Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    W sumie może to i dobrze, że wróci @ to może libido wróci zanim mąż się ze mną rozwiedzie hehe.
    Dokładnie o tym samym ostatnio pomyslalam, że nawet mogłaby wrócić

apaczka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a jakim pianinkiem Hubert był tak zafascynowany? Planuje kupić Młodemu jakąś grającą zabawkę :). Chyba jeszcze Julka Niecierpliwej tez ma pianinko? No Kobietki doradźcie coś :). Spodobało mi się to
    http://www.meble.vox.pl/produkt-hamak-dla-niemowlecia-14347.html

Myszka zdrówka dla Ciebie i Twojej rodziny! :*

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki laski bylam dzisiaj po skierowanie do okulisty no wczas bo okulista dzisiaj na 14.30. Ale pytalam sie o te rozszerzanie i powiedzialam ile mleka zjada i ze jest wiecznie glodny i pediatra powiedziala ze zaczynamy rozszerzanie kaszka. Bo ewidentnie pokazuje ze mleko to za malo. Jak uslyszala ile potrafi wypic z butelki a potem wage to ze nie ma na co czekac do tego to podnoszenie sie i ze pelza na brzuchu to wychodzi na to ze szybko spala jedzenie dlatego jest glodny.

Teraz przez miesiac kaszki a od 5 miesiaca warzywa a w 6 miesko.

Nic zdaje sie na nia a opinie ma dobre.

Haha dziewczyny ja sie przyznam ze jestem fanka Britney od samego poczatku jej kariery i w biedronce zlapalam biografie na plytce za 10 zl. Brawo ja :)

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo dużo śpiewamy małej - mój repertuar sukcesywnie się powiększa :-D wiersze też idą często - Brzechwa, Tuwim. Teraz mam na tapecie Lokomotywę Tuwima. Fajny wiersz i bardzo ciekawy w interpretacji. Natalka bardzo lubi jak się jej śpiewa czy opowiada wiersz. Nie wysiedzi w spokoju w bujaczku bo po kilku minutach jej się nudzi i wtedy do akcji wkraczają piosenki i wiersze i jest spokój :-D dzięki temu mogę np pozmywac naczynia.

Martucha86, Weridiana, jesslin87, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Agata a jakim pianinkiem Hubert był tak zafascynowany? Planuje kupić Młodemu jakąś grającą zabawkę :). Chyba jeszcze Julka Niecierpliwej tez ma pianinko? No Kobietki doradźcie coś :). Spodobało mi się to
    http://www.meble.vox.pl/produkt-hamak-dla-niemowlecia-14347.html

Myszka zdrówka dla Ciebie i Twojej rodziny! :*

Marta, on się zainteresował pianinkiem szczeniaczka uczniaczka fisher price. Znalazłam takie na olx, w warszawie używane za 30 zł. Jutro odbiorę. Nowe 99 zł, trochę przesada.

Martucha86 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też muszę kupić jakąś książeczkę czy też wierszyki z internetu wydrukować bo ja bardzo dużo musze się nagadać naspiewac i powyglupiac żeby zabawić mała i na chwilę obecną są to rozniaste dźwięki bez żadnego znaczenia a jednak dobrze by było żeby to coś sensownego bylo.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja nie lubię śpiewać i nie potrafię a powinnam.
    Wiersze, czytanie, malowanie tak ale śpiewanie ...

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Iys fajnie zdania zaczynamy ;-)

Mała myszka Sto Lat dla ciebie zaśpiewam :-)

apaczka, lys, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! A ja dzisiaj byłam na zakupach i w końcu coś sobie a nie dzieciom kupiłam :) płaszczyk w H&M i dżinsy w tom Taylor. Kupiłam rozmiar 25/32 ale coś mi się nie wydaje żebym taka szczupła była ;) bo to chyba mały rozmiar? Pewnie zła numeracja, zaniżony ;)

apaczka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka sto lat :) :*

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoras z was moze tatuaz?

Maniuś lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja mam tatuaż. Wilka na prawej lopatce. Zrobiłam jak miałam 16 lat, ale dalej go uwielbiam :)

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witamy się wyspane w południe:-)
    Weridiana, a starsza córka nie lubi śpiewać? U mnie często Tosia mnie wyręcza, bo ona uwielbia :-)
    Ja tatuażu nie mam, swego czasu bardzo chciałam, ale jakoś nie zrobiłam, a teraz już mi przeszło. Za to miałam wszędzie gdzie się da kolczyki :-) a teraz nawet w uszach nie noszę.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga, jeśli chodzi o karmienie łyżeczką to pani radziła, żeby łyżeczką dociskać koniec języka i czekać aż dziecko zamknie buzię na łyżeczce - tym samym zabierze z niej jedzenie - i tak jak mówisz, nie robić takiego ruchu wycierania jedzenia o górną wargę - bo to dziecko samo ma pobrać pokarm poprzez zamknięcie buzi.

My przez godzinę oglądaliśmy książeczki czarno -białe, zawsze po takim oglądaniu i opowiadaniu aż gardło mnie boli, ale zmuliłam Młodego i śpi :-)
    Wczoraj zamówiłam Księgę Dźwięków, przy okazji dorzuciłam książkę "Naciśnij mnie" - wyjątkowo mi się podoba, jest dla starszych dzieci, no ale to będzie na kiedyś po prostu.

Dzisiaj pogoda beznadziejna, jest tak ciemno jakby była noc normalnie. Nie lubię :/ Pójdziemy na trochę na spacer po południu.

Jutro mamy USG bioderek.

Naciśnij mnie kupiłam w prezencie dla syna koleżanki. Mój Jasiek się nią zachwycił. Musze tez dokupić dla moich. Jest świetna.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy sobie zrobic z siostra identyczne w identycznym miejscu na pewno napis sisters ale wyglad jeszcze nie wybrany. Zawsze chcialam a skoro powiedziala ze mi go zafunduje to coz robiny :)

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Haha Iys fajnie zdania zaczynamy ;-)

Mała myszka Sto Lat dla ciebie zaśpiewam :-)

nie ma jak to elokwencja :D ;) ja ostatnio albo od "kurczę", albo od "no"

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie nosze obraczki i pierscionka zareczynowego. Ale musze kiedys do tego wrocic ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    nie ma jak to elokwencja :D ;) ja ostatnio albo od "kurczę", albo od "no"

Ja od 'kurwa' jak dzieci nie ma :)

lys, Agaata, magda sz, małaMyszka, aaaaga, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Psioszka, Migotka mam pytanie odnosnie wprowadzania mieska, czy na pierwszy miesny posilek mogdm podac caly sloiczek?? Mamy sprawdzone delikatne jarzynki, a teraz chce na dniach podac delikatne jarzynki z krolikiem i zastanawiam sie czy moge dac caly obiadek??

I odnosnie wprowadzania nowych warzyw i owocow czy juz teraz kiedy ponad miesiac to wcina czy jak chce np podac pasternaka tez musze zaczac od lyzeczki??

ja dawałam porcje ok pół słoiczka przez 2 dni, a pozniej juz normalnie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę a tu post Magdy o masie krowkowej :D w ciąży wciagnelam 3/4 puchy a resztę zostawiłam z przyzwoitości dla męża :D mm zjaldloby sie :)

Pocwiczylismy na aerobiku, ale fajnie było, w sumie pierwsza moja konkretna aktywność od czasów ciąży :D teraz będę chodzić co tydzień, i na aktywne spacery z wózkiem będę chodzić tez (BuggyGym), Julek cała godzinkę patrzył z zaciekawieniem jak ćwiczyłyśmy :) teraz śpi wymęczony jakby to on poginal hehe

My czytamy codziennie Brzechwę i Tuwima, w sumie to mowię juz z pamięci bo znam ich masę... Od 20tyg ciąży mieliśmy zwyczaj czytania do brzucha na dobranoc wiec utrwaliło sie :) aktualnie ""Kotek" Tuwima wygrywa :)

Od czasów ciąży nie nosze obrączki i zaręczynowego i nawet ostatnio cos tam gadamy z mężem i mowię ze nie pamietam jak mój zaręczynowy wyglada hehe myślałam ze mnie zabije spojrzeniem :D

lys, jesslin87, magda sz, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
‹‹ 2978 2979 2980 2981 2982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ