X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chyba nie kupię tego Caretero Bistro, bo mąż marudzi, że tapicerka będzie trudna do czyszczenia i jak dam buraka to będzie po krzesełku :/ No i jeszcze się rozglądamy za czymś innym...

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    A może zakrztusiła się śliną? Mojemu się kilka razy zdarzyło... leży spokojnie, nagle robi się czerwony, nie może złapać oddechu, chwilę próbuje, w końcu się udaje i jest ogromny płacz, przy tym robi się czerwony. U nas zdarzyło się dwa razy na moich oczach, ale bardzo się boję, żeby nie zdarzyło się w nocy.
    dokładnie, Dominiś ma to samo od śliny na pewno....

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• magda sz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się kilka razy i zachłysnęła i złapała bezdech. Najgorsze te zachłyśnięcie bo to co zalega musi wydostać się na zew.. a z tym bezdechem to na pierwszej pomocy niemowlęcia facet mówił że dmuchać, dać klapsika, połaskotać, zrobić głupią minę, dziecko czasem zapatrzy się gdzieś albo zlęknie i zapomina oddychać i zwykle po kilkunastu sekundach sobie o tym przypomina samo ale wiadomo zawsze warto pomóc żeby oduczyć tego typu zachowań.

AgaSad wysłałam Ci przypomnienie na tego maila aragonik coś tam :) poszperaj słuchaj w różnych zakładkach na mailu może właśnie gdzieś tam wsiąkł. A jak nie to napisz mi jak Cie znalezc na fb to Cię dodam do znajomych i wtedy tak dodam.

Agaa -Na adres agata.g....@... zostanie wysłana przypominająca wiadomość e-mail z linkiem umożliwiającym dołączenie do grupy.

Katarka wysłałam, Apaczka przyjęłam zapro.

Katarka lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa wysłałam Ci też zapro do znajomych i w ten sposób Cie dodam jak nie dostaniesz powiadomienia.

aaaaga lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaata wrote:
    Kurcze, chyba nie kupię tego Caretero Bistro, bo mąż marudzi, że tapicerka będzie trudna do czyszczenia i jak dam buraka to będzie po krzesełku :/ No i jeszcze się rozglądamy za czymś innym...

Ja jestem w szoku, odkad jemy w caretero nie ma ani jednej plamy (poza pierwsza ochrzczona dynia), ale jakos tak ladnie zaczela jesc, ze tylko buziak jest brudny, przestala pakowac rece do buzi podczas jedzenia i to nas uratowalo ;) Z dnia na dzien jestem z tego krzeSELka coraz bardziej zadowolona. Jedyny minus, ze kolka sa tylko z tylu, latwiet by mi bylo sie nim przemieszac, gdyby byly tez z przodu. Lys, a Tobie jak sie uzytkuje??

• Katarka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda i gdzie mam teraz czegoś szukać? Na fb czy na mailu? Bo ani tu ani tu nic nie ma :/

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka87 dzięki:)

teraz to napewno będe h*jowa Pani domu bo belly i jeszcze fb haha, normalnie szał:D

Zabka jak poczekasz 2 miesiące to dam znac jak serum sie sprawdza:D

U mnie Szymon zjada teraz ok 600 ml mm, plus do tego kaszka mleczno-ryzowa 150 ml wody i sypię 4-5 łyzek

Laura, Maniuś, jesslin87 lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja jestem w szoku, odkad jemy w caretero nie ma ani jednej plamy (poza pierwsza ochrzczona dynia), ale jakos tak ladnie zaczela jesc, ze tylko buziak jest brudny, przestala pakowac rece do buzi podczas jedzenia i to nas uratowalo ;) Z dnia na dzien jestem z tego krzeSELka coraz bardziej zadowolona. Jedyny minus, ze kolka sa tylko z tylu, latwiet by mi bylo sie nim przemieszac, gdyby byly tez z przodu. Lys, a Tobie jak sie uzytkuje??

Ja zamówiłam w sobotę, jutro pewnie będzie, mam nadzieję, że nie będę żałować ;) Nie było już tego koloru brown i wzięliśmy cappuccino. Chciałam brown z myślą, że może mniej będzie widać plamy ;)

niecierpliwa, jesslin87 lubią tę wiadomość

lb17w98.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka wrote:
    Magda i gdzie mam teraz czegoś szukać? Na fb czy na mailu? Bo ani tu ani tu nic nie ma :/

Kochana szukaj na mailu tylko w zakłądce "społęczność"

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, chyba wiem czemu Szymko nie spał w dzien dziś w łózeczku tylko na rerkach, jak szłam na spacerze to ide sobie a za mną taka baba bojcora miasta leci za mna i zagląda mi do wózka i mówi " o matko takie zimno a dzidziuś na polu" a ja jej mówię to juz nie jest dzidziuś, pewnie mi dziecko zaczarowała czarownicaaaaaaaa

Ofka gratulacje ząbka, więc obaliłąś mit że dziecko jest marudą przed ząbkiem, po prostu klimat mu sprzyjał:)

magda sz, jesslin87, Laura, Paula_071, małaMyszka, chcebycmama, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Kochana szukaj na mailu tylko w zakłądce "społęczność"

Nie ma :/

lb17w98.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarka a w innych zakładkach? Może w spam wrzuciło?

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Katarka a w innych zakładkach? Może w spam wrzuciło?

Wszystko przejrzałam, nie ma nigdzie.

lb17w98.png
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mam pomysłu :(
    Idę spać! W końcu mi się może uda trochę wyspać.

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Lys, a Tobie jak sie uzytkuje??

Na chwilę obecną krzesło jest użytkowane przez. .. kota. Cwaniara sobie w nim śpi. A Lily podobało się za pierwszym razem jak ja posadzilam a później już nie bo pasy ja wkurzają. Cóż dobrze ze chociaż kot zadowolony ;)

magda sz, jesslin87, Laura, apaczka, Paula_071, małaMyszka, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam przypomnienie, poszperaj musi być, pierwsze wysłałam 41 min temu

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej Magda, jak Ty zyjesz bez chleba?

magda sz lubi tę wiadomość

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wieczorowa pora

Mała mi dała dzis popalić...nie chciała zupy,wrzask nieziemski,w końcu skapitulowałma i dałam mleko.zupe zjadła dopiero na kolejnym karmieniu ale i tak w wielkich bólach.potem przyszedł czas na kaszkę i deserek i powtórka z rozrywki.skonczylo sie tak ze deserek zjadłam ja a podałam butla...
    Nie wiem co jej sie dzis stało...
    Dodatkowo przez to ze sie nauczyła przewracać z pleców na brzuch,robi to non stop. Niestety na brzuchu szybko sie meczy i wrzask ze chce z powrotem.tym sposobem nie mogłam jej na sekundę zostawić ...t
    Tak mnie dzis wymęczyła ze z premedytacja uciekłam z domu zawieść Julcie ma zajęcia,a kąpiel zostawiłam mężowi.jak wróciłam mała juz wykapana i nakarmiona spała.

obkupilam mała w słoiczki hipp w biedrze.te duże sa po 3zl.

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • zabka11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad wrote:
    Dziewczyny macie jakiś fajny przepis na coś z serem feta? jakąś sałatkę czy cuś?

Griszanka jak myślisz o Chodakowskiej to wg mnie najłatwiejszy program to Skalpel 2 czyli ten z krzesłem..

Aga polecam sałatkę:kurczak podsmażony w kostkę z przyprawa do kurczaka,odgotowaną brokuły,prażone ziarna słonecznika,oliwki,ser feta,pomidorki koktajlowe,układasz warstwowo i podlewasz sosem zrobionym z majonezu śmietany i czosnku plus sól i pieprz

Migotkaa, AgaSad lubią tę wiadomość

3i499vvjdikb2il4.png
    iv09j48argrcm17t.png
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, jest, dzięki :)

magda sz lubi tę wiadomość

lb17w98.png
‹‹ 3056 3057 3058 3059 3060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ