X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Skąd masz Zjawe? Ja nie mogłam nigdzie dorwać. My oglądamy Stażystę :-)

Maz gdzies sciagnal, przez godzine siedzialam z zapartym tchem, a potem to juz flaki z olejem, 40 minut przed koncem poszlam spac, jak dla mnie za dlugi

Weridiana lubi tę wiadomość

• aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobilam
    Zetka zdrowka dla synka
    Zabka na perfekcyjna !
    Ja bylam wczoraj na tych imieninach u kumpeli spoko bylo ale po 22 sie zmylam bo spac mi sie chcialo jadlam pyszne pierogi z ciasta drozdzowego mmmmm
    Milej niedzieli

Weridiana, Zetka, zabka11 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku,tego jeszcze nie było, moje dziecko nie śpi od 4.30 i już któraś próba usypiania skońcZyła się fiaskiem,zaraz chyba się wygramole na światło dzienne,bo już straciłam nadzieję na sen :-/ a on cfaniak odespi na spacerze,a Ty se matko radz

zabka11 lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Ratunku,tego jeszcze nie było, moje dziecko nie śpi od 4.30 i już któraś próba usypiania skońcZyła się fiaskiem,zaraz chyba się wygramole na światło dzienne,bo już straciłam nadzieję na sen :-/ a on cfaniak odespi na spacerze,a Ty se matko radz

Odnosze wrazenie, ze nasi synowie sie zgadali. Z tym, ze moj zasnal o 6 na 40 minut. 9 pobudek i wszystkie na cyca. Chyba chce byc lepszy niz Kalisz.
    Czy ktoras z Was zna badania albo moze z wlasnego doświadczenia potwierdzic, ze po zjedzeniu kaszki na noc dziecko faktycznie dluzej spalo niz na kp?

Weridiana lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasia, poloz czorta na macie, a ty tuz obok z podusia moze dospisz. Tylko poobkladaj dookola czyms mate, co by sie daleko Piotrus nie oddalil, ja kladlam mate na podlodze, w zalamaniu rogowki, z jednej strony zabezpieczalam zrolowana koldra, a z drugiej barykade stanowilam dosypiajaca ja. Mozna tez wykorzystac zrolowane koce albo jak masz ta poduszka ciazowa. Ja tak robilam w tym tygodniu.

Katarka, Laura lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Odnosze wrazenie, ze nasi synowie sie zgadali. Z tym, ze moj zasnal o 6 na 40 minut. 9 pobudek i wszystkie na cyca. Chyba chce byc lepszy niz Kalisz.
    Czy ktoras z Was zna badania albo moze z wlasnego doświadczenia potwierdzic, ze po zjedzeniu kaszki na noc dziecko faktycznie dluzej spalo niz na kp?

Paula u nas jest kaszka o 19.30 i przeaznie starcza jej to do 3-4 rano, choc sa dni, ze jeszcze o 23 musi sobie podjesc. Na kp od 6 tygodnia przesypiala bez cyca od 23 do 5,6 rano, a potem w okolicach 3-4 miesiaca cyc byl w nocy co 2h.
    Choc wydaje mi sie, ze to moze byc tak jak Agata pisala, a jak Ci je wdzien??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 08:59

• 0na88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wspolczuje Wam nocek, Zoska co prawda chodzi spac kolo 24 czy 1.00 w nocy ale do 9 spi ciurkiem.

Ja nie widze roznice zeby po kaszce dluzej spala . Na pewno dluzej spi na MM bo jeszcze jak na cycku byla to budzila sie srednio co 2 godziny. No ale ja dlugo piersia nie karmilam to porownania nie mam.

Jade do babci , pewnie beda kotlety i rosol - na ten rosol czekam , mama robi z wlasnym makaronem i z grochem .

Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość

hchys65gxjilzsx1.png

3i49e6ydzrgzswlb.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tez nie wiem czy to zasluga kaszki czy mm

• Pulpecja Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po kąpieli ok 21 zazwczaj dostaje cyca, potem przewraca się, kombinuje czasami się zdrzemnie z pól godziny. Zasypia porządnie około północy oczywiście po cycu. Potem cyc o 2, 4, 6. To wygląda tak, ze się budzi, opiera na rękach i szuka. Jak od razu nie dostanie to zaczyna się wycie. Daje ccka, od razu spokój i po chwili się naje i śpi. Rano około 6.30 budzi się na chwilę i sama zasypia i śpi do 9. Cycek i dalej śpi.Około 11 przebieram z piżamy, bawi się i dostaje jakieś jedzonko, dopija cycem ale nie zawsze. Potem spacerek. Je potem dopiero okolo 16-17. No i później trzeba zabawiać, kombinować czasami się chwilę prześpi, czasami okolo 19 chce cycka. Wtedy najczęście wyskakuję na godzinę do sklepu albo gdzieś. Około 21 kąpiek i tak w kółko. Jak mam kryzys ze spaniem to śpię razem z nią do południa, bo jak leżę przy niej to ostatnio spałyśmy 9-13. Wyciągnełam cycka i brała jak chciała i spała dalej.

201508091565.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko jest tak zaprogramowane że od urodzenia najgorsze nocki w tygodniu to z soboty na niedzielę.. tyle miałam planów na dzisiaj i mam wszystko w d, zjem śniadanie i idę spać, młodym zajmie się mąż..
    W takich chwilach mam gdzieś to kp i mam ochotę polecieć do sklepu po pierwszą lepszą puszkę mm.. może by pomogło..
    Agaata pięknie wyglądacie:)

Zetka zdrówka dla maluszka.. biedny ale go wymęczy ta gorączka:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 10:02

Zetka lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Paula u nas jest kaszka o 19.30 i przeaznie starcza jej to do 3-4 rano, choc sa dni, ze jeszcze o 23 musi sobie podjesc. Na kp od 6 tygodnia przesypiala bez cyca od 23 do 5,6 rano, a potem w okolicach 3-4 miesiaca cyc byl w nocy co 2h.
    Choc wydaje mi sie, ze to moze byc tak jak Agata pisala, a jak Ci je wdzien??

On nawet jak miał 6 tygodni przesypiał po kąpieli po 7 godzin. Zanim zaczęła mu się faza na częste pobudki i częste jedzenie to budził się tylko raz w nocy, góra dwa. Nie wiem co mu się stało. W dzień też je max co 2,5 godziny. Pokładam naiwnie nadzieje, że jak wróci mąż Tomek zacznie zachowywać się normalnie. Inaczej umrę z braku snu. Skończył 5 miesięcy, ma dwa zęby, waży 8kg, chyba pora by podać mu nowy posiłek. Warzywa i owoce są mniej kaloryczne niż mleko matki, więc chyba muszę podać mu kaszkę. Tylko nie wiem czy mannę na moim mleku czy może holle bezmleczną?

edit. tak jak piszecie, nie wiadomo czy to kaszka czy mm działa, że dzieciaczki Wam śpią. Dlatego jestem ciekawa, czy jest tu jakaś dziewczyna, co karmi kp i podała kaszkę i widzi różnicę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 10:04

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Z wlasnego doświadczenia wiem ze dziecko nie spi po kaszcze lepiej ani troche

zabka11 lubi tę wiadomość

• Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie nocka ok, pobudki o 23.00, 3.30 i 6.50. O 7.30 mąż już do Młodego wstał i się z nim bawił a ja sobie spałam do 9.00 :-) To lubię.

Ja się chyba wczoraj przeziębiłam, bo wysiadałam z samochodu z rozpiętą kurtką :/ Czuję, że katar mi się zaczyna :-(

Mój mąż ma dzisiaj 36 urodziny. Ale czas leci...

AgaSad, Paula_071, Zetka, mamasia, magda sz, Weridiana, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poczatku karmilam samą piersia budzil sie co 3 -3,5 godz od prawie 3 miesiaca zycia dostaje butle na noc najpierw z moim mlekiem teraz juz mm i zaczal spac cala noc czasami z jedna pobudka nie zauwazylam roznicy moje czy mm ale w tym ze z butli wiem ile zjada zjada szybciej bo na cycku wisi prawie godzine co karmienie ciagle zasypial i nie najadal sie wystarczajaco a druga sprawa malo spi w dzien. Ok 2 godz 11-13 Pol godz ok 16 i z 20 min ok 18.30

Zetka, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Poskarżenie" się na forum ma zbawienne działanie :) zasnął tuż przed 8 i spaliśmy do 10, teraz wyprawiony poszedł z dziadkami na spacer, a ja lecę do kościoła, a później na obiad do teściów - niech oni troszkę pobawią Łobuza :) dobrze, że już dziś/jutro rano wraca mąż :)

Agaata, AgaSad, Zetka, magda sz, aaaaga, Laura, Maniuś, jesslin87, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jak w nocy był na kp to budził sie co 1h czasem co 2h od kad na noc dostaje cycka + butla mm to spi od 21-4 dostaje znowu cycka + butla i spi do 7 kaszki nie podaje, w dzien kilka razy dałam kleik to po niecałych 2h już był na cycu :/ po samej butli z mm dłużej wytrzymuje
    o takie moje spostrzeżenia

tylko u nas pewnie duzy wplyw ma to ze w dzien praktycznie nie spi to jest wymeczony wieczorem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 10:51

Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • lys Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc całkiem całkiem gdyby nie fakt ze standardowo nie mogłam zasnąć chyba do 1. Mała rzucała się po łóżku i jeczala ale sama zasypiala i cyca dałam tylko 3 czy 4 razy. O 7 pobudka, polezelismy do 8. Mala w dobrym nastroju.
    Oczywiście nie wyspałam się ale fakt ze nie jadła co chwile strasznie mnie cieszy.

Aska87, apaczka, Paula_071, AgaSad, aaaaga, mamasia, magda sz, Weridiana, Maniuś, Migotkaa, jesslin87, Amberla, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam na priv do Aga89, od czasu spotkania z nami w Warszawie ani razu się nie odzywała. Mam nadzieję, że wszystko u niej w porządku.

lys, apaczka, jesslin87 lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malo mi klopotow. Zepsul sie zamek w drzwiach, nie jestem w stanie zamknac drzwi, zamek wystaje z drzwi. Klucz nie wchodzi. Zaraz mnie trafi!!!!! Dzwonilam juz do PZU, ciekawe kiedy przyjedzie slusarz...

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Ewa123 długo się nie odzywała. Halo Ewa!

Ja bym chętnie małemu dała butlę ze swoim mlekiem na noc bo to fakt że wtedy on więcej zje ale kiedy ja mam ściągnąć to mleko jak w dzień co 2,5 godz a w nocy co 2 godz karmię..

1usawn15ju6q9qwm.png
‹‹ 3037 3038 3039 3040 3041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ