WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zaczyna mnie to wkurzac, ze odkad jest akcja usypiania Julki w lozeczku w jej pokoju to tylko ja to robie. Oczywiscie, mezowi tak jest latwiej, bo jego zdaniem tylko ze mna umie zasnac i fakt, taka prawda, ale on ja wlozy i juz sie poddaje, bo mysli, ze ledwo ja wlozy, a ona zasnie, tlumacze mu, ze ona tak jak kazdy z nas musi znalezc dogodna pozycje czasem zasnie od razk na plecach, a czasem ukladam ja na kazdym boku, dalej nie pasuje i ostatecznie wracamy na plecy. Dzis to juz samego siebie przeszedl - taboret sobie przyniosl, bo stary dziadkek nie umie wystac 10 minut przy lozeczku!! A smyrac po nosku i calowac w policzek to ze stolka bedzie. Wrr!

Migotkaa lubi tę wiadomość

• apaczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas usypianie wygląda tak, że młoda kończy jeść, dostaje smoka i wkładamy do łóżeczka. Przykrywam kocykiem, układam pieluszkę tetrowa przy policzku i bujam bo mamy łóżeczko na biegunach. Zwykle szybko zasypia. I podział jest taki, że jednego dnia usypia mąż a drugiego ja.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odbijacie jeszcze dzieci? Moja odbija bardzo czesto, nawet godzine po jedzeniu mimo iz wczesniej tez odbila i nadal czesto ulewa, nie jakos szczegolnie duze ilosci, ale praktycznie po kazdym posilku i tez nie ma reguly, czesto nawet dlugo po. Rehabilitant mowil, ze tak bedzie do ok 1,5 roku przez napiecie miesniowe, ale i tak troche sie tym martwie. Czy jakies dzieciaczki tez tak dalej ulewaja??

• apaczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odbijam choć nie zawsze się jej uda. Z ulewaniem różnie, zależy od dnia. Potrafi ulac nawet godzinę po jedzeniu.

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja położyłam Huberta jak zwykle, zaczęłam gotować makaron i zapomniałam do niego zajrzeć po 5 minutach, poszłam po jakichś 20stu a tam... impreza normalnie - leży sobie w śpiworze na brzuchu i próbuje naciągnąć pozytywkę, którą ma w nogach łóżeczka - dodam, że ma tam całkiem ciemno, bo zgasiłam światło. Juz z 5 razy byłam i za każdym razem uparcie leży na brzuchu - teraz gryzie szumisia. Chyba szczepionka dodała mu energii bo o tej porze ZAWSZE już dawno spał...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hubert jeszcze troszkę ulewa, ale zdecydowanie mniej niż wcześniej. Ja w 99% przypadków odbijam, ale u nas to idzie bardzo szybko.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaminka o tym duchu też myślałam, może go przerobię na coś kompletnie innego.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to spokojnie Hubert imprezuje skoro go nie bylo slychac ;)

Agaata lubi tę wiadomość

• lys Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cały czas ulewa, mniej niż kiedyś ale po każdym posiłku i później też jeśli się napina. W dzień odbijam zawsze w nocy w ogóle żeby jej nie wybudzac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:27

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tylko w nocy nie odbijam, ale najgorsze jest to, ze te odbicia zrobily sie smierdzac, jak mi tak beknie do ucha tym mlekiem albo tak jak dzis jablkiem to az strach

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dobijaja te krotkie dystanse bo Maja lubi sie rozbierac ale uboerac to juz nie. Do Arkadi mamy 5 min, tak samo do Carrefur Bemowo czy Lidl i jakbym miala ja rozbierac to bym sie zapocila i ja i ona bo przeciez ryk, zanim samochod sie nagrzeje to dojedziemy.

A ze spacerowka to po tych mrozach chcemy przejsc jak spiworek przyjdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:37

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka, to faktycznie ta pediatra jakaś niepoważna. Ja nie mogę na moją złego słowa powiedzieć, bo zawsze bardzo dokładnie bada - rozbiera go do golasa, ogląda wszystko pod pieluchą, zagląda czy nie ma odparzeń, kładzie na plecach, na brzuchu, zagląda do uszu, nosa, gardła, osłuchuje, bada brzuch, patrzy na bioderka. Później waży, mierzy, odpowiada na pytania. Nie mam zastrzeżeń co do tego, Ale wydaje mi się, że czasami jest aż za bardzo wystraszona i boi się właśnie tych tabelek, siatek centylowych, norm itd.

Niecierpliwa, no imprezuje wprawdzie po cichu, ale zebrało go na niezłą zabawę, bo to nadal trwa... Już nawet cyca dałam, żeby zasnął, ale zjadł z chęcią i co tam, dalej impreza...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mała odbijam tylko w dzień, w nocy się boje ze się rozbudzi

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mnie tez dobijaja te krotkie dystanse bo Maja lubi sie rozbierac ale uboerac to juz nie. Do Arkadi mamy 5 min, tak samo do Carrefur Bemowo czy Lidl i jakbym miala ja rozbierac to bym sie zapocila i ja i ona bo przeciez ryk, zanim samochod sie nagrzeje to dojedziemy.

A ze spacerowka to po tych mrozach chcemy przejsc jak spiworek przyjdzie

A jaki sobie zamówiłaś śpiworek?
    Słyszałam, że bardzo dobre do spacerówek są śpiworki Alvi.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jak jechałam do lekarza (max 15 min) to włożyłam mała do fotelika w kurtce i mimo że w samochodzie było zimno i sama byłam w kurtce, to dziecko było całe zgrzane i mokre. Jak wracaliśmy to nawet jej tej kurtki nie zakladalam mimo iż miała tylko body z długim rękawem. Przykryłam 2 kocami i tylko czapka i apaszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 21:57

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, możesz jeszcze na chwilkę wkleić Julkę w tym krzesełku do karmienia? Nie zdążyłam dokładnie obejrzeć, a przymierzam się do zakupu tego krzesełka i jeszcze chcę popatrzeć na te kolory dokładnie. Ty masz brązowy?

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet jak byly te mrozy to ja zakladam body dlugi rekaw, koszulka dlugi rekaw i na to dosc gruba sweterko-bluza.

Tak wygladal dzis
    Kilka razy probowalam jej ta czapke podniesc i za kazdym razem sie budzila i tak dlugo machala glowa, az znowu jej spadla na oczy, w koncu stwierdzilam,ze chce miec zgaszone swiatlo i tak caly spacer ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:33

Martucha86, lys, Pulpecja, Laura, Migotkaa, Katarka, jesslin87, apaczka, Weridiana, mamasia, Zetka, aaaaga, Maniuś, małaMyszka, 0na88, Amberla lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Niecierpliwa, możesz jeszcze na chwilkę wkleić Julkę w tym krzesełku do karmienia? Nie zdążyłam dokładnie obejrzeć, a przymierzam się do zakupu tego krzesełka i jeszcze chcę popatrzeć na te kolory dokładnie. Ty masz brązowy?

Ale ja nie usuwalam dalej jest 2-3 strony wczesniej ;) Tak to jest brown

Edit 3006 strona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:09

Agaata lubi tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wlasnie szukam, chce zamowic do konca tygodnia cos, tylko mam dylemat bo chcialbym zeby to starczylo tez na przyszly sezon. Nie wiem czy chce taki mega cieply bo jak wsadze w kombinezonie do takiego spiwora to bedzie sauna. W marcu pewnie juz bedzie smigala w kurteczce a nie w kombinezonie ale mysle ze syberii wtedy nie bedzie u nas. Jak ktos ma doswiadczenie to niech sie wypowie bo no nie wiem co warto wziac i w ogole do ktorego wieku dziecko bedzie siedzialo w takim spiworze.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, ok, coś mi się z forum popierniczyło. Już teraz widzę.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
‹‹ 3006 3007 3008 3009 3010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ