SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniuś mi się wydaje ze to też samoistnie się zmienia, dziecko inaczej trawi, mleko zmienia skład. U nas z kupami jest co kilka tyg inaczej, kiedyś zaparcia i kupa na 2 tyg, pozniej kupa codziennie, pozniej znow przerwa co 5 dni, pozniej znów codziennie, a ostatnio albo co dwa dni albo 2 dziennie. Moja robi kupę na zawołanie jak sadzam ją sobie na kolana tak że ma kąt 90 jak siedzi, zrobię troche koników patataj, nózki do brzuszka podnoszę delikatnie, pozniej pochylam ją do przodu kilka razy, postękam trochę i zaczyna łapać o co chodzi i robi kupę. Masaż brzuszka też jest ok żeby gazy wyszły, szwagierka z kolei podgrzewała brzuszek suszarką i kupa na zawołanie.
Zauważyłam też że im więcej ja jem smażonego tym Maja dłużej nie robi kupy.Maniuś, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
lys wrote:Nie wiem Manius co Ci poradzić. A kupa jaka jest? Normalna czy twarda zbita? Nie za wiele możesz ale na pewno masuj brzuszek układaj dużo na brzuszku nos w pozycji tygryska.
będę próbować wszystkiego co się da...
Ale się cieszę ze mąż Twój wracanormalnie jakby co najmniej to mój mąż miał wrócić.
To pewnie mniej Cie będzie teraz z namiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:36
lys, Zetka, Weridiana lubią tę wiadomość
-
U nas kupa jest codziennie 1 minimum ale mała jest zadowolona dopiero jak zrobi 3 na dzień. Niestety jak juz wszyscy wiedzą średnio jej to wychodzi. Konsystencja cały czas taka sama rzadka sluzowata bądź sam śluz. Jedyna różnica była po soku z marchewki bo miała pomarańczowy kolor. Kleiki nie zmieniają nic tej kupy choć myślałam że może będę mniej rozwodnione.
-
Maniuś wrote:Lys kochana
nigdy wczesniej nie miał problemów...kupy szly nieraz i 3-4 na dzień aż tu nagle ostatnio nie zrobil 6 dni,poszlam do lekarza dal leki,kupa poszla i od tego czasu znowu...dzis 4 dzień...nie mam pojecia skąd teraz taki problem??? A widac ze go to meczy...bąki puszcza takie śmierdzące a kupka nie idzie...
Jeszcze nie dkocxylam posta, mlody dwa metry ode mnie lezal na macie i czuje jakis taki dziwny kwasnawy odor, biore go a tam mega kupa. Zuzylam z 10 chusteczek, zeby to powycierac. No to mi sie dxiecko odblokowalo - teraz spiManiuś, Zetka lubią tę wiadomość
-
Skoro u kilku z nas te kupy sa rzadziej, to moze to normalne?
Jakis czas temu mowilam, ze chcialabym wrocic do pracy, dzis snilo mi sie, ze wrocilam, ale sie upocilam, na sama mysl mi slabo i chetnie bym zostala z Julka do 3 latek, ale z jedna wyplata bedzie krucho
Mialam dzis isc kupic niekapek z nuka first choice, bo spodobaly mi sie uchwyty w druga strone, ale podalam Julce herbatke w normalnym kubeczku i ladnie pila, za drugim razeoawet nic sie ulala, wiec chyba nie ma sensu podawac jej wode, herbate i soki w niekapku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 10:58
-
Migotkaa wrote:http://allegro.pl/edisa-klasyczny-spiworek-do-wozka-minky-85-cm-i5877719928.html myślicie że fajny? czy szukać czegos innego
-
mamasia wrote:To zależy czego oczekujesz, ja ten wzięłam i to minky jest "szorstkie" i bez szału,lecz dość ciepłe (a ja wzięłam z myślą o awaryjnym okryciu do fotelika, bo do wózka mam śpiworek z zestawu husky)śpiworek z prawdziwym minky to już koszt ok. 150 zł
wiem, że nie jest to prawdziwe Minky:) ale oczekuje ochrony przed wiatrem bo niestety od bebetto osłonka na nózki to prowizorka..
chodzi mi o spiworek który posłuzy 3 miesiące więc nie chce przepłącacWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:14
-
I wiecie co, wczoraj jak bylismy na tych bioderkach to bylo takie maciupkie malenstwo i znowu zamarzylo mi sie byc w ciazy...ja nie wiem co mnie napadlo, jeszcze pare tygodni temu nawet myslec o tym nie chcialam
apaczka, Aska87, Pulpecja, Maniuś, magda sz, jesslin87, aaaaga, Zetka, małaMyszka, Martucha86, Amberla lubią tę wiadomość
-
u nas kupy z reguły w ciagu dnia są dwie wieksze i czasem kilka mniejszych sie zdarzy
pierwsza rano przy zabawie jeszcze w łóżku, a druga to ze szczescia jak widzi zblizajaca sie lyzeczke z jedzeniemno i duze kupy to konsystencji juz takiej plasteliny i smierdza nieziemsko, mniejsze to takie jak od poczatku "mleczne" i czasem jeszcze ze sluzem
-
niecierpliwa wrote:I wiecie co, wczoraj jak bylismy na tych bioderkach to bylo takie maciupkie malenstwo i znowu zamarzylo mi sie byc w ciazy...ja nie wiem co mnie napadlo, jeszcze pare tygodni temu nawet myslec o tym nie chcialam
mi się cały czas marzy:)niecierpliwa, Maniuś, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Lys super ze maz wraca
bedziesz miala oparcie psychiczne bo jednak mama tego nie da a tak po ciezkim dniu jak maz przytuli to sie az lepiej robi.
Dzieki za zabawki musze cos wyskubac moze ten popychacz albo moze hustawke musze pomyslec
Kasia fajnie ze jestesduzo zdrowka Ci zycze i obys na wizycie dostala same dobre nowiny
Mysza spokojnie nie denerwuj sieczasem nic nie zrobisz a po co sie stresowac.
Odnosnie zeza no coz ja mialam wiec od poczatku bylam na to uczulona. Maz nic nie widzial albo nie chcial widziec a ja czulam ze z tym okiem jest cos nie tak. Idz do lekarza, niech zbada. To nic nie kosztuje bo z nfz terminy chociaz u mnie sa krotkie. A za pare lat bedziesz mogla spokojnie spojrzec dziecku w oczy i powiedziec ze zrobilas dla niego wszystko co moglas. Zona kuzyna ma strasznego zeza. Ale rodzice albo nie chcieli albo nie widzieli ze oko ucieka a pozniej juz bylo za pozno na korekcje okularami.lys, małaMyszka, KasiaeN., Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! ale produkujecie, nie wiem jak was nadrobię bo ostatnio nie miałam kiedy podczytywać.. u nas jakiś zmasowany atak gości - w piętek, sobotę i niedzielę.. w końcu młody już nie wytrzymał i w niedzielę dostał takiego ataku histerii że płakał przez 40 min:(
Od wczoraj siedzę nad kalendarzami dla dziadków, wkręciłam się w fotomontaże i jak tylko mam wolna chwilę to przerabiam zdjęcia i wybieram tło, mam nadzieję że wyjdą fajne:)
Migotka własnie miałam dziś pytać czy wiesz już coś o kolejnej wyprzedaży.. dzięki za info:)
Wczoraj byliśmy na szczepieniu, mody waży 7700, za kilka dni mam zacząć podawać mu gluten - please napiszcie mi jaką kaszkę dajecie na początek!!
Pełne rozszerzenie diety po 6 miesiącu ale np wczoraj rozmawiałam z moją koleżanką która ma 2 dzieci i radziła mi żebym pomału jednak wprowadzała wcześniej bo np ze starszym dzieckiem miała mega problem bo po tych 6 miesiącach nic mu nie podchodziło, z młodszą córką zaczęła już po 4 miesiącu i jadła bez problemu wszystko.. ona jest przedszkolanką i mówi że wiele matek miało podobny problem więc już sama nie wiem co o tym myśleć.. pewnie też wszystko zależy od dziecka..Weridiana lubi tę wiadomość
-
Migotkaa wrote:Magda, tylko kurde opini troche negatywnych duzo, wiekszosc z czasem przesyłki, napisałam czy towar maja od reki czy trzeba czekac, zobaczymy co odpisza:) dumam tylko nad kolorem haha
-
niecierpliwa wrote:Skoro u kilku z nas te kupy sa rzadziej, to moze to normalne?
Jakis czas temu mowilam, ze chcialabym wrocic do pracy, dzis snilo mi sie, ze wrocilam, ale sie upocilam, na sama mysl mi slabo i chetnie bym zostala z Julka do 3 latek, ale z jedna wyplata bedzie krucho
Mialam dzis isc kupic niekapek z nuka first choice, bo spodobaly mi sie uchwyty w druga strone, ale podalam Julce herbatke w normalnym kubeczku i ladnie pila, za drugim razeoawet nic sie ulala, wiec chyba nie ma sensu podawac jej wode, herbate i soki w niekapku?
W takim wypadku nie ma sensu.niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Mi też się już chce znowu być w ciąży. Z resztą zawsze chciałam 2 dzieci a od kiedy jest Łucja to chce 3. Drugie chce jak będzie miała ok 3 lat ale juz nie mogę się doczekać. Nigdy nie sądziłam ze macierzyństwo przyniesie mi takie spełnienie i przeogromna radość.
Lys super ze mąż wraca!
U nas tez zmieniło się z kupa mi ostatnio.
Niedługo zbieramy się na szczepienie. Brrr.Maniuś, magda sz, niecierpliwa, lys, jesslin87, Zetka, Martucha86, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość
-
[QUOTE=jesslin87
Odnosnie zeza no coz ja mialam wiec od poczatku bylam na to uczulona. Maz nic nie widzial albo nie chcial widziec a ja czulam ze z tym okiem jest cos nie tak. Idz do lekarza, niech zbada. To nic nie kosztuje bo z nfz terminy chociaz u mnie sa krotkie. A za pare lat bedziesz mogla spokojnie spojrzec dziecku w oczy i powiedziec ze zrobilas dla niego wszystko co moglas. Zona kuzyna ma strasznego zeza. Ale rodzice albo nie chcieli albo nie widzieli ze oko ucieka a pozniej juz bylo za pozno na korekcje okularami.[/QUOTE]
ale sie usmialamsprawdzilam na stronie internetowej prawdoponobny termin do okulisty na nfz
18 pazdziernik 2016 a dane z wrzesnia 2015 .... to wole nie wiedziec jaki termin by dzisiaj dali..... za tydz mamy szczepienioe to podpytam pediatry czy cos widzi wezme skierowanie ale pewnie i tak prywatnie pojdziemy
-
Czyli mówicie żeby nie stresować się brakiem kupek...no to ok...czekam cierpliwie a jak znowu będzie go to bardzo męczyć to wybiorę się do lekarza...
Miłego dnia życzę
Jej jak fajnie być na bierzacowitaminkab, Zetka lubią tę wiadomość