SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina ja też tak walczyłam siedziałam w łóżku ciągle i przykładałam z cyca do cyca w 6 tygodniu, ale raz jak był straszny ryk dałam 30 ml, po 3 dniach miałam tyle mleka że się lało strumieniami. Myślę że można tak powalczyć kilka dni ale nie więcej i jak bardzo płacze to dać troszkę tego mm- minimalne dawki 30-50ml
Edit: myślę że jej nie zanika pokarm tylko ma kryzys laktacyjny, niech pije dużo karmi, femaltikery, herbatki latkacyjne ludu ja tego chore ilości wtedy wpiłam.
Jesslin ja póki co tylko KP ale te kasze na noc chce wprowadzić za tydzień (przez pierwsze 3 dni rano podam żeby sprawdzić reakcję i jak będzie ok to podam na noc) a słoiczki to jakoś w połowie lutego. Nie wiem skąd sie wzielo takie odsypianie u niej. Może sama zdała sobie sprawę że jest zmęczona no i powiem Wam że mniej marudzi bo się wysypia a jak nie wyspana to wszystko jest bee
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 15:44
jesslin87, Hermiona lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny muszę Was poprosić o radę.
Mamy możliwość wybudować dom... Na działce teściów. Wyglądałoby to tak, że działka ponad 1400 m2, w połowie byłaby nasza.
M znalazł kosztorysy i projekt niedużego domku. Takiego akurat. Tyle tylko, że teściowie by byli praktycznie za płotem... Co myślicie?
Wiecie jak mniej więcej wygląda moja relacja z teściami.
Pewnie by nic innego nie robili jak lukali przez okno i zadawali sto pytań kto, gdzie, z kim, dlaczego, po co, ile, czemu tak długo, gdzie i jak
Mam mega dylemat... Z jednej strony dom - nasze marzenie, a z drugiej brak prywatności, takiej w 100%Amberla, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ofka - podstawowa sprawa, Ty sprawdzilas czy w tym Maroku jest internet? Bo Ty nie dasz sobie rady tam bez nas!
Amberla, jesslin87, magda sz, Paula_071, małaMyszka, AgaSad, Zetka lubią tę wiadomość
-
Myszka to zalezy jacy sa na prawde Twoi tesciowie i jakie macie tak na prawde stosunki .
Ja do mieszkania obok tesciow bym sie nie nadawala , mimo ze nasze stosunki sa dobre ,sa dla mnie mili itd... to jednak wole mieszkac 30 km od nich.
Choc na pewno takie mieszkanie ma i swoje plusy - w razie czego zajma sie Sebastianem , dziecko bedzie sie mialo gdzie wybiegac.
Moze napisz sobie takie swoje za i przeciw i zobacz czego jest wiecejjesslin87, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Moj mlody dzisiaj zaskoczyl matke spal 3i pol godziny i z tego tytulu nie poszlismy na spacer bo juz szaro i obiad musze zrobic nawet sie zdrzemnelam z pol godziny. Normalnie szokliwy szok
Moj ma nowa zabawe udaje ze kaszle i sie śmieje0na88, lys, jesslin87, Zetka, Hermiona, witaminkab lubią tę wiadomość
-
Myszka plusy i minusy, plusy bo zawsze będziesz miała kogoś do opieki, a minus prywatność. Lepsze to niż mieszkanie w jednym wspólnym domu oczywiście. Możecie tak podzielić żeby musieli objeść cały dom zanim do Was wejdą. Zależy jakie relacje i czy rozmowa na temat granic, co mogą a co nie przyniesie efekt.
Ja bym się zgodziła na taki układ oczywiście po rozmowie z teściami że nadal spotykalibyśmy się w takiej częstotliwości jak teraz.jesslin87 lubi tę wiadomość
-
magda- no wlasnie o to chodzi ze ona nie da mm bo to zło i dzieciak od paru dni głodny.. rozumiem ze trzeba walczyc,tez bym walczyła,ale jezeli moje dziecko byloby ciagle głodne to jak mogłabym na to pozwolic..
No i te chore zdjecia o mm...po co takie rzeczy na fb wstawiac.. -
Jutro maz wraca wczesniej z pracy i jade w koncu na jakies zakupy dla siebie - wstyd sie przyznac ale odkad mala sie urodzila to wszystko kupzowalam dla niej , a dla siebie cos wybieralam na allegro .
Ok , raz bylam w galerii z mala i mezem - to nie dosc ze sie darla w nieboglosy , obrzygala mnie i meza , ja kupowalam to co na mnie pasowalo i nie koniecznie mi sie wtedy podobalo byle szybko cos miec po porodzie , aaa i ludzie sie na mnie dziwinie patrzyli i dopiero po jakims czasie maz mi zwrocil uwage ze z cyckow mi sie leje bo na koszulce mialam dwie mokre plamy
trzymajcie kciuki zeby juto bylo lepiejmamasia, lys, apaczka, Pulpecja, aaaaga, Amberla, jesslin87, Paula_071, Zetka, sylwucha89, niecierpliwa, witaminkab, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Agata, Ty chyba zamawiałaś kaszki Holle, podasz linka?
Niecierpliwa - od Ciebie poproszę linka do kartek na Dzień Babci i DziadkaJak zamawiałaś kubek ze zdjęciem to też poproszę linka
I jeszcze jakby mi któraś poleciła łyżeczkę do karmienia to byłabym wdzięcznaAgaata lubi tę wiadomość
-
jesslin, szczerze mówiąc to ja wielkiej różnicy nie widzę. Z tym, ze syna wycierałąm chusteczkami,a dziewczyny wacikami namoczonymi w wodzie i od przodu do tyłu. A ogólnie jeśli chodzi o wychowanie to chyba nie do końca od płci zależy, po prostu każde dziecko jest inne i trzeba się dostosować
Myszka, moja koleżanka ma dokładnie taką sytuację. Teściowie dali im pół działki, na której sami mają dom. Źle nie jest na pewno, tym bardziej, ze teściowa dzieci pilnowała, zawsze dziewczynki mogą przez podwórko przebiec i już są u babci. Są zgrzyty, bo właśnie jest brak prywatności. Jedni i drudzy wszystko wiedzą o drugich, nie zawsze wszystko jest akceptowane no i zdarzają się kłótnie. To wszystko zależy od układów między wami i możliwości ustalenia granic swojej prywatności. Ja ze swoimi teściami nie dałabym rady tak blisko mieszkać, ale są rodziny gdzie to się całkiem dobrze sprawdza.małaMyszka lubi tę wiadomość