SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie marzy duze mieszkanie minimum 3 pokoje miejsce na kilka szaf albo garderoba moze byc nawet dwupoziomowe z duzym tarasem i zeby mialo te minimum 75 m2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:04
Zetka, Pulpecja, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:o, teraz to ci naprawdę zazdroszczę. Powiedz jeszcze że masz windę na to ostatnie piętro. O domu jakoś specjalnie nie marzę, ale mieszkanie z tarasem - super!
Nie, nie mam windy. To drugie piętro. Blok niewielki, dwupiętrowy. Tylko 8 mieszkań w klatce a blok dwuklatkowy.
Aga, ja koło Przychodni Świętokrzyskiej. Ty koło stawku wyżej, tak?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:09
Pulpecja lubi tę wiadomość
-
Paula_071 wrote:Ciekawe, że wprowadzanie posiłków - produktów zbożowych- przed 4 miesiącem życia, skraca sen nocny dzieci średnio o 30 minut. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20347414
Agaata lubi tę wiadomość
-
apaczka wrote:Fajny artykuł. Co prawda tyczy się to dzieci w wieku 1 i 2 lata ale wciąż ciekawe. Również oglądanie przez niemowlę tv skraca czas jego snu.
Pewnie za dużo wrażeń. Trzeba już teraz uważać, by dziecko nie gapiło się w tv.apaczka lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Paula_071 wrote:Pewnie za dużo wrażeń. Trzeba już teraz uważać, by dziecko nie gapiło się w tv.
-
Zetka wrote:Kurde, próbowałam małemu podać moje mleko z butli, ni huka, nie chce. Smoczek zarówno ten uspokajacz jak i ten z butli to jego największy wróg. Co robić? Przecież kiedyś będzie musiał być odseparowany od cycka?
zeby było zabawniej z wodą. za żadne skarby świata nie wzięła do paszczy butelki z mlekiem.
Zetka lubi tę wiadomość
-
Zetka wrote:Kurde, próbowałam małemu podać moje mleko z butli, ni huka, nie chce. Smoczek zarówno ten uspokajacz jak i ten z butli to jego największy wróg. Co robić? Przecież kiedyś będzie musiał być odseparowany od cycka?
Mój nie je ze smoczka, ja nie zmuszam, bo nie widzę sensu.Paula_071, Pulpecja, Zetka lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Pulpecja, ominęła w ogóle mm? Tak chyba kiedyś pisałaś? Od kiedy ten niekapek?
Ja chciałabym nauczyć z butli. Za miesiąc pół roczku, chciałabym z domu częściej wychodzić.Zetka, Paula_071, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:No i kaszki wolałabym z butli podawać niż pędzlować lyzeczka. Starszy od któregoś miesiąca dostawał butle i sam ją trzymał i jadl. To duża wygoda.
A tak mi się przypomniało, ze starszy np chodził spać ok 20, wstawał między 6-7 bo go odprowadzałam do przedszkola i w wieku 6 lat nadal potrzebowal popołudniowej drzemki. Młoda przestała spać w dzień w wieku 1,5 roku, chodziła spać ok. 22 i wstawala 7-8. Ciekawe czym mnie najmłodsza zaskoczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:41
Zetka lubi tę wiadomość
-
Pulpecja wrote:u mnie było podobnie i tez mnie młoda zaskoczyła. Dlatego zawsze mówię, żeby sie jednym dzieckiem nie sugerować, bo do każdego trzeba podejść indywidualnie.
Dokładnie. U mnie mimo że podobni to są całkiem innistarszy smoczek i butla, młodszy cyc cyc i cyc. Choć na tą chwilę obaj mega ruchliwi
Ja się boję żeby wystarczająco dużo posiłków mlecznych było jak już piersi będzie mniej. Poza tym na jesieni chyba do pracy wracam, chociaż sama nie wiem, aż strachPulpecja, Amberla lubią tę wiadomość
-
Zetka wrote:Dokładnie. U mnie mimo że podobni to są całkiem inni
starszy smoczek i butla, młodszy cyc cyc i cyc. Choć na tą chwilę obaj mega ruchliwi
Ja się boję żeby wystarczająco dużo posiłków mlecznych było jak już piersi będzie mniej. Poza tym na jesieni chyba do pracy wracam, chociaż sama nie wiem, aż strachZetka lubi tę wiadomość