X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które robiły test Pappa.
    Czy w wyniku oprócz ryzyka trisomii, miałyście wpisane także ryzyko "samoistnego porodu przedwczesnego przed 34 tygodniem ciąży"?
    Bo ja mam takie ryzyko oszacowane na 1:115 i się zastanawiam, czy ten wynik to duże czy małe ryzyko. Nie wiedziałam, że w tym teście będzie szacowane także takie ryzyko i nie wiem jak to interpretować.

małaMyszka lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Bardzo bym chciała rodzić razem z mężem, ale mam obawy że się nie uda. Szpital, który wybrałam (nie żeby był duży wybór czy coś...) ma tylko dwie sale jednoosobowe i tylko tam może być mąż. Na sali ogólnej i w razie cesarki nie ma opcji rodzić z mężem. Wątpię, czy uda nam się tak trafić, że pokój 1-os będzie wolny.

Który szpital wybrałaś?:)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Który szpital wybrałaś?:)

Borowska, tam pracuje mój lekarz prowadzący.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 22:16

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Borowska, tam pracuje mój lekarz prowadzący.

Tak mi się przypomniało, jak rodziła moja koleżanka. Pojechali na Borowską, ale jak kolega zobaczył czarnego lekarza na dyżurze to powiedział, że prędzej sam poród odbierze, niż pozwoli czarnoskóremu dotykać jako pierwszemu jego syna. I zawiózł koleżankę do Brochów... Ale on jest wieeeeelki rasistą. Plus Borowskiej jest taki, że jest tam masę różnych oddziałów, gdyby odpukać oczywiście, miało coś się dziać nie tak. Tak samo Kliniki.

małaMyszka, 0na88 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mamasia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa123 wrote:
    Hej ciężaróweczki :)

Czy któraś z Was też ma problem z nawracającymi infekcjami intymnymi w ciąży? U mnie dopiero 14 tydzień, a już 4 raz przyplątało się to paskudztwo.. Brałam już Nytamycynę, Nystatynę, teraz dostałam receptę na Pimafucin.. Martwię się trochę jak te infekcje i ciągłe leki wpłyną na dzidziusia..

Odpukać, ale póki co u mnie czysto :)

bzkxskf.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - ja mam to ryzyko oszacowane i też na 1:115.

lb17w98.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Tak mi się przypomniało, jak rodziła moja koleżanka. Pojechali na Borowską, ale jak kolega zobaczył czarnego lekarza na dyżurze to powiedział, że prędzej sam poród odbierze, niż pozwoli czarnoskóremu dotykać jako pierwszemu jego syna. I zawiózł koleżankę do Brochów... Ale on jest wieeeeelki rasistą. Plus Borowskiej jest taki, że jest tam masę różnych oddziałów, gdyby odpukać oczywiście, miało coś się dziać nie tak. Tak samo Kliniki.

Hmm, ja mam nadzieję, ze trafię na polskiego lekarza :)
    Borowską wybrałam w sumie dlatego, że w razie problemów są najbardziej wyspecjalizowani z chyba najnowszym sprzętem. W ogóle jak dla mnie we wro wcale nie ma wyboru i się stresuję wieloma rzeczami, np. że nie będzie miejsc i mnie nie przyjmą, albo że będę musiała czekać długo na przyjęcie i stres mnie wykończy, albo ze mąz nie będzie mógł być ze mną, albo że poród to będzie masakra...
    Wyczytałam, że Medfemina w tym roku otwiera na Borowskiej prywatną porodówkę i w duchu liczę, że będą już funkcjonować przed terminem mojego porodu i że ceny będą przystępne, a wtedy kto wie.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Lys - ja mam to ryzyko oszacowane i też na 1:115.

A konsultowałaś już to może z lekarzem?
    Np. dla trisomii wynik poniżej 1:300 to wysokie ryzyko i tak się zastanawiam co do kwestii przedwczesnego porodu jaki się uznaje wynik za wysokie ryzyko.

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lys - lekarz, który wykonywał USG prenatalne mówił, że wszystko jest dobrze, ryzyko baaaaardzo małe, ale konkretnie o to ryzyko przedwczesnego porodu nie pytałam. Lekarz prowadzący, który również oglądał wyniki tych badań też nic mi na temat tego ryzyka nie powiedział, więc wydaje mi się, że wynik jest w porządku, bo przecież ktoś by coś powiedział :)

lb17w98.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Hmm, ja mam nadzieję, ze trafię na polskiego lekarza :)
    Borowską wybrałam w sumie dlatego, że w razie problemów są najbardziej wyspecjalizowani z chyba najnowszym sprzętem. W ogóle jak dla mnie we wro wcale nie ma wyboru i się stresuję wieloma rzeczami, np. że nie będzie miejsc i mnie nie przyjmą, albo że będę musiała czekać długo na przyjęcie i stres mnie wykończy, albo ze mąz nie będzie mógł być ze mną, albo że poród to będzie masakra...
    Wyczytałam, że Medfemina w tym roku otwiera na Borowskiej prywatną porodówkę i w duchu liczę, że będą już funkcjonować przed terminem mojego porodu i że ceny będą przystępne, a wtedy kto wie.

Myślisz, że mogą nie przyjąć z powodu braku miejsc? Że jak wody odejdą to trzeba zadzwonić i zapytać się czy można wpaść do nich i urodzić? Do głowy by mi to nie przyszło... Wiem, że teściowa mnie uczulała, że na wszystko muszę wyrazić zgodę i jak ja o tym zapomnę to ma mąż przypilnować żeby nic nie robili wbrew moje woli. Ja np. nie chcę cewnika i będę się zapierać rękami i nogami żeby mi nie założyli.
    Myślisz, że w tej prywatnej klinice będą pracować inni lekarze niż Ci ze szpitala na Borowskiej?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Lys - lekarz, który wykonywał USG prenatalne mówił, że wszystko jest dobrze, ryzyko baaaaardzo małe, ale konkretnie o to ryzyko przedwczesnego porodu nie pytałam. Lekarz prowadzący, który również oglądał wyniki tych badań też nic mi na temat tego ryzyka nie powiedział, więc wydaje mi się, że wynik jest w porządku, bo przecież ktoś by coś powiedział :)

:D dzięki za odpowiedź. Też myślę, że wynik dobry, ale zawsze lepiej się upewnić.

małaMyszka, Katarka lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • Andzia 34 Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na prenetalnych i dupa mały ma 7,31 cm i tyle wiem bo spał 2 godziny chodziłam tam i spowrotem i nie zrobił mi lekarz badań bo mały się nie obrucił a wyliczył mi ze mam ciąże 13,3 dni wiec mam tylko 3 dni czasu na prenetalne wiec zrobiłam termin w innej klinice ufff dostałam na jutro o 11.30 termin

mamasia, sylwucha89, małaMyszka, zabka11, psioszka11, 0na88, magda sz lubią tę wiadomość

sbgosbt.png

74dn1tf.png

• lys Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Myślisz, że mogą nie przyjąć z powodu braku miejsc? Że jak wody odejdą to trzeba zadzwonić i zapytać się czy można wpaść do nich i urodzić? Do głowy by mi to nie przyszło... Wiem, że teściowa mnie uczulała, że na wszystko muszę wyrazić zgodę i jak ja o tym zapomnę to ma mąż przypilnować żeby nic nie robili wbrew moje woli. Ja np. nie chcę cewnika i będę się zapierać rękami i nogami żeby mi nie założyli.
    Myślisz, że w tej prywatnej klinice będą pracować inni lekarze niż Ci ze szpitala na Borowskiej?

Czytałam ze 2-3 historie, że nie przyjęli bo nie było miejsc, ale gorzej chyba jak nie odeślą, ale Ty czekasz 2-3h zanim przyjdzie ktoś, żeby Cię zbadać. I to mnie przeraża. Dzwonić się raczej nie dzwoni. Prawda jest taka, że różnie może być, bo wiadomo jaki mamy system w tym kraju.
    W tej porodówce Medfeminy ma podobno pracować zespół lekarzy z Centrum Zdrowia Medfemina, ale jak to dokładnie będzie to nie wiem.

http://www.wroclaw.pl/pierwsza-prywatna-porodowka-we-wroclawiu

małaMyszka, psioszka11 lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w drugim trymestrze :) i życzę kolorowych snów.

niecierpliwa, zabka11, małaMyszka, mamasia lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Ja juz po sniadanku. Zaraz szykuje sie do pracy.
    Gratuluje wszystkim udanych wizyt-ktoras dzisiaj wizytuje?

Powiem wam ze w poprzedniej ciazy mimo wymiotow na tym etapie czulam sue znacznie lepiej. Teraz jestem jakas ociezala, ciagle cos mnie kluje, lupie itp. Jednak to prawda ze kazda ciaza jest inna. W poprzedniej pracowalam do konca 5miesuaca w restauracji, wiec ciagly ruch. Teraz mam biurowa prace i nie wiem hak jeszcze dam rade pracowac 2,5miesiaca.

Wczoraj was podczytywalam wieczorem ale mislan wczoraj taki mlyn, ze nie mialam sily pisac. Rano zalatwilam sobie w zusie zdalny dostep do swojego profilu, potem bylam z corka u krawcowej-bedziemy szyc piekna czarno-turkusowa suknie a'la prinseska do tancow standardowych :-)
    Potem jeszcze do banku i do pracy, w ktorej czekala mnie masa tematow. Po pracy zawiozlam corke na zajęcia tabeczne, w miedzy czasie zakupy. Po powrocie do domu zabralam sie za gotowanie barszczu i robienie krokietow. Stalam przy garach blisko 3godz.potem padlam spac;-)

małaMyszka, mamasia, Cassie, Paula_071, magda sz lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż odprawiony do pracy a my idziemy spać... Szafa błyszczy... Zostały tylko śmieci do wyrzucenia... Może zajmę się łazienką, bo nie jest w najlepszym stanie, ale pomyślę o tym jak wstanę hi hi hi
    Trzymam kciuki za wizyty.
    Miłego dnia życzę :D

psioszka11, niecierpliwa, mamasia, Cassie, zabka11, Maniuś lubią tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • psioszka11 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Siostry!
    Wczoraj wieczorem też Was podczytałam, ale już nie miałam sił pisać. To był dzień pełen emocji- nie tylko ze względu na badanie, ale rzeczy, które zmieniły nam sytuację. A mianowicie pisałam Wam,że jesteśmy oddelegowani do DE na delegację- szefostwo zaczęło lecieć w kulki ( nie będę przytaczać szczegółów) i z mężem podjęliśmy decyzję o powrocie do Wrocławia. Aktualnie i tak tu jesteśmy,ale musimy się teraz z powrotem przeprowadzić do PL. Z 200metrowego domu do... no właśnie na biegu muszę szukać mieszkania do wynajęcia we Wrocławiu. Właśnie zasiadam do ogłoszeń. Ale z drugiej str się cieszę,nie ma jak to w PL, chociaż mniejszy stres związany z porodem.
    Do dziewczyn z Wro- ja chyba na Kamieńskiego- kumpela rodziła tam bliźniaki wcześniaki i na prawdę na wysokim poziomie i fachowa opieka, no i kumpela jest tam położną.
    No tyle newsów u mnie. Co do pokoju dla małego, to z racji zaistniałej sytuacji chyba nie poszaleje na razie w tym temacie :)

małaMyszka, niecierpliwa lubią tę wiadomość

bl9ci09kql96ri27.png

Nasze szczęście LEON -53cm i 3680g -21.07.2015
  • ekropka Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka11 wrote:
    Dzien dobry
    Powiem wam ze w poprzedniej ciazy mimo wymiotow na tym etapie czulam sue znacznie lepiej. Teraz jestem jakas ociezala, ciagle cos mnie kluje, lupie itp. Jednak to prawda ze kazda ciaza jest inna. W poprzedniej pracowalam do konca 5miesuaca w restauracji, wiec ciagly ruch. Teraz mam biurowa prace i nie wiem hak jeszcze dam rade pracowac 2,5miesiaca.

Powiem Ci Zabka, że ja mam tak samo. W pierwszej ciąży w porównaniu do tej było idealnie. Niby miałam mdłości ale nie tak "upierdliwe" jak w tej. Wtedy też miałam duuużo energii, a teraz to bym najchętniej z łóżka nie wychodziła:/

Jutro w końcu mam wizytę, przekładana 3 razy z powodu choroby doktorka. Już nie mogę się doczekać:)
    Pozdrawiam wtorkowo:)

małaMyszka, psioszka11, mamasia, zabka11 lubią tę wiadomość

myblrs2.png
    zljss1v.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ;) Ja od 2 godzin na nogach, ale pod kolderka ogladam tv :)
    Podziwiam wszystkie z Was, ktore chodza do pracy, bo mimo iz'dni, w ktore czulam sie dobrze mozna na palcach zliczyc tnw i wtedy ciezko by mi bylo pracowac na pelnych obrotach.
    Dzis w nocy nawet dobrze spalam, ale uwieraly mnie majciochy...nawet chcialam szukac nozyczek, zeby je ponacinac :D Chyba pora pomyslec o nowych...

• mamasia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej :-) a ja czekam na swoją kolej do punku pobrań,muszę Zrobić badanie krwi i moczu przed poniedziałkowa wizytą

bzkxskf.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ