X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    W sumie może to i dobrze, że wróci @ to może libido wróci zanim mąż się ze mną rozwiedzie hehe.
    Dokładnie o tym samym ostatnio pomyslalam, że nawet mogłaby wrócić

apaczka lubi tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Martucha86 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata a jakim pianinkiem Hubert był tak zafascynowany? Planuje kupić Młodemu jakąś grającą zabawkę :). Chyba jeszcze Julka Niecierpliwej tez ma pianinko? No Kobietki doradźcie coś :). Spodobało mi się to
    http://www.meble.vox.pl/produkt-hamak-dla-niemowlecia-14347.html

Myszka zdrówka dla Ciebie i Twojej rodziny! :*

Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość

5fo2vs9.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki laski bylam dzisiaj po skierowanie do okulisty no wczas bo okulista dzisiaj na 14.30. Ale pytalam sie o te rozszerzanie i powiedzialam ile mleka zjada i ze jest wiecznie glodny i pediatra powiedziala ze zaczynamy rozszerzanie kaszka. Bo ewidentnie pokazuje ze mleko to za malo. Jak uslyszala ile potrafi wypic z butelki a potem wage to ze nie ma na co czekac do tego to podnoszenie sie i ze pelza na brzuchu to wychodzi na to ze szybko spala jedzenie dlatego jest glodny.

Teraz przez miesiac kaszki a od 5 miesiaca warzywa a w 6 miesko.

Nic zdaje sie na nia a opinie ma dobre.

Haha dziewczyny ja sie przyznam ze jestem fanka Britney od samego poczatku jej kariery i w biedronce zlapalam biografie na plytce za 10 zl. Brawo ja :)

Weridiana, magda sz lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bardzo dużo śpiewamy małej - mój repertuar sukcesywnie się powiększa :-D wiersze też idą często - Brzechwa, Tuwim. Teraz mam na tapecie Lokomotywę Tuwima. Fajny wiersz i bardzo ciekawy w interpretacji. Natalka bardzo lubi jak się jej śpiewa czy opowiada wiersz. Nie wysiedzi w spokoju w bujaczku bo po kilku minutach jej się nudzi i wtedy do akcji wkraczają piosenki i wiersze i jest spokój :-D dzięki temu mogę np pozmywac naczynia.

Martucha86, Weridiana, jesslin87, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martucha86 wrote:
    Agata a jakim pianinkiem Hubert był tak zafascynowany? Planuje kupić Młodemu jakąś grającą zabawkę :). Chyba jeszcze Julka Niecierpliwej tez ma pianinko? No Kobietki doradźcie coś :). Spodobało mi się to
    http://www.meble.vox.pl/produkt-hamak-dla-niemowlecia-14347.html

Myszka zdrówka dla Ciebie i Twojej rodziny! :*

Marta, on się zainteresował pianinkiem szczeniaczka uczniaczka fisher price. Znalazłam takie na olx, w warszawie używane za 30 zł. Jutro odbiorę. Nowe 99 zł, trochę przesada.

Martucha86 lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja też muszę kupić jakąś książeczkę czy też wierszyki z internetu wydrukować bo ja bardzo dużo musze się nagadać naspiewac i powyglupiac żeby zabawić mała i na chwilę obecną są to rozniaste dźwięki bez żadnego znaczenia a jednak dobrze by było żeby to coś sensownego bylo.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak ja nie lubię śpiewać i nie potrafię a powinnam.
    Wiersze, czytanie, malowanie tak ale śpiewanie ...

1usasg185gkausx0.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Iys fajnie zdania zaczynamy ;-)

Mała myszka Sto Lat dla ciebie zaśpiewam :-)

apaczka, lys, Laura, małaMyszka lubią tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • Amberla Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! A ja dzisiaj byłam na zakupach i w końcu coś sobie a nie dzieciom kupiłam :) płaszczyk w H&M i dżinsy w tom Taylor. Kupiłam rozmiar 25/32 ale coś mi się nie wydaje żebym taka szczupła była ;) bo to chyba mały rozmiar? Pewnie zła numeracja, zaniżony ;)

apaczka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość

• jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka sto lat :) :*

małaMyszka lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoras z was moze tatuaz?

Maniuś lubi tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesslin ja mam tatuaż. Wilka na prawej lopatce. Zrobiłam jak miałam 16 lat, ale dalej go uwielbiam :)

jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witamy się wyspane w południe:-)
    Weridiana, a starsza córka nie lubi śpiewać? U mnie często Tosia mnie wyręcza, bo ona uwielbia :-)
    Ja tatuażu nie mam, swego czasu bardzo chciałam, ale jakoś nie zrobiłam, a teraz już mi przeszło. Za to miałam wszędzie gdzie się da kolczyki :-) a teraz nawet w uszach nie noszę.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Aga, jeśli chodzi o karmienie łyżeczką to pani radziła, żeby łyżeczką dociskać koniec języka i czekać aż dziecko zamknie buzię na łyżeczce - tym samym zabierze z niej jedzenie - i tak jak mówisz, nie robić takiego ruchu wycierania jedzenia o górną wargę - bo to dziecko samo ma pobrać pokarm poprzez zamknięcie buzi.

My przez godzinę oglądaliśmy książeczki czarno -białe, zawsze po takim oglądaniu i opowiadaniu aż gardło mnie boli, ale zmuliłam Młodego i śpi :-)
    Wczoraj zamówiłam Księgę Dźwięków, przy okazji dorzuciłam książkę "Naciśnij mnie" - wyjątkowo mi się podoba, jest dla starszych dzieci, no ale to będzie na kiedyś po prostu.

Dzisiaj pogoda beznadziejna, jest tak ciemno jakby była noc normalnie. Nie lubię :/ Pójdziemy na trochę na spacer po południu.

Jutro mamy USG bioderek.

Naciśnij mnie kupiłam w prezencie dla syna koleżanki. Mój Jasiek się nią zachwycił. Musze tez dokupić dla moich. Jest świetna.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy sobie zrobic z siostra identyczne w identycznym miejscu na pewno napis sisters ale wyglad jeszcze nie wybrany. Zawsze chcialam a skoro powiedziala ze mi go zafunduje to coz robiny :)

74diqps6a69lyc94.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weridiana wrote:
    Haha Iys fajnie zdania zaczynamy ;-)

Mała myszka Sto Lat dla ciebie zaśpiewam :-)

nie ma jak to elokwencja :D ;) ja ostatnio albo od "kurczę", albo od "no"

Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal nie nosze obraczki i pierscionka zareczynowego. Ale musze kiedys do tego wrocic ;)

74diqps6a69lyc94.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    nie ma jak to elokwencja :D ;) ja ostatnio albo od "kurczę", albo od "no"

Ja od 'kurwa' jak dzieci nie ma :)

lys, Agaata, magda sz, małaMyszka, aaaaga, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Psioszka, Migotka mam pytanie odnosnie wprowadzania mieska, czy na pierwszy miesny posilek mogdm podac caly sloiczek?? Mamy sprawdzone delikatne jarzynki, a teraz chce na dniach podac delikatne jarzynki z krolikiem i zastanawiam sie czy moge dac caly obiadek??

I odnosnie wprowadzania nowych warzyw i owocow czy juz teraz kiedy ponad miesiac to wcina czy jak chce np podac pasternaka tez musze zaczac od lyzeczki??

ja dawałam porcje ok pół słoiczka przez 2 dni, a pozniej juz normalnie

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • gianna88 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzę a tu post Magdy o masie krowkowej :D w ciąży wciagnelam 3/4 puchy a resztę zostawiłam z przyzwoitości dla męża :D mm zjaldloby sie :)

Pocwiczylismy na aerobiku, ale fajnie było, w sumie pierwsza moja konkretna aktywność od czasów ciąży :D teraz będę chodzić co tydzień, i na aktywne spacery z wózkiem będę chodzić tez (BuggyGym), Julek cała godzinkę patrzył z zaciekawieniem jak ćwiczyłyśmy :) teraz śpi wymęczony jakby to on poginal hehe

My czytamy codziennie Brzechwę i Tuwima, w sumie to mowię juz z pamięci bo znam ich masę... Od 20tyg ciąży mieliśmy zwyczaj czytania do brzucha na dobranoc wiec utrwaliło sie :) aktualnie ""Kotek" Tuwima wygrywa :)

Od czasów ciąży nie nosze obrączki i zaręczynowego i nawet ostatnio cos tam gadamy z mężem i mowię ze nie pamietam jak mój zaręczynowy wyglada hehe myślałam ze mnie zabije spojrzeniem :D

lys, jesslin87, magda sz, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

atdcpx9izbdly3tt.png
‹‹ 2978 2979 2980 2981 2982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ