SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarka wrote:Pulpecja ciemiączko nie jest zarośnięte, na ostatniej wizycie 8.12 mam wpisane 2x2 cm. Ja nie jestem drobna, Mąż ma 175 cm wzrostu jakoś, więc też nie jest drobny.
Katarka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:update:
78 Laura
79 Pulpecja
81 Zetka, Zabka, AgaSad, Ofka
82Hermiona
83 Griszanka
84 Agaata, Pati_Belgia
85aaaaga
86 Apaczka, lys, małaMyszka, mamasia
87 Migotkaa, Paula_071, niecierpliwa,Aska87, jesslin87, Amberla
88 chcebycmama, witaminkab, gianna88
89 Magda Sz,
90 Malagosia
87 wymiata
Ooo widzę ze jestem w kolejnych postach; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:12
-
Katarka są dzieci z mniejszą główka, ja bym się obawiała jakby była za duża-ze sie jakis plyn zbiera itp. , sprawdz to u lekarza ale nie panikuj. Dziewczyny dobrze mowia o granicy błędu pomiaru. Nerwy w konserwy i daj znac co lekarz powiedział.
Wróciłyśmy od lekarza, powiedziała że to alergia na mix wszystkiego ze swiat, ale nie bmk..ufff na gile mucofluid ale szczepionki za tydz stoja pod znakiem zapytania. Za tydzien jak uda sie wygonic gile to spróbujemy kaszke.
Zombie jestem bo od 4 cyc co chwila o 7 pobudka i lekarz.
Ide robic MaxiKinga i mam nadzieje ze uspie mala na 3 godz i odespieapaczka, Katarka, Pati Belgia lubią tę wiadomość
-
hmmm u nas młody urodził się z główką 34 miesiąc temu miał 41 ... no i ciemiączko od początku nam mówili że małe... ale jakoś nikt specjalnie na to uwagi nie zwracał
Katarka lubi tę wiadomość
-
Katarka wrote:Pulpecja ciemiączko nie jest zarośnięte, na ostatniej wizycie 8.12 mam wpisane 2x2 cm. Ja nie jestem drobna, Mąż ma 175 cm wzrostu jakoś, więc też nie jest drobny.
niech Ci dadzą skierowanie na usg przezciemiączkowe, bo od dłuższego czasu jednak Cię to martwi, a tych pomiarów niestety nie możesz być pewna, tym bardziej jeśli robili je na szybko w przychodniKatarka lubi tę wiadomość
-
magda sz wrote:Katarka są dzieci z mniejszą główka, ja bym się obawiała jakby była za duża-ze sie jakis plyn zbiera itp. , sprawdz to u lekarza ale nie panikuj. Dziewczyny dobrze mowia o granicy błędu pomiaru. Nerwy w konserwy i daj znac co lekarz powiedział.
Wróciłyśmy od lekarza, powiedziała że to alergia na mix wszystkiego ze swiat, ale nie bmk..ufff na gile mucofluid ale szczepionki za tydz stoja pod znakiem zapytania. Za tydzien jak uda sie wygonic gile to spróbujemy kaszke.
Zombie jestem bo od 4 cyc co chwila o 7 pobudka i lekarz.
Ide robic MaxiKinga i mam nadzieje ze uspie mala na 3 godz i odespie
alergia na mix wszystkiego? hahahaha sorry, ale pierwsze słyszę o takiej alergiiAgaata, Paula_071, apaczka lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Zgadzam się. Co za hipokryzja. Bo o ile rozumiem z niemowlakiem tylko zdrowe jedzenie to nie rozumiem z większym dzieckiem które juz zna smak. Raz ze od święta mogłoby zjeść a dwa samemu zezrec przy dziecku a mu zabraniać to jakieś chore.
No dobra, a jesli byloby to z alkoholem? Albo pierogi z grzybami? Albo tatar z surowym jajkiem? Ja bym nue dała dziecku, trzeba je uczyc, ze nue wszystko jest dla dzieci. Oczywiscie z tortem to przesada, nue jada sie go codziennie. A zwlaszcza jak ono samo ma urodziny to tez go nie zje?13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Katarka spokojnie, nie denerwuj sie na zapas, bedzie dobrze! czlowiek nie jest ksiażkowy i różnie moze byc, nie musi to oznaczac czegos złego, tylko moze po prostu taka jej uroda
Pola tydzień temu zaczęła obracac sie z plecków na brzuszek, od razu łapnełam za telefon i nagrałam
(jak ja nienawidze siebie słyszec :o wyłączcie głos..)
https://youtu.be/TINZrebPQg0
A tu po marcheweczce
lys, Pulpecja, Aska87, 0na88, niecierpliwa, apaczka, Katarka, magda sz, Pati Belgia, Martucha86, jesslin87, aaaaga, 5ylwia, Paula_071, Migotkaa, witaminkab, mamasia, małaMyszka, Amberla, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:No dobra, a jesli byloby to z alkoholem? Albo pierogi z grzybami? Albo tatar z surowym jajkiem? Ja bym nue dała dziecku, trzeba je uczyc, ze nue wszystko jest dla dzieci. Oczywiscie z tortem to przesada, nue jada sie go codziennie. A zwlaszcza jak ono samo ma urodziny to tez go nie zje?
nie no, ja mówię o normalnych nieszkodliwych produktach -
Paula_071 wrote:No dobra, a jesli byloby to z alkoholem? Albo pierogi z grzybami? Albo tatar z surowym jajkiem? Ja bym nue dała dziecku, trzeba je uczyc, ze nue wszystko jest dla dzieci. Oczywiscie z tortem to przesada, nue jada sie go codziennie. A zwlaszcza jak ono samo ma urodziny to tez go nie zje?
U nas np szwagierka stosuje zasadę, ze pić wolno pół godziny przed lub po posiłku, nie można w trakcie np popijać. I jej córka np pyta przy obiedzie czy może się napić i jest oczywiście - przecież wiesz, ze my nie popijamy jedzenia. A obok siedzi moja córka, rówieśniczka tamtej i pije swobodnie kiedy ma ochotę. Robi się dziwna atmosfera.magda sz, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Hermiona, ja też chciałam kupić do domu krzesełko z Ikei, bo jest proste i tanie, ale zabrakło mi w nich trzech funkcji - składania, żeby postawić pod ścianą - a mam już i tak dość tych wszystkich dziecięcych sprzętów w całym domu, druga rzecz - podpórki na nóżki - nie chcę, żeby mu wisiały jak siedzi i trzecia - możliwości rozłożenia oparcia. Dlatego wybieram coś bardziej skomplikowanego - niestety również do czyszczenia
Katarka, pewnie nic się nie dzieje, ale skonsultuj się z lekarzem, poproś o skierowanie na usg przezciemiączkowe.Katarka, Hermiona lubią tę wiadomość
-
A ja znam sytuacje, gdzie 3 letnie dziecko pije cole, a drugiemu 4 letniemu kuzynowi nie mozna. Ja mojemu tez bym nie pozwolila. Nie mozna pozwalac dziecku na wszystko, bo ktos inny moze.
Katarka, zrob to usg jak pisze lys. Bedziesz spokojna.Katarka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
ja od malego mialam wydzielane slodycze a reszte mama chowala, tylko ze u mnie włączał sie instynkt poszukiwacza potrafiłam włazić nawet na szafe zeby zezrec slodkie i do dzis mi tak zostalo ehhh ale skoro ciaze wytrzytmalam prawie bez slodkiego przez cukrzyce to i teraz mam wieksza motywacje zeby malego uczyc, to moze sie i mi uda zminimalizowac slodkie
taka mam nadzieje
aktualnie w domu nie mam nic slodkiego, to tylko jak uda mi sie mlodego odlozyc to robie spacerki do szafki na slodycze czy cos sie tam cudownie nie pojawlo -glupia ja-Pulpecja, jesslin87, aaaaga lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ale produkujeciecieżko nadrobić. U nas taka szaruwa na dworze,moze nie chce mi sie nawet nosa na dwór wystawiać...
Katarka tak jak dziewczyny piszą, nie martw sie. Główka rośnie i jest przyrost wiec jest ok. Ale jak sie martwisz to zrób usgKatarka lubi tę wiadomość
-
Lys napisałam w skrócie bo trzymałam małą na rękach.
Lekarce chodziło o to że jadłam wiele alergenów na świętach, nie wiadomo co dokładnie konkretnie uczuliło, jakbym czegoś zjadła więcej to pewnie cała byłaby wysypana wtedy pewnie bym wiedziała od czego to a jak ja jednego śledzia, 2 kawałeczki grzybka, trochę sałatki z selerem, trochę orzechów w cieście- no mix wszystkiego zakazanego. Uczulić ją mogło też kilka potraw po "trochu". W każdym razie skoro od urodzenia nie unikałam białka i nic małej nie było to raczej nagle nie dostałaby takiej alergii nawet jak zjadłam tego białka więcej niż zwykle. AZS to też raczej nie jest choć skórkę ma bardzo wrażliwą bo obcierają ją nawet ubrania i już ma czerwone. -
Paula_071 wrote:A ja znam sytuacje, gdzie 3 letnie dziecko pije cole, a drugiemu 4 letniemu kuzynowi nie mozna. Ja mojemu tez bym nie pozwolila. Nie mozna pozwalac dziecku na wszystko, bo ktos inny moze.
Katarka, zrob to usg jak pisze lys. Bedziesz spokojna.i mam problem z głowy. Można też odpowiednio dobierać dziecku towarzystwo.
niecierpliwa, Agaata, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość