciebie procentowo wychodzi podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 09:57

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    ja kapie normalnie w wodzie z kranu , butelki tez przemywam pod kranem - raz na ruski rok przeleje wrzatkiem . Ubranek nie prasuje , a jak cos zasra i musze przeprac na szybko recznie to biore nasze zwyklo mydlo. Zreszta w domu mam psa wiec do sterylnosci nam daleko.. nie mowiac o tym ze raz ja polizala po rece nie zdarzylam jej przemyc i bec do buzi... dobrze ze moj maz tego nie widzial bo by szalu chyba dostal ;-)

hehe u nas to samo tylko ze wlasnie maz pozwala psu lizac malego po rekach a ja latam z tymi mokrymi chusteczkami chociaz zeby wytrzec no ale nie zawsze da rade ... ale mysle no przynajmniej mam nadzieje ze tak sie uodparnia i alergii nie zlapie

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja ciemiączko nie jest zarośnięte, na ostatniej wizycie 8.12 mam wpisane 2x2 cm. Ja nie jestem drobna, Mąż ma 175 cm wzrostu jakoś, więc też nie jest drobny.

lb17w98.png
‹‹ 2930 2931 2932 2933 2934 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ