X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Katarka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię was :( A to dlatego, że życia mi braknie, żeby was czytać tu i na fb :( Ale też chcę :P Magda masz jeszcze mojego maila? Kiedyś ci podawałam.

małaMyszka lubi tę wiadomość

lb17w98.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Wczoraj Julka lezala juz w lozeczku do spania, jak zwykle obrocilam ja na bok i nagle widze purpure na twarzy, nie slysze zadnego odglosu, tylko wielki grymas zaniosla sie tak, ze zlapala bezdech, maz przylecial dmuchnal jej w twarz, podrzucil do gory i zaczela sie smiac. Ja oczywiscie sparalizowana. Po 5 minutach zasnela normalnie. Zachodzilam w glowe co sie moglo stac, obstawialismy, ze albo sie czegos wystraszyla (obrotu?) albo wbilam jej palec miedzy zeberka, ale nie sadze. Dzis jemy kaszke na kolacje, wszystko super i nagle ta sama akcja, czerwona jak burak i az sie zaniosla. Nie mam pojecia co moglo sie stac??? Moja matke wmurowalo tak samo jak mnie. Jak udalo sie ja opanowac odciagnelam gile z nosa i normalnie dokonczyla kolacje. Jedyne co laczy te dwie sytuacje to, ze byla padnieta.

A może zakrztusiła się śliną? Mojemu się kilka razy zdarzyło... leży spokojnie, nagle robi się czerwony, nie może złapać oddechu, chwilę próbuje, w końcu się udaje i jest ogromny płacz, przy tym robi się czerwony. U nas zdarzyło się dwa razy na moich oczach, ale bardzo się boję, żeby nie zdarzyło się w nocy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem posrana, ze to sie powtorzy jak bedziemy same

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój łapie takie bezdechy ale w czasie histerii :/ nagła cisza, otwiera buzie i robi się czerwony i tak kilka sekund (dla mnie to wieczność zawsze :/ ) ale jak już złapie oddech to wydobywa się taki krzyk że w uszach piszczy jeszcze z 15 min
    tak bez płaczu jeszcze się mu nie zdarzyło

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa u nas pomaga podniesienie do góry, a gdyby nie pomogło to ja bym położyła na brzuszku u siebie na kolanach i stukała w plecy. Ale u mnie to ewidentnie ślina go "zatkała".

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zakrztusila sie na pewno, bo sekunde wczesniej schylilam sie do niej tak oko w oko i trzymalam lyzeczke przy buzi i mowie aaamm, matka twierdzi, ze sie wystraszyla :/

• mada12 Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwością to jest zatajenie się dziecka moja córka też tak ma.Polozna wlasnie mówiła żeby dmuchac na twarz dziecka lub obrócić dziecko do góry nogami a głową w dół.Tak ją myślę że to jest to.

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    mój łapie takie bezdechy ale w czasie histerii :/ nagła cisza, otwiera buzie i robi się czerwony i tak kilka sekund (dla mnie to wieczność zawsze :/ ) ale jak już złapie oddech to wydobywa się taki krzyk że w uszach piszczy jeszcze z 15 min
    tak bez płaczu jeszcze się mu nie zdarzyło

Dokladnie tak to wygladalo z tym, ze dzis odczekalam gora 2-3 sekundy wyjelam z krzeselka, unioslam w gore i wtedy wrzask i potok lez

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na sama mysl wczorajszego zdarzenia i dzisiejszej akcji wlosy na rekach deba mi staja i plakac sie chce

• Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 tą grzechotkę co niuniu ma w awatarku kupowałaś moze na all? mogła byś podać linka i czy jestes zadowolona bo poluje na taka

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tego nie robi podczas histerii, tylko normalnie leżąc na plecach, ale ja to jestem pewna, że to ślina go zatyka. Po takiej akcji zawsze bardzo płacze, bo się tego wystraszy.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam to juz chyba dwa razy...ale napisze jeszcze raz :) JESTEM DUMNA ZE JESTEM SIERPNIOWECZKĄ 2015-taka grupę wsparcia jaka mamy tutaj wzajemnie ciężko jest stworzyć,a nam się udalo :P :D :D tu nigdy nie ucichnie-jestem tego pewna!!!Nie z nami :) :) :)

Niecierpliwa tez obstawiam ślinę...moj miał takie akcje do 3 msc...purpura na twarzy,a jak udalo mu się w końcu ja przelknac to plącz nieziemski...dzieki Bogu odpukać dawno się to nie powtórzyło...

I ponawiam pytanko z rana..mamy karmiące mm ile tego mleka zjadają Wasze dzieciaczki na dobę?i w jakich proporcjach???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:07

Agaata, Katarka, Paula_071, lys, mamasia, magda sz, Laura, 0na88, witaminkab, jesslin87, Weridiana, małaMyszka, chcebycmama, Amberla lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Dokladnie tak to wygladalo z tym, ze dzis odczekalam gora 2-3 sekundy wyjelam z krzeselka, unioslam w gore i wtedy wrzask i potok lez

no ja go biorę zaraz na ręce dmucham i jest wrzask, ale u nas to zawsze jest poprzedzone płaczem
    kurcze tak w ciszy bez wcześniejszych oznak to bym ze strachu umarła chyba :/ i już ani na chwile go z oka nie spuszczała, chociaż Patryk czasem jak nie zdąze do niego podbiec to sam się "odpowietrza"

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Pisałam to juz chyba dwa razy...ale napisze jeszcze raz :) JESTEM DUMNA ZE JESTEM SIERPNIOWECZKĄ 2015-taka grupę wsparcia jaka mamy tutaj wzajemnie ciężko jest stworzyć,a nam się udalo :P :D :D tu nigdy nie ucichnie-jestem tego pewna!!!Nie z nami :) :) :)

Niecierpliwa tez obstawiam ślinę...moj miał takie akcje do 3 msc...purpura na twarzy,a jak udalo mu się w końcu ja przelknac to plącz nieziemski...dzieki Bogu odpukać dawno się to nie powtórzyło...

I ponawiam pytanko z rana..mamy karmiące mm ile tego mleka zjadają Wasze dzieciaczki na dobę?i w jakich proporcjach???

No właśnie, a u nas niedawno się 2 razy zdarzyło, bo teraz tej śliny ma całe mnóstwo. Też się bardzo wystraszyłam. Ostatnio to było tak, że byliśmy na USG bioderek, on leżał na tej leżance i bardzo mu się to USG podobało, śmiał się na głos. Pan doktor mówi - proszę go ubierać i wyszedł do pomieszczenia obok robić opis, ja go zaczęłam ubierać, patrzę a on nie może oddechu złapać i robi się cały czerwony. Od razu załapałam go i podniosłam do góry i zaczął przeraźliwie płakać, później mu jeszcze broda drżała, bo się wystraszył... Doła miałam po tym zdarzeniu, mówiłam o tym i matce i lekarce ale żadna nie ma jakiegoś większego pomysłu... Obie twierdzą, że to od nadmiaru śliny.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem pewna, ze to nie byla slina, najbardziej obstawiam wystraszenie, byla juz mega senna, zawieszona i durna matka wydarla jej sie do ucha, ale wczoraj slowa nie powiedzialam

• Aska87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Aska87 tą grzechotkę co niuniu ma w awatarku kupowałaś moze na all? mogła byś podać linka i czy jestes zadowolona bo poluje na taka

ja kupowałam u tego sprzedawcy http://allegro.pl/zrecznosciowa-kula-grzechotka-dla-maluszka-nowosc-i5054948307.html tylko wtedy chyba po 14 zł była :) ale widziałam że ostatnio bodajże Lys umieszczała linka do takiej samej tylko z innej firmy i była po ok 40 zł ... to nie wiem czy ta nasza to nie jakaś podróba hehe ale my ją mamy już ze 3 miesiące i jest to jedna z ulubionych zabawek :) Patryk na niej uczył się chwytać, najłatwiej mu szło

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Tez miałam na mailu. Tylko w zakładce społeczność.

dobrze z enapisałas bo bym szukała i szukała

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • lys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcebycmama ja kupiłam tą książkę, tylko że jak ją brałam to była ofoliowana i nie widziałam wnętrza i drugi raz kupiłabym inną, bo w tej jest pełno zdjęć dzieci i mi się to nie podoba, bo to ma być książka mojego dziecka, a nie galeria miliona dzieci. Tak, czy siak wszystko pozaklejam zdjęciami mojej niuni.

http://www.ceneo.pl/9193532#tab=click

ta mi się podoba, tyle że nie miała twardej okładki ani papieru kredowego, jak ta powyżej

http://www.zakamarki.pl/index.php/pierwsza-ksiazka-o-mnie-dziewczynka.html?dir=asc&order=a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:25

chcebycmama lubi tę wiadomość

9f7jtv73juycdhvl.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manius Julka zjada dziennie 950-1000ml wszystkich pokarmow, w tym zupka i deserek. Samego mm ok 750ml w porcjach 100-120 ml. Tylko rano wciaga 150ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 21:41

Maniuś lubi tę wiadomość

• 5ylwia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szef napisał mi sms, czy mogłabym zrobić sprawozdanie za 2015 rok (jak pracowałam to zajmowało mi to minimum tydzień) hahahaha dobry! Żarcik mu się wyostrzył ;-)

Aska87, niecierpliwa, Agaata, 0na88, witaminkab, magda sz, mamasia, jesslin87, Paula_071, małaMyszka, chcebycmama, Zetka, Amberla lubią tę wiadomość

‹‹ 3055 3056 3057 3058 3059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ