X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wozek zostawiam w piwnicy a mala w foteliku taszcze na góre (4pietro).
    tak sie zawsze umorduje, ze nienawidze spacerów!!!!'czekam z utesknieniem na wiosne, ajk mala juz bedzie siedziec, wtedy kupie lekka spacerówkę i nie bede musiała jej znosic w foteliku, tylko na rękach.

Weridiana lubi tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, mój mąż raz omiótł, ale już mu się znudziło, więc stelaż nocuje na klatce schodowej, a gondola w domu. Dzisiaj się zapomniałam i na chwilę wjechałam przez drzwi do przedpokoju i błoto się zrobiło. Dzisiaj tylko przetarłam i pozamiatałam, ale jutro mimo niedzieli, czeka nas odkurzanie i mycie podłóg przez to :/

Pranie mi się zrobiło.... Buuu nie chce mi się rozwieszać.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    My ogladamy Zjawe fajny film, ale strasznie dluugi
    Skąd masz Zjawe? Ja nie mogłam nigdzie dorwać. My oglądamy Stażystę :-)

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka o matko, ja to sie ugrzeje jak samego Szymka wnosze czy znosze a co dopiero w foteliku, ja lece najpierw z wózkiem całym a potem wracam po dziecko, 3 piętro, zazdraszczam parteru w takich momentach haha

zabka11 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zostaw do rana, może samo wyschnie :)

Katarka, Agaata lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka ja wpisuje w gogle nazwę fimlu i cda Zjawa cda i jest

apaczka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Zabka o matko, ja to sie ugrzeje jak samego Szymka wnosze czy znosze a co dopiero w foteliku, ja lece najpierw z wózkiem całym a potem wracam po dziecko, 3 piętro, zazdraszczam parteru w takich momentach haha

Ja to się w ogóle zastanawiam jak to możliwe, że jest tyle pięter i windy nie ma. To chyba projektowali ludzie, którzy dzieci nie mieli. Ja na szczęście mam windę, bo bym się chyba pochlastała. Ja w ogóle nie mam siły fotelika nosić.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, a nie mozesz teraz wnosić jej na rękach, a fotelik ze stelażem zostawiać? Moją tatuś próbuje wlaśnie uśpić. A ta zasypia i znów podnosi głowę. Mam nadzieję, ze zaśnie w końcu mocno.
    Co do maty,to moja nie znosiła, a mialam dwie różne. Za to pokochala te puzzle, które kupiłam ostatnio. Tam leży chętnie, ma porzucane zabawki i stojak gimnastyczny z jakimiś zawieszkami. Ja też już nie daję rady jej nosić,chwile ok, ale dlużej to ręce odpadają.

0na88, jesslin87, Weridiana, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda trzeba przyznać że ładnie sobie wyrzezbilam ramiona od tego noszenia. I to bylby koniec plusow.
    Niestety u nas codziennie trzeba nosić. Czuć na kregoslupie tym bardziej ze mam podwójna skolioze i teoretycznie w ogóle niczego nie wolno mi dźwigać żeby nie pogłębiać wady i nie dokładać sobie bólu. Kolana tez bolą. Ale cóż : życie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o , to moze ten stojak kupie

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Forrest jest swietny ja pierwszy raz ogladalam 5 lat temu i lubie go ogladac :)

Co do rozstepow to ja mowie sobie za na swiecie sa kobiety ktore za te rozstepy i brzuszek oddaly by wszystko co maja. Bo rozstepy rownaja sie ciaza a co za tym idzie wymarzone dziecko.

I ok moze idac przez plaze czy basen spojrzy na mnie 20 z mysla ble jaki brzucj a moze za 5 lat pomysli ile bym dala by taki brzuch miec. A sa takie co patrza z zazdroscia. Takze dziewczyny kochajmy nasze ciazowe niedoskonalosci bo dzieki nim mamy nasze dzieciaczki :)

Ofka jak wroci to za chiny nas nie nadrobi :D

Pulpecja, magda sz, apaczka, aaaaga, zabka11, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

74diqps6a69lyc94.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesslin i ja to sobie powtarzam patrząc na moje dziecko:)

Ciekawe jak to jest jak one sie opalą> robią sie ciemniejsze czy jak?

jesslin87 lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • 0na88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moje rozstepy na piersiach sie nie opalaja , widac je wtedy bardziej - zostaja takie biale a cialo robi sie brazowe, mam je za czasow jeszcze podstawowki jak zaczel mi nagle biust rozsnac . Przyzwyczailam sie do nich ,teraz doszly mi jeszcze na biodrze po lewej stronie , i na podbrzuszu mam z dwa .

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam na chwilę nasz zimowy spacer (dzisiaj). Pogoda piękna była, dawno nie było tyle śniegu w Warszawie - w sumie to chyba ze 2 lata.

9311eb05b0b5e9afmed.jpg

044f814192563969med.jpg

e16a0608c7da01dbmed.jpg

e2b0657dd88640cbmed.jpg

jesslin87, Migotkaa, Zetka, magda sz, 0na88, Martucha86, mamasia, Katarka, Aska87, Pulpecja, apaczka, 5ylwia, Weridiana, niecierpliwa, witaminkab, lys, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • mamasia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    a że tak spytam, żadna nie miała śpiworka w komplecie do wózka, takiego orginalnego? Trochę szkoda że nie dają w komplecie
    Ja mam husky i my się w wózku wozimy w ich spiworku :-)

bzkxskf.png
  • Zetka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbijam starszemu gorączkę. Masakra, nurofen nie starcza nawet na 6h. Paracetamol średnio zawsze działa, Le chyba spróbuję naprzemiennie żeby chociaż nie rosła. Kidofen duo starczyło na 4-5h tylko. Dziś nie wiem czy w ogóle zasne że strachu. Jakoś 2 lata temu miał drgawki gorączkowe w nocy, masakra, wzywalismy pogotowie. Boje się straszliwie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    A ja zbijam starszemu gorączkę. Masakra, nurofen nie starcza nawet na 6h. Paracetamol średnio zawsze działa, Le chyba spróbuję naprzemiennie żeby chociaż nie rosła. Kidofen duo starczyło na 4-5h tylko. Dziś nie wiem czy w ogóle zasne że strachu. Jakoś 2 lata temu miał drgawki gorączkowe w nocy, masakra, wzywalismy pogotowie. Boje się straszliwie.

Może zrób mu chłodny okład na czoło?

Zetka lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie przejmujcie się jakimiś rozstępami, nie warto. Ja mam paskudną bliznę od pępka w dół i olewam. Ja akurat z gołym brzuchem nie biegam, bom gruba, ale gdybym chciała założyć dwuczęściowy strój to bym założyła. Bo ta blizna jest dlatego, ze dałam życie trójce dzieci i nie mam się czego wstydzić. Gorzej byłoby wyjsć z elektroniczną bransoletką, czy więziennym tatuażem, a jednak ludzie z tym też na ulicę wychodzą.

apaczka, jesslin87, Weridiana, niecierpliwa, aaaaga, lys, Maniuś, Amberla lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, piękna zima ! i Wy ! Co to masz za wózeczek? Bo inny niż wszystkie:)

Zetka dużo siły, żeby gorączka szybko spadła, ja jak mam 38 to ledwo kontaktuje, i też mi zawsze cięzko się zbija,, a czopkami próbowałas?

Zetka, Agaata, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Może zrób mu chłodny okład na czoło?
    Już robiłam, troszkę zeszło bo miał 39,teraz 3h po nurofenie i okładzie 38,3.
    Lekarz powiedział że wirus. Pieprzone wirusy już któryś raz właśnie przy wirusowce ciężka do zbycia wysoka gorączka. Oby na Michała nie przeszło.

Super śnieg macie w W-wie. U nas dupa.

Agaata, Weridiana lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
‹‹ 3035 3036 3037 3038 3039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ