X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Jaką ja wojnę przeszłam. W pokoju dziecka jest teraz "gabinet" mojego męża.. I powiedziałam mu że trzeba wynieść biurko, zlikwidować stacjonarny komputer (może korzystać z laptopa), pomalować pokój.. To wiecie co stwierdził? Że przecież biurko sie przyda, gdzie dziecko bedzie odrabiać lekcje?? Haha zabił mnie ;) Po co malować? Przecież mieszkamy od sierpnia wszystko jest świeżo pomalowane.. przecież sama wybrałam beże i brązy do tego pokoju.. On nie wie o co mi chodzi.. Po co to całe zamieszanie? Łóżeczko sie gdzieś wcisnie np. koło kaloryfera jest miejsce.. Haha super pomysł.. Faceci!

%ylwia jakbym słyszła swojego męża :) Pokój dziecka też będzie w jego "biurze" i też jak usłyszał o likwidacji biurka i kompa dokładnie tak samo odparł - dziecku też będzie potrzebne :D ach Ci mężczyźni :) a powiedz mi już jakoś rozgryzłaś ten problem? bo u nas póki co w tej kwestii kurtyna milczenia :P

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Sylwia czekamy na zdjęcia maluszka :)

5ylwia, małaMyszka lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Hahaha padlam! Moj tez ma luzny stosunek do zycia, ale chyba Twoj to bije go na glowe :P U nas w sypialni nie ma miejsca na lozeczko wiec chce od samego poczatku, by dzidzius spal w swoim lozeczku w swoim pokoju, zapewne pierwsze noce bede kimac tam z nim albo rozwazam zakupienie kosza mojzesza do sypialni bo to nam na styk wejdzie, ale wolalabym aby od razu spalo w swoim pokoju bo jak sie naucze, ze spi z nami to potem mi bedzie ciezko to zmienic ;) Ale zycie pokaze :)

Podobnie jak u nas :) do sypialni łóżeczko nie bardzo się zmieści (tzn. może i na styk by weszło, ale nie byłoby przejścia), ale właśnie do tego dedykujemy kosz mojżesza na pierwsze 3 miesiące. Za dnia mam nadzieję, że maluszek będzie spał w łóżeczku, a wieczorami i na noc w koszu, ale oczywiście czas i życie to zweryfikuje :)

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    %ylwia jakbym słyszła swojego męża :) Pokój dziecka też będzie w jego "biurze" i też jak usłyszał o likwidacji biurka i kompa dokładnie tak samo odparł - dziecku też będzie potrzebne :D ach Ci mężczyźni :) a powiedz mi już jakoś rozgryzłaś ten problem? bo u nas póki co w tej kwestii kurtyna milczenia :P
    wstyd się przyznać ale popłakałam się ;) hormony.. powiedzialam, że jak on pójdzie do pracy to przyjedzie moj tata i razem pomalujemy pokój i wyniesiemy biurko :) wiem, że to szantaż emocjonalny ale pomogło ;) później na spokojnie z nim pogadalam i zgodził się na mały remont :) pokazałam zdjęcia z wystrojem jaki mi się podoba i dał mi wolną rękę.. Jeszcze muszę nad nim popracować ale wiem, że prędzej czy później zgodzi sie na wszystko :)

mamasia, małaMyszka, niecierpliwa, Cassie, psioszka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    wstyd się przyznać ale popłakałam się ;) hormony.. powiedzialam, że jak on pójdzie do pracy to przyjedzie moj tata i razem pomalujemy pokój i wyniesiemy biurko :) wiem, że to szantaż emocjonalny ale pomogło ;) później na spokojnie z nim pogadalam i zgodził się na mały remont :) pokazałam zdjęcia z wystrojem jaki mi się podoba i dał mi wolną rękę.. Jeszcze muszę nad nim popracować ale wiem, że prędzej czy później zgodzi sie na wszystko :)

To może i ja zastosuję podobną metodę :P muszę coś pokombinować :)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    To może i ja zastosuję podobną metodę :P muszę coś pokombinować :)
    Polecam :) jak przyszedł jego brat to zaprosiłam go do pokoju dziecka i zaczęłam opowiadać, że tu będzie łóżeczko, biurko likwidujemy, ta ściana bedzie miała taki kolor, kanapa sie przyda do karmienia itp. taka byłam nakręcona swoją wizją ;) a mój Maciek tylko się uśmiechał i przytakiwal:) także metoda zadziałała:)

mamasia, niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra :)

małaMyszka lubi tę wiadomość

bzkxskf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda sz wrote:
    Może afroamerykanie mają trochę inny rozstaw kości miednicy, oni wszystko mają większe :) w Polsce takie coś by nie przeszło. Mam nadzieję że moje dziecko nie będzie ważyć więcej niż 4000 inaczej biorę cesarkę na żądanie, nie wyobrażam sobie życia z rozklapciuchą bo ciężo uwieżyć żeby wróciła do normy po takim wyczynie

Ja rodzilam.synka 4020g a moj maz nie narzeka na sex. A na usg u gina wazyl 2800g a na porodowce 4300g wiec roznica spora:/

Dziewczyny gratuluje wizyt! Super ze wszystko ok a czy ja ominelam plec? Wiecie co bedzie?
    Trzymam kciuki za jutrzejsze wizytujace:-)

Ofka jasne ze tak pisalam miesiac wczesniej ze chce wrocic do pracy i w GOPS zrezygnowalam z wychowawczego.

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Kochane, moja siostra rodzi! Prosze trzymajcie kciuki!!! :) może już dziś zostane matką.. chrzestną :) ale emocje!

czekamy na wieści :)

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć drugi trymestr jest najlepszy na remonty. Też będziemy musieli się zmierzyć z urządzeniem wolnego pokoju. Chociaż pewnie zanim tam zamieszka to jeszcze z rok. Plan mam by karmić piersią pół roku, więc w tym czasie będzie mieszkał bąbel z nami w sypialni żebym nie musiała w nocy latać po mieszkaniu. Mamy dla niego idealnie miejsce przy łóżku, tylko będę musiała zmienić się z mężem miejscami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:09

5ylwia, niecierpliwa, mamasia, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 5ylwia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamasia wrote:
    czekamy na wieści :)
    Ma częste skurcze, ale jeszcze nie ma rozwarcia.. Pewnie przed nią ciężka noc! Biedna! Ale jakie szczęście ją czeka już niebawem :)
    jest przy niej mąż więc ma wsparcie :)
    A Wy chcecie męża przy porodzie? Bo ja nie wyobrażam sobie żeby mojego przy mnie nie było:)

niecierpliwa, małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie plci lekarz powiedzial ze na tym etapie wszystko wyglada identycznie zarownoni u chlopaka jak i dziewczynki, to co widzial to moze byc zarowno wargi albo poczatek jajeczek. Za 4tyg kolejne USG i wtedy bedziemy okreslac plec ;)

Uciekam spac. Dobranoc!

niecierpliwa, małaMyszka lubią tę wiadomość

• olinka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia wrote:
    Ma częste skurcze, ale jeszcze nie ma rozwarcia.. Pewnie przed nią ciężka noc! Biedna! Ale jakie szczęście ją czeka już niebawem :)
    jest przy niej mąż więc ma wsparcie :)
    A Wy chcecie męża przy porodzie? Bo ja nie wyobrażam sobie żeby mojego przy mnie nie było:)

ja tak samo nie wyobrażam sobie być bez meża. może dlatego ża ja już tragicznie się boje porodu..

49d65f8aff.png
    "Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja mama"

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodze tylko z mezem! Rodzilam sama i z mezem i o niebo lepiej:-)

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za siostre! Oby szybko poszlo!!

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że macie opcje pokoju dla dziecka, my na razie w 2 pokojach musimy się pomieścić. Salon to salon więc odpada na wstępie, w planie jest do roku mieszkać w sypialni z dzidzi póki będę karmić, zostawimy go pózniej samego w sypialni na kolejny rok jego życia a my przemęczymy się w salonie, myślę że za 2,5 roku będziemy mogli w końcu przeprowadzić się do domu bez brania kolosalnego kredytu (nie wiem kto wymyślił ceny domów w warszawie...tylko się pochlastać). Wtedy poniesie mnie wyobraźnia w pokoiku dziecięcym :) a kto wie może w drodze będzie drugie dziecko jak skoro lokum będzie większe :D

mamasia, małaMyszka, psioszka11, futuremama lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Ewa123 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciężaróweczki :)

Czy któraś z Was też ma problem z nawracającymi infekcjami intymnymi w ciąży? U mnie dopiero 14 tydzień, a już 4 raz przyplątało się to paskudztwo.. Brałam już Nytamycynę, Nystatynę, teraz dostałam receptę na Pimafucin.. Martwię się trochę jak te infekcje i ciągłe leki wpłyną na dzidziusia..

Ewa123
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała rodzic z mężem :-) mam nadzieje, ze nie będzie protestować :D

bzkxskf.png
  • Malagosia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej ciężaróweczki :)

Czy któraś z Was też ma problem z nawracającymi infekcjami intymnymi w ciąży? U mnie dopiero 14 tydzień, a już 4 raz przyplątało się to paskudztwo.. Brałam już Nytamycynę, Nystatynę, teraz dostałam receptę na Pimafucin.. Martwię się trochę jak te infekcje i ciągłe leki wpłyną na dzidziusia..
    Ja drugi raz biore pimafucin. Trzeba leczyc nic nie poradzimy

• lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mdłości rozłożyły, spędziłam w łóżku pół dnia :(
    Gratuluję udanych wizyt :)
    My łóżeczko wstawimy do sypialni, żebym miała blisko do dzieciaczka, a jak będzie duży to może przerobimy drugi pokój na pokój dziecka.
    Bardzo bym chciała rodzić razem z mężem, ale mam obawy że się nie uda. Szpital, który wybrałam (nie żeby był duży wybór czy coś...) ma tylko dwie sale jednoosobowe i tylko tam może być mąż. Na sali ogólnej i w razie cesarki nie ma opcji rodzić z mężem. Wątpię, czy uda nam się tak trafić, że pokój 1-os będzie wolny.

9f7jtv73juycdhvl.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ