WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze smoczkiem tak jak u Agaty choc jak czasem zdarza jej sie mocno zassac i nie wypluwa to zabieram

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja chciałam takie włochacze cieplutkie, nie wiem tak mi sie upierdzieliło że mu bedzie cieplej

Pulpecja lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane :) u nas nocki caly czas takie same od jakichś 2 miesiecy...tzn pobudki srednio co 3 godz...plusem jest ze zje i śpi dalej no ale juz bylo tak super z jedna pobudka o 4 nad ranem :)

Ja podobnie jak chyba aaga chciałabym pomalu wyciszać laktacje...tak mysle jeszcze z miesiąc karmić ale juz coraz mniej...za nami juz kilka prób mm,nie ukrywam ze bylo ciężko ale udalo mi się juz pare razy :) problem w tym ze teraz nagle mam jakiś nawal pokarmu jak w pierwszym miesiącu :/ chce mi cycki rozpierniczyc po takiej przerwie jak Mały zje mi to mm...
    Jak pomalu zmniejszać ilość pokarmu?
    A dietę zacznę rozszerzać we wtorek-Alex skończy wtedy 5 msc :) na pierwszy rzut dynia???dobrze będzie?
    A temu chce go pomalu odstawiać bo tak jak juz pisałam kiedyś w planach niedługo drugie serduszko <3 <3 <3

Zabka kochanie czekamy tu wszystkie na info :)

Miłego dnia :D

witaminkab, Migotkaa, aaaaga, jesslin87, Laura, mamasia, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,a właśnie,dziewczyny :) byla wielka akcja Nie slodyczom :) jak efekty? Ja poleglam po 2 tygodniach :) :) :)
    Teraz mam tez zamiar cwiczyc,ale z moim zapałem to może byc różnie :/ :/ :/
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9caef7ca6ff.jpg
    :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 09:36

niecierpliwa, witaminkab, apaczka, Martucha86, aaaaga, Pulpecja, jesslin87, AgaSad, Paula_071, Weridiana, Laura, mamasia, Zetka, magda sz, 5ylwia, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius ja juz nie karmie 3 tygodnie i dopiero od jakiegos tygodnia mam normale swoje piersi rozmiar taki jak przed ciaza, a wczesniej mimo iz staralam sie odciagac, ale tak zeby nie pobudzac laktacji, caly czas mialam twarde guzki. Teraz jak nacisne i od czasu do czasu samo cos'mi poleci i tak sie zastanawiam ile to jeszcze potrwa?? Moze doswiadczone mamy cos powiedza jak to u nich wyglalo??

Maniuś lubi tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co ja musze robic wczesnym porankiem zamiast pic poranna kawe ? - zupke :).

Kurwosci swiata ! - piatku przybywaj !
    mam nadzieje ze mezowi jakies nadgodziny wpieprza bo jeszcze troche i sie pozabijamy ;-)

Zabka daj znac kochana co u Was.

niecierpliwa, apaczka, Pulpecja, witaminkab, jesslin87, Laura, mamasia, Zetka, magda sz, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Ona trzymaj sie dzielnie, juz jutro piatek :D a swoja droga skoro jest taki madry to czemu sam nie gotuje Zosce zupek??

0na88, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo Pan i wladca na zakupy chodzi , i na codzien "ciezko" pracuje , a ja siedze w domu i nic nie robie ;-)

W ogole jak chodzilismy po galerii i szlam z Zoska na rekach to jakis chlop do mnie , " ale ladny chlopczyk" ja odpowiedzialam " dziekuje ale to dziewczynka" na co chlop skwitowal " szkoda , bo bedzie miala trudniej w zyciu"

Co my w jakims kraj muzulmanskim zyjemy?

ide blendowac :)

niecierpliwa, jesslin87, Weridiana, Laura, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • chcebycmama Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

My po szczepieniu, ale był płacz... nawet tatuś uronił łzę, choć twierdzi, że nie. :-) Powiem Wam, że na szczepienia i do lekarzy mąż zawsze z nami chodzi i jestem mu za to bardzo wdzięczna!

Z racji tego, że raczej nigdy nie jestem na bieżąco to nie wiem co się stało z żabka, wtajemniczycie mnie dziewczyny? Oczywiście 3mam kciuki, żeby wszystko było ok.

Maniuś my tez myślimy o staraniach o drugie dziecko. Chyba zaczniemy jak syn będzie miał 7 miesięcy tak żeby po macierzyńskim iść na L4.

Mój syn strasznie ciągnie się za uszko i to tylko prawe, ma takie pęknięcie nad uszkiem i nie mogę tego już od 3 tygodni wyleczyc. Polecacie coś?

Maniuś, małaMyszka lubią tę wiadomość

Syn, roczek.
    Okruszek, 20 tydzień w brzuszku. :-)
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona, to jak mąż w domu, to niech się wykaże w gotowaniu dla dziecka :-)
    Maniuś, ja te słodycze teraz nadrabiam, juz mi się wydaje, ze płaszczyk chyba był luźniejszy... ale może mi się tylko wydaje. Kupilam sobie osattnio 2 litry lodow, juz mi troszkę tylko zostało, a nawet się dzieciom nie chwalę, ze są w zamrażarce.
    Dziewczyny, laktację można zatrzymać szałwią, ale nie wiem czy da się to zrobić stopniowo, czy nie zaniknie od razu.

0na88, Maniuś, jesslin87, Zetka lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona u nas ksiadz na koledzi o jaki ladny chlopczyk, mowie nie bardzo ksiadz trafil, a on bo jeszcze jej nic nie uroslo, palant

0na88, aaaaga, Maniuś, jesslin87, Weridiana, Zetka, magda sz, Amberla lubią tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od soboty codziennie a to ciasto a to drozdzowka a czekoladka plus pizza i 1 kg do przodu buuuu

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto i mój półroczny smiejuch:)

2e99d967a5c371c9med.jpg

64ce21f6b68d6a68med.jpg

Pulpecja, aaaaga, niecierpliwa, Katarka, Martucha86, Paula_071, Aska87, 0na88, witaminkab, Weridiana, lys, gianna88, AgaSad, Laura, Zetka, jesslin87, magda sz, Maniuś, małaMyszka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (choć do końca nie wiem czy dla mnie :P) Dzisiejsza 'nocka' była tragiczna - zasnął przed 23, a o 00:30 pierwsza pobudka i później już co 40-50 minut, po czym od 4.50 koniec spania, w łóżku nie chciał leżeć i do 7 musiałam go nosić, o 7.20 udało się ululać go to pospał do 9 i koniec także może łącznie spałam ze 3h, łeb mi pęka, ale mam nadzieję, że dziś będzie lepiej. Chyba zrobił się kumulatus i dzieciak tak odreagowuje - brak taty już 5 dzień, brak kupy i te zęby, ach... ciekawe czy za dnia uda się kimnąć

bzkxskf.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona88, to ja widzę, że jednak sobie męża poustawiałam :-D Mój sam nakupił słoiczków i kaszek na kolejne 2 miesiące - stoją i czekają aż podejmę decyzję o rozszerzaniu diety. Dodatkowo zlecił swojej matce zrobienie słoiczków z dyni, cukinii, marchewki, jabłka itp i mamy chyba na kolejne 3 miesiące :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:32

Katarka, Migotkaa, 0na88, Pulpecja, Laura, Zetka, jesslin87, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, moj chyba tez ma lek separacyjny tatusiowy. Zasnal o 19:30, ale o 20:30 obudzil sie i mu sie odbilo, to samo o 21:30. Zasnelam o 22, ale ktos o 22:30 dzwonił domofonem!!! Cale szczescie malego nie obudzil. Potem pukal do drzwi. Nie nam pojecia kto to. I nie moglam zasnac... o 12:50 obudzil sie na karmienie, o 3:40 znowu i juz nie chcial spac az do 5. Ja zasnelam dopiero o 6, a maluch wstal o 7:30. Teraz spi, ja tez sie polozylam do lozka, ale chociaz padam na twarz to nie moge zasnac...:(
    Nie wiem jak daja rade samotne matki, respekt dla nich.

Migotka, na Twoim suwaczku pokazuje mi sie 5msc 15 dni.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata moj na poczatku tez nakupowal , to pare wizyt u jego mamusi i mu sie swiatopoglad zmienil ;-)

Agaata, Zetka, jesslin87, Maniuś lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Weridiana Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa ale fajny klusek :-)

Migotkaa lubi tę wiadomość

1usasg185gkausx0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psioszka11 wrote:
    My mamy chyba skok rozwojowy pół roku i jakiś mega skumulowany.Chyba już wiem jak Lys się czuje codziennie bo od północy co 40min jęki steki płacze i wstał o 6.Bez uśmiechu tylko maruda.Nic go Nie cieszy.Zjadł kasze dałam mu ibum i zwymiotowal więc nici z tego.Obstawiam jeszcze zęby górne...Ehhh padam na pysk.
    no to widzę dziś możemy sobie "przybić piątkę" :/ łączę się w bólu :/

bzkxskf.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Agaata moj na poczatku tez nakupowal , to pare wizyt u jego mamusi i mu sie swiatopoglad zmienil ;-)
    pff, to niech babunia gotuje. U mnie to ja decyduje, ja karmię piersią i decyduję kiedy przestaję (ewentualnie mogę swoją decyzję skonsultować z zainteresowaną) i czym potem karmię. A jak ktoś chce dawać dobre rady, to niech sam pokaże jak to się robi.

niecierpliwa, Agaata, aaaaga, Zetka, jesslin87, witaminkab, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3009 3010 3011 3012 3013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ