SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja prawko zdałam za pierwszym razem, jeżdze cały czas nawet z małym już jechałam jak mąż wypił dwa piwka w pierwsze święto u mojej siostry.
Ale my mieszkamy w mniejszym mieście, więc nie ma się co dziwić że jezdzę bo w większym zapewne bym się bała....
Myszko Sto lat!małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Jestesmy po kontroli bioderek, juz 4!! I jestem wsciekla i nie wiem co myslec, do tej pory bylo wszystko ok, na wizycie jak Julka miala 4 tygodnie juz powiedzial, ze nie trzeba jej szeroko'pieluchowac, potem kontrola w listopadzie i znowu, ze ok tylko nosic ja szeroko na boku (rehabilitant powiedzial, ze tak nie nosic) i ukladac na brzuchu,adzis uslyszalam, ze usg ok, ale przy badaniu recznym, ze lewa strona cos nie tak, powrot do szerokiego pieluchowania, na brzuchu powinna lezec ok 4h dziennie (awykonalne) kontrola za 3 tygodnie i jak nie bedzie poprawy to szyna na 6 tygodni
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Jestesmy po kontroli bioderek, juz 4!! I jestem wsciekla i nie wiem co myslec, do tej pory bylo wszystko ok, na wizycie jak Julka miala 4 tygodnie juz powiedzial, ze nie trzeba jej szeroko'pieluchowac, potem kontrola w listopadzie i znowu, ze ok tylko nosic ja szeroko na boku (rehabilitant powiedzial, ze tak nie nosic) i ukladac na brzuchu,adzis uslyszalam, ze usg ok, ale przy badaniu recznym, ze lewa strona cos nie tak, powrot do szerokiego pieluchowania, na brzuchu powinna lezec ok 4h dziennie (awykonalne) kontrola za 3 tygodnie i jak nie bedzie poprawy to szyna na 6 tygodni
4h dziennie na brzuchu!? u nas jak łącznie godzina się uzbiera to jest dobrze
to mnie nastraszyłaśmy z ostatniej wizyty mieliśmny zalecenia od czasu do czasu szeroko pieluchowac (o czym kompletnie zapomniałam) w ogóle gdzieś wyczytałam ze szerokie pieluchowanie przy dobrych wynikach moze tylko zaszkodzić
no i tez nosic na boku mimo ze badanie było ok , wczesniej bylismy na granicy i nic nie kazali robic ....az sie teraz boje co w lutym na badaniu nam wyjdzie
a co to jest ta szyna? -
niecierpliwa wrote:Aska jeszcze tamatu szyny nie zglebialam, bo mam nadzieje ze obejdzie sie bez, ale na sama mysl mi slabo
trzymam kciuki żeby obyło się bez ... i na pewno tak będzie
ja pamiętam jak już byłam starsza i chcieli mnie w jakiś gorset wciskać jaka była histeriaa takiego maluszka unieruchomić to musi być okropne
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa ja też bym poszła do innego lekarza. My mieliśmy kontrolę bioderek w 6 tyg i następna dopiero po 1,5 roku.
Jesslin ja mam na kręgosłupie tatuaż po arabsku taki pasek, babcia zobaczyła dopiero po ślubie po 4 latach jak go miałamnic nie powiedziała, zczaiła się jak oglądaliśmy zdjęcia z podróży poślubnej. Lubię go ale zaczyna zielenieć po 6 latach i albo go poprawię albo usunę.
Maja dziś jest łobuzem, leży na macie i rzuca zabawkami na spore jak na nią odległości, wszystko szarpie, bije. Poszłam odgrzać zupę wracam a w pokoju niezły burdel. I ma dziś fazę przewracania na brzuch ale z powrotem już zapomniała i ma nerwa.
No i co zjadłam kwaśną zupę ogórkową i nosi mnie na słodkie ... na diecie chyba będę jada mdłe posiłki żeby nie kusiło..jesslin87, niecierpliwa, Zetka lubią tę wiadomość
-
Ja przed chwila zaliczylam dno rozpaczy a po 15 minutach wrocilam do poziomu niestety nie na wyzyzny.
Bylismy u okulisty z oczkiem. Wchodzimy a lekarka mowi ze strasznie kazdym okime patrze gdzie indziej. Ze dostanoemy skierowanie do specjalistycznej kliniki. Zaczela zastanawiac sie czy on na oko widziz bo galka sie nie ruszala. Najprawdopodobniej operacja w wiekszym wieku bo takich rozbieznosci zadna korekcja okularami nie poprawi. Zakropila oko i czekalismy 15 minut. Potem weszlismy i dziecko zaczelo patrzec prawie ze dobrze. I okazalo sie ze jak podchodzimy do dziecka z lewej strony to zezuje a jak z prawej to jest dobrze. Mamy na razie podchodzic od prawej strony i zabawiac na prawa strone. Za 3 miesiace kontrola.Weridiana lubi tę wiadomość
-
Moje kochane dziecko siedziało sobie w wózeczku a mamusia poodkurzała, pościerała kurze, posprzątała w kuchni. Mój skarbek grzeczny. Dostał obiadek i poszedł spać
jesslin87, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość