X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa ogromne wagi, jejku nie wyobrazam sobie nosic na rekach tak ciezkiego noworodka.

małaMyszka lubi tę wiadomość

• Ofka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    Hehe, jesteś dla mnie fenomenem z tym ziemniaczanym śniadaniem :P
    Nic nie poradze tylko to mi smakuje:)

małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

tb73i09k881y3sjt.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Nie wiem czy o tym słyszałyście, ja widziałam w weekend w tvn-ie mamę z tym chłopcem. Masakrator. http://wiadomosci.onet.pl/swiat/noworodek-wazyl-ponad-6-kg-jego-mama-spodziewala-sie-blizniakow/t6c2t
    Ale miała czym pierdnąć ... Nie ma co olbrzym!!! Ja Wam życzę samych wymiarowych dzieci he he he he

Aga89 lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • Ofka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0na88 wrote:
    Madzik tu pomóc może nasza "ziemniaczana ofka" ;-)
    padlam z tego hahaha:)):)

tb73i09k881y3sjt.png
  • olinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie rozumiem tylko jednego . jak wiem z wiadomości wczorajszym z tvn.
    kobieta męczyła się 18h dlaczego nie zrobili jej cesarski ? skoro wypowiadała się polksa urodziło dziecko 4kg ale miała cesarkę ze względu właśnie na wagę

magda sz, małaMyszka, futuremama lubią tę wiadomość

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinka bo lekarzom nie chce sie robic cc. Za malo im za to placa... Slyszalam juz takie przypadki ze czaszka rusza, pod tym wzgledem nie pochwalam Polskich szpitali.

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 godzin w sumie dużo kobiet rodzi, pewnie jej proponowali cesarke, bo mówiła ze spodziewała sie bliźniaków,ale myślę ze pewnie chciala rodzic naturalnie :)

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej zastanawia jak ta kobieta do 3 trymestru w ogole nie wiedziala, ze jest w ciazy!?

magda sz, małaMyszka lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może afroamerykanie mają trochę inny rozstaw kości miednicy, oni wszystko mają większe :) w Polsce takie coś by nie przeszło. Mam nadzieję że moje dziecko nie będzie ważyć więcej niż 4000 inaczej biorę cesarkę na żądanie, nie wyobrażam sobie życia z rozklapciuchą bo ciężo uwieżyć żeby wróciła do normy po takim wyczynie

mamasia, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a teraz siadzcie wygodnie w fotelach i trzymajcie sie mocno oparc :D Rozmawialam z mezem na temat odswiezenia naszej sypialni i pomalowania pokoju dla malenstwa i zapytalam go kiedy planuje malowac na co on, ze w lipcu hahaha :D czy wszyscy mezczyni sa tak malo rozgarnieci czy tylko moj??? Nie bierze pod uwage, ze malenstwo moze urodzic sie wczesniej, ze pomieszczenie z 3 tygodnie powinno sie wietrzyc, nie kaze mu tego robic w kwietniu,'no ale w czerwcu to ja juz bym chciala powoli pokoj meblowac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:27

Cassie, zabka11, mamasia, małaMyszka, psioszka11, Y lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, moja siostra rodzi! Prosze trzymajcie kciuki!!! :) może już dziś zostane matką.. chrzestną :) ale emocje!

olinka, magda sz, Cassie, niecierpliwa, zabka11, mamasia, Maniuś, małaMyszka, Paula_071, sylwucha89, psioszka11, Aga89, Y, gosia.b lubią tę wiadomość

• magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak w 7 miesiącu by się przydało mieć już spakowana torbę i przygotowane łóżeczko itp :) u nas na szczęście sypialnia była rok temu remontowana więc teraz misja co zrobić z szafą żeby tam postawić łóżeczko itp.

Słuchajcie może trzeba będzie naszym mężom postawić piwo albo drina, wziąć kalendarz i objaśnić im co jak i kiedy na spokojnie wytłumaczyć jak krowie na miedzy. No i ustalić kiedy ma zawieźć do szpitala czy jak już zacznie boleć czy dopiero jak wody odejdą..itp

Mój to jest taka znieczulica że pewnie jak mi odejdą wody to będzie na siłowni, wróci ja powiem że kur*a jedziemy! a on powie że się musi wykąpać itp. jak go znam...czasem mnie przeraża ten jego system życia ale maluszek mu pokaże że nie wszystko jest tak jak on sobie zaplanuje :)

niecierpliwa, zabka11, mamasia, Maniuś, małaMyszka, sylwucha89, psioszka11, Y lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tej kwestii musze pochwalic męża, ostatnio sam do mnie powiedział "będziesz chciała zmienic kolor w pokoju przeznaczonym dla dziecka?" powiedziałam ze raczej tak..chodz sama jeszcze nie wiem (3 lata temu wprowadziliśmy się do tego domu wiec w sumie wszystko jest nowe, ale ten kolor mi troche zbrzydł..) na co on "no to jak dowiemy sie jaka płec to pomyślimy i gdzieś w czerwcu trzeba bedzie działać" :)

zabka11, mamasia, małaMyszka, futuremama, psioszka11 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Może afroamerykanie mają trochę inny rozstaw kości miednicy, oni wszystko mają większe :) w Polsce takie coś by nie przeszło. Mam nadzieję że moje dziecko nie będzie ważyć więcej niż 4000 inaczej biorę cesarkę na żądanie, nie wyobrażam sobie życia z rozklapciuchą bo ciężo uwieżyć żeby wróciła do normy po takim wyczynie

Rozwaliłaś mnie tą "rozklapciuchą :P"

bzkxskf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas juz zaczal sie remont. Dla chlopakow remontujemy poddasze a malenstwo bedzie mialo pokoj chlopakow. W sierpniu byl odmalowany wiec nie wiem czy cos bede zmieniac poza wystrojem.

Ojjj ciekawe jak to bedzie :)

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Mój to jest taka znieczulica że pewnie jak mi odejdą wody to będzie na siłowni, wróci ja powiem że kur*a jedziemy! a on powie że się musi wykąpać itp. jak go znam...czasem mnie przeraża ten jego system życia ale maluszek mu pokaże że nie wszystko jest tak jak on sobie zaplanuje :)

Hahaha padlam! Moj tez ma luzny stosunek do zycia, ale chyba Twoj to bije go na glowe :P U nas w sypialni nie ma miejsca na lozeczko wiec chce od samego poczatku, by dzidzius spal w swoim lozeczku w swoim pokoju, zapewne pierwsze noce bede kimac tam z nim albo rozwazam zakupienie kosza mojzesza do sypialni bo to nam na styk wejdzie, ale wolalabym aby od razu spalo w swoim pokoju bo jak sie naucze, ze spi z nami to potem mi bedzie ciezko to zmienic ;) Ale zycie pokaze :)

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką ja wojnę przeszłam. W pokoju dziecka jest teraz "gabinet" mojego męża.. I powiedziałam mu że trzeba wynieść biurko, zlikwidować stacjonarny komputer (może korzystać z laptopa), pomalować pokój.. To wiecie co stwierdził? Że przecież biurko sie przyda, gdzie dziecko bedzie odrabiać lekcje?? Haha zabił mnie ;) Po co malować? Przecież mieszkamy od sierpnia wszystko jest świeżo pomalowane.. przecież sama wybrałam beże i brązy do tego pokoju.. On nie wie o co mi chodzi.. Po co to całe zamieszanie? Łóżeczko sie gdzieś wcisnie np. koło kaloryfera jest miejsce.. Haha super pomysł.. Faceci!

niecierpliwa, zabka11, Cassie, magda sz, małaMyszka, sylwucha89, psioszka11, Zetka, Y lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Kochane, moja siostra rodzi! Prosze trzymajcie kciuki!!! :) może już dziś zostane matką.. chrzestną :) ale emocje!

Trzymamy kciuki i czekamy na malenstwo!! Ale Ci fajnie, bedziesz miala przetarte szlaki :)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia padlam :D

małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i trzymam kciuki za szybki porod siostry :)

małaMyszka, 5ylwia lubią tę wiadomość

‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ