SIERPNIÓWCZKI 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
aaa jeszcze wczoraj powiedziałam po tej akcji u tesciowej- że durna byłam że nie dałam nr temu typowi z biedronki! następnym razem się nie zawaham, teściowa się zaczęła śmiać, ale ja mówiłam poważnie
co mi tam
może jak zacznę dostawać smski itp. to mąż zacznie być zazdrosny i przypomni mu się jak się o kobietę stara. Do lata zrobię takiego lachona z siebie że mąż będzie się bał wypuścić mnie na spacer nawet z dzieckiem.
Pulpecja, Aska87, Laura, 0na88, mamasia, zabka11, Zetka, 5ylwia, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
czesc mamuski
weekend minął szybko bardzo, mąż w domu, więc jakos nie mialam czasu posiedziec na forum. w sobote pojechałam wieczorem do CH z Julcią ale nic sensownego nie znalazłyśmy dla niej - za to ja upatrzyłam sobie kilka fajnych rzeczy, czekam na zasilenie konta i chyba sie skuszę na zakupy
wczoraj kościół, gotowanie, oglądaliśmy "Pokój" - poruszający baaardzo...
wieczorem ogladałam po raz setny "Kogel-mogel" - uwielbiam ten film!
dzis zaczęty kolejny tydzien - maż ma popoludniowe zmiany, zatem ja wozę i odbieram w tym tyg.Julcię na tańce -dzis, czwartek i piatek.oczywiscie z dokładką w postaci Klary.
dzis w planie prasowanie i pranie, obiad mam z wczoraj.
wieczorem seriale i pazury
Weridiana, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Czesc
No to kupie bebiko, dzieki
Moja tez na brzuszek to w sekunde,jak stara:P ale z brzuszka na plecy to w ogole..
Dzisiaj jej kupie puzzle piankowe,a mate juz zloże bo juz nie lubi na niej lezec, irytuja ją te zabawki na górze bo jak lezy na kocyku na podlodze to spokojnie sie bawi tym co ma w rączce
Weridiana, jesslin87 lubią tę wiadomość
-
Aska ja na poczatku tak jak Pulpecja odciagalam do uczucia ulgi przez jakis tydzien raz dziennie, potem juz nie, cycki flaki wrocily do swoich rozmiarow, ale jak naciSne to dalej leci, teraz juz po miesiacu o wiele mniej, ale nic z tym nie robie, samo przyszlo, samo pojdzie.
Magda, wiem ze dziecka do obrotu nie zmusze, ale staram sie zachecac
Czy Wasze dzieci lubia ssac metki?? Jak Julka dorwie jakis ciuch, misia czy inna szmatke to interesuje ja tylko metka, po chwili jest cala wyciomkanaAska87 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Laura wieczorem zajrze do mezowego laptopa.
Griszanka cena hippa dobra, ale ani nie mam w poblizu intermarche, a i za pare dni zaczynam wprowadzac juz mleko nastepne 2.
Nocka ok, po przebudzeniu o 20 strasznie plakala, wczoraj zamiast kaszki wieczorem dalam mm, raz ze byla padnieta i w takim stanie wioslowanie lyzeczka nie sprzyja, a dwa ze chcialam zmienic koncepcje i zamiast kaszki wieczorem podac jej o 19 mm i potem o 22 i zobaczyc czy w takim ustawieniu uda sie ja przetrzymac do 4,5 rano. Plan wzial w leb, bo o 19 zjadla 120 i o 20 ryk, nic nie pomagalo wiec zrobilam jeszcze 60, dojadla i byla znowu mega spiaca, tylko z tego zmeczenia i przetrzymania nie umiala zasnac. Pierwszy raz od miesiac musialam ja lulac na rekach, jak juz jej sie przysnelo to odlozylam, o 22 jeszcze dojadla i spala do 2.30 wtedy butla i o 6.30 wake up. Dzis wieczorem jeszcze raz sprobuje jej dac mm zamiast kaszki i jak efekt bedzie podobny to wracamy do kaszki na noc. No i chocby chciala sie kimnac o tej 18 to juz nie mam zamiaru przetrzymywac, bo wtedy jest armagedon.
u mnie podobnie - zauwazyłam, ze najlepiej jak wypadnie nam drzemka ok.16, wtedy jak pospi nawet pol godz, potem zabawa itp , o 18 kąpiel, potem kaszka i ok19 zasypia i spi...dzis spala do 6, fakt ze sie wybudziła o 1:30 ale smoka dałam i sie udało bez karmienia.
kiedys jak nie spała od 15 do 19 to był cyrk z zasypianiem, wycie, wrzask w łózeczku...tez musiałam brac na rece, przytulac, skonczylo sie na usypianiu w bujaku...NIGDY WIECEJ! -
Nam fizjoterapeutka pokazała jak zachęcać do obrotów, zarówno z brzuszka na plecy jak i na odwrót. Ostatnio jak Natalka się denerwowała leżąc na brzuszku to właśnie ją przekręcałam tą metodą i może załapała. W każdym razie obrót z brzuszka na plecki jest trudniejszy i dzieci mają jeszcze sporo czasu żeby to ogarnąć
-
a tak w ogóle nie wiem czy widziałyście na rtv euro agd ten fotelik kąpielowy co Kasia N na zdjęciu miała jest na przecenie http://www.euro.com.pl/pielegnacja-niemowlat/safety-1st-krzeselko-obrotowe-do-kapieli-32110008.bhtml
jak szukałam taniej nie znalazłam nigdzie więc zamówiłampewnie za jakiś miesiąc myśle że też do dużej wanny się przeniesiemy
Zetka, 5ylwia, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Uczymy Laurkę od soboty zasypiać w dzień w łóżeczku. I bardzo dobrze Nam idzie
Przed chwilą zasnęła w nim w ciągu paru minut
Do tej pory drzemki w ciągu dnia polegały na tym, że zasypiała mi na rękach i odkładałam Ją do łóżeczka. Wieczorem i w nocy zawsze zasypia w łóżeczku. Ale chciałam też, żeby tak zasypiała w dzień
Bo pisałyście, że uczycie dzieci, żeby nie zasypiały przy piersi, żeby nie zasypiały na rękach, więc postanowiłam, że też spróbujemy to zmienić.
apaczka, niecierpliwa, zabka11, Martucha86, Maniuś, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Moja też ssie metki, najchętniej od maty
Zamówiłam kilka ciuszków z Cocodrillo i dzisiaj doszły. Super są, bardzo fajna jakośćTeraz tylko nie mogę się doczekać kiedy będę mogła założyć choć jeszcze poczekam pewnie bo są 74 i 80 i spore mi się wydają
Normalnie cieszę się z nich bardziej niż jakbym sobie kupiła ...
niecierpliwa, Paula_071, zabka11, Martucha86, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
apaczka wrote:Nam fizjoterapeutka pokazała jak zachęcać do obrotów, zarówno z brzuszka na plecy jak i na odwrót. Ostatnio jak Natalka się denerwowała leżąc na brzuszku to właśnie ją przekręcałam tą metodą i może załapała. W każdym razie obrót z brzuszka na plecki jest trudniejszy i dzieci mają jeszcze sporo czasu żeby to ogarnąć
A mozesz napisac jak to zachecanie ma wygladac?? -
Moja się przekręca. Ale głównie przez lewa rękę. Jak jeszcze na plecy przez prawa się zdarza to na brzuch nie. A widziałam ze umie. Tak woli.próbuje się przekręca na brzuch w bujaku, wiec musze ja przypinac.I się fajnie coraz wyżej podnosi na rękach. Ale za to mam wrażenie, że nie do końca ogarnęła rece.
Właśnie znowu się odciagam. Masakra. Kończę i zbieram się na spacerek
-
ja znalazłam taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s i tak próbujemy już chyba z kilka tyg ale efektem jest tylko że sam na boki się obraca i bawi się nogami ... no i jak lekko popycham to już sam się reszte odwróci
mam nadzieję że ten filmik jest poprawny...Aga89 lubi tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:A mozesz napisac jak to zachecanie ma wygladac??
Z pleców na brzuszek z kolei pracuje się nóżkami. Jeśli chce obrócić w lewą to prostuję lewą nóżkę i przytrzymuję jedną ręką. Prawą zginam w kolanie, łapię w pachwinie i przekręcam w lewą stronę. Hmmm to jest chyba jeszcze mniej zrozumiałeniecierpliwa, Paula_071, zabka11, jesslin87, Amberla lubią tę wiadomość
-
Magda u nas wczoraj też mąz dostał wieczorem focha.. poszło o szelki do krzesełka, krzesełko mam po siostrzenću tylko zgubiła sie jedna szelka i przez to nie można zapiąć dziecka, więc zamówiłam na allegro, wczoraj montował to stwierdził że zamówiłam byle co, byle jakie że się nie znam, a pisało SZELKI DO WÓZKA KRZESEŁKA, no to takie wzięłam, to mu powiedziałam że jak jest taki mądry to mógł sam zamówić jak jest takim znawcą, kazał mi dziś dzwonić do mieszka i pytać to mu powiedziałam że przeciez też ma tel i może zadzwonić a ja się nie znam to po co bym miała dzwonić
potem przed kolacją mówie mu że nie ma ogórka kiszonego do kanapek żeby poszedł do piwnicy, to obraza że teraz mu mówię jak on już w szlafroku, że był w aucie po wózek to mu nic nie powiedziałam, no jak mnie nerwa wzięła, mówię że nie dość że Ci kolację zrobię, przyniosę pod cuja, pozmywam to jeszcze Ci zle? jak bys w kuchni częściej bywał to byś wiedział że nie ma i że jak dla mie to możesz jeść nawet bułkę z masłem, zaraz się ubrał i migiem do piwnicy, (ja nie chodze, mam straszne obrzydzenie)zabka11 lubi tę wiadomość
-
Aska87 wrote:ja znalazłam taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s i tak próbujemy już chyba z kilka tyg ale efektem jest tylko że sam na boki się obraca i bawi się nogami ... no i jak lekko popycham to już sam się reszte odwróci
mam nadzieję że ten filmik jest poprawny...Aska87 lubi tę wiadomość
-
aa i mój ma drzemkę 16-18, potem zasypia o 21 i do rana,
Zabka mam takie pytanie czy w Rzeszowie jest jakaś hurtownia taka większa żeby można było pooglądac foteliki i ew, zakupić? Ja kojarzę jakąś na okulickiego, ale to tylko z perspektywy czekania na przystanku z czasów studiów:)