SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Częste picie kawy znacznie zwiększa częstość bicia serca Twojego i Twojego dziecka. - to wyczytałam, to moze tak jest i z herbatą? Na dodatek strasznie stukał mi w brzuch..az mi potem niedobrze było ;/ wiecej do tego lekarza nie pójde..
Zapytałam
-"w którym tygdniu najlepiej zrobic usg w 3d?"
-"a kiedy bedzie widac?"
-"no to ja doktora pytam.."
-"raz widac w 20 a raz nie."
I tyle :omałaMyszka lubi tę wiadomość
-
maaadzik1207 - ja nie będę nazywać dziecka imieniem, takie jakie jest już w rodzinie (chyba ze po zmarłym dziadku/babci). Tyle jest różnych imion, że można coś wybrać. Ja bym nie chciała żeby moja np. kuzyna miała takie samo imię jak ja.
Sprzątacie co 2 dni??? Podziwiam, podziwiam. Ja zanim wrócę z pracy, jeszcze czasami angielski po pracy albo badania, zanim zrobię/zjem obiad, zanim zrobię jakie pranie czy zakupy to jestem padnięta i idę spać. Tylko weekendy zostają mi na sprzątanie. Chciałabym mieć tyle powera by częściej ogarniać mieszkanie.
Mój szef dzisiaj mi powiedział, że chyba udaję, że jestem w ciąży, bo to nie niemożliwe by w 12 tygodniu być wklęsłym;) No cóż, taka moja uroda...
Ja mam super kontakt z mamą. Mieszkamy w tym samym mieście, ale widujemy się tylko raz w tygodniu, bo pracujemy w dwóch różnych dzielnicach, ale rozmawiamy po 5 razy dziennie
Gratuluję kolejnych pozytywnych wizyt:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:53
niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Dobre borsuk:-) moj maz przed chwila do mnie a Ty co sie tak chichrasz a ja mu czytam a on a my bylismy u borsuka czy nie...udany moj maz:-)
No wlasnie dlatego nie chce Ali czy Ani ale moj 3 letni synus wymysla:-( ehhh a czym.sie kierujecie przy wyborze imienia? Mi sie tyle podoba ale moj maz wciaz na nie:/
Ja w poniedzialek ide na usg i do swojego gina ostatni raz na NFZ.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dobry wieczór jesteśmy po USG i po imprezie
Dzidzi ma 7 cm, przezierność 1,6mm serducho 168 na min
Tak wariował że lekarz pół godziny się męczył, to przez brzuch to do środka, różne pozycje normalnie kamasutraPływał żabką
tak się śmiałam że lekarz już totalnie miał trudne warunki pracy
Dziwne bo robił mi ten sam co ostatnio, co mi mówił że ciąże można usunąć i na pape kazał iść a dziś że wszystko idealnie, pokazywał mi wszystko i tłumaczył.. no inny człowiek, można się postarać można ! Sam się śmiał co dzidzi wyprawia
Aaa o 13 zjadłam kanapki z chleba pełnoziarnistego na zakwasie... godzine pózniej wymiotwałam na siłę i dzowniłam na pogotowie bo paliło mnie jakbym domestosu się napiła...Powiedzieli że mogę się napić siemia lnianego i kupić mleczko na zgagę. Rapacholinu ani ranigastu jeszcze nie mogę.
Leżałam jak zdechalak i płakałam z bólu, nie wiedziałam jak dojedziemy na USG, wchodząc do gabinetu bolało a jak zobaczyłam maluszka- jak ręką odjął!
Aż pojechałam po USG na impreze pracowniczą na 2 godz
Można espumisan brać? wzdęcie zaraz rozwali mi brzuch..mamasia, małaMyszka, lys, zabka11, gosia.b, sylwucha89, Aga89, psioszka11, Maniuś lubią tę wiadomość
-
Espumisan można brać, jest bezpieczny w ciąży (info od mojego gina). Oczywiście z umiarem.
Wczoraj byłam na prenatalnych i wszystko ok; 5,8cm szczęścia i 161 uderzeń serduszka/min.
Dzisiaj przeżyłam mały szok bo w ciągu 1-ego dnia (i nocy) dorobiłam się trądziku!Coś niesamowitego, najgorsze, że mocno boli, bo to takie ropne wykwity.
Przed ciążą trochę leczyłam skórę twarzy (brodę)Effaclarem, a potem Avene Triacneal (dorobiłam się tego po raz pierwszy- po 30stce), a jak zaszłam to jak ręką odjął- ładna, gładka skóra (do czasu...).
Słyszałam, że mydło siarkowe z Rossmanna jest całkiem OK, ale może wysuszać. Używałyście? W ogóle macie podobny problem? Jakieś rady?
lys, KasiaeN., małaMyszka, sylwucha89, Aga89, psioszka11, Maniuś lubią tę wiadomość
Córcia 2015 -
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!
Magda sz- na wzdecia spróbuj jesc sliwke suszona i pic duuuzo wody z cytryna albo mięta. Mi czasem pomaga, czasem nie....
Czarnaruda-ty mnie nie strasz.ja odkąd w ciąży jestem mam piekna cerę i na tak zostac! Nie wiem co Ci poradzić. ..
Maadzik-mi dla dziewczynki podoba się Maja, Ada, Ala, Klara,a szczególnie Iga. Dla chłopczyka Leon.tylko meza muszę jeszcze przekonać , bo na razie sam nie ma typów a na moje kręci nosem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 08:48
małaMyszka lubi tę wiadomość