SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kochane
u nas nocki caly czas takie same od jakichś 2 miesiecy...tzn pobudki srednio co 3 godz...plusem jest ze zje i śpi dalej no ale juz bylo tak super z jedna pobudka o 4 nad ranem
Ja podobnie jak chyba aaga chciałabym pomalu wyciszać laktacje...tak mysle jeszcze z miesiąc karmić ale juz coraz mniej...za nami juz kilka prób mm,nie ukrywam ze bylo ciężko ale udalo mi się juz pare razyproblem w tym ze teraz nagle mam jakiś nawal pokarmu jak w pierwszym miesiącu
chce mi cycki rozpierniczyc po takiej przerwie jak Mały zje mi to mm...
Jak pomalu zmniejszać ilość pokarmu?
A dietę zacznę rozszerzać we wtorek-Alex skończy wtedy 5 mscna pierwszy rzut dynia???dobrze będzie?
A temu chce go pomalu odstawiać bo tak jak juz pisałam kiedyś w planach niedługo drugie serduszko
Zabka kochanie czekamy tu wszystkie na info
Miłego dniawitaminkab, Migotkaa, aaaaga, jesslin87, Laura, mamasia, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość
-
O,a właśnie,dziewczyny
byla wielka akcja Nie slodyczom
jak efekty? Ja poleglam po 2 tygodniach
Teraz mam tez zamiar cwiczyc,ale z moim zapałem to może byc różnie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9caef7ca6ff.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:36
niecierpliwa, witaminkab, apaczka, Martucha86, aaaaga, Pulpecja, jesslin87, AgaSad, Paula_071, Weridiana, Laura, mamasia, Zetka, magda sz, 5ylwia, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
Manius ja juz nie karmie 3 tygodnie i dopiero od jakiegos tygodnia mam normale swoje piersi rozmiar taki jak przed ciaza, a wczesniej mimo iz staralam sie odciagac, ale tak zeby nie pobudzac laktacji, caly czas mialam twarde guzki. Teraz jak nacisne i od czasu do czasu samo cos'mi poleci i tak sie zastanawiam ile to jeszcze potrwa?? Moze doswiadczone mamy cos powiedza jak to u nich wyglalo??
Maniuś lubi tę wiadomość
-
i co ja musze robic wczesnym porankiem zamiast pic poranna kawe ? - zupke
.
Kurwosci swiata ! - piatku przybywaj !
mam nadzieje ze mezowi jakies nadgodziny wpieprza bo jeszcze troche i sie pozabijamy
Zabka daj znac kochana co u Was.
niecierpliwa, apaczka, Pulpecja, witaminkab, jesslin87, Laura, mamasia, Zetka, magda sz, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość
-
bo Pan i wladca na zakupy chodzi , i na codzien "ciezko" pracuje , a ja siedze w domu i nic nie robie
W ogole jak chodzilismy po galerii i szlam z Zoska na rekach to jakis chlop do mnie , " ale ladny chlopczyk" ja odpowiedzialam " dziekuje ale to dziewczynka" na co chlop skwitowal " szkoda , bo bedzie miala trudniej w zyciu"
Co my w jakims kraj muzulmanskim zyjemy?
ide blendowacniecierpliwa, jesslin87, Weridiana, Laura, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
My po szczepieniu, ale był płacz... nawet tatuś uronił łzę, choć twierdzi, że nie.Powiem Wam, że na szczepienia i do lekarzy mąż zawsze z nami chodzi i jestem mu za to bardzo wdzięczna!
Z racji tego, że raczej nigdy nie jestem na bieżąco to nie wiem co się stało z żabka, wtajemniczycie mnie dziewczyny? Oczywiście 3mam kciuki, żeby wszystko było ok.
Maniuś my tez myślimy o staraniach o drugie dziecko. Chyba zaczniemy jak syn będzie miał 7 miesięcy tak żeby po macierzyńskim iść na L4.
Mój syn strasznie ciągnie się za uszko i to tylko prawe, ma takie pęknięcie nad uszkiem i nie mogę tego już od 3 tygodni wyleczyc. Polecacie coś?Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość
Syn, roczek.
Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. -
Ona, to jak mąż w domu, to niech się wykaże w gotowaniu dla dziecka
Maniuś, ja te słodycze teraz nadrabiam, juz mi się wydaje, ze płaszczyk chyba był luźniejszy... ale może mi się tylko wydaje. Kupilam sobie osattnio 2 litry lodow, juz mi troszkę tylko zostało, a nawet się dzieciom nie chwalę, ze są w zamrażarce.
Dziewczyny, laktację można zatrzymać szałwią, ale nie wiem czy da się to zrobić stopniowo, czy nie zaniknie od razu.
0na88, Maniuś, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry (choć do końca nie wiem czy dla mnie
) Dzisiejsza 'nocka' była tragiczna - zasnął przed 23, a o 00:30 pierwsza pobudka i później już co 40-50 minut, po czym od 4.50 koniec spania, w łóżku nie chciał leżeć i do 7 musiałam go nosić, o 7.20 udało się ululać go to pospał do 9 i koniec także może łącznie spałam ze 3h, łeb mi pęka, ale mam nadzieję, że dziś będzie lepiej. Chyba zrobił się kumulatus i dzieciak tak odreagowuje - brak taty już 5 dzień, brak kupy i te zęby, ach... ciekawe czy za dnia uda się kimnąć
-
Ona88, to ja widzę, że jednak sobie męża poustawiałam
Mój sam nakupił słoiczków i kaszek na kolejne 2 miesiące - stoją i czekają aż podejmę decyzję o rozszerzaniu diety. Dodatkowo zlecił swojej matce zrobienie słoiczków z dyni, cukinii, marchewki, jabłka itp i mamy chyba na kolejne 3 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:32
Katarka, Migotkaa, 0na88, Pulpecja, Laura, Zetka, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość
-
Mamasia, moj chyba tez ma lek separacyjny tatusiowy. Zasnal o 19:30, ale o 20:30 obudzil sie i mu sie odbilo, to samo o 21:30. Zasnelam o 22, ale ktos o 22:30 dzwonił domofonem!!! Cale szczescie malego nie obudzil. Potem pukal do drzwi. Nie nam pojecia kto to. I nie moglam zasnac... o 12:50 obudzil sie na karmienie, o 3:40 znowu i juz nie chcial spac az do 5. Ja zasnelam dopiero o 6, a maluch wstal o 7:30. Teraz spi, ja tez sie polozylam do lozka, ale chociaz padam na twarz to nie moge zasnac...
Nie wiem jak daja rade samotne matki, respekt dla nich.
Migotka, na Twoim suwaczku pokazuje mi sie 5msc 15 dni.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
psioszka11 wrote:My mamy chyba skok rozwojowy pół roku i jakiś mega skumulowany.Chyba już wiem jak Lys się czuje codziennie bo od północy co 40min jęki steki płacze i wstał o 6.Bez uśmiechu tylko maruda.Nic go Nie cieszy.Zjadł kasze dałam mu ibum i zwymiotowal więc nici z tego.Obstawiam jeszcze zęby górne...Ehhh padam na pysk.
łączę się w bólu
-
0na88 wrote:Agaata moj na poczatku tez nakupowal , to pare wizyt u jego mamusi i mu sie swiatopoglad zmienil
niecierpliwa, Agaata, aaaaga, Zetka, jesslin87, witaminkab, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość