SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Agata a jakim pianinkiem Hubert był tak zafascynowany? Planuje kupić Młodemu jakąś grającą zabawkę
. Chyba jeszcze Julka Niecierpliwej tez ma pianinko? No Kobietki doradźcie coś
. Spodobało mi się to
http://www.meble.vox.pl/produkt-hamak-dla-niemowlecia-14347.html
Myszka zdrówka dla Ciebie i Twojej rodziny! :*Agaata, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Oki laski bylam dzisiaj po skierowanie do okulisty no wczas bo okulista dzisiaj na 14.30. Ale pytalam sie o te rozszerzanie i powiedzialam ile mleka zjada i ze jest wiecznie glodny i pediatra powiedziala ze zaczynamy rozszerzanie kaszka. Bo ewidentnie pokazuje ze mleko to za malo. Jak uslyszala ile potrafi wypic z butelki a potem wage to ze nie ma na co czekac do tego to podnoszenie sie i ze pelza na brzuchu to wychodzi na to ze szybko spala jedzenie dlatego jest glodny.
Teraz przez miesiac kaszki a od 5 miesiaca warzywa a w 6 miesko.
Nic zdaje sie na nia a opinie ma dobre.
Haha dziewczyny ja sie przyznam ze jestem fanka Britney od samego poczatku jej kariery i w biedronce zlapalam biografie na plytce za 10 zl. Brawo jaWeridiana, magda sz lubią tę wiadomość
-
My bardzo dużo śpiewamy małej - mój repertuar sukcesywnie się powiększa
wiersze też idą często - Brzechwa, Tuwim. Teraz mam na tapecie Lokomotywę Tuwima. Fajny wiersz i bardzo ciekawy w interpretacji. Natalka bardzo lubi jak się jej śpiewa czy opowiada wiersz. Nie wysiedzi w spokoju w bujaczku bo po kilku minutach jej się nudzi i wtedy do akcji wkraczają piosenki i wiersze i jest spokój
dzięki temu mogę np pozmywac naczynia.
Martucha86, Weridiana, jesslin87, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość
-
Martucha86 wrote:Agata a jakim pianinkiem Hubert był tak zafascynowany? Planuje kupić Młodemu jakąś grającą zabawkę
. Chyba jeszcze Julka Niecierpliwej tez ma pianinko? No Kobietki doradźcie coś
. Spodobało mi się to
http://www.meble.vox.pl/produkt-hamak-dla-niemowlecia-14347.html
Myszka zdrówka dla Ciebie i Twojej rodziny! :*
Marta, on się zainteresował pianinkiem szczeniaczka uczniaczka fisher price. Znalazłam takie na olx, w warszawie używane za 30 zł. Jutro odbiorę. Nowe 99 zł, trochę przesada.Martucha86 lubi tę wiadomość
-
Kurcze ja też muszę kupić jakąś książeczkę czy też wierszyki z internetu wydrukować bo ja bardzo dużo musze się nagadać naspiewac i powyglupiac żeby zabawić mała i na chwilę obecną są to rozniaste dźwięki bez żadnego znaczenia a jednak dobrze by było żeby to coś sensownego bylo.
-
Ha! A ja dzisiaj byłam na zakupach i w końcu coś sobie a nie dzieciom kupiłam
płaszczyk w H&M i dżinsy w tom Taylor. Kupiłam rozmiar 25/32 ale coś mi się nie wydaje żebym taka szczupła była
bo to chyba mały rozmiar? Pewnie zła numeracja, zaniżony
apaczka, jesslin87, Weridiana lubią tę wiadomość
-
Hejka, witamy się wyspane w południe:-)
Weridiana, a starsza córka nie lubi śpiewać? U mnie często Tosia mnie wyręcza, bo ona uwielbia
Ja tatuażu nie mam, swego czasu bardzo chciałam, ale jakoś nie zrobiłam, a teraz już mi przeszło. Za to miałam wszędzie gdzie się da kolczykia teraz nawet w uszach nie noszę.
Weridiana lubi tę wiadomość
-
Agaata wrote:Aga, jeśli chodzi o karmienie łyżeczką to pani radziła, żeby łyżeczką dociskać koniec języka i czekać aż dziecko zamknie buzię na łyżeczce - tym samym zabierze z niej jedzenie - i tak jak mówisz, nie robić takiego ruchu wycierania jedzenia o górną wargę - bo to dziecko samo ma pobrać pokarm poprzez zamknięcie buzi.
My przez godzinę oglądaliśmy książeczki czarno -białe, zawsze po takim oglądaniu i opowiadaniu aż gardło mnie boli, ale zmuliłam Młodego i śpi
Wczoraj zamówiłam Księgę Dźwięków, przy okazji dorzuciłam książkę "Naciśnij mnie" - wyjątkowo mi się podoba, jest dla starszych dzieci, no ale to będzie na kiedyś po prostu.
Dzisiaj pogoda beznadziejna, jest tak ciemno jakby była noc normalnie. Nie lubięPójdziemy na trochę na spacer po południu.
Jutro mamy USG bioderek.
Naciśnij mnie kupiłam w prezencie dla syna koleżanki. Mój Jasiek się nią zachwycił. Musze tez dokupić dla moich. Jest świetna.
-
niecierpliwa wrote:Psioszka, Migotka mam pytanie odnosnie wprowadzania mieska, czy na pierwszy miesny posilek mogdm podac caly sloiczek?? Mamy sprawdzone delikatne jarzynki, a teraz chce na dniach podac delikatne jarzynki z krolikiem i zastanawiam sie czy moge dac caly obiadek??
I odnosnie wprowadzania nowych warzyw i owocow czy juz teraz kiedy ponad miesiac to wcina czy jak chce np podac pasternaka tez musze zaczac od lyzeczki??
ja dawałam porcje ok pół słoiczka przez 2 dni, a pozniej juz normalnie -
Przychodzę a tu post Magdy o masie krowkowej
w ciąży wciagnelam 3/4 puchy a resztę zostawiłam z przyzwoitości dla męża
mm zjaldloby sie
Pocwiczylismy na aerobiku, ale fajnie było, w sumie pierwsza moja konkretna aktywność od czasów ciążyteraz będę chodzić co tydzień, i na aktywne spacery z wózkiem będę chodzić tez (BuggyGym), Julek cała godzinkę patrzył z zaciekawieniem jak ćwiczyłyśmy
teraz śpi wymęczony jakby to on poginal hehe
My czytamy codziennie Brzechwę i Tuwima, w sumie to mowię juz z pamięci bo znam ich masę... Od 20tyg ciąży mieliśmy zwyczaj czytania do brzucha na dobranoc wiec utrwaliło sieaktualnie ""Kotek" Tuwima wygrywa
Od czasów ciąży nie nosze obrączki i zaręczynowego i nawet ostatnio cos tam gadamy z mężem i mowię ze nie pamietam jak mój zaręczynowy wyglada hehe myślałam ze mnie zabije spojrzeniem
lys, jesslin87, magda sz, Zetka, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość