X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupowały kaszki Holle, gdzie je kupowałyście? I wszystkie kaszki bezmleczne przygotowuje się na mm? Czy na wodzie? :D Nie śmiać się, uczę się dopiero ;) Mogę na swoim mleku?

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaga wrote:
    Zetka fajny ten Twoj Miś
    Klocki drewniane czy gumowe miekkie? Szukam podobnych

Dzięki :)
    Te są drewniane, to starszego, wzięłam tylko do foto. Gumowe mam te co Agata zapadają link kiedyś ale one tylko cyferki i inne zwierzątka i piszcza.

Takie
    http://iloveyoumom.pl/pl/puzzle-gry-klocki/992-klocki-one-two-squeeze-b-toys.html?search_query=B.+Toys&results=48

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:31

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka najlepiej na Twoim mleku :)

Katarka, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Katarka najlepiej na Twoim mleku :)

Jak coś wycisnę z cycków to będzie cud. Bardzo dawno nie odciągałam pokarmu i obawiam się, że będzie biiida. Ale w razie w mogę na mm przygotować? Oczywiście jak zacznę rozszerzać dietę, bo jeszcze tego nie robię.

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak nie na Twoim pokarmie to na mm.

Katarka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Moj sam to tez nie. Na razie namietnie cwiczy siadanie. Juz widze jak pojde do lekarza i ona zobaczy ze on non stop sie podnosi to pewnie sie za glowe zlapie...

Kurcze ja tu mysle o rozszerzaniu a nie mam fotelika do karmienia... kurcze te ceby sa zabojcze a te caretero super tylko one do 18 kg... a ja bym chciala takie do ktorego 3 latka wsadze do jedzenia.
    Jesslin - jak 3 latek da się wsadzić do fotelika to pogratuluję. ;) U mnie jak Paule próbuję to jest awantura. Musi z nami jeść na normalnym stołku ;) Tylko koc podkładamy pod dupkę żeby wyżej było :) Tak więc fotelik do karmienia stoi i czeka na Laurkę ;)

jesslin87 lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no i nie mogę ululac małej co się rusze to się wybudza a miałam nadzieję że się też zdrzemnę.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofka wrote:
    Rzeczywiscie czarnobyl rzadzi
    Ja zostałąm spłodzona jakoś tuż przed Czarnobylem bo 9 kończę 29 lat ;( Starość nie radość :(

• Zetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Kurde no i nie mogę ululac małej co się rusze to się wybudza a miałam nadzieję że się też zdrzemnę.

Ja też, ale musiałam wstać do łazienki i się obudził. Teraz znów rączki i cycek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 13:53

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no nie powinnysmy byc tak kategoryczne w osadach. Tez do konca nie wiemy dlaczego rodzice zakazuja dzieciom jedzenia skodyczy czy tez popijania posilkow. Moze to zwyle "widzi mi sie" rodzicow, a moze ma glebszy sens. Nie kazdy ma ochote tlumaczyc zawilosci zdrowotnych dziecka. Jakis czas temu odwiedzalismy siostre meza, maluchom wzielismy jakies slodkosci, no i na dzien dobry maluchy podostawaly lakocie od cioci. Na cobjeden trzylatek, ale ciociu ja nie moge. Zdebialam. Okazalo sie, ze maly jest leczony antybiotykami, bo mial glizde ludzka. W efekcie terapia trwala pol roku i przez ten czas nie mogl jesc nic slodkiego. Tez czasami prosil, nawet plakal, ale dla jego dobra nie mogli sie ugiac. W miedzy czasie niejedne urodziny, swieta - co zrobic. Serce sie kraje, ale coz jak mus to mus.

Hermiona, Hermiona lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin87 wrote:
    Hehe tak mi sie wydawalo ze 87 to tez byl rocznik wyzowy ;)

Amberla powiedz mi ile placilaa za fotografa i czy to byl fotograf razem z kamera? Czy kamera osobno a jak osobno to jaka cena? Kolezanka mieszka pod krakowem i szuka wlasnie kogos na slub.

Ofka a gdzie Ty mieszkasz? I gdzie w Katowicach bedziesz spala? Boze te Twoje Maroko to mi sie po nocach sni, zazdroszcze.

Ja to uwielbiam wode... w sumie wieloryby wode kochaja to nie ma sie co dziwic. :)
    Jesslin - Za fotografa płaciłam 3 klocki. Tyle, że bez wywoływania zdjęć, bez albumów itp. A sesja plenerowa w dniu ślubu. Jakbym te wszystkie inne rzeczy co wymieniłam chciała to bym się pewnie w 4 klockach zamknęła. Ale fotograf dobry - Adam Witek. Koleś ma super sprzęt i naprawdę robi dobre zdjęcia. Paweł bardzo długo szukał. Miało być tanio i dobrze. Jednak jak szukał to się okazało, że tak się nie da. P. robi trochę zdjęć, na kursach był. I on się patrzył na zdjęcia pod innym kątem niż ja ;) Czyli kadrowanie, kolory, sprzęt, i w ogóle czy ma to cos, czy potrafi chwilę wyłapać ;) NA 453 zdjęca tylko może maks do 5 miał jakieś uwagi pod względem technicznym. Chcesz to podeślę Ci linka do naszej galerii ;)
    I z racji tego,że wydaliśmy na zdjęcia sporo ( a jeszcze musimy sobie albumy zrobić). to kamerę wzięliśmy tanio. Kręciła nam znajoma za 1 tys. To był jej pierwszy film ( a w zasadzie dwa - jeden 26 min drugi 3,5 min - chcieliśmy krótki - najważniejsze momenty a nie godziny oglądania). Ona kręci teledyski ( jej facet jest muzykiem lokalnym - Bzyk Wu hae) i P. kiedyś im bardzo pomógł w kilku sprawach więc w ramach odwdzięczenia nakręciła mu klipy wyborcze za darmo i teraz to wesele po kosztach ;)
    Ale nakręciłą bardzo fanie. Super dobrała momenty do muzyki. Znajomym bardzo się podobało. A zdjęciami byli zachwyceni ;) Profesjonalne ;)

• małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie żyć!!!! Jestem na 2833 stronie a lece już i z kompa i tel ;-( o.O

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękne imię:) a córki bardzo do Ciebie podobne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 22:01

Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkurzone, lustra pomyte, reczniki i posciel dla gosci przygotowane.
    mala bujam w bujaku, jak zasnie to rzucam sie z mopem na podłogi .
    potem zostaną mi tylko łazienki do umycia, kurze i kuchnia do przetarcia.

małaMyszka, jesslin87, Pulpecja, Weridiana lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka jak zazdroszczę Ci ze Mała śpi. Mój tylko rączki albo cycek. Nie mogę obiadu zrobić. A co tu mówić o sprzątaniu. Masakra.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez właśnie śpi w bujaku, ale nie ma opcji się ruszyć bo musze bujać.
    Noc mieliśmy dziś tragiczna. Jadę wieczorem na zakupy to kupię kaszkę. Wiem, że nie od razu ale chcę wiedzieć że zbliża się dzień w którym się wyspie.
    A Pozatym moje dziecko trzęsie się jak ktoś je i macha rączkami. Wiec albo ja kreca talerze albo chce juz jeść. Na to jeszcze musi trochę poczekać ale juz niedługo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:34

Zetka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :)
    Mojemu Malcowi wyszły jakieś suche plamy na buzce. Tylko na buzi. Kurde nie wiem co to...stawiam na coś pokarmowego. Chociaż kilka dni temu przetarlam u buzię nawilżona chusteczka. Może to reakcja.
    Czy skóra na buzi Niemowlaka może się tak wysuszyć od suchego powietrza w mieszkaniu?

5fo2vs9.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka śliczny ten Twój synuś..
    My właśnie wróciliśmy ze spacerku, ciężko prowadzi się wózek po tym śniegu bo u nas tragedia z odśnieżeniem... główne ulice i chodniki ok, ale już boczne uliczki to wszędzie zalega..
    Ja tak sobie pomyślałam że chyba wytrwam do tego 6 miesiąca na kp.. tyle już nocy nie przespałam to co mi tam miesiąc się przemęczyć.. a odnośnie słodyczy to nie dajmy się zwariować, przecież każda z nas jadła i je i jakoś żyjemy, owszem lepiej samemu coś zrobić, ciasto upiec, ciasteczka owsiane, pyszny budyń czekoladowy, jest tyle możliwości.. jedyne co na pewno będę ograniczać to gazowane napoje, rzeczy typu fast food i chipsy... u mnie nie było tego w domu i jem bardzo sporadycznie, wręcz nie lubię.. mam nadzieję że z małym będzie podobnie..

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 12 spimy z Maja :) oczywiscie cyc musi byc blisko na wyciagniecie pysis ale odespalam noc. Maxi King na balkonie sie chlodzi od 11:30 wiec powinien byc juz spoko.
    Nie wiem co sie stalo ze moje dziecko zaczelo spac 3 h pod rzad w srodku dnia, juz 4 dzien tak. Oby to weszlo w nawyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 14:44

Martucha86, małaMyszka, jesslin87, aaaaga, Zetka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka ja posmarowalam przedwczoraj, wczoraj i dzis kremem Oilian do skory alergicznej mialam probki i zapewne to tez tak przygasilo

Zetka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
‹‹ 2934 2935 2936 2937 2938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ