X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne SIERPNIÓWCZKI 2015
Odpowiedz

SIERPNIÓWCZKI 2015

Oceń ten wątek:
  • witaminkab Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda współczuję sytuacji z mężem. Bardzo dobrze ze dałaś mu nauczkę z tym autem :)
    Czy Wasze dzieci też tak strasznie piszcza? Juz od dawna popiskiwala ale od kilku dni to jest jakaś masakra. A może są juz po tym etapie? Jak tak to długo on trwa?

zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

mhsv3e5eug8d3245.png
    wnidvcqg5wbp23cu.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście? W Lidlu będą ubrania dla maluchów: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=979

apaczka, Katarka lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ten Twój mąż to czasem jak dzieciak a nie dorosły chłop, głowa rodziny ;)

Ja w sob kupiłam fajny Album Dziecka i teraz zamierzam wywołać fotki Natalki i zacząć go uzupełniać :) Tylko muszę kupić jeszcze klej, jakąś farbkę do zrobienia odcisku stópki i dłoni.

Młoda na całego się przekręca w obie strony. Widzę, że dopiero teraz ma frajdę z maty jak może po wszystko sięgnąć, przekręcić się. No i też zaczyna ćwiczyć pełzanie, dupka do góry i trochę się przemieszcza :) Niesamowite to jest jak dzieci szybko robią postepy. Jeszcze tydzień temu ledwo łapała się za stopy a teraz tyle nowych umiejętności :) Każdy dzień przynosi coś nowego.

Paula_071, aaaaga, Agaata, magda sz, Martucha86, Zetka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • apaczka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Widziałyście? W Lidlu będą ubrania dla maluchów: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=979
    Super, lubię ich ubranka, na pewno się wybiorę :)

0na88, jesslin87 lubią tę wiadomość

9f7jpx9i1ln9kxb1.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Magda współczuję sytuacji z mężem. Bardzo dobrze ze dałaś mu nauczkę z tym autem :)
    Czy Wasze dzieci też tak strasznie piszcza? Juz od dawna popiskiwala ale od kilku dni to jest jakaś masakra. A może są juz po tym etapie? Jak tak to długo on trwa?
    U nas juz jest po :) odpukać :D a trwalo to hmmm...2-3tygodnie tak mi się wydaje :)

witaminkab, jesslin87 lubią tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaminkab wrote:
    Aska u mnie ostatnio podobnie. Pociumka minute i nie chce. Potem za 20 min znowu chce i znowu minuta. Wiec wisze na laktatorze. Czasem nawet 2 godz dziennie! No i zaczynam tracić cierpliwość bo to z okresami lepszymi ale trwa prawie od początku. Jak skończy 5 miesięcy to pomału będę odstawiać. Wiem, że dobrze byłoby się pomęczyć jeszcze miesiąc ale mam wrażenie ze moje zdrowie psychiczne tez jest ważne. A mnie pewnego dnia przy tym laktatorze kurw!ca nagła weźmie.

no laktator to samo zło :) moje cycki są antylaktatorowe albo ja tego ustrojstwa nie umiem używać :/ godzina na laktatorze max 60 ml ale jak cycki przycisne to ciurkiem leci .... wiec laktator schowałam głęboko w szafe
    z resztą i tak nie mam kiedy odciągać bo moje dziecko prawie nie sypia w dzien i trzeba sie nim non stop zajmować :/ a jak zrobi awanture przy cycku to tylko butla go uspokaja :/ no i młody na każde karmienie wymaga min 210 ml z butli to nie wiem jak bym miała to ściągnąć a i z cierpliwością u mnie krucho więc pewnie niedługo samo mm zostanie

jesslin87 lubi tę wiadomość

udało się w <3 9 <3 msc s
    SYNEK :*Patryk :* ur. 22.08.15 3170g 57cm 10 pkt :)
    relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Agaata Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie nocka taka sobie, pobudki o 23.00, 2.00, 4.00, 6.00... Czyli dużo jak dla mnie. Wprawdzie tylko na jedzenie przez sen, ale i tak się nie wyspałam. Czekam z utęsknieniem aż moje dziecko wróci na normalne tory.

Hubert akurat póki co nie piszczy. Bardziej skrzeczy i to jest też mega irytujące, łeb pęka.

Ubranka z Lidla bardzo lubię, więc może się skuszę.

Apaczka, Hubert ćwiczył około 3 dni i ruszył w świat :-) więc pewnie Natalka też za chwilkę ruszy! :-)

0na88, apaczka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam i czekam, ale Julce ani w glowie zeby obrocic sie z brzucha na plecy

• Agaata Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Twój mąż przegina, chyba ma trochę choleryczny, wybuchowy charakter. Trudno będzie to zmienić tak na stałe.

relgj44j0jdjxxnn.png
    f2wlx1hpmkxg2b4v.png
    h4zp0tc7mm1rsrjp.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotkaa wrote:
    Paula ponoć dzIeci to lubia, ja nie próbowałam, moja siostra jeszcze niedawno mówiła że jak ma nerwe to puszcza pralkę siada na wannie i patrzy haha, to jąodstresowywuje

hehehe też tak kiedyś robiłam :) jak miałam sesje na studiach to pamiętam że jak już całe mieszkanie było wysprzątane to gapienie się w pralke było takie ekscytujące i odprężające :)

Paula_071, apaczka, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, ja bym go chyba też trzasnęła tym gipsem. Ostatnio mój swoje fochy zaczął, pokłóciliśmy się. Jak zobaczyl, ze szukam mieszkania do wynajęcia, to zmiękł ;-)
    Wasze dzieci też tak cicho siedzą jak kupę zrobią? Moja jest wtdey taka spokojna, ze od razu wiadomo, ze coś musi mieć w pieluszce :-)

201508091565.png
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, nie wiem co mu strzeliło, od listopada się nie kłóciliśmy, było super. dogadywaliśmy się bez słów. Ale oczywiście musiał wszystko zepsuć :/ Oby sobie przemyślał wszystko i stanął na głowie żeby mnie przeprosić. Dziś mu zrobię wykład, ciekawe czy chciałby takiego męża jak on dla naszej Mai. Podejrzewam że jest taki bo nie było bzyku z tydzień i już mu testosteron buzuje. Trudno ja nie mam siły ani czasu niech sobie sam radzi

zabka11 lubi tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    A ja czekam i czekam, ale Julce ani w glowie zeby obrocic sie z brzucha na plecy

a w drugą stronę sie odwraca ?
    u nas ostatnio się raz odwrócił z brzucha na plecy to otańczyłam taniec radości, mąż się po głowie postukał, a syn chyba pomyślał matka wariatka i więcej nie powtórzył :( więc u nas nadal ani tak ani w drugą strone nie chce :(

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super rzeczy w lidlu! Powiem Wam że najlepiej mi się piorą te ciuchy, kupa ładnie schodzi, nie mechacą się, są ciepłe i rozmiarówka jest taka że wystarcza na długo, Maja nosi już 2 miesiące ich body i są dobre.

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z plecow na brzuch sie obraca, ale w druga strone ni cholery. Juz nie mam pomyslu jak ja zachecic, turlanie nie pomaga

• magda sz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulpecja moja cicho siedzi, zadowolona, wtedy wiem że pewnie kupa jest albo zaraz będzie :) no myślisz co ja zrobiłam- w plastikowym pudełku mieszałam gips, połowa mi zaschła w szkatułce a połowa w misce i rzuciłam w niego tym. Mina teściowej bezbłędna, stwirdziła że tak jest w każdym małżeństwie, powiedziałam jej że nie w każdym, bo mąż powinieć szanować i doceniać żonę a on nie wie co te dwa słowa znaczą. Mam nadzieję że złapała aluzję że to też jej wina..

Pulpecja, niecierpliwa, zabka11, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tak z plecow na brzuch sie obraca, ale w druga strone ni cholery. Juz nie mam pomyslu jak ja zachecic, turlanie nie pomaga
    niecierpliwa, moja też się nie przewraca w drugą stronę tzn z brzucha na plecy, ale myślę, że to nie jest żadna nieprawidłowość.

niecierpliwa, zabka11, jesslin87 lubią tę wiadomość

201508091565.png
  • Aska87 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które mają już wyciszanie laktacji za sobą ile to u Was trwało i w jaki sposób to zrobiłyście?

czajnik z regulacją temp jest już do odbioru więc dzień porzucenia kp się zbliża :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 10:32

niecierpliwa lubi tę wiadomość

relg3e5e4hiu7llr.png
    [*] 8.10.2016 7tc <3
  • magda sz Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa moja na brzuch to kilka razy dziennie ale z brzucha na plecy to ze 2 razy sama od początku. Ja myślę że nie da się tego wymusić na dziecku, próbuje jej pomagać troszkę ale i tak nie załapie. Myślę że przyjdzie czas i sama będzie się turlać. Wiem że większość dzieci obraca się w dwie strony w 7 miesiącu a nawet i pózniej, mamy czas :)

Pulpecja, niecierpliwa, apaczka, zabka11, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość

oc7e509.png
    ySkMp1.png
  • Pulpecja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska87 wrote:
    dziewczyny które mają już wyciszanie laktacji za sobą ile to u Was trwało i w jaki sposób to zrobiłyście?

czajnik z regulacją temp jest już do odbioru więc dzień porzucenia kp się zbliża :(
    Aśka, mój syn z dnia na dzień odrzucił pierś i u mnie to wyglądalo tak,że minimalnie odciągalam (ręcznie tylko du uczucia ulgi, zeby za mocno nie pobudzać) jak piersi mocno nabrały, piłam napar z szałwi. Brak pobudzania, szałwia i po kilku dniach było po mleku.

Aska87 lubi tę wiadomość

201508091565.png
‹‹ 3117 3118 3119 3120 3121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ