X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia a czuć jak cycucha ssie? :)

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj spi i dobrze ostatnie 3 dni byly ostre... jak w okresie noworodkowym.

Napisalam do Kasien zobaczymy czy sie pojawi :)

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi wtulony w mame, wlasnie byl okrzyk "oh"

mamasia, Zetka lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mamasia a czuć jak cycucha ssie? :)
    Czuć takie drapanie,ale jeszcze się nie zacisnal dziś wiec nie bolało póki co :-)

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże was nadrobić to nocke zarwac ;-)

Iys na różne oparzenia i podrażnienia chemiczne pani w aptece poradziła mamie maść z nagietka i pomogła. Może spróbuj

Zetka, Aga jak będę w pl to dam znać bo moja mama na świętokrzyskiej mieszka :-)

aaaaga, lys, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Julka dzis wstala o 5.50, wiec szybkie pakowanie i jestesmy juz w drodze do rodzicow. Od razu widac, ze nie dospala, bo ledwo ruszylismy i juz spala, oby do konca drogi :)
    Milej soboty!

aaaaga, lys, Martucha86, jesslin87, Katarka, mamasia, Zetka, magda sz, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski
    Milej soboty spokojnego dnia

lys, jesslin87, mamasia, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Synek zlitowal sie nad chora mamusia i budzil sie co 3-4 godziny w nocy. Nawet pospalam. Dzisiaj przychodzi do Karolka ciocia, bedzie sie nim zajmowac, a ja leze w lozeczku i sie kuruje z przerwami na karmienie. Do poniedzialku musze stanac na nogi, bo nie bedzie mial mi kto pomoc. Tatus ma pilna robote, ale jutro przejmuje opieke nad synkiem. Heh jabto sie potrafie ustawic ;)

mamasia, Weridiana, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Paula Ty masz te koraliki do gryzienia na ząbkowanie, powiedz mi czy sprawdzaja się?

Wiesz, moj dziec z tych co wola gryźć piastki i tetre. Zyrafa nie jest jakos super zainteresowany. Korali uzywalam tylko raz, wtedy je bardziej ciagnal niz gryzl, ale dzisiaj znowu je założę i przetestuje :-)

Ja mam urlop macierzynski do 10 sierpnia, zaległy urlop daje mi wolne do 27 wrzesnia. Nie chcialabym wykorzystywac biezacego urlopu, no moze z 10 dni, by miec wiecej wolnego w przyszlym roku i np. pojechac 2 razy na dluzsze wakacje z moim synciem.

Jak Tomek dzisiaj pospal do 8 to maz musil wstac do pracy o 7:(

Edit. Mnie Tomek ugryzl w cycka tydzien po tym jak zauwazylam ze wyszly mu zeby.

Gratulacje dla Piotrusia :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 08:42

jesslin87, mamasia, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, doczytałam Was dziewczynki:) U nas nocka beznadziejna, mordowalismy się do 2, o 2 podałam ibum bo ewidentnie bolały go zabki

Mamasia gratuluje ząbka:)
    U nas Pani doktor ogladala i mówiła ze czuc pod szpatułka ale jeszcze nie przebite wiec czekamy:)

Laura ale super, sama bym się wykąpała w takiej pianie a mam prysznic buuu...

My na spacerówke przedsiadziemy sie niebawem bo mały ledwo sie miesci noi się złości juz na leżaco

Amberla, duzo zdrówka w dniu urodzin:) spełnienia przy dziewczynkach i samych radosnych chwil !!

Ja mam 62 dni urlopu więc do pracy wróce w okolicach pazdziernika, albo moż eod stycznia, zalezy jak moja mama będzie pracować:)

Laura, jesslin87, mamasia, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Dominisia widać coś białego na dole ale nie jestesmy pewni czy to ząbek?? ale to tak bardziej na prawo niz na srodku....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nawet w sobotę nie da się pospać, bo synuś ma jakieś zawody, a ja jako matka-Polka musiałam wstać i śniadanko zrobić.
    Ja mam camarelo carera i spokojnie w tej gondoli młoda się razem ze śpiworem mieści. Możemy jeszcze trochę pokorzystać, przynajmniej dopóki nie ma buntu.
    A właśnie w kwestii buntu. Powiedzcie jakie jest wasze zdanie, bo może to ja jestem dziwna. Znajoma wstawia ostatnio na fb zdjęcia swojego synka (ok 2 lata) jak to się rzuca w różnych miejscach na ziemię w ramach buntu dwulatka. No i fotki jak dziecko leży, a ona nie reaguje i zachowuje zimną krew. Komentarze znajomych - ze super, że ona nie reaguje,a on super, ze potrafi pokazać charakter. WTF? Czy ludzi pogięło czy ze mną jest coś nie tak?
    mamasia, gratuluję ząbka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:22

mamasia, małaMyszka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla wszystkiego najlepszgo :)

Amberla lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam wlasnie ze nie nalezy reagowac. Ale nie zaglebialam tematu.

Amberla - najlepszego :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 09:35

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Slyszalam wlasnie ze nie nalezy reagowac. Ale nie zaglebialam tematu.

Amberla - najlepszego :-)
    Ale zdjęcia trzeba zrobić :-)

niecierpliwa, Paula_071, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja dla mnie to jest mega dziwne. Ona się chwali ze potrafi nie zareagować na histerie swojego dziecka czy co? Nie rozumiem poco się popisywac jak dziecko w przedszkolu. Ale takie czasy ekshibicjonizmu prywatności nawet własnych dzieci.
    Z tym ze je jestem przeczulona. Wczoraj kazałam mężowi pogadać z jego siostra, bo bez pytania umieszcza zdjęcia z Łucja na fb. I może przesadzam, ale to my jako rodzice mamy decydować czy i jakie zdjęcia można udostępniać.

małaMyszka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla naj naj najlepszego kochana

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda Ty jesteś administratorka naszej grupy na fb?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Pulpecja dla mnie to jest mega dziwne. Ona się chwali ze potrafi nie zareagować na histerie swojego dziecka czy co? Nie rozumiem poco się popisywac jak dziecko w przedszkolu. Ale takie czasy ekshibicjonizmu prywatności nawet własnych dzieci.
    Z tym ze je jestem przeczulona. Wczoraj kazałam mężowi pogadać z jego siostra, bo bez pytania umieszcza zdjęcia z Łucja na fb. I może przesadzam, ale to my jako rodzice mamy decydować czy i jakie zdjęcia można udostępniać.
    No właśnie o to mi mniej więcej chodzi. Po co? Druga sprawa, że skoro tych zdjec wstawiła już ileś tam, to chyba jej metoda z brakiem reakcji słabo się sprawdza...
    Ze zdjęciami miałam podobną sytuację. Ja nie wstawiam zdjec dzieci na fb, a siostra męża powstawiała swojej i naszej córki u siebie. Powiedzialam co myślę i oczywiście się obraziła, no ale trudno.

201508091565.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amberla Najlepszego i spełnienia marzeń :)

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

‹‹ 2958 2959 2960 2961 2962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ