X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam internet za cudowny wynalazek. Dostęp do wiedzy. Jak byłam dzieckiem to spędzała czas na czytaniu książki za książka. Teraz czytam artykuł za artykułem wiec szare komórki nadal pracują. Ale fakt pożeracz czasu.

jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja juz bardzo dawna piore w persil sensitiv, chyba od wrzesnia juz

Magda to przynajmniej sie wyspisz sama hle hle

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja zgadzam sie , dlatego bede chciala wytlumaczyc dziecku zwiazek przyczynowo-skutkowy nadmiaru jedzenia slodyczy ,oczywiscie w jakis prosty sposob. Mi tego nie mowiono - po prostu mi smakowalo wiec jadlam , i czekalam az w cudowny sposob "wyciagnie mnie do gory" tak mi mowiono ze przeciez jeszcze urosne i mnie wyciagnie ;-) a ze uroslam do 160 cm to za duzo mnie nie wyciagnelo jednak :D

jesslin87, Pulpecja, aaaaga, niecierpliwa, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę :) najgorsze ze włącznik światła jest przy drzwiach a komórka z latarką w drugim pokoju

jesslin87, Pulpecja, Zetka, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh nie bo jak Maja zaplacze to w sekunde do niej zaleci i zapomni ze sie bala :D

magda sz, Pulpecja, małaMyszka lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja tez mam zal ze jak pozeralam te pol chleba na telenowelach z majonezem to nikt nie pomyslal ze sobie zoladek rozciagne. Tylko mowili taka szkapa z niej chuda niech troche przytyje. No to zem troche przytyla :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 00:15

0na88, Pulpecja lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pulpecja zgadzam sie , dlatego bede chciala wytlumaczyc dziecku zwiazek przyczynowo-skutkowy nadmiaru jedzenia slodyczy ,oczywiscie w jakis prosty sposob. Mi tego nie mowiono - po prostu mi smakowalo wiec jadlam , i czekalam az w cudowny sposob "wyciagnie mnie do gory" tak mi mowiono ze przeciez jeszcze urosne i mnie wyciagnie ;-) a ze uroslam do 160 cm to za duzo mnie nie wyciagnelo jednak :D
    Ja na to znalazłam świetny sposób. Mówię swojej córce, kochanie nie jedz kanapek o tej porze, bo będziesz gruba jak mamusia :-)

0na88, jesslin87, lys, niecierpliwa, Aska87, Zetka, Amberla, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robilam caly talerz kanapek i tez wlasnie z majonezem - koniecznie z kieleckim i czekalam az sie zbuntowany aniol zacznie ! to wszystko Milagros wina !;-)

Pulpecja, jesslin87, lys, Weridiana, aaaaga, Migotkaa, Migotkaa, niecierpliwa, Amberla, sylwucha89 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja hahah ;D o widzisz , to juz wiem co Zosi bede mowic :D

Pulpecja, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys popieram. Ja tez mowie zawsze moim rodzicom ze net to nie tylko gry i fejsbuk. Ze idzie duzo ciekawych rzeczy przeczytac :)

A z takich do smiechu moja mama czegos szukala nie pamietam czego ale w googlach jezdzilismy i nagle moja mama mowi a co jest na ostatniej stronie w tych googlach. Przez 10 minut przewijalam do konca. Powiedzialam ze tam raczej nic juz nie bedzie bo najwieksza trafnosc na poczatku ale jej pokazalam. Po czym stwierdzila a ja widzialam taka fajna strone gdzies na poczatku i jechalysmy od nowa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 00:23

lys lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dziewczyny od małego trzeba wyrabiać zdrowe nawyki żywieniowe. Nie przed tv tylko przy stole, regularnie, zdrowe przekąski, sport ruch i świeże powietrze i umiejętność radzenia sobie ze stresem itd

0na88, jesslin87, aaaaga, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Pulpecja hahah ;D o widzisz , to juz wiem co Zosi bede mowic :D
    spoko, mam więcej takich powiedzonek. Jak synuś się zapytal czemu piję alkohol, skoro on szare komórki zabija, to powiedzialam: synu, ja mam tyle szarych komórek, ze musze od czasu do czasu wypić trochę alkoholu, zeby się z tłumu nie wyróżniać. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 00:25

0na88, lys, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, apaczka, Aska87, Zetka, Amberla, małaMyszka, sylwucha89 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Ona!! Masz racje!! Ach ta Milagros heheh a ja jeszcze jak widzialam jak w serialu cos jedza to bylam taka glodna ze musialam cos schrupac hehhe

Pulpecja, 0na88 lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Pulpecja przy wyjasnianiu dzieci wielu rzeczy najlepiej udac sie do Ciebie po porade :) a wogole jak syn zareagowal na tak malutkie rodzenstwo jednak to 15 lat roznicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 00:27

74diqps6a69lyc94.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Czyli Pulpecja przy wyjasnianiu dzieci wielu rzeczy najlepiej udac sie do Ciebie po porade :) a wogole jak syn zareagowal na tak malutkie rodzenstwo jednak to 15 lat roznicy?
    Jasne, zapraszam :-) Powiem ci, ze obydwoje są w małej zakochani po prostu. Nie spodziewałam się tego zwłaszcza ze strony syna, a ten ją i na ręce bierze i bawi się z nią. A z tą starszą potrafią się klócić o to, na kogo mloda patrzy, albo do kogo się uśmiecha :-)

magda sz, 0na88, Weridiana, Hermiona, jesslin87, niecierpliwa, witaminkab, Zetka, Amberla, małaMyszka, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam plan, odpalam tv, zapale światło i jakos przejdę te 3 m do drugiego pokoju. Kolorowych :)

Pulpecja, Weridiana, jesslin87, Pati Belgia, małaMyszka, Amberla, Maniuś lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Hermiona Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, nie mam pojęcia jaki rozmiar na przyszłość :/ Ja jakoś tak nie wybiegam w przyszłość.

W ogóle, to tyle dostałam i dostaję ubranek, że oprócz tego, że 2x coś kupiłam małej jeszcze w ciąży, to jej nic nie kupuję, bo ma więcej niż potrzebuje. Używanych po dzieciach znajomych i nowych z prezentów. Na przykład body z krótkim rękawem ma dużo, a się zorientowałam, że te carter's 6M są już dobre, więc wyciągnęłam z szuflady, a ich jest chyba z 10 nowych. Nawet się zastanawiałam, czy nie schować części, że jak bysmy mieli jeszcze jedno dziecko żeby miało coś nowego. Podobnie ze sprzętami. Któraś z Was pisała, ile to wybierania. Większości rzeczy nie wybieram, tylko dostaję. Krzesełko do karmienia też wezmę od znajomych, to takie zwykłe białe z IKEI, bo lubię minimalizm. Te, które pokazywałyście tu są zbyt skomplikowane na mnie. JUż sobie wyobrażam żarcie w tych wszystkich zakamarkach.

Ona - Miłkę pies rodziców M wylizał po całości. Łapki to jej liże w najlepszym razie, a jak tylko nie dopilnujemy próbuje ją lizać po twarzy i parę razy nawet jej (bo to suczka) się udało. Nie, żeby mi się to jakoś podobało, bo pies ma smrodliwy oddech i nie chcę wiedzieć, co zjadł, ale zo zrobić? No i psa też trzeba zrozumieć, że to opiekuńcze instynkty, bo zwłaszcza chce lizać jak mała płacze. A dziecko żyje po tym lizaniu i ma się dobrze, wysypki nie dostała ani nic.

Jak to powiedziała moja kuzynka, której podejście do dzieci (ma dwójkę) bardzo cenię... Dotyczyło to ich pierwszych wakacji z synkiem, byli nad morzem pod namiotem. Mały był zachwycony, bawił się szyszkami i jadł piasek. Kuzynka powiedziała, że w najgorszym razie zarazi się robakami, to da mu tabletkę i po krzyku. (Jest dr n. med. i pracuje z noworodkami).

0na88, Pulpecja, jesslin87, Paula_071, Amberla, sylwucha89 lubią tę wiadomość

ijpbo7esx952zvu4.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Kurwa zaraz sie zesram, leże oglądam singielke w ciemnym pokoju i drzwi się same otworzyły od pokoju- zamknięte na klamkę...osiwieje, teraz boje się wstać będę do rana na kanapie siedziec
    Ja właśnie siedzę z laktatorem zaczytana na belly, a tu nagle słyszę kszy kszy i jakiś bazyliszek w drzwiach łypie na mnie gałami! Więc wydarłam się: ku**a mać! Ty jeb*ny!
    A to mój mąż pragnął mnie powiadomić, żebym nie ściągała wszystkiego bo dziecko nie śpi.. Aż mnie serce zabolało bo nigdy tak do męża nie powiedziałam.. W sumie to nie do niego było tylko do tego potwora ;-)

lys, Pulpecja, aaaaga, magda sz, niecierpliwa, witaminkab, jesslin87, Pati Belgia, Weridiana, Zetka, małaMyszka, Amberla, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 03:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do łóżka i mówię, że ten tekst nie do niego.. Ale stwierdził, że tak zareagowałam, że bał się, że rzucę się na niego z pazurami i nawet nie słyszał co powiedziałam ;-)
    Ubrany w czarny T-shirt, czarne włosy wystawia łeb przez uchylone drzwi wydając jakieś dziwne odgłosy i się dziwi, że się przestraszyłam..

lys, Pulpecja, aaaaga, niecierpliwa, 0na88, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, Amberla, sylwucha89, Maniuś lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    Mój nogi nie ale dziś zaczął na leżaczku jakby główkę brać na bok to do tyłu, jakby głową chciał się po ramieniu podrapac. Później na kanapie to samo. Nie wiem co to.
    U nas też takie dziwne wygibasy.. Mam nadzieję, że to nic złego..
    Przepraszam za 3 wpis ale bazyliszek junior chyba stwierdził, że spać już dzisiaj nie musi.. A ja marzę o podusi

Pulpecja, 0na88, jesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość

‹‹ 2929 2930 2931 2932 2933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ