X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla kobiet w ciąży normy TSH są inne niż dla reszty. Ponadto w ciąży TSH zawsze trzeba robić razem z FT4. Samo TSH nie jest miarodajne.

"Uznaje się, że TSH w ciąży nie powinno przekraczać 2.5 (Amerykańskie Towarzystwo Tarczycowe proponuje górną granicę TSH w pierwszym trymestrze-2.5, w drugim trymestrze 3.0, w trzecim trymestrze 3.5)."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 13:52

psioszka11, małaMyszka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, mnie wczoraj pierwszy raz od poczatku ciazy zlapala zgaga. Polecam pol lyzeczki sody popic mlekiem, a jak nie lubisz mleka moze byc woda. Po 5 minutach nie ma po tym okropkenstwie sladu :)

małaMyszka, Cassie lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi TSH spadło do 1,7 a i tak dostałam euthyrox 100 na przemian z 75. Być może dlatego że FT4 mam powyżej 16.

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zrobiłam coś niesamowitego!!! Opróżniłam szafę!!! Co prawda uporałam się dopiero z pierwszym skrzydłem ale i tak uważam to za sukces. No i zrobiłam zupę pomidorową bez warzyw. Stwierdziłam że nie idę do sklepu po jedna marchewkę i pietruszkę więc wrzuciłam makaron, bo został mi z wczorajszego spaghetti zabieliłam śmietaną i smakuje jak z warzywami... Hahahaahah
    Wypiję kawę inkę i ruszam dalej do pracy z szafą.

mamasia, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamyszka super,, brawa za motywację i przede wszystkim działanie :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Futermama ja mam wynik dokladnie na dolnej granicy. Najpierw wyniki ogladal moj lekarz i na moje TSH powiedzial, ze "woli tak". Pytalam czy cos trzeba z tym robic, odpowiedzial, ze nie ma potrzeby. Polozna, tez byla zadowolona z moich wynikow, wiec w ogole sie tym nie przejmuje ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie kończę się rozprawiać z fasolką po bretońsku :) tak mi narobiłyście smaka w zeszłym tygodniu :) niedobre Wy :) wiedziałam, że za długo nie wytrzymam :P

KasiaeN., małaMyszka, magda sz, Maniuś, Cassie lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, płuca czysciutkie,gardło tez ok :) Zwykłe przeziębienie, przepisała do psikania w gardło, no i powieidziała zeby stosowac domowe sposoby i sie wygrzac. Zwykle przeziębienie, no i powiedziała tez zeby sie nie denerwowac bo co chwila chora ciężarna przychodzi - czyli to normalka. Takze cassie- prawisłowo ze jestes spokojna :)

Cassie, KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • futuremama Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Futermama ja mam wynik dokladnie na dolnej granicy. Najpierw wyniki ogladal moj lekarz i na moje TSH powiedzial, ze "woli tak". Pytalam czy cos trzeba z tym robic, odpowiedzial, ze nie ma potrzeby. Polozna, tez byla zadowolona z moich wynikow, wiec w ogole sie tym nie przejmuje ;)
    Troszkę poniżej ale niedużo.

3i49o7esfkybvicx.png
    👧12.2018 39+3, 3680g, 51cm
    👦08.2015 40+5, 3870g, 58cm
  • czarnaruda Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam się w drugim trymestrze.

Dwa tygodnie muszę czekać na wynik PAPPA i próbuję przestać się martwić, tym bardziej, że USG wyszło w najlepszym porządku.

Do tej pory zawsze położne wpisywały mi wiek rocznikowo, a tym razem skończone lata. Czy miałyście tak samo, o ile robiłyście ten test?
    Rok mniej to statystyka trochę lepsza, ale chciałabym wiedzieć, czy to na pewno poprawnie.

Co do płci. Wcześniej intuicja podpowiadała mi, że noszę chłopca (zwracałam się do brzucha per on), ale jak nie zauważyłam kompletnie nic ala siurek między nogami bobaska podczas USG to zaczynam mieć wątpliwości. Zobaczymy...

Jak piszecie o TSH to ja przed ciążą miałam lekko powyżej 2,5; a w pierwszym trymestrze spadło do 1,6 (nie stosuję żadnych leków).

f2w3rjjgtyrmnqs7.png

Córcia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 2 godziny aaa!!! Ja chce juz ;)

Kkarolina to pod kolderke i sie wygrzewac. Duzo zdrowka

KasiaeN., małaMyszka lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psioszka gratuluje wizyty i 11 cm szczescia!! Czekam na kolejne relacje z wizyt. Ja do swojej odliczam dni, jeszcze 11.

Czarnaruda, ja takze na badaniach genetychnych mam wpisanel lata skonczone, a nie rocznikowo, najwyrazniej taka praktyka :)

Kochand ja dzis Was podczytuje caly dzien, ale jakos i weny i mocy mi brak. Rano i dopoludnia mega mdlosci. To sie nazywa byc w ciazy w domu krokiety i golabki a ja wcinam kanapki bo na nic innego ochoty nie mam :D Za to suszy mnie dzis niemilosiernie, spijam hektolitry wody i siuram co pol godziny :P

• olinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poniedziałkowo :)
    Ja tak samo odliczam dni do wizyty jeszcze aż 17 dni :)
    co do moich mdłości to znalazłam sposób i co zaobserwowałam ze sa one jak mam pusty brzuch co prawda nie czuje głodu i wmuszam w sibie jedzenie. ale jak zjem to na dwie godziny mam spokuj z mdłościami..
    także dziś górują u mnie bóła z serem i dżemem ;):)

niecierpliwa, małaMyszka, Maniuś lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• KasiaeN. Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ho!
    A mnie poniedziałek zaczął się fatalnie :( Przyszłam sobie do Was trochę pomarudzić.Rano musiałam zostawić auto u mechanika i teraz czekam na mega rachunek jaki mi wystawi. No i zadzwoniłam do mamy najpierw do domu, nie odbierała a potem na komórkę i to samo. Od razu przeszło mi przez myśl, że coś jest nie tak. No i wykrakałam. Wczoraj wieczorem babcia trafiła do szpitala, a mama nie dzwoniła aby mnie nie denerwować :(Eh, byłam dziś u babci ale śpi cały czas, lekarka mówi, ze jeszcze do siebie nie doszła.Nie poznaje nikogo.A ze szpitala chcą ją jak najszybciej wypisać, jak mówi pani ordynator, bo w szpitalu panuje grypa.polska służba zdrowia cholera jasna!

Tak na pocieszenie kupiłam sobie kopytka i pieczarki i zrobię sobie sos pieczarkowy.Może mi się humor trochę poprawi.

Życzę Wam udanych wizyt i czekam na dobre wieści :)

relgtv73gp3vr7ra.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Za to suszy mnie dzis niemilosiernie, spijam hektolitry wody i siuram co pol godziny :P

Ja też już tyle wypiłam, że szok!

KasiaeN. - strasznie mi przykro:( Trzymam kciuki, żeby babcia wróciła do zdrowia.

Dzisiaj u mnie krem z pory i spaghetti. Jutro mam plan zrobić pieczone skrzydełka.
    Robiła któraś z Was może jakieś mięso w sosie serowym? Przypomniało mi się, że jadłam kiedyś takie coś na weselu i było pyszne.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olinka wrote:
    Witajcie poniedziałkowo :)
    Ja tak samo odliczam dni do wizyty jeszcze aż 17 dni :)
    co do moich mdłości to znalazłam sposób i co zaobserwowałam ze sa one jak mam pusty brzuch co prawda nie czuje głodu i wmuszam w sibie jedzenie. ale jak zjem to na dwie godziny mam spokuj z mdłościami..
    także dziś górują u mnie bóła z serem i dżemem ;):)

Olinka u mnie tez mdlosci nasilaja sie jak mam pusty zoladek i tez rano musze jesc co 2-3 h, ale dzis nawet jedzenie nie pomagalo, a wrecz przeciwnie.

Katarka pomogly Ci te tabletki na mdlosci????

• olinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi jedzenie nie pomaga to ratuje się woda+cytryna najelpiej zimna

małaMyszka, magda sz lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaruda wrote:
    Hej, witam się w drugim trymestrze.

Dwa tygodnie muszę czekać na wynik PAPPA i próbuję przestać się martwić, tym bardziej, że USG wyszło w najlepszym porządku.

Do tej pory zawsze położne wpisywały mi wiek rocznikowo, a tym razem skończone lata. Czy miałyście tak samo, o ile robiłyście ten test?
    Rok mniej to statystyka trochę lepsza, ale chciałabym wiedzieć, czy to na pewno poprawnie.

Co do płci. Wcześniej intuicja podpowiadała mi, że noszę chłopca (zwracałam się do brzucha per on), ale jak nie zauważyłam kompletnie nic ala siurek między nogami bobaska podczas USG to zaczynam mieć wątpliwości. Zobaczymy...

Jak piszecie o TSH to ja przed ciążą miałam lekko powyżej 2,5; a w pierwszym trymestrze spadło do 1,6 (nie stosuję żadnych leków).

Właśnie odebrałam wyniki testu Pappa, test robiłam 02.02 i już wyniki były gotowe w sobotę 07.02. Wiek też mam wpisany wg skończonych lat. Mimo, że za równo miesiąc mam urodziny. Widocznie tak ma być.

małaMyszka, czarnaruda lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaN duzo zdrowka dla babci!!!

Ja wlasnie robie kulki z miesa mielonego w sosie pomidorowym i mozarella :) do tego ryz.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym tygodniu musze isc do labolatorium na badania i jestem przerazona, bo labo od 7.30 i nie wiem jak wytrzymam tyle na czczo :/ Normalnie jak nie zjem do 7 to mna tak targa, a jak ja sobie z tym poradze w miejscu publicznym??

‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ