X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja wrote:
    Paula, a Tobie nie dawali w dzieciństwie takich słodyczy? Po prostu nie jesteś przyzwyczajona, czy świadomie nie jesz takich rzeczy?

Jak bylam mala to nie dawali, a teraz nie jem bo nie lubie, a swoja droga jestem swiadoma i czytam sklad.

Pulpecja lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lys wrote:
    Aga ja stopniowo wprowadzałam nabiał dlatego zaczęłam od produktów z domieszką np croissant. Potem trochę ciasta jogurtowego pasek czekolady. Żółty ser tylko trochę i to dopiero wczoraj. No i dziwnym trafem histerie wróciły i większy cyrk w nocy. Łatwiej chyba odstawić znów bmk i zobaczyć czy jest poprawa niż kumulowac alergen w organizmie. Ja nie mam problemów z utrzymaniem tej diety bo się już przyzwyczaiłam tylko mąż mi w głowie namacił.
    Dzisiejsza noc to istny dramat w ogóle nie spałam.

A.. rozumiem, myślałam że zjadłas to wszystko naraz o całą czekoladę.. ja tez byłam 3 miesiące na takiej diecie i mi było strasznie ciężko wytrzymać..

Paula ja też wczoraj chciałam nakarmić na śpiocha i nie zdążyłam.. ale u mnie to chyba jakiś cud się wydarzył. . Mały spał od 20.30 do 22.30 - tu go nakarmilam. . O 23.30 obudził się ale trochę pogadal i sam zasnął. . I karmienie było o 4 i o 6.. śpi do teraz.. no szok..

Paula_071 lubi tę wiadomość

1usawn15ju6q9qwm.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, z tym żywym srebrem to Cię nie pociesze:) to nie przechodzi. Mój starszy to od małego miał śmiglo w dupce, w sumie to ze dwa. Machal wszystkim czym mógł, przewijanie.. no cóż, nie raz miał nóżki w kupie i rączki :) zaczął chodzić w wieku 10mcy, Mama się śmiała, że trzeba mu kask kupić :) Zwinny, szybki. Do tej pory wszędzie go pełno. Też był i w sumie jest szczuplaczkiem (6 lat i 18kg).
    Mlodszy jest cięższy, bo mimo tego że urodził się 3080 (a starszy 2920) to Misiek już ma 7700. Myślałam że będzie mniej ruchliwy, ale po ostatnich tyg widzę że nie :) przewijanie to też niezła gimnastyka. Myślę że w przeciągu 2-3 tyg będzie raczkowal, bo już mu prawie wychodzi. Przewrotu to sekunda (bardziej z plecow) Także wesoło jest. Ale ja Ci powiem ze ja lubię takie żywe sreberka :)

U nas zapalenie krtani ciąg dalszy. Już lepiej ale ten kaszel dalej masakra. Jestem z obiema w domu, zakaz spacerów, jak mąż wraca około 16 bo stara się teraz wcześniej wychodzić to już ciemno i tak i z małym nie wyjde. Jeszcze cały przyszły tydzień.. A męża nie będzie w czw i pt bo na jakieś party biznesowe do Wieliczki jedzie. U nas śnieżek a nas to omija :/

Myszka, dotarł mąż? Mój w zaspach nie ugrzazl :)

Na fejsa jeszcze nie dotarłam, buuuu. Ale aż się boję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 08:52

Pulpecja, Agaata, Weridiana, małaMyszka, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Migotkaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula podaje wymiary tej bluzy której link wczoraj wklejałam
    rozmiar 74 z metki:
    dł. cąłkowita - 36 cm
    szer pod paszkami - 29 cm
    dł rekawa od pachy - 22 cm
    dł całkowita rękawa - 26 cm
    Rozmiarowo wypada jak 80 z cocodrillo

gwig1q1.png

8e44aa0d87.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nocki to mały ostatnio najada się na noc, potem pobudka około 2 ale od dwóch dni jeść nie chce, dosłownie dwa lyki weźmie i śpi. I na karmienie pobudka około 5-6. My dalej KP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 08:54

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma ewidentnie problem wieczorem z zaśnięciem. To jest jakaś masakra. Nie mogę jej przestawić na wcześniejszy sen nocny, dopiero około północy zasypia na dobre, a wcześniej najwyżej na chwilę, zregeneruje siły i podnosi głowę z uśmiechem. Ale kolo północy zanim zaśnie to kręci się pół godziny, marudzi, drze się, a jak nie reaguję to wyje. Za to rano lubi pospać.
    Tak w ogóle to wczoraj wieczorem była w domu awantura, wydarłam mordę na syna, potem zjechałam męża i gdybym miała dokąd to dzisiaj bym się wyprowadziła, a oni niech się tutaj nawet pozabijają. Nie robię dzisiaj obiadu, pieprzę to i cały system.

201508091565.png
  • jesslin87 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia nie widzialam foty ale z opisu moge to sobie wyobrazic. U nas od strony ojca jest podobnie. Wszyscy waza po 100-120 kg i maja cukrzyce. Mam na myslj siostry i bracia mojego ojca. Moje kuzynostwo juz w normie. Oprocz 1 kuzynki. Ma 10 lat wazy 67 kg. Tucza ja po prostu. A ona zezre wszytko co jej naloza. Nosz kurcze w tym tempie to zaniedlugo do setki dobije. A potem ona im podziekuje. Bo wyglada strasznie. Moze wrzuce fotke na fejsie bo tu nie bardzo.

74diqps6a69lyc94.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja, mój też późno chodzi spać. Próbowaliśmy wcześniej ale wtedy budzi się ok 4 i chce się bawić. Teraz ostatnia drzemie ma około 19,nawet do 20. Potem chwilą zabawy, kąpiel, jedzenie i przed 22 idzie spać dopiero. Wstaje jak mąż wychodzi ok 7.

Pulpecja lubi tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 lat i 67 kg ?:o ja mam 25 lat waze 70kg i to jest za duzo,a co mowic 10 latka.. szkoda dzieciaka bo to wina rodzicow ;/

małaMyszka, jesslin87 lubią tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, jesslin, 67 kilo? A ja mojej gadam, żeby przystopowała z kanapeczkami, bo waży 34 :-/ U mnie w rodzinie też jest dziewczynka, teraz 13 letnia, gruba jak cholera. Teraz ją trochę w górę wyciągnęło, ale i tak nie wygląda dobrze. Od małego uwielbiala jedzenie, a wszyscy się cieszyli, że ma apetyt. Najepsze, że ona słodyczy np nie jada, bo nie lubi. Ale za to wszelkie inne żarcie bardzo chętnie. No i teraz uprawia sport itd, ale w wieku dojrzewania chyba nie będzie łatwo zrzucić. Szkoda dziecka.

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy podajecie jeszcze probiotyki tak profilaktycznie???

• Kkarolinaaaa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa-ja juz sporo czasu nic jej nie daje :)

niecierpliwa lubi tę wiadomość

3i49bd3mn3g76zlc.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej daje latopic, mam ostatnia saszetke i jeszcze mam 2 buteleczki dicofloru, moge jej podawac??

• apaczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem, że jako dziecko różne rzeczy jadłam, sporo słodyczy. No ale jestem z pokolenia, które wychowywało się z kluczem na szyi i całe dnie spędzone na podwórku zrobiły swoje bo nigdy nie miałam problemów z wagą :) Teraz mam świadomość więc staram się nie jeśc za duzo słodyczy choć od czasu do czasu lubię i sobie pozwalam. Myślę, że nie ma co przesadzać bo dziecko tak czy siak zje ten słodycz, trzeba kłaść nacisk na aktywnośc fizyczną. Bo co z tego, że nie będzie jadł słodyczy jak całymi dniami siedząc przy komputerze zrujnuje sobie wzrok czy układ ruchu.

Dziewczyny współczuję problemów z wieczornym usypianiem, ja bym się chyba pochlastała jakby mi młoda do 24 latała :/ wieczór to świętość, moja chwila na naładowanie akumulatorów :)

Weridiana, zabka11 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj PIĄTECZEK!!!! :D

Weridiana, 5ylwia, Martucha86, Laura, małaMyszka, magda sz, jesslin87, zabka11, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Ja dalej daje latopic, mam ostatnia saszetke i jeszcze mam 2 buteleczki dicofloru, moge jej podawac??
    Pewnie, a czemu nie? Nie zaszkodzisz jej. Możesz sobie ew zostawić jedną buteleczkę na później jak będzie potrzebny przy jakimś nieżycie żol - jelitowym tfu tfu. Nam sie ostatnio skończyła Bio Gaia i już nie zamierzam podawać.

niecierpliwa lubi tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apaczka wrote:
    Ja Wam powiem, że jako dziecko różne rzeczy jadłam, sporo słodyczy. No ale jestem z pokolenia, które wychowywało się z kluczem na szyi i całe dnie spędzone na podwórku zrobiły swoje bo nigdy nie miałam problemów z wagą :) Teraz mam świadomość więc staram się nie jeśc za duzo słodyczy choć od czasu do czasu lubię i sobie pozwalam. Myślę, że nie ma co przesadzać bo dziecko tak czy siak zje ten słodycz, trzeba kłaść nacisk na aktywnośc fizyczną. Bo co z tego, że nie będzie jadł słodyczy jak całymi dniami siedząc przy komputerze zrujnuje sobie wzrok czy układ ruchu.

Dziewczyny współczuję problemów z wieczornym usypianiem, ja bym się chyba pochlastała jakby mi młoda do 24 latała :/ wieczór to świętość, moja chwila na naładowanie akumulatorów :)
    Mój syn pochłania tony słodyczy, ale że uprawia sport, to wygląda bardzo dobrze :-) więc chyba faktycznie to ruch jest ważny.
    Apaczka, ja bym nawet się nie wkurzała,ze ona zasypia tak późno, bo ja też wcześniej spać nie chodzę. Ale ona wymaga mojej obecności tuż przy niej,bo inaczej histeryzuje. I to mnie wkurza i męczy. Jakby się bawiła, to spoko.

Weridiana lubi tę wiadomość

201508091565.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apaczka wczesniej tez nie bylo takiego wyboru i dostepu do slodyczy. Ja wejde do hipermarketu i glupieje jak widze tyle tego na polkach, a cnd dopiero dzieci

• mamasia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwia nie załapałam się na foto, ale po komentarzach dziewczyn wnioskuję, że bardzo nie straciłam. Smutne jest to, że ktoś nie dbając o siebie niechcąco może innym robić krzywdę i to jeszcze nie rozumiejąc co robi :/

5ylwia, zabka11 lubią tę wiadomość

bzkxskf.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Paula podaje wymiary tej bluzy której link wczoraj wklejałam
    rozmiar 74 z metki:
    dł. cąłkowita - 36 cm
    szer pod paszkami - 29 cm
    dł rekawa od pachy - 22 cm
    dł całkowita rękawa - 26 cm
    Rozmiarowo wypada jak 80 z cocodrillo

Juz i tak wczoraj zamowilam :-)

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
‹‹ 3096 3097 3098 3099 3100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ